Sevgilim seküler, ben ise muhafazar ailede buyudum

Kimse kimse için alkolü bırakmasın da alkolik birisiyle de evlenmeyin birzahmet ya.Alkol güzel bir şey mi de güzellemesini yapıyorsunuz çok şaşkınım.
Arada bir içilebilir ama sürekli içen insanla olan evlilikten hayır geleceğini sanmıyorum.Ayık zamanı yokki adamın

Kimse kimse için alkolü bırakmasın da alkolik birisiyle de evlenmeyin birzahmet ya.Alkol güzel bir şey mi de güzellemesini yapıyorsunuz çok şaşkınım.
Arada bir içilebilir ama sürekli içen insanla olan evlilikten hayır geleceğini sanmıyorum.Ayık zamanı yokki adamın
Siz her içki içildiğinde sarhoş mu oluyoruz sanıyorsunuz da ayık zamanı yok diyorsunuz. Ben her hafta ortalama iki gün alkol alırım. Ama sarhoş olmam. Senelerdir de sarhoş olmadım. Çünkü limitimi iyi biliyorum. İki kadeh alırım devam etmem, çakırkeyif bile olmadan da devam ederim hayatıma.
Her alkol alan sarhoş gezmiyor. Sarhoş olmak için içmiyoruz. Belli bir zaman sonra herkes kendi sınırını öğreniyor. Ben mesela rakı masasında 4. Dublemi asla almam. Senelerdir böyle. Asla sarhoş olmuyorum.
Alkol alırım ama ayık gezerim sizin deyiminizle

Siz her içki içildiğinde sarhoş mu oluyoruz sanıyorsunuz da ayık zamanı yok diyorsunuz. Ben her hafta ortalama iki gün alkol alırım. Ama sarhoş olmam. Senelerdir de sarhoş olmadım. Çünkü limitimi iyi biliyorum. İki kadeh alırım devam etmem, çakırkeyif bile olmadan da devam ederim hayatıma.
Her alkol alan sarhoş gezmiyor. Sarhoş olmak için içmiyoruz. Belli bir zaman sonra herkes kendi sınırını öğreniyor. Ben mesela rakı masasında 4. Dublemi asla almam. Senelerdir böyle. Asla sarhoş olmuyorum.
Alkol alırım ama ayık gezerim sizin deyiminizle
İşte herkes o sınırı bilmiyor ben istemem en başında sürekli içilmesini.2 haftada bir falan normal de fazlasına gerek yok en başında sağlığa zarar zaten.Sadece ayık gezip gezmeme mevzusu değil.
Sigara içen birisini de istemem, sürekli fast food besleneni de çünkü benim hayat tarzıma uymuyor.ben kendine bakan kendi sağlığını önemseyen insanlarla birlikte olmayı tercih ediyorum.Kimseyi yargılamak değil niyetim banane .Ben istemem sadece

İşte herkes o sınırı bilmiyor ben istemem en başında sürekli içilmesini.2 haftada bir falan normal de fazlasına gerek yok en başında sağlığa zarar zaten.Sadece ayık gezip gezmeme mevzusu değil.
Sigara içen birisini de istemem, sürekli fast food besleneni de çünkü benim hayat tarzıma uymuyor.ben kendine bakan kendi sağlığını önemseyen insanlarla birlikte olmayı tercih ediyorum.Kimseyi yargılamak değil niyetim banane .Ben istemem sadece
Yetişkin insanların geneli benim gibi. En azından benim çevremde böyle durum. Ondan her alkol alanı ayyaş, ayık gezmeyen olarak görülmesini hoş bulmuyorum.
Sizin de prensipleriniz böyle ne güzel böyle birini istemeniz normal. ama sigara alkol alan birini bulup bırak diyemezsiniz. Ben insanların alkolü bıraktırmayı iyilik gibi görüp bunu teşvik etmesine kızıyorum. Onun tercihi o sana göre zararlı diye adamın hayatını zorla değiştiremezsin

Ailemin maddi durumu, sevgilimin ailesi kadar iyi degil, bende sosyal medyalarda adımı duyurdum, internetten de para kazanıyorum, ayrica iş hayatındada güzel iş deneyimlerim oldu, bireysel olarak çocuktan duşuk seviyede degilim ama aile, kültür yapımız uymuyor
Aile yapısı uymuyorsa, evlenseniz bile, hep bir yanınız eksik olacak.

1 yıldır sevgili olduğunuz insanla (öncesinde tanıyor olsanız da) 20 yaşındayken evlenme motivasyonunuz ne? Onun yanında mutluyum bana saygı duyuyor demişsiniz ama siz şimdiden ona saygı duymuyorsunuz değiştirmek istiyorsunuz. Size onun alkolü ters geliyor ama belki ona da sizin aileniz ters geliyor. Ben de seküler bir ailede (çekirdek ailem) büyüdüm, amcamlar da sizin aileniz gibi katı muhafazakar ve dindar. Amcamlara bayram ziyaretine gittiğimde bile şakayla karışık laf ederlerdi. Yanımda anam babam varken üstümü eleştirirler, oruç tutup tutmadığımı sorarlardı. Ben daha orta okula giderken bu ayrımın bilincine vardım, siz geç kalmışsınız çok. Kısaca, OLMAZ!

Yetişkin insanların geneli benim gibi. En azından benim çevremde böyle durum. Ondan her alkol alanı ayyaş, ayık gezmeyen olarak görülmesini hoş bulmuyorum.
Sizin de prensipleriniz böyle ne güzel böyle birini istemeniz normal. ama sigara alkol alan birini bulup bırak diyemezsiniz. Ben insanların alkolü bıraktırmayı iyilik gibi görüp bunu teşvik etmesine kızıyorum. Onun tercihi o sana göre zararlı diye adamın hayatını zorla değiştiremezsin
Ben bıraktırmayı desteklemiyorum ki bunu yazmışım hatta.
Kimse kimse için alkolü bırakmasın
Herkes kendine uygun kişilerle olmalı.Benim arkadaşım(erkek) var mesela göçmen o da , aileden gelen sosyal içicilik var.Çok güzel şaraplar bulur yurt dışından vs. haftada 2 kere net içer ama sarhoş olmaz.Masadan kalkıp hastaneye nöbete gider gayet hayata devam ediyor.Ben onu bir kere yargılamadım haddim de değil ama sürekli içilmesi haftada 4 -5 günden bahsediyorum ve kolay sarhoş olan biriyse zor.
Kimse kimse için kendini değiştirmesin zaten, insanın kendisine saygısını yitirmesi demek.Zararlı da olsa kendi istedi diye bırakmalı ama bazen de ailemiz sevdiklerimiz için vazgeçebiliriz.Sonuçta bu bizimde iyiliğimiz için.
Benim babam sigara içen bir insandı mesela ama aşırıya kaçmazdı.Annem de istemezdi bunu ve bırakması için onu teşvik etti babam da kendi isteğiyle bıraktı.Bir daha hiç içmedi ve iyiki bıraktırdın diyor anneme.Bazen de güzel şeylere vesile olunabiliniyor.Keza bence sigara alkolden da zararlı

Evlilik sadece eşle değil aileyle ama alkol alan erkek kapalı kadın evliliği çok da nadir değil ben balkan göçmeniyim ailedeki çoğu evlilik böyle benim babaannem de kapalı halam da ama biz ailecek rakı sofrası kurarız şuan içmiyorum gebeyim zaman zaman her gün içtiğim olurdu. Alkolik değilim. Baya muhafazakar bir şehirde yaşıyorum hem siyasi hem toplumsal burada da böyle durum var. Kayınpederim de muhafazakar diyebileceğim bi tip siyasi olarak görüş olarak hayat tarzı ama içiyor yani. Eşi de kapalı üstelik.

insanların hayat tarzı olabilir. Hiç kimse için de bunlardan vazgeçmez. Normali budur.
Kimse için alkolü bırakmam. Kimse için kapanmam. Kimse için hayat tarzımı değiştirmem.
Seküler ailede büyüyen oğlum da yüksek ihtimal alkol kullanacak, haftasonlarında masada alkol olur akşamları. Bu çocuk neden kendini değirirsin? Prensipleri olsun elbette. İleride kız için bırakmak istese nen kızarım en başta. Kendi kararı olur içmez bize ne ama biri için alamaz bu kararı.
Herkes kendine uygun değiştirmek istemeyeceği insanları seçmeli
Dediklerinize katılıyorum bende kapalı biri değilim, alkol kullanıyorum ama yaptığım yorum konu sahibinin tarafından anlatılan durum.
Kimse kimse için zaten değişmemeli bunda hemfikirim.
Konu sahibi diyor ki “alkol içiyor ben içmesini istemiyorum, bırakamam diyor ama bırakmazsa da evlenirim.”
Buna göre ben de ona dedim ki veya diyorum ki,
Şimdi daha 20 yaşındasın ve çok gençsin ilerde evlendiğin zaman şimdi dediğin gibi düşünmeyeceksin ve alkol aldığı için daha da zorlanacaksın çünkü sen alkolü sevmiyorsun ve içmesini istemiyorsun.
Hadi diyelim evlendi, belirli bir süre geçtikten sonra “alkol bağımlısı mutlu değilim” diyerek şikayet etmeye başlayacak.
Yoksa bende kimse için kendimi değiştirmem, kimseden de bunu talep etmem.
Bunu söyleyen konu sahibi.
Rahatsız olduğu bir durum varken, seviyorum adı altında şimdi kabul ederse evlenince sıkıntı yaşayacak.

Lütfen bana fikir verin, ben aslen Vanliyim, doğma buyume İstanbulluyum, 20 yaşindayim, ailem muhafazakar, sevgilim var ve ailem henuz bilmiyor ama yakinda soyleyecegim, sevgilim İzmirli, seküler ve zengin bi aile, benim ailem zengin degil, babam tekstil de calisiyor, ailem dine cok onem veriyor, benim hayatima da cok karisiyor giyimime ibadetime cevreme, onlar gore kisa acik vs asla giyinemem, ben namazi biraktim bana ateist damgasi vurdular, kapaliydim acildim bana yapmadiklarini birakmadilar, suan universite okuyorum, sevgilimin ailesi cok rahat ve cok elit, sevgilimin kiz cevresi yok ama alkolu var, birakamiyor, ailem onu tanisa asla izin vermez evlenmemize, cocuga baski yaparlar dindar olmasi icin, ben bu durumu aileme nasil soyliyecem, sevgilimi cok seviyorum, onunla nasil bir yol izleyerek evlenebilirim bana fikir verin lutfen
Taban tabana zıtsınız, kültürel yapı, hatta siyasi düşünceler bile evliliği etkileyen önemli bir etkendir, kısa vadede evet ama uzun vadede mutlu olman zor...

insanların hayat tarzı olabilir. Hiç kimse için de bunlardan vazgeçmez. Normali budur.
Kimse için alkolü bırakmam. Kimse için kapanmam. Kimse için hayat tarzımı değiştirmem.
Seküler ailede büyüyen oğlum da yüksek ihtimal alkol kullanacak, haftasonlarında masada alkol olur akşamları. Bu çocuk neden kendini değirirsin? Prensipleri olsun elbette. İleride kız için bırakmak istese nen kızarım en başta. Kendi kararı olur içmez bize ne ama biri için alamaz bu kararı.
Herkes kendine uygun değiştirmek istemeyeceği insanları seçmeli
Merakımdan soruyorum, çocuğunuzun sizi örnekleyerek cok erken yaşta alkol almasından endişe etmiyor musunuz , masada her haftasonu alkol varsa merak edip içmek isteyebilir sonucta çocuk bu , nasil bir önlem aldınız bununla alakalı, şimdi benim kızım küçük ama 7 yaşında olsa ortada alkol şişesi görse mutlaka denemek , tadına bakmak ister bence, kola bile görse meraktan içmek istiyor şuan , hadi diyelim evde engellediniz bir şekilde e siz yokken gizli gizli içerse diye endişeniz oluşuyor mu , yoksa tadına bakması veya içmesi normal mi karşılanıyor küçük yaşlarda , bir anne olarak merak ettiğim için sordum bu soruyu ...

Allah aşkına alkolik olduğunu tam olarak nasıl biliyorsunuz? Alkol kullanan ve bırakmayan biri var. Alkolik değilim ama alkol kullanırım ve asla bir insan için bırakmam. Bu yargıya nasıl varıyor herkes hayret ediyorum
Bi alkolik lafını öğrenmişler onu demeden duramıyorlar. Alkolik dediğimiz şey içemediği zaman krizlere girenlere denmiyor mu? Ben alkol içmek istemesem içmem ama içmeyi seviyorum zevk alıyorum. Laptobumu alıp kafeye gittiğimde yanına bi içecek söylemeyi seviyorum yani... Hayat tarzım bu, uymayan biriyle zaten olamam

Merakımdan soruyorum, çocuğunuzun sizi örnekleyerek cok erken yaşta alkol almasından endişe etmiyor musunuz , masada her haftasonu alkol varsa merak edip içmek isteyebilir sonucta çocuk bu , nasil bir önlem aldınız bununla alakalı, şimdi benim kızım küçük ama 7 yaşında olsa ortada alkol şişesi görse mutlaka denemek , tadına bakmak ister bence, kola bile görse meraktan içmek istiyor şuan , hadi diyelim evde engellediniz bir şekilde e siz yokken gizli gizli içerse diye endişeniz oluşuyor mu , yoksa tadına bakması veya içmesi normal mi karşılanıyor küçük yaşlarda , bir anne olarak merak ettiğim için sordum bu soruyu ...
Merak ettiği zaman çocuklara uygun olmadığını söylüyoruz. 10 sene sonra büyüdüğünde bizimle tadına bakacağını da söylüyoruz.
Oğlum kola da içmedi hiç bugüne kadar. Ona da asitli içecek zararlı dedim anladı. Yasakçı bir aile olmadığımız için mantıklı şeyler söylediğimizde ikna oluyorlar.
Keza benim de ailem alkol alırdı. Meyhanelerde masaları birleştirip bana yatak yaparlardı. İlk içkimi yazlıkta 16 yaşında içtim. Başkasının yanında deneyip de rezil olmayın diye bir bira içmemize izin vermişlerdi.
Ben de oğlumu 16 yaşına kadar uzak tutarım sonrasında yarım bardak birayla eşlik etmesinde sakınca görmem

Ailemde alkol sofraları meşhurdur. Babamın en büyük keyfi bütün çocuklarını toplayıp rakı sofrası kurmaktı. Ailedeki her çocuk bu ortamda büyüdü. Merak edip tadına bakmışlığımız vardır. Ama aileden gizli bir şey yapılmaz, çünkü bir şeyleri deneyimlemek istediğimiz zaman yasaklar cezalar azarlar yargılamalar yapılmaz. Zararlı olduğu anlatılır, denemeye izin verilir, büyütünce uygun zamanda içebileceği anlatılır. O yüzden gizli yapma ihtiyacı duymaz çocuklar. Bir şeyler yasaklanırsa gizli yapılır.

Bi alkolik lafını öğrenmişler onu demeden duramıyorlar. Alkolik dediğimiz şey içemediği zaman krizlere girenlere denmiyor mu? Ben alkol içmek istemesem içmem ama içmeyi seviyorum zevk alıyorum. Laptobumu alıp kafeye gittiğimde yanına bi içecek söylemeyi seviyorum yani... Hayat tarzım bu, uymayan biriyle zaten olamam
Kesinlikle öyle.
Bugün akşama mesela yakın arkadaşım ve ailesiyle bir restorana rezervasyon yaptırdık. Çocuklar yemek yiyecek biz de rakımızı içeceğiz. Oğlum bebekliğinden beri bizimle alkollü mekanlara geldi. Hiç bir zamanda kötü sahneler görmedi. Herkes keyfince takılıyor yani. Düzgün içen çok kişi var. Her içen sarhoş olan alkolik değil.

Muhafazakar içkinin isini görmeyen evlerde büyüyen çocuklar da gizli gizli içiyor büyüyünce. Biraz büyüyünce tadına baktırdılar aynı sigara gibi onun büyüklere ait olduğunu biliyorsun. Lisedeyken oturup onlarla içtiğim oldu tabii düşük alkollü şeyler

Back
X