Sevgilim seküler, ben ise muhafazar ailede buyudum

Her gün içtiğini yazmamış öncelikle. Ayrıca her gün bir kadeh şarap yada bira içen insan da alkolik değildir.
Dayım alkolik mesela gayet iyi biliyorum ne olduğunu. Asla sarhoş olmayan, alkol eşiği Nirvana’da bir insandır. Ama öğlen oldu mu başlar akşam yatana kadar içer, içemediğinde de resmen acı çeker.
Akşamları yemek yanında bir iki kadeh içki içen insana da hemen alkolik denmez
Siz nerede okudunuz akşam yemeği yanında bir iki kadeh içtiğini? Bira ya da bir kadeh şarap içtiğini ben göremedim nerede yazıyor? Konu sahibinin yazmadığı detayları siz nasıl biliyorsunuz, sevgilisinin içtiği miktarı özel mesajla mı bildirdi size? Benim eniştem alkolik hatta kendimi bildim bileli içer. Düğünde de içer cenazede de. Artık halam yatak yorgan yıkıyor çünkü altına kaçırıyor. Babam da içerdi ama arada bir ve sadece bir kadeh rakı ya da şarap içerdi. Kahvenin yanında likör ikram edilen ortamlarda büyüdüm. Sosyal içicilik kimsenin dikkatini çekmez, konu sahibi sevgilisinin alkolü bırakamadığını kendi yazdı. Belki sizin sandığınızdan fazla içiyordur. Ayrıca isteyen istediği kadar içer, kimsenin karışmaya baskı yapmaya hakkı yok. Ama ortak hayat kurulacaksa alkolü bırakamıyor denilen biriyle de göz göre göre evlenme kararı almayı doğru bulmuyorum.

Siz nerede okudunuz akşam yemeği yanında bir iki kadeh içtiğini? Bira ya da bir kadeh şarap içtiğini ben göremedim nerede yazıyor? Konu sahibinin yazmadığı detayları siz nasıl biliyorsunuz, sevgilisinin içtiği miktarı özel mesajla mı bildirdi size? Benim eniştem alkolik hatta kendimi bildim bileli içer. Düğünde de içer cenazede de. Artık halam yatak yorgan yıkıyor çünkü altına kaçırıyor. Babam da içerdi ama arada bir ve sadece bir kadeh rakı ya da şarap içerdi. Kahvenin yanında likör ikram edilen ortamlarda büyüdüm. Sosyal içicilik kimsenin dikkatini çekmez, konu sahibi sevgilisinin alkolü bırakamadığını kendi yazdı. Belki sizin sandığınızdan fazla içiyordur. Ayrıca isteyen istediği kadar içer, kimsenin karışmaya baskı yapmaya hakkı yok. Ama ortak hayat kurulacaksa alkolü bırakamıyor denilen biriyle de göz göre göre evlenme kararı almayı doğru bulmuyorum.
Keske çevrem sizin gibi insanlarla dolsa, herkes herseyi yanliş anliyor, daha da karisiyor ortam

Bende alkol kullansın istemiyorum, alkol zorunlu bir sey degil, içmese daha iyi olur bence, zamanla bagimililiga donussun istemiyorum
O zaman sadece aile değil siz kendiniz de uyuşmuyorsunuz zaten.

Ben ünideyken sınıftan bi çocuk vardı bana ilgisi olan ama alkol alıyordu ve ailesi de benimkinden farklıydı diye hiç arkadaşlıktan öteye geçirmedim durumu. Bıraksın da birlikte olalım diye düşünmedim. Sen de içmeyen birini istiyorsan o şekilde birini bulman daha güzel olur. Aşk gelip geçiyor emin ol

O zaman sadece aile değil siz kendiniz de uyuşmuyorsunuz zaten.

Ben ünideyken sınıftan bi çocuk vardı bana ilgisi olan ama alkol alıyordu ve ailesi de benimkinden farklıydı diye hiç arkadaşlıktan öteye geçirmedim durumu. Bıraksın da birlikte olalım diye düşünmedim. Sen de içmeyen birini istiyorsan o şekilde birini bulman daha güzel olur. Aşk gelip geçiyor emin ol
:(( aşk geçici ama onunla mutluyum, cok saygılı bana saygi duyuyor, ruhuma iyi geliyor ailem bana tam tersi davranıyor, birtek onunlayken kendimi kendim gibi hissediyorum

Hikaye yazdigimi soylemissiniz, hikayeye benzer yanımı var, geceleri uyuyamıyorum ne yapacagim diye dusunmekten
Sen bikac sene bı düşün kararlarını ertele, biraz daha çevrene bak, rahatla, evleneceğim aşığım kafasından çık, çünkü yazilani bile anlamıyorsun, doğru karar verebileceğini çok düşünemiyorum, hikaye yazmışsın demedim;
"inşallah şu hikaye yazıyorum tutar mı konularindandir" dedim

Sen bikac sene bı düşün kararlarını ertele, biraz daha çevrene bak, rahatla, evleneceğim aşığım kafasından çık, çünkü yazilani bile anlamıyorsun, doğru karar verebileceğini çok düşünemiyorum, hikaye yazmışsın demedim;
Son cümleye parmağımı basıyorum ara ara böyle konular geliyor gerçek olduğuna da inanmıyorum zaten

Önemli olan aile değil sizin kafa yapınız. O kadar aile neyse o kafasında değilim ben. Aziz nesinin de ailesi dindardı.

Benim ailem bana göre daha muhafazakar, çok dindar değiller ama klasik Türk ailesiler. Ben görece filan değil kafa yapısı olarak en seküler taraftayım. Kültürel müslümanlıktan bile hazzetmem. Eşimi de ona göre seçtim. Şuan evlenmek için erken ama evlenirken şikayetçi olduğunuz ailenizin değil kendi kafa yapınıza uygun birine bakın.

:(( aşk geçici ama onunla mutluyum, cok saygılı bana saygi duyuyor, ruhuma iyi geliyor ailem bana tam tersi davranıyor, birtek onunlayken kendimi kendim gibi hissediyorum
o zaman o değişmezse sen değişeceksin eski sen olmayacaksın bunu da bil

İçmesi nasıl alkolik mi yoksa ara sıra ortamda mı içiyor

Son cümleye parmağımı basıyorum ara ara böyle konular geliyor gerçek olduğuna da inanmıyorum zaten
gayet hayattan gayet başa gelebilecek normal bir olay. Neden gerçek olamasın anlam veremiyorum

Lütfen bana fikir verin, ben aslen Vanliyim, doğma buyume İstanbulluyum, 20 yaşindayim, ailem muhafazakar, sevgilim var ve ailem henuz bilmiyor ama yakinda soyleyecegim, sevgilim İzmirli, seküler ve zengin bi aile, benim ailem zengin degil, babam tekstil de calisiyor, ailem dine cok onem veriyor, benim hayatima da cok karisiyor giyimime ibadetime cevreme, onlar gore kisa acik vs asla giyinemem, ben namazi biraktim bana ateist damgasi vurdular, kapaliydim acildim bana yapmadiklarini birakmadilar, suan universite okuyorum, sevgilimin ailesi cok rahat ve cok elit, sevgilimin kiz cevresi yok ama alkolu var, birakamiyor, ailem onu tanisa asla izin vermez evlenmemize, cocuga baski yaparlar dindar olmasi icin, ben bu durumu aileme nasil soyliyecem, sevgilimi cok seviyorum, onunla nasil bir yol izleyerek evlenebilirim bana fikir verin lutfen
Sorun sadece sizin aileniz değil ki, sevgilinizin ailesi ne düşünüyor sizin ve evlilik hakkında? Bu tezatlığı onlar da kabul etmeyebilir.

Muhafazakar aile baş açmadan sonra üniversitesi de okutmaz, fenomen olmaya hele hiç izin vermez.

Bir de siz sıkı ailede o seküler ailede büyümüşse nasıl buluşuyorsunuz? Rahatça gezmek takılmak, cinsellik yaşamak ister bahsettiğiniz kişi.

20 yaşına kadar iş dünyasında nasıl bir iş tecrübeniz olabilir ayrıca

16 yaşında kızla sevgili olan adamlara iyi gözle bakmam. Yalnız bana biraz senaryo gibi geldi. Kapalıydım açıldım, ailem çok dindar, sevgilim çok seküler çok zengin... Bana geçmedi bu konu.
Niye gerçek hayatta olabilecek bir olay değil mi ?

İlk sayfada bir yorumda her gün içmiyor dedi.
İçmeyen birini isteyen öyle birini bulacak. Değiştirmeye kalkmayacak

Lütfen bana fikir verin, ben aslen Vanliyim, doğma buyume İstanbulluyum, 20 yaşindayim, ailem muhafazakar, sevgilim var ve ailem henuz bilmiyor ama yakinda soyleyecegim, sevgilim İzmirli, seküler ve zengin bi aile, benim ailem zengin degil, babam tekstil de calisiyor, ailem dine cok onem veriyor, benim hayatima da cok karisiyor giyimime ibadetime cevreme, onlar gore kisa acik vs asla giyinemem, ben namazi biraktim bana ateist damgasi vurdular, kapaliydim acildim bana yapmadiklarini birakmadilar, suan universite okuyorum, sevgilimin ailesi cok rahat ve cok elit, sevgilimin kiz cevresi yok ama alkolu var, birakamiyor, ailem onu tanisa asla izin vermez evlenmemize, cocuga baski yaparlar dindar olmasi icin, ben bu durumu aileme nasil soyliyecem, sevgilimi cok seviyorum, onunla nasil bir yol izleyerek evlenebilirim bana fikir verin lutfen
Ya 20 yaşında nedir bu evlenme merakı, hemen bir gelecek kaygısı aman alkolü bırakmazmış da ailem kabul etmezmiş.
Bir kere o çocuk öyle büyümüş, sen sorun edeceksen zaten baştan bitir bu işi. Kimse kimseyi değiştiremez, o senden ibadeti bırakmanı isteyebilir mi? Ailenin onaylayacağı birini bulmaksa amacın bu çocuk o çocuk değil ama bu yılda daha bu yaşta bunları düşünmek bana mantıklı gelmiyor🙄

Bende alkol kullansın istemiyorum, alkol zorunlu bir sey degil, içmese daha iyi olur bence, zamanla bagimililiga donussun istemiyorum
O zaman alkol kullanmayan birini bulacaksınız.
Alkol alan biriyle sevgili olup içmesin demek doğru değil.
Kimse kimseyi kendi doğrusuna göre değiştirmeye kalkmamalı. Em başından kenfi
Prensiplerine göre birini bulmalısın.
Bu daha çok mesela muhafazakarlarda var. Seküler bulup sonra muhafazakarlaştırmaya çalışıyor. Ben mesela asla muhafazakar bir erkekle sevgili olmam, olmadım.
Siz de alkol prensibinizse çok güzel, ona göre birini bulun. Yaptığınız olacak şey değil zaten

Dizilere özenmeyin bence. Benim ailem seküler değil ama ben öyleyim. Daha esneğim çoğu konuda. Ama eşimin ailesi ve eşim muhafazakar. Evet inançlıyım oruç tutarım ama yeri geldiğinde insanlar birkaç kadeh bir şey de içebilir diye düşünürüm ama eşim öyle değil. Tüketmediğimden zorluk yaşamadık ama aktif öyle bir hayatım olsa bu zorluk gelirdi ve eminim ki ilişkimiz ikimiz açısından da yürümezdi. Eşim kimseye dini konuda karışmaz bana da ama ailesi giyimime hala müdahale etmeye çalışır. Hamileliğimde hep karnımın belirgin olduğu elbiseler, taytlar giydim ama onlara giderken taytın üstüne uzun kazak ya da bol gömlek giydim bu bile beni aşırı sinirlendiriyor hala. Basit görünen şeyler aslında biriken şeyler. Bir de eşimin ailesi de doğulu daha doğrusu güneydoğulu. Ben Selanik göçmeniyim. Bence doğu kültürünün çok güzel yönleri var ama aşırı sert aşırı katı. Hep başkası için yaşıyorlar. Ailen çoğu şeyi aşsa bile çevre ne deri aşamaz. E çevrenizde çok konuşuyor. Sürekli diyorum çekirdek aile olarak değil sülale olarak yaşıyorsunuz diye. Neyse ki benim eşim öyle değil ama yinede geleneksel bazı yönleri bana hala fazla gelir zaman zaman.
Göçmenlerle doğuluların anlaşması çok zor zaten.Genele bakınca kültür farkı oluyor .Biz de doğuluyuz ve erkek kuzenimin 10 yıllık sevgilisi vardı lisede başlayan.Kız egeliydi.
Evlilik sürecinde kızın en başında kapanmasını istedi amcamlar olmayınca da hiç zorlamadılar.Kız gayet açık giyiniyor alıştılar yani önemli olan eş kişisinin tutumu.Erkek çocukları ailesine dur demediği sürece aile karışmaya devam eder maalesef.

Bence siz de sinirlenmeyin boş yere çünkü onları bilerek evlenmişsiniz,yanlarına gidince tamamen değişin diyemez kimse ama daha uyumlu giyinmekte sorun olmamalı bence.

Back
X