- 17 Haziran 2023
- 247
- 15
-
- Konu Sahibi pink442635
Denkliği ben de düşündüm ama direkt oturum almak istiyormus çalışma izni istemiyorPeki denklik alamaz mı almanyadan mühendislik için? Okul içim gitse daha uzun süre kalabilir ardından iş için yerleşebilir diye düşünüyorum
Son lafınız çok doğruDaha kendini götüremiyor seni nasıl götürecekmiş? Seni de başkasına mı nikahlayacak? Tilki deliğe sığmamış kuyruğuna da çalı bağlamış.
İyi günler arkadaşlar kafam çok karışık işin içinden bir türlü çıkamıyorum daha önca iki konu açtım ve ikisinde de çok yardımcı oldunuz güzel noktalara değindiniz bu yüzden tekrardan buraya yazıp fikir almak istedim sevinirim. Konu şu ki sevgilimle 2.5 yıllık güzel giden ciddi bi ilişkim var ara sıra kavga etsek de bunlar en fazla 3 4 saat sürüyor genelde onun ılıman yaklaşımıyla olayı çözüyoruz. Kendisi mühendis ve Türkiye’deki şartlar kötü olduğu için ilişkimizin başından beri Almanyaya gitmek istiyordu ben de her ne kadar çok istemesem de bi şey diyemiyorum onun için orasının daha iyi olduğunu bildiğim için. Sonunda vizesi çıktı ve Almanya’ya gitti. Oturum izni nasıl olacak dediğim zaman babamın dükkanı ( babası 27 yıldır Almanya’da ve vatandaşlığı var) var üstüme yaparız inşallah falan diyordu ama sahte evlilik lafı en başından beri dönüyordu . Geçenlerde biraz üsteleyince evlilik ihtimalinin de olduğunu söyledi bu en son ihtimal ama sana söylemem gerekiyor her şey bittikten sonra öğrenirsen yüzüme bakmazdın dedi. Ben bunu duyunca ayrılmak istediğimi söyledim o da sahte evlilik yapsa bile gerçeğe dönme ihtimalinin imkanınız olduğunu beni gerçekten sevdiğini ve oturum aldıktan sonra bni de Almanyaya götürmek istediğini söylüyor. Ama ben tam olarak güvenemiyorum insan gerçekten sevdiği birine bunu yaşatır mı sizce? Bugüne kdr bana değer vermediğini hissetmedim hiç sürekli mesaj atar arar aklımda soru kalmasın aklıma bi şey takılmasın diye çabalar ama bu evlilik fikri bana çok abartı geldi. Bana yüz yüze buluşunca her şeyi anlatacağını ve sahte evlilik yapılsa Bile asla gerçeğe dönmeyecek biriyle olacağını buluşunca o kişiyle ilgili her şeyi bana anlatacağını gerekirse konuşturacağımı söyledi . Amcası da yıllardır orda acaba onun eşiyle mi yapacak diye düşündüm çünkü öyle bi ihtimal asla olamaz dedi . Neyse ben başta hayır desem de bi süre sonra geleceği günü beklemeye karar verdim bu sıra olaya annem ve kardeşim de dahil oldu erkek arkadaşımı aradılar ve birsürü hakaret ettiler. O da aileme saygısızlık yapmamak için sustu çok sinirlenmesine rağmen . Ben geleceği günü beklemeyi kabul ettim ama su aralar aklıma hep acaba evlendi öi acaba ne zmn evlenecek sorusu geliyor ilişkime bile odaklanamıyorum sürekli sorgu sualle geçiyor günlerim. Aklıma hep bu geliyor .Mesela dün işteyim çalışıyorum dedi ben de ona kahvaltı yapacam dedim kendisi de afiyet olsun ben de işteyim yazdı . Benim aklıma direkt sahte evlilik yaptığı geldi çünkü Bna ztn Ondsn önce çalışıyorum yazmıştı ben sormadan tekrar işteyim DİE belirtmesi saçma geldi ve yalan söylemeyi beceremiyorsun ddm sesli aradım o da ne yalanı dedi görüntülü aradı iş yerini gösterdi ve ben çok utandım bu Arada otelde çalışıyor oturum alana kdr kardeşim aldatmıştır seni o yüzden sen sormadan işteyim yazmış tekrar dedi . Ailem sürekli ona karşı ön yargılı ve bı durum da beni olumsuz etkiliyor. Bir yandan ailemle uğraşıyorum bi yandan aldatır mı diyorum bi yandan ilişkimi düzenletmeye çalışıyorum gerçekten çok yoruldum artık . Erkek arkadaşım da bana yardımcı olmaya çalışıyor yarım saatte bir msj atıyor her gün görüntülü arıyor . Evlenip Almanya’ya gideceğimiz günün hayallerini kuruyor . Ne yapacağımı şaşırdım kısacası sizce napmam gerekiyor
Bu arada ben de üni öğrencisiyim istersen güvenmiyorsan seni de getiririm bi şekilde yanımda durursun aklında soru kalmaz dedi ama evlensek bile dini nikah kıyabiliirz öünkü resmî nikah sahte evlilik yapacağı kişiyle olmuş olur
İnşaat . Sahte evlilik konusu dışında bugüne kdr yalanını görmedim belki de bu yüzden inanmak istiyorum gerçeğe dönmeyeceğine
Denkliği ben de düşündüm ama direkt oturum almak istiyormus çalışma izni istemiyor
Erkek arkadaşıma da bir inşaat firmasından davetiye gönderdiler gitmesi için hatta bize işlemlerini ben yaptım ama o çıkmadı ne yazık ki daha sonra deprem vizesiyle gidebildiAy yok artık.
Kesin bu seni aldatıyor konu sahibi. Acıma vur kırbacı, canını oku, çıngar çıkar.
almanya'daki böyle pastaneciler lahmacuncular tr'den gelenlere iş mektubu iş ilanı açıyorlar ve bunun karşılığında para alıyorlar. Bunu yapamamış sahte evlilik olcakmış. Rezalet bir yalan.
Babası orada yaşıyormuş sonuçta "aile birleşimi vizesi" ile rahatlıkla vizesini alabiliyor olmalı, hem de meslek sahibi.. bunun için evlenmesine ne gerek var? Yerinizde olsam kesinlikle kabul etmezdim, ısrar ediyorsada ayrılırdım.İyi günler arkadaşlar kafam çok karışık işin içinden bir türlü çıkamıyorum daha önca iki konu açtım ve ikisinde de çok yardımcı oldunuz güzel noktalara değindiniz bu yüzden tekrardan buraya yazıp fikir almak istedim sevinirim. Konu şu ki sevgilimle 2.5 yıllık güzel giden ciddi bi ilişkim var ara sıra kavga etsek de bunlar en fazla 3 4 saat sürüyor genelde onun ılıman yaklaşımıyla olayı çözüyoruz. Kendisi mühendis ve Türkiye’deki şartlar kötü olduğu için ilişkimizin başından beri Almanyaya gitmek istiyordu ben de her ne kadar çok istemesem de bi şey diyemiyorum onun için orasının daha iyi olduğunu bildiğim için. Sonunda vizesi çıktı ve Almanya’ya gitti. Oturum izni nasıl olacak dediğim zaman babamın dükkanı ( babası 27 yıldır Almanya’da ve vatandaşlığı var) var üstüme yaparız inşallah falan diyordu ama sahte evlilik lafı en başından beri dönüyordu . Geçenlerde biraz üsteleyince evlilik ihtimalinin de olduğunu söyledi bu en son ihtimal ama sana söylemem gerekiyor her şey bittikten sonra öğrenirsen yüzüme bakmazdın dedi. Ben bunu duyunca ayrılmak istediğimi söyledim o da sahte evlilik yapsa bile gerçeğe dönme ihtimalinin imkanınız olduğunu beni gerçekten sevdiğini ve oturum aldıktan sonra bni de Almanyaya götürmek istediğini söylüyor. Ama ben tam olarak güvenemiyorum insan gerçekten sevdiği birine bunu yaşatır mı sizce? Bugüne kdr bana değer vermediğini hissetmedim hiç sürekli mesaj atar arar aklımda soru kalmasın aklıma bi şey takılmasın diye çabalar ama bu evlilik fikri bana çok abartı geldi. Bana yüz yüze buluşunca her şeyi anlatacağını ve sahte evlilik yapılsa Bile asla gerçeğe dönmeyecek biriyle olacağını buluşunca o kişiyle ilgili her şeyi bana anlatacağını gerekirse konuşturacağımı söyledi . Amcası da yıllardır orda acaba onun eşiyle mi yapacak diye düşündüm çünkü öyle bi ihtimal asla olamaz dedi . Neyse ben başta hayır desem de bi süre sonra geleceği günü beklemeye karar verdim bu sıra olaya annem ve kardeşim de dahil oldu erkek arkadaşımı aradılar ve birsürü hakaret ettiler. O da aileme saygısızlık yapmamak için sustu çok sinirlenmesine rağmen . Ben geleceği günü beklemeyi kabul ettim ama su aralar aklıma hep acaba evlendi öi acaba ne zmn evlenecek sorusu geliyor ilişkime bile odaklanamıyorum sürekli sorgu sualle geçiyor günlerim. Aklıma hep bu geliyor .Mesela dün işteyim çalışıyorum dedi ben de ona kahvaltı yapacam dedim kendisi de afiyet olsun ben de işteyim yazdı . Benim aklıma direkt sahte evlilik yaptığı geldi çünkü Bna ztn Ondsn önce çalışıyorum yazmıştı ben sormadan tekrar işteyim DİE belirtmesi saçma geldi ve yalan söylemeyi beceremiyorsun ddm sesli aradım o da ne yalanı dedi görüntülü aradı iş yerini gösterdi ve ben çok utandım bu Arada otelde çalışıyor oturum alana kdr kardeşim aldatmıştır seni o yüzden sen sormadan işteyim yazmış tekrar dedi . Ailem sürekli ona karşı ön yargılı ve bı durum da beni olumsuz etkiliyor. Bir yandan ailemle uğraşıyorum bi yandan aldatır mı diyorum bi yandan ilişkimi düzenletmeye çalışıyorum gerçekten çok yoruldum artık . Erkek arkadaşım da bana yardımcı olmaya çalışıyor yarım saatte bir msj atıyor her gün görüntülü arıyor . Evlenip Almanya’ya gideceğimiz günün hayallerini kuruyor . Ne yapacağımı şaşırdım kısacası sizce napmam gerekiyor
Bu arada ben de üni öğrencisiyim istersen güvenmiyorsan seni de getiririm bi şekilde yanımda durursun aklında soru kalmaz dedi ama evlensek bile dini nikah kıyabiliirz öünkü resmî nikah sahte evlilik yapacağı kişiyle olmuş olur
Çalışma izni oturum kadar kesin değil ama bizi bu hale düşüreceğine onu yapabilirdi ben buna üzülüyorum bir de çok seviyormuş ben bu ilişkiyi bırakıyormuşum gibi davranıyorEee çalışma izni zaten oturma izni demek, adam gibi iş bulsun bileğinin hakkıyla iznini kapsın. Yengeye nikah nedir yahu
Erkek arkadaşıma da bir inşaat firmasından davetiye gönderdiler gitmesi için hatta bize işlemlerini ben yaptım ama o çıkmadı ne yazık ki daha sonra deprem vizesiyle gidebildi
Bu vizesi red yedi . Acaba babasının oturumu yok mu yA da başka iş mi var diye düşünmeye başladımBabası orada yaşıyormuş sonuçta "aile birleşimi vizesi" ile rahatlıkla vizesini alabiliyor olmalı, hem de meslek sahibi.. bunun için evlenmesine ne gerek var? Yerinizde olsam kesinlikle kabul etmezdim, ısrar ediyorsada ayrılırdım.
Haklısınız işlemleri Bn de görüp yapmasam inanmazdım acaba babasının işinde başka bi iş mi var diye düşünmeye başladımYani erasmus stajı diye bir şey var. Çok isterse stajla giderdi. İnşaat firmasından davetiyesi varken ve babasından kaynaklı almanya bağı varken nasıl red almış şaşırdım doğrusu.
Çalışma izni oturum kadar kesin değil ama bizi bu hale düşüreceğine onu yapabilirdi ben buna üzülüyorum bir de çok seviyormuş ben bu ilişkiyi bırakıyormuşum gibi davranıyor
Bu herif hemen hemen her şeyle ilgili yalan söylüyor size. Babasının vatandaşlığı olsa vize alamama, oturum alamama olasılığı sıfır. Ayrıca yengesiyle nasıl evlenecek sorularına cevap vermiyorsunuz. Bu kadın zaten evli değil mi? Ayrıca amcası bu işe ne diyor? Nasıl bir olay bu böyleBu vizesi red yedi . Acaba babasının oturumu yok mu yA da başka iş mi var diye düşünmeye başladım
Açıkçası bana iki şeyden de olmak istemiyor Gibi geliyor. Kaçak gez gerekirse biraz birikim yap sonra buraya gelip iş kurarsın diyorum olmaz diyor ayrılalım diyorum olmaz diyor . Bnm net bi şekilde sınır çekip ayrılmam lazım galibaHadi en kötüsünü düşünelim, almancası hiiiç yoksa bile almanya'da özel türk üniversiteleri var. Onlara kayıt olup gidebilirdi. Sizin durum garip.
Yengesi bnm aklıma geldi sebebi de böyle ni şeyleri başka bi akrabasının yaşamış olması. Yemge dediğim kişi gerçek nikahla evli değil amcasıyla dini nikah var o yüzden aklıma o geldi . Dediğiniz gibi Bn naısl gelecem deyince de 1.5 yıl evli kalıp sigortasını ful yatırınca boşansa dahi oturum alabiliyormuş o zamana kdr bnm de okulum bitecek ve istemeye geliriz seni diyeoBu herif hemen hemen her şeyle ilgili yalan söylüyor size. Babasının vatandaşlığı olsa vize alamama, oturum alamama olasılığı sıfır. Ayrıca yengesiyle nasıl evlenecek sorularına cevap vermiyorsunuz. Bu kadın zaten evli değil mi? Ayrıca amcası bu işe ne diyor? Nasıl bir olay bu böyle
Ayrıca kendisi başkasıyla evlenirse sizi ülkeye aldıramaz. Ne sıfatla aldıracak sizi ikinci karım mı diyecek?
Ablacım çek fişi sen. Bitmiş gitmiş. Geleceği gün geleceği gün diyorsun, hani var mı uçak bileti? Alsın göndersin sana biletin görüntüsünü numarasını. Lütfen bırakın bu adamı.
Bak açık yazacağım kırılma kızma. Oturum izni yoksa çalışamaz yasak. Ya babamın işyerini ziyaret ediyorum yapıyor ya da babası çoktan her işi halletti. Sahte değil gerçek evlilik yapacak çünkü zaten o amaçla çağırıldı oraya. Salak mıdır saf mıdır tam anlaşılmıyor ama niyeti "olsun evleneyim bir iki sene sonra boşanırım"
O hayata, rahatlığa alışacak ve gözden uzak gönülden uzak olacak. Onun orada var olabilmesinin tek şartı babası. Onları çiğneyemez, çiğnemeye kalkarsa ailesi postalar geri. Ailesi sizi bilse, evliliğinize onay verse bekleyin derdim. Hani söz nişan yapalım gelini de alalım buraya olayı bile yok.
Babası Alman vatandaşı olunca otomatik oturum alamıyor. Eğer buradan aile birleşim vizesi almadıysa turist gibi takılır. Ailesi tüm masraflarına garanti gösterirse oturum izni alması kolaylaşır ama. Çalışıyorum diyorsa zaten oturum izni almıştır ve sahte evliliğe gerek yok.
Ayrıca 27 senedir orada yaşayan ve vatandaşlık almış adam böyle sahte, antin kuntin işlerle durumunu tehlikeye atmaz. Sahte evliliğe kaçak çalışma riskine ne ihtiyacı var? İkisinin de cezası büyük. İşyeri varsa çevresi de vardır ve çoktan oğluyla ilgili planlar ayarlamalar yapmıştır.
Geçen senelerde 13 yaşlarında bir kız çocuğunu annesi yanına almak istedi. Türkiye'de babaanne bakıyormuş ve kadın ölmüş. Aile birleşim değil turist vizesi almışlar. Çocuğu geri gönderdiler ama aile birleşim vizesi başvurusunu da onaylayacaklarını da belirttiler. Bunun amacı, böyle turist gibi gidip orada çöreklenilmesin başkaları da bu yolu kullanmasın diyeydi.
Şimdi olay çok taze, her gün mesaj atabilir ama zamanla azalacak, o ortama alışacak. Bu adam ailesine karşı gelebilecek durumda değil. Öyle olsa baştan seni şart olarak koyardı. Adını koyalım nişanlanalım, ben durumumu düzene koyduktan sonra onu yanıma alacağım derdi, dememiş. Tam tersi evlilik yapacağım diyor. Ailenizin hakaretlerine bile susuyor kendini savunmuyor, çünkü biliyor bir daha görme görüşme ortamı olmayacağını.
Bak yara bandını habersiz çektim ama sizin iyiliğiniz için. Önünüze yolunuza bakın.
Ablacım çek fişi sen. Bitmiş gitmiş. Geleceği gün geleceği gün diyorsun, hani var mı uçak bileti? Alsın göndersin sana biletin görüntüsünü numarasını. Lütfen bırakın bu adamı.
Bak açık yazacağım kırılma kızma. Oturum izni yoksa çalışamaz yasak. Ya babamın işyerini ziyaret ediyorum yapıyor ya da babası çoktan her işi halletti. Sahte değil gerçek evlilik yapacak çünkü zaten o amaçla çağırıldı oraya. Salak mıdır saf mıdır tam anlaşılmıyor ama niyeti "olsun evleneyim bir iki sene sonra boşanırım"
O hayata, rahatlığa alışacak ve gözden uzak gönülden uzak olacak. Onun orada var olabilmesinin tek şartı babası. Onları çiğneyemez, çiğnemeye kalkarsa ailesi postalar geri. Ailesi sizi bilse, evliliğinize onay verse bekleyin derdim. Hani söz nişan yapalım gelini de alalım buraya olayı bile yok.
Babası Alman vatandaşı olunca otomatik oturum alamıyor. Eğer buradan aile birleşim vizesi almadıysa turist gibi takılır. Ailesi tüm masraflarına garanti gösterirse oturum izni alması kolaylaşır ama. Çalışıyorum diyorsa zaten oturum izni almıştır ve sahte evliliğe gerek yok.
Ayrıca 27 senedir orada yaşayan ve vatandaşlık almış adam böyle sahte, antin kuntin işlerle durumunu tehlikeye atmaz. Sahte evliliğe kaçak çalışma riskine ne ihtiyacı var? İkisinin de cezası büyük. İşyeri varsa çevresi de vardır ve çoktan oğluyla ilgili planlar ayarlamalar yapmıştır.
Geçen senelerde 13 yaşlarında bir kız çocuğunu annesi yanına almak istedi. Türkiye'de babaanne bakıyormuş ve kadın ölmüş. Aile birleşim değil turist vizesi almışlar. Çocuğu geri gönderdiler ama aile birleşim vizesi başvurusunu da onaylayacaklarını da belirttiler. Bunun amacı, böyle turist gibi gidip orada çöreklenilmesin başkaları da bu yolu kullanmasın diyeydi.
Şimdi olay çok taze, her gün mesaj atabilir ama zamanla azalacak, o ortama alışacak. Bu adam ailesine karşı gelebilecek durumda değil. Öyle olsa baştan seni şart olarak koyardı. Adını koyalım nişanlanalım, ben durumumu düzene koyduktan sonra onu yanıma alacağım derdi, dememiş. Tam tersi evlilik yapacağım diyor. Ailenizin hakaretlerine bile susuyor kendini savunmuyor, çünkü biliyor bir daha görme görüşme ortamı olmayacağını.
Bak yara bandını habersiz çektim ama sizin iyiliğiniz için. Önünüze yolunuza bakın.
Tatlım kaçak gezen adam nasıl birikim yapacak? Her an göçmen polisi basar diye niye huzursuz olsun? Kaçak kalanlar kaybedecek bir şeyi olmayanlar. Sizinkinin ailesi var orada ve maddi durumları da iyi. Babasının işyeri olan adam niye kaçak gezsin? Size olayı yazdım önceki yorumumda. Sevgiliniz iki dünya arasında, arafta gibi. Bir tarafa geçmesi gerekecek ve orada kalacak. Niye kendinizi bu duruma düşüresiniz ki?Açıkçası bana iki şeyden de olmak istemiyor Gibi geliyor. Kaçak gez gerekirse biraz birikim yap sonra buraya gelip iş kurarsın diyorum olmaz diyor ayrılalım diyorum olmaz diyor . Bnm net bi şekilde sınır çekip ayrılmam lazım galiba
Tatlım kaçak gezen adam nasıl birikim yapacak? Her an göçmen polisi basar diye niye huzursuz olsun? Kaçak kalanlar kaybedecek bir şeyi olmayanlar. Sizinkinin ailesi var orada ve maddi durumları da iyi. Babasının işyeri olan adam niye kaçak gezsin? Size olayı yazdım önceki yorumumda. Sevgiliniz iki dünya arasında, arafta gibi. Bir tarafa geçmesi gerekecek ve orada kalacak. Niye kendinizi bu duruma düşüresiniz ki?
Adam sizi sevmiş belli, hala ümitvari konuşuyor ve o yüzden tutamayacağı sözleri veriyor. Ama olmayacağını da içten içe biliyor. Geçişi kolaylaştırmaya çalışıyor, birden sert bir şekilde kopulsun istemiyor. Ama bak size garanti veriyorum aramaları mesajları azalacak. Sahte değil, gerçek evlilik yapacak. Ha severek mi sevmeyerek mi derseniz tabiki de aşk evliliği denemez ama sahte de denemez. Biz buna görücü usulü diyoruz. Oğullarını evlendirecek kadar söz sahibi aile torun da ister. Siz inanıyor musunuz, her şeyi arkasında bırakıp kaçıp size geleceğine? Adamın söylediği hangi yalanı çürüteyim ben şaştım burada.