Sevgilim sahte evlilik yapacam diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gülüm,
babası vatandaşsa kesinlikle kendiside vatandaşliga bas vura bilir. Babasinin is yeri var ise onun ustunden bile en kotu ihtimak calisma vizesi bile ala bilir. He evlenirse mecbur 5 sene evlendigi hanimin yaninda kalmasi gerekiyor. Bence sizinle dalga geciyor. Yol verin gitsin derim.

Bu cok yaygin birsey sanirim. Birkac yil once bir arkadasimin sevgilisi Almanya da fake evlilik yapmis vatandaslik alabilmek icin. Ama vatandaslik aldiktan sonra, kadin daha fazla para koparmak icin bosanmiyordu dolayisiyla bunlarda evlenmeyi baya ertelediler. Kadin her seferinde 'su kadar para gonder bosanirim', 'bana araba al bosanicam bu kez' gibi bahanelerle cocugu baya soguslemisti.

Sonra baska bir arkadasimin gorustugu cocuk Amerikaya gitti, ve onlarda birbirine asikti. Ama cocuk demis ki, benim burda legal olmam icin yakinda birine para odeyip evlenecegim, seni yinede buraya getirtip beraber hayat kurmak istiyorum, birkac yil idare eder misin falan diye.
Bende bu arkadasa oburunun hikayesini anlattim, sen guvenip bunu kabul etsende o parayla evlenen kadinlar sonra daha fazla para koparmak icin bosanmayip surunduruyor, cok yipranirsin, dedim.

Yani iliskinizle yada adamin pislik olmasi ile alakali bir durum degil. Adam idealist olup oraya gocmek istiyor ama bu yol cok sikintili bir yol bence

He bu arada babasi oranin vatandasi ise ve is yeri var ise, muhtemelen kolayca onun uzerinden gidebilir ve oturum alabilir. Niye fake evlenme yolunu seciyor anlamadim

Babası vize gönderince çıkmadı . O zaman başvuruya fln ankarada birlikte gitmiştik . Evraklara bile ben baktım bazı işlemleri ben yaptım red yedi. Daha sonra deprem vizesi çıktı ve 3 aylık süresi var. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi turistlik vizeyle oturum veya çalışma izni alınmıyormus. Sizin arkadaşlarınızın su anki güncel durumu nedir

Aklinizmi yok almanyaya gitmeseydi ozaman turkiyede calissaydi herkes yurtdisindami yasiyor sahte evlilik nedir ya ne saf kizlar var ayrica herseyi ailenize anlatip mesajlari bile gostermeniz zaten kendi basiniza karar alamadiginizi hissettirdi bana coktan ayrilmaniz gerekirdi

1 -babasının vatandaş olduğuna dair bir bilgimiz yok
2- babası vatandaş bile olsa Türkiyede doğmuş büyümüş 25 yaşında bir erkek vatandaşlığa filan başvuramaz, almanya baban vatandaş diye sana vatandaşlık veren bir ülke DEĞİL.

en iyi ihtimalle buradan gitmek için babası ona davetiye yollar, öyle giderdi ki onu da denemişler zaten alamamış vize.

oradaki bir adamın eşi olsa, küçük bir çocuk olsa yine bir nebze... bekar, kaç senedir işssiz, 25+ yaşında oğlana vize mize ver mi yor lar. bu deprem hikayesi olmasaydı yine alamazdı depremzedelere kolaylık tanıdılar.

Babasının işyeri en fazla nedir döner dükkanı filandır onu da zaten kar ediyor göstermiyordur ki vergi vermesin, benim dükkanım kar etmiyor ama ben yine de türkiyeden oğlanı getircem çalışsın diyince kusura bakmayın da yemiyor onu almanya.

öyle birini getirmek isteyen birkaç sene düzgün gelir gösteriyor vergi ödüyor ondan sonra başvuruyor. bu baba kişisi zaten biraz çocuklarını düşünen birisi olsa seneler önce getirmiş olurdu orada okutur meslek sahibi ederdi -madem kendisi dönmüyor ailem bir arada olsun diye düşünür en kötü baba bile. bu sevgili kişisi de madem almanyaya gidecem diye plan yapıyor az biraz almanca öğrenirdi 2 sene işsiz gezmiş ama almancası yok...

baştan planı buymuş, benim anladığım bu.

Ay cok sacma, birseyleri yanlis yapmis olabilir misiniz? Birinci derece akrabaya (yani evlat yada ebeveyn olunca) aniden vatandaslik degil ama oturum izni geliyor olmali herhangi bir avrupa ulkesinde. Bilemedim simdi Almanya icin ama.. Bunun mumkun olmamasi bana sacma geldi.

Arkadaslarima gelince. Birinci arkadasim icin: O alman kadinla 6 yildir evli olan cocuk bir sekilde servet dokerek bosandi bir kac ay once ve benim arkadasimla evlenebildi.

Obur, sevgilisi Amerikaya tasinan icin, onlerinde uzuuuun bir yol var. Adam birini bulacak evlenecekte, sonra bi kac yila bosanacaktaaa, ve sonrada o arkdasim oraya gidebilip cocukla beraber hayat kurabilecek.... Minium 5 yil

Bu fake evlilik meselesi bence gocmenlik icin basvurulabilecek en kotu yol. Hala anlamis degilim neden sevgiliniz baba uzerinden gitmiyorda, fake evlilik yolunu seciyor

Evet babasının döner dükkanı var ve muhtemelen vergi için az gösteriyordur kârını . Sizin ben söylemeden dükkana kadar bilmeniz bni çok şaşırttı . Gerçek hayatta tanımak isteyeceğim birisiniz

Tamam deprem vizesini bir sekilde o babasinin yada diger akrabanin uzerindeki sirket uzerinden calisma vizesine cevirsin o zaman.
Yada yas genc anladigim kadariyla: bir okula mokula kaydolsun. Evlilik seyi en zoru duydugum kadariyla.
Bu arada evlenecegi kisi belli mi?

İngilizcesi yok
İngilizcesi yok Almancası yok nasıl mühendis olarak çalışacak Almanyada . Adamlar beden oturum izni versin işi gücü dili olmayan birine ki. Tabi ki sahte evliliği deneyecek. Kendisi uzun ve zor yollardan giderken sizi de peşinden sürükleyecrk. Değer mi gençliğinizi heba etmenize. Şu an bile etkisine girmişsiniz, bir de 5 sene falan evlendiği kişinin yanında kalıcakmış zaten o zaman ilişki diye bişi kalmaz. Kendinizi yormayın.

turist vizesini çalışma vizesine çeviremez.
sadece o değil kimse çeviremez.

ben de turist vizesiyle gitsem iş bulsam tekrar tr'ye gelip çalıma izni çıkarıp gitmek zorundayım. herkes için böyle bu kural. yeni yasa daha nisanda girecek yürürlüğe şu anda mümkün değil bu. milletin yeni yasayı bu kadar beklemesinin baş sebebi bu zaten. ki yeni yasa da döner dükkanında işe mikan tanımıyor zaten. mühendis olarak iş bulsaydı olurdu.

başka ülkelerde de bildiğim kadarıyla olmuyor turist vizesiyle gidip iş bulup kaldım demek...onlarda yasa hala değişmedi.

hatta iş bulması da yeterli değil şu anda 1) kendi alanında 2) en az 3300 eur filan maaşlı bir iş bulması lazım -rakamlar senelik, aylık neti aklımda yok

baştan okula mastera şua buna kaydolarak gitseydi bu dediklerinizi yapması 1 tık daha kolaydı çünkü vakti olurdu ama onun için de okula kaydolunca 1 senelik harcayacağı parayı hesapta görmek istiyorlar 0 almanca yok gibi inglizceyle nereden kabul alacak da o 1 senelik parayı nereden bulacak da gibi gibi sorularımız var...

Bugün danıştığım avukat su an öyle bi şeyin olmayacağını ancak yeni kanunun kabul edildiğini ve turist vizesinin de çalışma veya oturum iznine çevrilebilecegi bunun da 1 Mart 2024 te yürürlüğe gireceğini söyledi . Yukarda bir arkadaşın da bahsettiği Gibi bu vizeyle sadece 3 ay kalabiliyor okul fln okuyamıyor . Yani başta yaptı yanlısı . Evleneceği kişiyle ilgili tüm detayları yüz güze anlatacağını söylemişti. Ama tanıdık olacak sorun çıkaramyack ve gerçeğe dönme ihtimalının hiç olmayacağı biri olacağını söyledi. Yüz yüze buluşunca resmini , evlilik cüzdanını kişinin hesabını fln her şeyi göstereceğini söylüyor

Evet ben de değer mi dedim . O da en zor yol bu ama gördün babamın gönderdiği vize onaylanmadı bundan başka çarem kalmadı diyor. Ben bu olanları erkek arkadaşımın tembelliğine veriyorum . Eğer azimli olsaydı her şey daha farklı olabilirdi. Etkisine girdiğim kısmında haklısınız. Aklım hep onda kalıyordu. Sürekli bana yazması gerekiyormuş giib hissediyordum . Oysaki normalde öyle bi yapım yok ama bu olanlar beni çok yıprattı . Ordaki arkadasıma da sordum aynı evde yaşamak zorunda değil dedi. Artık eskisi kadar denetim yokmuş . arkadaşım da seni bu sürece sokması hiç hoş değil diyor

Soru çok ama cevap yok kısacası

Liseden Arkadaşım bundna 2 yıl önce ilticaya başvurdu o zamanlar ilticayla daha kolay oturum alınıyormuş . Ama senin sevgilinin geldiği tarih buna müsait değil dedi . Yani ilticadan da ümidini kes dedi. Ya kaçak gezecek yA sahte evlilik yapacak ya da bu işten vazgeçecek başka bi yolu yok dedi . Kaçak gezmesi ztn çok mantıksız çünkü kaçak olanlara verilen ücret oldukça düşük ve bu işin bi sonu yok . En mantıklısı başta bu yola girmemesiydi sanırım

tatlım memleket itibariyle iltica mefhumuna zaten aşinasın;

tr'de lise bitirip üniversite bitirp yine de iltica etmiş olanları sen kendin zaten biliyorsun...iltica işi büyük sabır gerektirir. bu süreçte de ya işine asılacak ya beden işinde perti çıkacak

bu arkadaş daha erken zamanda iltica da etseydi de beden işi yapmak ona yine ağır gelirdi, düzen kurup seni alana kadar en iyi ihtimalle 5-6 sene geçerdi ondan emin ol. ilticacı da çok kişi biliyorum. haftada 6 gün aralıksız günde 14 saat çalışarak ancak oluyor öyle 0 almanca 0 ingilizce orada düzen kur, memleketten eşi getir, ev aç filan. seninkinde yok o toto. madem gidecekti almancayı tr'de öğrenebilirdi. elinden mi alan oldu?

o yüzden bu akıllı direkt evleneyim ki oturumu alayım kafasında, başka çünkü becerebileceği bir yolu yok

ama "benim totom başka bir yola yemiyor" diyemiyor da beyefendi seni suçlu çıkarmaya çalışıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…