- 12 Ağustos 2020
- 138
- 200
- 53
- Konu Sahibi pink442635
-
Gülüm,İyi günler arkadaşlar kafam çok karışık işin içinden bir türlü çıkamıyorum daha önca iki konu açtım ve ikisinde de çok yardımcı oldunuz güzel noktalara değindiniz bu yüzden tekrardan buraya yazıp fikir almak istedim sevinirim. Konu şu ki sevgilimle 2.5 yıllık güzel giden ciddi bi ilişkim var ara sıra kavga etsek de bunlar en fazla 3 4 saat sürüyor genelde onun ılıman yaklaşımıyla olayı çözüyoruz. Kendisi mühendis ve Türkiye’deki şartlar kötü olduğu için ilişkimizin başından beri Almanyaya gitmek istiyordu ben de her ne kadar çok istemesem de bi şey diyemiyorum onun için orasının daha iyi olduğunu bildiğim için. Sonunda vizesi çıktı ve Almanya’ya gitti. Oturum izni nasıl olacak dediğim zaman babamın dükkanı ( babası 27 yıldır Almanya’da ve vatandaşlığı var) var üstüme yaparız inşallah falan diyordu ama sahte evlilik lafı en başından beri dönüyordu . Geçenlerde biraz üsteleyince evlilik ihtimalinin de olduğunu söyledi bu en son ihtimal ama sana söylemem gerekiyor her şey bittikten sonra öğrenirsen yüzüme bakmazdın dedi. Ben bunu duyunca ayrılmak istediğimi söyledim o da sahte evlilik yapsa bile gerçeğe dönme ihtimalinin imkanınız olduğunu beni gerçekten sevdiğini ve oturum aldıktan sonra bni de Almanyaya götürmek istediğini söylüyor. Ama ben tam olarak güvenemiyorum insan gerçekten sevdiği birine bunu yaşatır mı sizce? Bugüne kdr bana değer vermediğini hissetmedim hiç sürekli mesaj atar arar aklımda soru kalmasın aklıma bi şey takılmasın diye çabalar ama bu evlilik fikri bana çok abartı geldi. Bana yüz yüze buluşunca her şeyi anlatacağını ve sahte evlilik yapılsa Bile asla gerçeğe dönmeyecek biriyle olacağını buluşunca o kişiyle ilgili her şeyi bana anlatacağını gerekirse konuşturacağımı söyledi . Amcası da yıllardır orda acaba onun eşiyle mi yapacak diye düşündüm çünkü öyle bi ihtimal asla olamaz dedi . Neyse ben başta hayır desem de bi süre sonra geleceği günü beklemeye karar verdim bu sıra olaya annem ve kardeşim de dahil oldu erkek arkadaşımı aradılar ve birsürü hakaret ettiler. O da aileme saygısızlık yapmamak için sustu çok sinirlenmesine rağmen . Ben geleceği günü beklemeyi kabul ettim ama su aralar aklıma hep acaba evlendi öi acaba ne zmn evlenecek sorusu geliyor ilişkime bile odaklanamıyorum sürekli sorgu sualle geçiyor günlerim. Aklıma hep bu geliyor .Mesela dün işteyim çalışıyorum dedi ben de ona kahvaltı yapacam dedim kendisi de afiyet olsun ben de işteyim yazdı . Benim aklıma direkt sahte evlilik yaptığı geldi çünkü Bna ztn Ondsn önce çalışıyorum yazmıştı ben sormadan tekrar işteyim DİE belirtmesi saçma geldi ve yalan söylemeyi beceremiyorsun ddm sesli aradım o da ne yalanı dedi görüntülü aradı iş yerini gösterdi ve ben çok utandım bu Arada otelde çalışıyor oturum alana kdr kardeşim aldatmıştır seni o yüzden sen sormadan işteyim yazmış tekrar dedi . Ailem sürekli ona karşı ön yargılı ve bı durum da beni olumsuz etkiliyor. Bir yandan ailemle uğraşıyorum bi yandan aldatır mı diyorum bi yandan ilişkimi düzenletmeye çalışıyorum gerçekten çok yoruldum artık . Erkek arkadaşım da bana yardımcı olmaya çalışıyor yarım saatte bir msj atıyor her gün görüntülü arıyor . Evlenip Almanya’ya gideceğimiz günün hayallerini kuruyor . Ne yapacağımı şaşırdım kısacası sizce napmam gerekiyor
Bu arada ben de üni öğrencisiyim istersen güvenmiyorsan seni de getiririm bi şekilde yanımda durursun aklında soru kalmaz dedi ama evlensek bile dini nikah kıyabiliirz öünkü resmî nikah sahte evlilik yapacağı kişiyle olmuş olur
Babası vize gönderince çıkmadı . O zaman başvuruya fln ankarada birlikte gitmiştik . Evraklara bile ben baktım bazı işlemleri ben yaptım red yedi. Daha sonra deprem vizesi çıktı ve 3 aylık süresi var. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi turistlik vizeyle oturum veya çalışma izni alınmıyormus. Sizin arkadaşlarınızın su anki güncel durumu nedirBu cok yaygin birsey sanirim. Birkac yil once bir arkadasimin sevgilisi Almanya da fake evlilik yapmis vatandaslik alabilmek icin. Ama vatandaslik aldiktan sonra, kadin daha fazla para koparmak icin bosanmiyordu dolayisiyla bunlarda evlenmeyi baya ertelediler. Kadin her seferinde 'su kadar para gonder bosanirim', 'bana araba al bosanicam bu kez' gibi bahanelerle cocugu baya soguslemisti.
Sonra baska bir arkadasimin gorustugu cocuk Amerikaya gitti, ve onlarda birbirine asikti. Ama cocuk demis ki, benim burda legal olmam icin yakinda birine para odeyip evlenecegim, seni yinede buraya getirtip beraber hayat kurmak istiyorum, birkac yil idare eder misin falan diye.
Bende bu arkadasa oburunun hikayesini anlattim, sen guvenip bunu kabul etsende o parayla evlenen kadinlar sonra daha fazla para koparmak icin bosanmayip surunduruyor, cok yipranirsin, dedim.
Yani iliskinizle yada adamin pislik olmasi ile alakali bir durum degil. Adam idealist olup oraya gocmek istiyor ama bu yol cok sikintili bir yol bence
He bu arada babasi oranin vatandasi ise ve is yeri var ise, muhtemelen kolayca onun uzerinden gidebilir ve oturum alabilir. Niye fake evlenme yolunu seciyor anlamadim
1 -babasının vatandaş olduğuna dair bir bilgimiz yokGülüm,
babası vatandaşsa kesinlikle kendiside vatandaşliga bas vura bilir. Babasinin is yeri var ise onun ustunden bile en kotu ihtimak calisma vizesi bile ala bilir. He evlenirse mecbur 5 sene evlendigi hanimin yaninda kalmasi gerekiyor. Bence sizinle dalga geciyor. Yol verin gitsin derim.
Ay cok sacma, birseyleri yanlis yapmis olabilir misiniz? Birinci derece akrabaya (yani evlat yada ebeveyn olunca) aniden vatandaslik degil ama oturum izni geliyor olmali herhangi bir avrupa ulkesinde. Bilemedim simdi Almanya icin ama.. Bunun mumkun olmamasi bana sacma geldi.Babası vize gönderince çıkmadı . O zaman başvuruya fln ankarada birlikte gitmiştik . Evraklara bile ben baktım bazı işlemleri ben yaptım red yedi. Daha sonra deprem vizesi çıktı ve 3 aylık süresi var. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi turistlik vizeyle oturum veya çalışma izni alınmıyormus. Sizin arkadaşlarınızın su anki güncel durumu nedir
Evet babasının döner dükkanı var ve muhtemelen vergi için az gösteriyordur kârını . Sizin ben söylemeden dükkana kadar bilmeniz bni çok şaşırttı . Gerçek hayatta tanımak isteyeceğim birisiniz1 -babasının vatandaş olduğuna dair bir bilgimiz yok
2- babası vatandaş bile olsa Türkiyede doğmuş büyümüş 25 yaşında bir erkek vatandaşlığa filan başvuramaz, almanya baban vatandaş diye sana vatandaşlık veren bir ülke DEĞİL.
en iyi ihtimalle buradan gitmek için babası ona davetiye yollar, öyle giderdi ki onu da denemişler zaten alamamış vize.
oradaki bir adamın eşi olsa, küçük bir çocuk olsa yine bir nebze... bekar, kaç senedir işssiz, 25+ yaşında oğlana vize mize ver mi yor lar. bu deprem hikayesi olmasaydı yine alamazdı depremzedelere kolaylık tanıdılar.
Babasının işyeri en fazla nedir döner dükkanı filandır onu da zaten kar ediyor göstermiyordur ki vergi vermesin, benim dükkanım kar etmiyor ama ben yine de türkiyeden oğlanı getircem çalışsın diyince kusura bakmayın da yemiyor onu almanya.
öyle birini getirmek isteyen birkaç sene düzgün gelir gösteriyor vergi ödüyor ondan sonra başvuruyor. bu baba kişisi zaten biraz çocuklarını düşünen birisi olsa seneler önce getirmiş olurdu orada okutur meslek sahibi ederdi -madem kendisi dönmüyor ailem bir arada olsun diye düşünür en kötü baba bile. bu sevgili kişisi de madem almanyaya gidecem diye plan yapıyor az biraz almanca öğrenirdi 2 sene işsiz gezmiş ama almancası yok...
baştan planı buymuş, benim anladığım bu.
İngilizcesi yokben de inş mühendisiyim. mavi kartla çok rahat gelirdi. ingilizcesi varsa a2 almancayla. linkedinden iş kovalayacaktı. bulunuyor da. yapmamıs seni de kandırıyor.
Ay cok sacma, birseyleri yanlis yapmis olabilir misiniz? Birinci derece akrabaya (yani evlat yada ebeveyn olunca) aniden vatandaslik degil ama oturum izni geliyor olmali herhangi bir avrupa ulkesinde. Bilemedim simdi Almanya icin ama.. Bunun mumkun olmamasi bana sacma geldi.
Arkadaslarima gelince. Birinci arkadasim icin: O alman kadinla 6 yildir evli olan cocuk bir sekilde servet dokerek bosandi bir kac ay once ve benim arkadasimla evlenebildi.
Obur, sevgilisi Amerikaya tasinan icin, onlerinde uzuuuun bir yol var. Adam birini bulacak evlenecekte, sonra bi kac yila bosanacaktaaa, ve sonrada o arkdasim oraya gidebilip cocukla beraber hayat kurabilecek.... Minium 5 yil
Bu fake evlilik meselesi bence gocmenlik icin basvurulabilecek en kotu yol. Hala anlamis degilim neden sevgiliniz baba uzerinden gitmiyorda, fake evlilik yolunu seciyor
Yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi babasının gönderdiği vize red yedi . Daha sonra inşaat şirketinden vize gönderildi o da olmadı en son deprem vizesiyle gidebildi. Aslında ilk tercih babasının gönderdiği vizeydi .
İngilizcesi yok Almancası yok nasıl mühendis olarak çalışacak Almanyada . Adamlar beden oturum izni versin işi gücü dili olmayan birine ki. Tabi ki sahte evliliği deneyecek. Kendisi uzun ve zor yollardan giderken sizi de peşinden sürükleyecrk. Değer mi gençliğinizi heba etmenize. Şu an bile etkisine girmişsiniz, bir de 5 sene falan evlendiği kişinin yanında kalıcakmış zaten o zaman ilişki diye bişi kalmaz. Kendinizi yormayın.İngilizcesi yok
turist vizesini çalışma vizesine çeviremez.Tamam deprem vizesini bir sekilde o babasinin yada diger akrabanin uzerindeki sirket uzerinden calisma vizesine cevirsin o zaman.
Yada yas genc anladigim kadariyla: bir okula mokula kaydolsun. Evlilik seyi en zoru duydugum kadariyla.
Bu arada evlenecegi kisi belli mi?
Bugün danıştığım avukat su an öyle bi şeyin olmayacağını ancak yeni kanunun kabul edildiğini ve turist vizesinin de çalışma veya oturum iznine çevrilebilecegi bunun da 1 Mart 2024 te yürürlüğe gireceğini söyledi . Yukarda bir arkadaşın da bahsettiği Gibi bu vizeyle sadece 3 ay kalabiliyor okul fln okuyamıyor . Yani başta yaptı yanlısı . Evleneceği kişiyle ilgili tüm detayları yüz güze anlatacağını söylemişti. Ama tanıdık olacak sorun çıkaramyack ve gerçeğe dönme ihtimalının hiç olmayacağı biri olacağını söyledi. Yüz yüze buluşunca resmini , evlilik cüzdanını kişinin hesabını fln her şeyi göstereceğini söylüyorTamam deprem vizesini bir sekilde o babasinin yada diger akrabanin uzerindeki sirket uzerinden calisma vizesine cevirsin o zaman.
Yada yas genc anladigim kadariyla: bir okula mokula kaydolsun. Evlilik seyi en zoru duydugum kadariyla.
Bu arada evlenecegi kisi belli mi?
Evet ben de değer mi dedim . O da en zor yol bu ama gördün babamın gönderdiği vize onaylanmadı bundan başka çarem kalmadı diyor. Ben bu olanları erkek arkadaşımın tembelliğine veriyorum . Eğer azimli olsaydı her şey daha farklı olabilirdi. Etkisine girdiğim kısmında haklısınız. Aklım hep onda kalıyordu. Sürekli bana yazması gerekiyormuş giib hissediyordum . Oysaki normalde öyle bi yapım yok ama bu olanlar beni çok yıprattı . Ordaki arkadasıma da sordum aynı evde yaşamak zorunda değil dedi. Artık eskisi kadar denetim yokmuş . arkadaşım da seni bu sürece sokması hiç hoş değil diyorİngilizcesi yok Almancası yok nasıl mühendis olarak çalışacak Almanyada . Adamlar beden oturum izni versin işi gücü dili olmayan birine ki. Tabi ki sahte evliliği deneyecek. Kendisi uzun ve zor yollardan giderken sizi de peşinden sürükleyecrk. Değer mi gençliğinizi heba etmenize. Şu an bile etkisine girmişsiniz, bir de 5 sene falan evlendiği kişinin yanında kalıcakmış zaten o zaman ilişki diye bişi kalmaz. Kendinizi yormayın.
Soru çok ama cevap yok kısacasıturist vizesini çalışma vizesine çeviremez.
sadece o değil kimse çeviremez.
ben de turist vizesiyle gitsem iş bulsam tekrar tr'ye gelip çalıma izni çıkarıp gitmek zorundayım. herkes için böyle bu kural. yeni yasa daha nisanda girecek yürürlüğe şu anda mümkün değil bu. milletin yeni yasayı bu kadar beklemesinin baş sebebi bu zaten. ki yeni yasa da döner dükkanında işe mikan tanımıyor zaten. mühendis olarak iş bulsaydı olurdu.
başka ülkelerde de bildiğim kadarıyla olmuyor turist vizesiyle gidip iş bulup kaldım demek...onlarda yasa hala değişmedi.
hatta iş bulması da yeterli değil şu anda 1) kendi alanında 2) en az 3300 eur filan maaşlı bir iş bulması lazım -rakamlar senelik, aylık neti aklımda yok
baştan okula mastera şua buna kaydolarak gitseydi bu dediklerinizi yapması 1 tık daha kolaydı çünkü vakti olurdu ama onun için de okula kaydolunca 1 senelik harcayacağı parayı hesapta görmek istiyorlar 0 almanca yok gibi inglizceyle nereden kabul alacak da o 1 senelik parayı nereden bulacak da gibi gibi sorularımız var...
Liseden Arkadaşım bundna 2 yıl önce ilticaya başvurdu o zamanlar ilticayla daha kolay oturum alınıyormuş . Ama senin sevgilinin geldiği tarih buna müsait değil dedi . Yani ilticadan da ümidini kes dedi. Ya kaçak gezecek yA sahte evlilik yapacak ya da bu işten vazgeçecek başka bi yolu yok dedi . Kaçak gezmesi ztn çok mantıksız çünkü kaçak olanlara verilen ücret oldukça düşük ve bu işin bi sonu yok . En mantıklısı başta bu yola girmemesiydi sanırımturist vizesini çalışma vizesine çeviremez.
sadece o değil kimse çeviremez.
ben de turist vizesiyle gitsem iş bulsam tekrar tr'ye gelip çalıma izni çıkarıp gitmek zorundayım. herkes için böyle bu kural. yeni yasa daha nisanda girecek yürürlüğe şu anda mümkün değil bu. milletin yeni yasayı bu kadar beklemesinin baş sebebi bu zaten. ki yeni yasa da döner dükkanında işe mikan tanımıyor zaten. mühendis olarak iş bulsaydı olurdu.
başka ülkelerde de bildiğim kadarıyla olmuyor turist vizesiyle gidip iş bulup kaldım demek...onlarda yasa hala değişmedi.
hatta iş bulması da yeterli değil şu anda 1) kendi alanında 2) en az 3300 eur filan maaşlı bir iş bulması lazım -rakamlar senelik, aylık neti aklımda yok
baştan okula mastera şua buna kaydolarak gitseydi bu dediklerinizi yapması 1 tık daha kolaydı çünkü vakti olurdu ama onun için de okula kaydolunca 1 senelik harcayacağı parayı hesapta görmek istiyorlar 0 almanca yok gibi inglizceyle nereden kabul alacak da o 1 senelik parayı nereden bulacak da gibi gibi sorularımız var...
Bı adam için bu kadar strese değmez. Boğar sizi. Belkide gerçekten mutlu edemeyecek biri için, 10 yıla yakin bir zamanı çöpe atmış olacaksınız.Soru çok ama cevap yok kısacası
tatlım memleket itibariyle iltica mefhumuna zaten aşinasın;Liseden Arkadaşım bundna 2 yıl önce ilticaya başvurdu o zamanlar ilticayla daha kolay oturum alınıyormuş . Ama senin sevgilinin geldiği tarih buna müsait değil dedi . Yani ilticadan da ümidini kes dedi. Ya kaçak gezecek yA sahte evlilik yapacak ya da bu işten vazgeçecek başka bi yolu yok dedi . Kaçak gezmesi ztn çok mantıksız çünkü kaçak olanlara verilen ücret oldukça düşük ve bu işin bi sonu yok . En mantıklısı başta bu yola girmemesiydi sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?