Sevgilim evlenmek istemiyor mu?

Biraz önce dayanamadım ve kendisine mesaj attım. Uyuyor henüz görmedi.

Davranışlarını çok tuhaf bulduğumu ve bunun işsizlikle alakalı olmadığını düşündüğümü söyledim. Ve açıkça nişan konusundan ailene bahsetmediğini düşünüyorum dedim. Aslında bunu söylemem doğru değil ama bodoslama daldım böyle. Bir sorun varsa bunu şimdi konuşmamız gerektiğini aileme mahcup olmak istemediğimi söyledim. Bir şey varsa daha da uzatmadan uygun bir dille aileme açıklarım dedim.

Ya çok amatörce davranıyorum farkındayım ama gerçekten kalbim deli gibi çarpıyor çok kötü hissediyorum kendimi. Bir an önce ne varsa konuşmak istiyorum.

İşsizlikle kesinlikle ilgisi yok bence. Aile meselelerine daldığına göre anlatacakları olmalı. Ne cevap verecek ben de merak ettim, paylaşırsınız

Işşiz olduğum için hiç üşenmedim eski konunuzu okudum.
Bana kendine guvenmediginden korkuyormuş gibi geldi. Yani ekonomik anlamda...

Işşiz oldugu icin gururu ve ozguveni kirilmis olabilir. Işe ailesiyle tanişmak istediginizle başlayabilirsiniz. Boylece soyleyip soylemedigini de ogrenmis olursunuz.

İşsizlikle kesinlikle ilgisi yok bence. Aile meselelerine daldığına göre anlatacakları olmalı. Ne cevap verecek ben de merak ettim, paylaşırsınız

Çok ketum biri. Bugün ilk defa annesiyle ilgili detaylı konuştu. Annesinin çok sessiz olduğunu hep ezildiğini anlattı. Biri bir şey söylese cevap veremez gidip odasında ağlar dedi. Ve iki sene önce meme kanseri atlatmış bundan daha önce bahsetmişti erkek arkadaşım.

Peki teyzelerin de öyle mi dedim. Yok hepsi kendini savunur falan dedi. Onlarla ilgili bir şeyler söyledi. Ben de dedim ki benimle ilgili sana sorsalar peki ne derdin nasıl anlatırdın beni. Dedi ki sen kendini herkesten iyi savunur ezdirmezsin kimseye.

Acaba diyorum annesini üzeceğimden mi korkuyor? Ortalığı karıştıracak bir potansiyel var sende dedi şaka yollu. Neden böyle düşünüyorsun dedim. Çok da şaşırdım böyle düşünmesine. Doğru düzgün açıklama yapamadı ama galiba içten içe benimle ilgili kaygıları var.

Annesi şu an memlekette. Bayrama kadar gelmeyecek yoksa ben de tanışmayı düşünüyordum artık.

Evet gün içerisinde biraz tartıştık. Kendisini artık değersiz ve salak gibi hissettiğini söyledi. Bu kadar süre işsiz kaldığı için artık iş bulduğuna inanamadığını söyledi. Ne zaman başlarsam o zaman inanıcam ve kendime gelicem galiba diyor.

Bir erkegin özguveni para ve yakısıklılıktan geliyor sanirim bir erkek icin yipratici bir durum. Siz bile işi olmadan ailenize soylemek istememişşiniz. Eminim bu is icin cok çabalamiştir. Belkide ailesi işşiz gücsuzsun ne nişani biraz zaman gecsin demislerdir ve sizi yinede zor durumda birakmamak icin agustos demeye devam etmiştr bilemessiniz bunlari.

Belkide ailesi işşiz gücsuzsun ne nişani biraz zaman gecsin demislerdir ve sizi yinede zor durumda birakmamak icin agustos demeye devam etmiştr bilemessiniz bunlari.

Bana da öyle gibi geldi. Nasılsa siz erteliyorsunuz diye ısrarlı yaklaşmış olabilir belki ailesiyle bu konuda sorun yaşamıştır. İş ciddiye binip tarih netleşince de heyecan ve tedirginlik basmıştır.

Bence sevgilinizin cevabı ne olursa olsun siz isteme gününü tanışma günü olarak değiştirin. Ailesiyle gelsin tanışsın aileniz. Sonra onlar da sizi davet eder zaten. O kadar ketumsa biraz aile içine girip bakmaniz daha iyi olabilir.

Çok çabaladı evet. Günde birkaç iş görüşmesine gittiği oldu. Akşama kadar fabrika fabrika dolaşıp form doldurdu. Ama bana hep şöyle yansıttı. İşim olsa da olmasa da Ağustos’ta nişan olacak. Ben önce bir işe girsen sonra karar versek dediğimde ne ilgisi var nişan için beklemeye gerek yok dedi hep.

Hatta bugün de ben aileme açıldığımı söyleyince tekrar annesiyle konuştuğunu söyledi. 18 inde istemeye gidiyoruz kesinleşti demiş. Annesi çok sevinmiş. Sevindiğini bana da iletmesini istemiş. Ben de diyorum ki acaba hiç böyle bir şey yok da ben üzülmeyeyim diye olmuş gibi mi anlatıyor.

Nişan için de dedim ki; davranışların bana tuhaf geldi çok tedirgin oldun. Sebebi ne bilmiyorum ama ailen maddi olarak hazır değilse ve ben üzülmeyeyim diye diretiyorsan şart değil. Yılbaşına erteleriz şimdi sadece tanışma olur dedim. Hiçbir şeyi ertelemek zorunda değiliz ki sen bunları nerden çıkarıyorsun dedi.

Ayrıca nişandan 1 hafta sonra maaş alacağım aldığım maaşı aileme veririm halletmiş oluruz dedi.

Bana da böyle daha mantıklı geliyor şu an. Ve merakla yazacağı cevabı bekliyorum.

Yani aylardir işşiz bir erkek siz maddi olarak hazir degilseniz erteleriz tarzi konuşursaniz tabiki de tamam erteleyelim hazir degiliz demeyecek. Borç bulacak gerekirse zaten aileme veririm aldigim maasida demiş.
Yani ben sizin konunuzda sadece agustosa kadar coktan iş bulur birikim yaparim diyen ama işi nisan tarihine cok yakin bir zamanda bulan bu yuzden de apışıp kalan bir erkek görüyorum...

Ya delirmek üzereyim gerçekten. Burada siz söyleyince çok mantıklı geliyor ama şu söylediklerinizin hiçbiri aklıma gelmedi benim. Üstelik çevremdeki herkes fikirlerime önem verir mantıklı bulurlar beni.
Neden kendi olayımda böyle kör gibi davrandım anlayamıyorum kendimi.

Şu an her şey bir tarafa bu son söylediğiniz gerçek sebep galiba. Yoksa seviyor buna inanıyorum. niye uğraşsın evlenme teklif etsin yok zamanda iyi bir para verip tek taş alsın. Ki onu da ailesinin desteğiyle aldı sanıyordum. Dedim ki tektaşı yine sözde tekrar takıyorsunuz dimi sen de kalsın en iyisi. ( ben öyle biliyordum formata pek hakim değilim) o da hayır tabi ki o sende kalıyor onu karıştırma kimsenin haberi yok dedi. Çok şaşırdım nasıl aldı bilmiyorum. Kredi kartıyla aldı muhtemelen

Dediğim gibi. Eger evlenmek istemese siz demeden o soylerdi erteleyelim diye. Şimdi ailesi istiyor olabilir ama işşiz ve birikimi olmayan bir erkek de neyine guveniyorsun ki nişan tarihi belirliyorsun diye tartisma cikmista olabilir. Konunun sizinle bi alakasi yok. Simdi benim oglum bana ayni seyi yapsa kiizin ailesine mahcup olacagim icin cok sinirlenir ve evde kavga cikarirdim. Yoksa tabiki sizi ve nisanlanacaginizi soylemistir ailesine. Ama ailesi daha ise baslamadigi ve birikimi olmadigi icin sicak bakmiyor ve adamin uzerine gidiyor olabilir. Siiznle bu durumlari issiz bir erkek paylasmaz paylasamaz daha cok gururu kirilir. Bence biraz sakinlesip sakin kafayla yuzyuze konusun bu konulari. Size acilmasini isteyin sonucta aile kuracaz falan deyin.

Çok ketum ve kolay kolay derdini anlatmayan biri. Ben de sinirlenince hemen atlıyorum olaya. Bu tepkimden dolayı bana bir şey anlattığına pişman olduğunu söylemişti.

Yani artık anlatması çok zor. Eğer anlatmazsa nasıl davranmalıyım sizce? Anlatırsa ve tahmin ettiğimiz gibiyse de ertelemeyi teklif etmeli miyim yine? Bunu kabul etmez diyorsunuz çünkü.

Ne yapacağımı bilemiyorum

Sadece söz yapmayı teklif edebilirsiniz. Isteme oluyor kiz veriliyor kadin tektaş takiyor. Artik sözlüsünüz aile arasinda kalabalik olmayan.

Bir daha gözden geçir ilişkini zira adam tam emin değil .

Sizin düşünceniz gayet doğal ama müstakbel nişanlınız iş ciddiye binince yan çizmeye başlamamıştır umarım. Ailesiyle ilgili söylediklerini de irdelemek lazım bence uzunca bir süre.
Evettt işte aslında her şey burda başlıyor ailesiyle ilişkine dönmüş olay bekarlar bilmez aileme karşı tutumunda dikkatli ol vslere giriyor arkadaş dikkat....Acaba neden ailesiyle bir şey mi konuştular sen mi bir şey dedin?

Bence ailesine sizi kavgalı olduğunuz dönemlerde kotuledi şimdide diyor ki inslalah ailemle senin aranda kalmam kalacak çünkü ailesi size baştan negatif başlamış olacak hiç sağlam karakter gelmedi bana sevgiliniz bir dediği bir dediğini tutmuyor dengesiz gibi neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…