• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim evlenmek istemiyor mu?

Şu evlilik işleri çıkmasa kendi kendimize ilerliyorduk bir şekilde. Her şeye rağmen mutluydum da aslında. Dediğim gibi önceki sorunlar konusunda ben de biraz inat ettim her şey onun suçu değildi.

Usulünce davranmıyor ve bu gerçekten insanı yoruyor. Ama kötü niyetli olmadığını biliyorum. Böyle bir şeyleri eline yüzüne bulaştırınca da tartışıyoruz o kadar mahcup oluyor ki. Yüzünde çocuk gibi bir ifade beliriyor.

Biraz risk alıyorum galiba.

Kötü niyetli olmaması bu tarz konularda şahsi olarak işe yaramıyor çünkü ileride başınıza iş açacak. Zaten nişanda olsa ileride en küçük birşey de sen bilirsin diyip çekip gidebilecek ve sizin arkanızda durmayacak

Eski konunuzu bilmiyorum da. Sevgilinizin ve ailesinin düğün/nişan/söz yapacak durumları yok sanırım. Sevgiliniz işsizmiş yeni iş bulmuş Ağustos ortası işe başlıyor sonra isteme söz olacak. Bunlar basit gibi görünsede ciddi para harcanıyor. Bence maddi durumdan kaynaklı. Belki ailesi de bir kaç ay maaş al ondan sonra olsun dedi bilemeyiz.

O kadar şizofren olabileceğini düşünmüyorum ya. O kadar değildir yani. Bekleyip göreceğiz.
Hakkınız da hayırlı olsun kafanızda soru işaretleri varken insanlardan konuyla alakalı yorum bekliyorsunuz yazılan cevaplara hep bir gard alıyorsunuz hep savunma mekanizması çalışıyor anlaşılan çok seviyor ve bu evliliği istiyorsunuz iş sorunu çözülmüş fakat mesleği varmı bu adamın geçici bir işmi yoksa bunlar da önemli çünkü siz işsizken ailenize konuyu açmak bile istememişsiniz ki bu gayet normal öncesi yaşananlar barışılmış karşı taraf istiyor fakat tuhaf bir hali var sanki çokta mutlu heyecanlı değil gibi çünkü evlilik düşüncesi onu biraz korkutuyor sanki belki bir süre işsiz olması daha tam emin değil iş konusunda ilerde iş durumu nolur sizin tutumunuz falan bir de ailesiyle ilişkilerine önem veriyor annesi kanser hastasıymış atlatmış duygusal biri sizi biraz dişli görüp tedirgin olduğunu da söylemiş ,sizde ailenizle ilişkileriniz kuvvetli ve karşı taraflada bu şekilde sağlam bir ilişki kurmak istiyorsunuz naçizane fikrim bence ilk önce tanışılsın aileler karşılıklı gidip gelsin bir süre sonra söz yapılsın siz bu esnada ailesiyle kaynaşın o sizinkilerle aynı şekilde durumlara bakın nasıl gidiyor nişana sonra karar verin biraz arayı zamana yayın acele etmeyin derim en azından bir pürüz varsa ortaya çıkacaktır en azından yolun başında belli olur sizde üzülmezsiniz

Süreç hep böyle işlemiyor mu zaten? İnsanlar evlilik teklifi alıyor sonra aileler tanışıyor vs. Bendeki tek farklılık işi yokken aileme açıklamak istemeyişimdi. İş buldu ve aileme açıkladım.

Adam yerine koymamak biraz abartı olmuş sanki. Diğer yorumlarımı okuduysanız, süreci aileme bıraktığımı belirttim. Yani benim düşüncem bu şekildeydi ama bu konuda diretmiyorum, siz nasıl uygun görürseniz dedim.

Toyluk mu bilemem ama bir şeyleri doğru planlayamıyorum evet. Zaten kendime dert ettiğim için de burada fikir alıyorum. Kendimi doğru ifade edebilmişimdir umarım.

Sonradan gördüm ailenize bıraktığınızı..
Evlilik sureci herkese gore degisir.
2 arkadaşınızı alıp nikâhınızı da kıyabilirsiniz.

Kendi adıma ailemin rızasını önemsedim.
Aileme söyledim.
Babam sordu soruşturdu biraz.
Sonra bize usulen tanışmaya geldiler,
Ki babalarımız 15 yıldan uzun süredir tanışıyordu.
Biz onlara gittik, aile düzenleri, yaşadıkları ev, büyükleri ile ilişkileri vs..
2 kere git gel yapıldıktan sonra isteme oldu..
Söz kesildi.
Nisan 5 ay sonra oldu.
Hic olmasa da olurdu cok onemi yok nisanın.
Ama geniş aileye duyurmuş oluyorsunuz ve her adımın geri dönüşü daha zor olur.
Siz ailenize ne damadi ne de damat ailesini tanıma fırsatı vermiyorsunuz kendi hesaplarına göre.
Onların kararlastiracsgi her şeyin kararını vermiş öyle haber veriyorsunuz.
Ben babanızın yerinde olsam 15 inde istemeye gelecekler 17 sinde nisan deseniz,
Iyi nikah tarihini haber verirsen çeyrek alır geliriz derdim.

@hllly canım bence butun bunsorunlar 2 günde konusularak çözülecek sorunlar degil bi birikim vardi.. emin ol bu sözleri söyluyorsam senin mutlu olmanı üzülmeni istemedigim için tabiiki en iyi en dogrusunu sen bilirsin. Fakat bence daha oturmamıs cözülmemis sorunlar var. Önce emin olman kafanızda hiç bi sorunun kalmaması lazım. Bi ilişki bukadar yıpranmıssa parmaga yuzuk takmak yada ailelerin tanısmasıda cözüm olmuyo 😕😕 ve bukadar ısrarla aceleye getırıp sonra böle yapılmasıda beni yanlış anlama ama sanki ısrar ettım ettım simdi söledik bi kere el mahkum der gibi olmus ve ailenin tepkiside gayet dogal bismillah kim kime tanımadan kız verir oglan alır.. hersey gönlünce olsun en guzeli en hayırlısı nasibin olsun ❤❤❤

Hakkınız da hayırlı olsun kafanızda soru işaretleri varken insanlardan konuyla alakalı yorum bekliyorsunuz yazılan cevaplara hep bir gard alıyorsunuz hep savunma mekanizması çalışıyor anlaşılan çok seviyor ve bu evliliği istiyorsunuz iş sorunu çözülmüş fakat mesleği varmı bu adamın geçici bir işmi yoksa bunlar da önemli çünkü siz işsizken ailenize konuyu açmak bile istememişsiniz ki bu gayet normal öncesi yaşananlar barışılmış karşı taraf istiyor fakat tuhaf bir hali var sanki çokta mutlu heyecanlı değil gibi çünkü evlilik düşüncesi onu biraz korkutuyor sanki belki bir süre işsiz olması daha tam emin değil iş konusunda ilerde iş durumu nolur sizin tutumunuz falan bir de ailesiyle ilişkilerine önem veriyor annesi kanser hastasıymış atlatmış duygusal biri sizi biraz dişli görüp tedirgin olduğunu da söylemiş ,sizde ailenizle ilişkileriniz kuvvetli ve karşı taraflada bu şekilde sağlam bir ilişki kurmak istiyorsunuz naçizane fikrim bence ilk önce tanışılsın aileler karşılıklı gidip gelsin bir süre sonra söz yapılsın siz bu esnada ailesiyle kaynaşın o sizinkilerle aynı şekilde durumlara bakın nasıl gidiyor nişana sonra karar verin biraz arayı zamana yayın acele etmeyin derim en azından bir pürüz varsa ortaya çıkacaktır en azından yolun başında belli olur sizde üzülmezsiniz

Yüzeysel bakmamış, laf sokmak için değil gerçekten yardımcı olmak için yazmışsınız. Çok teşekkür ederim. Burda böyle üstten üstten yapılan yorumlar canımı sıktığı için ben de geriliyorum haliyle. Yoksa olumsuz yoruma tahammülüm olmadığından değil. Üslup da önemli çünkü bir nevi dert anlatıyoruz burada.

Mesleği elektrik elektronik mühendisliği. Ama mezuniyeti annesinin kanser olduğu döneme denk gelince tedavi sürecinde annesiyle olmuş. İş görüşmelerine vs gidememiş haliyle. Başvuru bile yapmamış bir süre. 3 erkek kardeşler kendisi en büyükleri. Baba o dönem yurt dışında çalıştığı için annesiyle hep kendisi ilgilenmek durumundaymış. Sonra çalışmaya başlamış ama çok fazla iş tecrübesi olmamış haliyle. Dolayısıyla iş bulması da zor oldu işte. Ama iyi bir otomotiv fabrikasında iş buldu ve iş arama profilinde şirketten gelen mesajı ben de gördüm olumluydu. Şartlarını da biliyorum oranın.

Bugün annemle tekrar konuştuk. Tanışalım görüşelim diyor. Bende de artık aileme anlatmış olmanın rahatlığı var şu an daha iyi hissediyorum kendimi. Artık hayırlısı olur inşallah

Sonradan gördüm ailenize bıraktığınızı..
Evlilik sureci herkese gore degisir.
2 arkadaşınızı alıp nikâhınızı da kıyabilirsiniz.

Kendi adıma ailemin rızasını önemsedim.
Aileme söyledim.
Babam sordu soruşturdu biraz.
Sonra bize usulen tanışmaya geldiler,
Ki babalarımız 15 yıldan uzun süredir tanışıyordu.
Biz onlara gittik, aile düzenleri, yaşadıkları ev, büyükleri ile ilişkileri vs..
2 kere git gel yapıldıktan sonra isteme oldu..
Söz kesildi.
Nisan 5 ay sonra oldu.
Hic olmasa da olurdu cok onemi yok nisanın.
Ama geniş aileye duyurmuş oluyorsunuz ve her adımın geri dönüşü daha zor olur.
Siz ailenize ne damadi ne de damat ailesini tanıma fırsatı vermiyorsunuz kendi hesaplarına göre.
Onların kararlastiracsgi her şeyin kararını vermiş öyle haber veriyorsunuz.
Ben babanızın yerinde olsam 15 inde istemeye gelecekler 17 sinde nisan deseniz,
Iyi nikah tarihini haber verirsen çeyrek alır geliriz derdim.

Neyse ki babam öyle demedi 😊. Kızım seviyorsa başımın üzerinde yeri var ama önce tanıyacağız dedi.

Ben aileme anlatmadan önce kendi kendime kurmuşum ama mantıksız olduğunun şu an ben de farkındayım. Ve artık ailem biliyor. Açıkçası içim çok rahatladı. Aileler tanışsın karar verilir.

Bir da ben yanlış ifade etmişim. Büyük bir nişan istemiyorum. Nişan dediğim galiba söz kesme olayı. Yani isteme ve yüzük takma olacaktı aslında. Ama ne olur ne biter tanışmadan sonra göreceğiz.

Yüzeysel bakmamış, laf sokmak için değil gerçekten yardımcı olmak için yazmışsınız. Çok teşekkür ederim. Burda böyle üstten üstten yapılan yorumlar canımı sıktığı için ben de geriliyorum haliyle. Yoksa olumsuz yoruma tahammülüm olmadığından değil. Üslup da önemli çünkü bir nevi dert anlatıyoruz burada.

Mesleği elektrik elektronik mühendisliği. Ama mezuniyeti annesinin kanser olduğu döneme denk gelince tedavi sürecinde annesiyle olmuş. İş görüşmelerine vs gidememiş haliyle. Başvuru bile yapmamış bir süre. 3 erkek kardeşler kendisi en büyükleri. Baba o dönem yurt dışında çalıştığı için annesiyle hep kendisi ilgilenmek durumundaymış. Sonra çalışmaya başlamış ama çok fazla iş tecrübesi olmamış haliyle. Dolayısıyla iş bulması da zor oldu işte. Ama iyi bir otomotiv fabrikasında iş buldu ve iş arama profilinde şirketten gelen mesajı ben de gördüm olumluydu. Şartlarını da biliyorum oranın.

Bugün annemle tekrar konuştuk. Tanışalım görüşelim diyor. Bende de artık aileme anlatmış olmanın rahatlığı var şu an daha iyi hissediyorum kendimi. Artık hayırlısı olur inşallah
İnşallah herşey gönlünüzce olsun sağlam bir iş bulması sevindirici inşallah daim olur işsizlikle evlilik düşüncesi sorumlulukları erkekleri korkutabilir bu gayet normal şimdi o sorun kalkmış en azından ilişkiye daha sağlıklı yön verebilirsiniz

İnşallah herşey gönlünüzce olsun sağlam bir iş bulması sevindirici inşallah daim olur işsizlikle evlilik düşüncesi sorumlulukları erkekleri korkutabilir bu gayet normal şimdi o sorun kalkmış en azından ilişkiye daha sağlıklı yön verebilirsiniz

Çok teşekkür ederim. İnşallah hayırlısı olur 😊

Yüzüğü vermek için ısrar etmiştim.

Ailesiyle tanışmak istemedim çünkü kendi ailemden gizlerken onun ailesine gitmek içime sinmedi. İşsizliği bahane etmedim gerçekten de ciddi bir adım atacaksak işe başlamasını bekleyebilirim diye düşündüm ki bekledim de. Doğruluğu yanlışlığı tartışılır tabi ki.

Ailem haklı olarak işini soracaktı. Bu saatten sonra işsiz biriyle görüşüyorum demeyi gururuma yedirmedim belki de. Tabi ki ben de iş bulacağına güveniyordum ki bu süreçte de yanında oldum destekledim. Hiç acele etmedim. Aileme de işsizken işi var diye yalan söylemek istemedim. Her şey açık net doğru olsun istedim.

Sonuç olarak geldiğim nokta bu oldu. Demek ki bir yerlerde hata yapmışım.

Bence siz herkesi mutlu etmeye çalışıyorsunuz. O sırada da kendiniz mutsuz oluyorsunuz.

Back