Sevgilim, eski eşi ve kızı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çocuk istemiyor olabilir haklısınız, benim kardeşim dişlerini fırçalamayı reddetmişti mesela. ama kızın genel ruh hali isyankar ya da asi değil. en azından benim gördüğüm kadarı ile. ama özgüvensiz, doğru kelimeyi bulamadığım için yazmayacağım ama silik bir karakter olduğunu söylüyor babası da.
restorant konusu ilk defa gidilmek istenen bir yer değil. sürekli sürekli oraya gidelim buraya da gidelim olduğu için söyledim. yoksa tabi ki özenebilir
Siz de farkındasınız günün sonunda ne olacağının. Adam bir o yana bir bu yana döndüğü için sevginiz nefrete dönüşecek. En çok sizden gidecek çünkü sevgiliniz hem evliliği hem de baba olmayı tatmış. Bu saatten sonra ne evlilik ne de başka bir çocuk onu heyecanlandırır ki zaten kızım seni istemiyor demiş.

Çocuk özgüvensiz silik diyorsunuz, çünkü vücudu değişiyor çocuk olmadığının farkına varıyor. Kontrol edemediği şeyler yaşıyor, biz aylarca sütyen krizi yaşadık. Hem takmak istiyor ama hem utancından denemek istemiyor. Ben alayım diyorum elimden yere atıyor herkes bana bakıyor diyor. Karşı cins giriyor işin içine, bazısı sivrilir popüler olur bütün ilgiyi üstünde toplar bazısı da çekingen ürkek olur. Aslında bunların hiç biri sizi ilgilendirmiyor, çocuğunuz yok bilmek zorunda değilsiniz. Sadece biraz fikir oluşsun diye yazıyorum. Çocukla sorunum yok ona bilenmiyorum diyorsunuz ama bazen de anneden kaynaklanmıyor. Çocuk kendi kendine de böyle şeyler yapabiliyor, bu yaşta artık kontrol etmek zor. Yemin ederim bazen aklımdan iyi ki bu çocukları ben doğurmuşum, başkasının olsa yine böyle davranamazdım katlanamazdım düşüncesi çok geçmiştir.

Daha önce gidildi bu restoranlara diyorsunuz, çocuk ilk kez duymamış. Suyun fiyatı kaç para diyorsunuz ama bırakın da bunu annesi babası düşünsün hesaplasın. Evli olmadığınız geliriniz ortak olmadığı sürece harcamalara karışmaya hakkınız yok. Siz böyle hesap yaparsanız çocuğun annesi de sen ne karışıyorsun diyebilir size çünkü adamın karısı değilsiniz.

Tabii anlıyorum sizi bu zamanlarda gözün perdesi dogru bakmamızı engelliyor. Adam ne istedigini bilecek biri olsa sınır çizmeyi bilir. Cok pasif geldi bana burdan eski karısına asıl kendisi verecek tepkiyi kadından resmen korkuyor o kadının böyle olmasının sebebi adam cünkü. Madem kızı sizi istemiyo ne diye sizinle beraber afedersiniz esek bası mısınız?

Cok dellendim. Gercekten sizi istiyosa ve seviyosa kurallarınızı ve isteklerinizi belirtin keskin bi dille mırın kırın ediyorsa dehleyin. Hatta tamam sen ne istersen o derse evlilik sözlesmesi bile imzalattır.

Ama cocuklu bi adamla evlenilmez.
bugüne gelene kadar sevgi dedi aşk dedi o problem bu problem dedi öyle geldik. sırf ben mi abartıyorum diye psikoloğa gitmeyi şart koştum ama işte geldiğimiz nokta bu. ben çok yoruldum ilişki yıprandı farkındayım. gece bile bitti mi dediğimde şu an konuşmayalım arayacağım deyip kaçıyor. farkındayım olayın nereye gittiğini ama düşünsenize evime aileme girdi, ev düzdük herşey hazır herşeyine kabulüm dediğim biri ama bir o kadar da had hudut bilmeyen biri. bu adamla gelecek olmaz farkındayım ailem sırf ben üzülmeyeyim diye yorum bile yapmıyor
ama işte çocuğu var diye de seninle olmam diyemedim, sevdim napim :KK43:

İlk olarak ayrılma nedenleri neydi ? Kim ayrılmak istedi? Dava kim tarafından açıldı?
Bunlar bilinmeli
2nci olarak çocuk psikolağa götürülmeli eğer annesi çocuğu kullanarak duygu sömürüsü yaptırıyorsa psikolog bunu farkedebilir ve annesini uyarabilir, çocuğa annesi olması bunu yapma hakkı vermediğini anlatabilir.
3 velayet davası? Madem bu kadar endişeli velayet davası açıp kızı almak istesin ve böyle bir durum varsa psikolog da babayı destekleyebilir.
davayı benimki açmış. tek celsede bitmiş evi verince öyle dedi
psikolog anneyi uyarmış, bu yorumun ardına anne bu bi b*ktan anlamıyor deyip çocuğu psikoloğa götürmeyi bırakmış
ben söyledim velayet konusunu, bana söylettirdi daha doğrusu anlattıklarıyla. cevabı ise vermiyor velayeti oldu
bilemiyorum

Siz de farkındasınız günün sonunda ne olacağının. Adam bir o yana bir bu yana döndüğü için sevginiz nefrete dönüşecek. En çok sizden gidecek çünkü sevgiliniz hem evliliği hem de baba olmayı tatmış. Bu saatten sonra ne evlilik ne de başka bir çocuk onu heyecanlandırır ki zaten kızım seni istemiyor demiş.

Çocuk özgüvensiz silik diyorsunuz, çünkü vücudu değişiyor çocuk olmadığının farkına varıyor. Kontrol edemediği şeyler yaşıyor, biz aylarca sütyen krizi yaşadık. Hem takmak istiyor ama hem utancından denemek istemiyor. Ben alayım diyorum elimden yere atıyor herkes bana bakıyor diyor. Karşı cins giriyor işin içine, bazısı sivrilir popüler olur bütün ilgiyi üstünde toplar bazısı da çekingen ürkek olur. Aslında bunların hiç biri sizi ilgilendirmiyor, çocuğunuz yok bilmek zorunda değilsiniz. Sadece biraz fikir oluşsun diye yazıyorum. Çocukla sorunum yok ona bilenmiyorum diyorsunuz ama bazen de anneden kaynaklanmıyor. Çocuk kendi kendine de böyle şeyler yapabiliyor, bu yaşta artık kontrol etmek zor. Yemin ederim bazen aklımdan iyi ki bu çocukları ben doğurmuşum, başkasının olsa yine böyle davranamazdım katlanamazdım düşüncesi çok geçmiştir.

Daha önce gidildi bu restoranlara diyorsunuz, çocuk ilk kez duymamış. Suyun fiyatı kaç para diyorsunuz ama bırakın da bunu annesi babası düşünsün hesaplasın. Evli olmadığınız geliriniz ortak olmadığı sürece harcamalara karışmaya hakkınız yok. Siz böyle hesap yaparsanız çocuğun annesi de sen ne karışıyorsun diyebilir size çünkü adamın karısı değilsiniz.
ben değil uzman psikolog çocuğun problemlerinin yaşadığı evden, anneden kaynaklı olduğunu söylediği için yazdım zaten bunları.
suyun fiyatını annesi babası düşünecek tabi. konu o değil. kadının kendi karnını lüks mekanlarda doyurma çabası. sizin eşinizin eski eski sırf kendini gezdirmek için böyle bir şey yapsa sessiz kalmazsınız eminim. konu çocuğun yediği içtiği değil çünkü

bugüne gelene kadar sevgi dedi aşk dedi o problem bu problem dedi öyle geldik. sırf ben mi abartıyorum diye psikoloğa gitmeyi şart koştum ama işte geldiğimiz nokta bu. ben çok yoruldum ilişki yıprandı farkındayım. gece bile bitti mi dediğimde şu an konuşmayalım arayacağım deyip kaçıyor. farkındayım olayın nereye gittiğini ama düşünsenize evime aileme girdi, ev düzdük herşey hazır herşeyine kabulüm dediğim biri ama bir o kadar da had hudut bilmeyen biri. bu adamla gelecek olmaz farkındayım ailem sırf ben üzülmeyeyim diye yorum bile yapmıyor
ama işte çocuğu var diye de seninle olmam diyemedim, sevdim napim :KK43:
Konu sahibi en baba ask 30 ay sürer fazlası beyin kimyasına ters bitiyo. Onun yerini baska bisey alıyo saygı, anlasmak vs... bak burdan bile anlamak zor degil sizde diyosunuz "kacıyo" diye. Böyle kacan adamdan ne yol olur ne yordam. Kuru kuru ask sözleriyle sevgi cümleleriyle vakit kaybı yasatmaktan baska biseye benzemezler bunlar. Eminim ailenizde cok sevinecektir yolları ayırdıgınızda.

Bide sunu farkettim eski karısına agzını acamıyoda gücü size mi yetiyo, kızım seni istemiyo diyerek. Ben olsam "kızınıda seni de sirinleyim" diyip orda bırakırdım. Elin anasının babasının adam edemedigini ve kızının kahrını siz mi cekeceksiniz.

Konu sahibi en baba ask 30 ay sürer fazlası beyin kimyasına ters bitiyo. Onun yerini baska bisey alıyo saygı, anlasmak vs... bak burdan bile anlamak zor degil sizde diyosunuz "kacıyo" diye. Böyle kacan adamdan ne yol olur ne yordam. Kuru kuru ask sözleriyle sevgi cümleleriyle vakit kaybı yasatmaktan baska biseye benzemezler bunlar. Eminim ailenizde cok sevinecektir yolları ayırdıgınızda.

Bide sunu farkettim eski karısına agzını acamıyoda gücü size mi yetiyo, kızım seni istemiyo diyerek. Ben olsam "kızınıda seni de sirinleyim" diyip orda bırakırdım. Elin anasının babasının adam edemedigini ve kızının kahrını siz mi cekeceksiniz.
öyle diyemedim tabi ama doğru annesinin olduramadığı adamı ben adam edemem..
yine bir belirsizliğin içine attı beni ve böyle sürüncemede bırakacak
en doğrusunu ben de biliyorum ama çok sıcak her şey, cesaretim yok sanırım

Allah kolaylık versin size ama sadakatsiz dizisindeki " ali için " repliği canlandı gözümde. Adam kızım için diye diye sizde psikoloji bırakmıcak. Dizide olduğu gibi kadını ucurumdan atamıcağınıza göre :KK70: 'şaka tabi'
Aralarindaki sorunları çözene kadar görüşmeyip zaman vermek sizin değerinizi anlamasını sağlamak en mantıklısı.

:) yok yok bayaa baya kötü dediler önceki yorumlarda. ama anlaşılmayan şey ben buraya hikaye yazmadım yaşadıklarımı gördüklerimi yazdım sadece ..
siz odaklanmanız gereken yere odaklanmıyorsunuz. Aslında sizin verdiğiniz tepkileri sevgilinizin vermesi gerekir. Size laf söylediginde benim sevdiğim kadın hakkında ağzını açma diyecek. Çocuğu göstermem deyince sıkıysa yap diyecek.

kadın bu kadar rahat adamı pistirdigina gore, eski eş adamın bir falsosunu biliyor olabilir mi? (evliyken aldatma vs gibi). bu kadar cirkef bi kadınla anlasmalı cat diye boşanmalarının sebebi bu olabilir mi?

Annem babam ben kucukken bosandi. Ustelik problemli bir bosanma sureci gecirdiler.

Ona ragmen en sorunlu donem gectikten sonra bir arada üçümüz vakit gecirdik. Ikisinin de ayri ayri sevgilisinin oldugu donemler oldu ama bana/bize yansitmadilar.

Hatta ben yaz tatilinde babama geldigimde annemin de gelmesi gerekmisti ve babam, sevgilisi bir alt kattaki evde yasarken "kizimin annesini otellere gondermem" diye bizimle ayni evde kalmasini istemisti.

Nolursa olsun sevgiliniz hayatinda kizi her durumda sizden oncelikli olacak. Annesi bu durumu kullansa bile sonuc degismeyecek.

Kızlar 1.5 yıldır birlikteyiz. Sevgilim evlenmiş boşanmış (yaklaşık 7yıl oluyor) ve bir kız çocuğu var 11 yaşında. Kızın velayeti annede, benimki haftada 1 görmeye(babada kalmalı) anlaşmış olmalarına rağmen haftada 2-3 gün kızıyla vakit geçiriyor annesinin surekli planlari yüzünden. Bizim çok ayrıl barış bir ilişkimiz var, evlenmek istediğini söylüyor, 2 kere de teklif etti 2 kere nisandan döndük fakat hayatındaki saçmalıklar yüzünden hep engellendik. Bu sorunlar başta eski karısı ve annesi. Eski karısıyla yaşadığı problemler yüzünden annesi bana hep kötü ve onyargili davrandı, cocugu bize gostermezler diye dusunduk vs dedi ama benimkiyle birlikte bu anne sorununu ortadan kaldırdık. Kiziyla hep birlikte defalarca disari çıktık vakit gecirdik
ama eski eş terör estirmeye devam ediyor. Kadın kızı üzerinden bizim yanyana olduğumuzu bildiği her dakika bir sorun çıkartıp çocuğu ağlatıyor ve resmen başımıza atıyor. Benimkide sagolsun kızına sebep hiç bir zaman hayır demiyor, yeri geliyor beni olduğum yerde birakiyor, yeri geliyor 1 hafta 10 gün benle görüşmüyor. Kadının derdi para ve gezip tozmak, bunlari yaparken de benimkinin sanki evlilermis gibi hep ayağının dibinde elinin altında olmasını istemesi. Sürekli bir para talebi var. Benimkinin neredeyse 2 katı maaşı var fakat kızını çamaşır suyu lekeli montlar gezdirip 1 mont dahi almayan bir anne. Sadece son olayı anlatacağım ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Bugün bir aradaydik sevgilimle, problemlerinizin üzerinden geciyorduk, konu yine eski eşe geldi derken kızı mesaj attı "annem sen ben üçümüz bilmem ne restoranta gidip yemek yiyelim mi?" Kızına cevap vermesini istedim verdiği cevap "kızım işim var". Bu mesajın kızı tarafından atılmadığı çok belli çünkü söylenen restorant evlerine 2 saat uzaklıkta ve 11 yaşında bir kızın gitmek isteyeceği bir yer değil. Buna benzer bir talebi daha önce de gördüğüm için mesajın kim tarafından gönderildiği belliydi. Kadına telefon açmasını ve bu tarz isteklerle gelmemesini istediğimi soyledim. Aradi benimki, bu tarz taleplerle gelmemesini kiza soylemesini istediğini, üçünün bir arada olmalarını dogru bulmadığını söyledi. Kadın "nooldu seve seve geliyodun sevgilin yanında diye mi böyle söylüyorsun" deyip gülmeye başladı. O sırada konuşmalarını dinliyordum "evet benim yanımda sizin olayınız nedir" diye sordum. "Hangi sevgilinin yanındasın sen benim muhatabım değilsin bu çocuğun bir annesi babası var yırtarım onu, onu yırtarım o cocugu artik zor gorursun hadi bakalim " diye çığlık çığlığa bağırdı. Benimki susturamadi. Tek sorabildigi kız yanında mı? Kızın yanında yapma bağırma olabildi ve telefon kapandı. Sonra haliyle tartıştık, kızına telefon açtı. Annesinin babasıyla görüşmesini istemediğini söylemiş, seninle görüşmek istemiyorum baba, annemle tartıştığınızı duydum, O Kadın annemle konuşmuş, seninle konuşmak istemiyorum beni çok üzdünüz demiş kız. Evet küçük bir kız çocuğunun böyle üzülmesi beni de üzdü fakat çocuğunun yanında bağırıp çağıran anne ben değildim. Kaldı ki bunu eski kocasının sevgilisi olduğum için yapan bir kadın bu. Artık onu kullanamayacağı gerçeğini anladığında yapiyor. Özen kızını hüngür hüngür aglatiyor sürekli, kufur ediyor. Benimki cok karman corman bir ruh halinde, beni sucluyor. Kizima odaklanacagim kiz seni istemiyor diyor. Beni istememesi onemli degil, siz aranizi iyi yapin, zamani gelince ben onun gönlünü alirim senin yanindayim ama kızına bu kötülüğü yapan ben değilim kendi annesi, hesabı ona sormalisin dedim ama ben de iyi degilim. Şimdi ben bu durumda ne yapmalıyım? Karışık anlatmış olabilirim hepinize teşekkürler
Evlensenizde mutlu olmayacaksınız ne yazık ki yol yakınken son verin.

ben değil uzman psikolog çocuğun problemlerinin yaşadığı evden, anneden kaynaklı olduğunu söylediği için yazdım zaten bunları.
suyun fiyatını annesi babası düşünecek tabi. konu o değil. kadının kendi karnını lüks mekanlarda doyurma çabası. sizin eşinizin eski eski sırf kendini gezdirmek için böyle bir şey yapsa sessiz kalmazsınız eminim. konu çocuğun yediği içtiği değil çünkü
Uzman psikoloğun raporunu mu gördünüz veya görüşme sırasında odada mıydınız? Size de açıkladı mı bu durumu yoksa sevgilinizin size anlattıklarına göre mi biliyorsunuz?

Sessiz kalırım çünkü şu durumda adam benim eşim değil sevgilim. Çocuğuna veya çocuğu vasıtasıyla eski eşine yaptığı harcamaya laf söyleme haddim olmaz. İşine gelmeyen çeker gider, benim işime gelmezdi çeker giderdim. Karnını lüks mekanda doyurmak, kendini gezdirmek vs yanlış düşünüp yanlış davranıyorsunuz. Rahatsız olan yapmaz bunu, demek ki adam rahatsız olmuyor. Aranızda resmi bir bağ yok, üniversite arkadaşları da aynı evde yaşıyor. Bugün ayrılalım deseniz yarın yoksunuz birbirinizin hayatında. Bunu ısrarla anlamamanızın sebebi ne? Nişanlınız kocanız nikahlınız falan değil bu adam. Doğru olduğunu savunmuyorum ama isterse kazandığını son kuruşa kadar kızına ve eski eşine harcar, siz yapma diyemezsiniz.

Allah kolaylık versin size ama sadakatsiz dizisindeki " ali için " repliği canlandı gözümde. Adam kızım için diye diye sizde psikoloji bırakmıcak. Dizide olduğu gibi kadını ucurumdan atamıcağınıza göre :KK70: 'şaka tabi'
Aralarindaki sorunları çözene kadar görüşmeyip zaman vermek sizin değerinizi anlamasını sağlamak en mantıklısı.
diziyi çok izlemedim ama keşke uçurumdan atabilseydim hakkaten :110:
konuşun dedim üçünüz buluşun, büyükler arasında olur böyle şeyler diye ama kadın çoktan kızı fişniklemiş, o kadın senin babanla görüşmeni istemiyor, babanla görüşmeyeceksiniz diye. durum zamana bırakmaya müsait değil yani

Uzman psikoloğun raporunu mu gördünüz veya görüşme sırasında odada mıydınız? Size de açıkladı mı bu durumu yoksa sevgilinizin size anlattıklarına göre mi biliyorsunuz?

Sessiz kalırım çünkü şu durumda adam benim eşim değil sevgilim. Çocuğuna veya çocuğu vasıtasıyla eski eşine yaptığı harcamaya laf söyleme haddim olmaz. İşine gelmeyen çeker gider, benim işime gelmezdi çeker giderdim. Karnını lüks mekanda doyurmak, kendini gezdirmek vs yanlış düşünüp yanlış davranıyorsunuz. Rahatsız olan yapmaz bunu, demek ki adam rahatsız olmuyor. Aranızda resmi bir bağ yok, üniversite arkadaşları da aynı evde yaşıyor. Bugün ayrılalım deseniz yarın yoksunuz birbirinizin hayatında. Bunu ısrarla anlamamanızın sebebi ne? Nişanlınız kocanız nikahlınız falan değil bu adam. Doğru olduğunu savunmuyorum ama isterse kazandığını son kuruşa kadar kızına ve eski eşine harcar, siz yapma diyemezsiniz.
bana anlatılanları anlattığımı yazıyorum sürekli
adam bu harcamalardan rahatsız olduğunu söylüyor sürekli
ama kadının çocuğu göstermemesinden doldurmasından çekindiği için hayır demediğini söyledi defalarca.
herkes yollarını ayırdıysa arada evlilik bağı kalmadıysa kimse kimsenin karnını doyurmak zorunda değil
kızının karnını doyurur, masraflarını karşılar o kadar. bu bizim ülkemizde kadınların evlenip bi de hasbel kader bi çocuk yaptıkları adamı ölene kadar sömürme aşkından oluyor
adamla boşandınız artık, iliğini sömürme hakkı yok kimsenin. hele ki çocuğu göstermem tehdidiyle hiç olamaz

öyle diyemedim tabi ama doğru annesinin olduramadığı adamı ben adam edemem..
yine bir belirsizliğin içine attı beni ve böyle sürüncemede bırakacak
en doğrusunu ben de biliyorum ama çok sıcak her şey, cesaretim yok sanırım
Hemen ayrıl diyemem zaten. Ki öyle de olmasın direkt ayrılma sessizliğe gömül bi süre çok düşünün tartın gözlemleyin.

Annem o yaşlarda çocuğu olan biriyle evlendi. Annemin de ikinci evliliği olmasına rağmen zaman zaman çok zorlaniyor. Diğer kadın çocuğunun iyiliği ve huzurundan ziyade kendi hırsına odaklanan biri oldugunda hayati zindana çevirebiliyor gerçekten. Hele ki adam da doğru düzgün sinir cizemiyorsa kukla gibi dönüp duruyor ortada. En önemli koz olarak maddiyati kullanıyor, çocuğu acayip dolduruyor. Tatilde geldiğinde babası WhatsApp mesajlarini görüyor inanamazsiniz. Çocuk bizimle mutlu olduğu zamanlarda bile fotoğraf çekmeye kalksak fotografta asla gülmüyor direkt somurtuyor annesi görürse diye. Annesi desen çocuğu alma bırakma konularında binbir problem çıkarıyor her defasında. Yok karın yanında olacaksa alma, yok o evde kalmasını istemiyorum. Hatta bir kere tatile giderken çocuk da bizimle gelsin istemiştik de "çocukla yatacaksan olur karınla yatacaksan göndermem" diyecek hadsizlige kadar ulaşmıştı.. çok yipranirsiniz yol yakınken dönün

Annem o yaşlarda çocuğu olan biriyle evlendi. Annemin de ikinci evliliği olmasına rağmen zaman zaman çok zorlaniyor. Diğer kadın çocuğunun iyiliği ve huzurundan ziyade kendi hırsına odaklanan biri oldugunda hayati zindana çevirebiliyor gerçekten. Hele ki adam da doğru düzgün sinir cizemiyorsa kukla gibi dönüp duruyor ortada. En önemli koz olarak maddiyati kullanıyor, çocuğu acayip dolduruyor. Tatilde geldiğinde babası WhatsApp mesajlarini görüyor inanamazsiniz. Çocuk bizimle mutlu olduğu zamanlarda bile fotoğraf çekmeye kalksak fotografta asla gülmüyor direkt somurtuyor annesi görürse diye. Annesi desen çocuğu alma bırakma konularında binbir problem çıkarıyor her defasında. Yok karın yanında olacaksa alma, yok o evde kalmasını istemiyorum. Hatta bir kere tatile giderken çocuk da bizimle gelsin istemiştik de "çocukla yatacaksan olur karınla yatacaksan göndermem" diyecek hadsizlige kadar ulaşmıştı.. çok yipranirsiniz yol yakınken dönün
evet benzer sinyalleri alıyordum ben de zaten. foto çekinme olayı bizde de aynıydı. dönmem lazım farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X