Sevgilim, eski eşi ve kızı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haftanin 2-3 günü kiziyla beraber gecirmesi hem cok güzel hemde normal birsey. Sonucta annesi yanliz büyütüyor tüm sorumluluk annede e haftada 2-3 günde babanin bu sorumlulugu almasi güzel. Üstelik baba kiz iliskisinide güclendirme adina en dogrusu bence. Kizi ve eski esiyle arada bulusup program yapmalari vakit gecirmeleri de gayet normal. Sonucta hersey o kizin saglikli bir sekilde büyümesi icin. Anne ve babasiyle beraber vakit gecirmek istemesi kizin en dogal hakki. Kizina harcadigi paralarida bence problem yapmayin. Sevgiliniz o kizin babasi, ayrilmasalardi yine o harcamalari yapicakti. Siz sevgilinizle evlensenizde eski esi ve kizi hep sevgilinizin ve tabi sizin hayatinizda olucak.

Siz neden sevgiliniz ve eski esi telefonda konusurken araya girip „evet burdayim, sizin olayiniz nedir“ diye sordunuz? Ve neden sevgilinize arayip konus böyle taleplerde bulunmasin kizin dediniz ki?
kadın sevgilinlesin sen ondan böyle konuşıyorsun dimi
hangi sevgilinlesin ?? dediği için araya girdim.
10 yaşındaki bir çocuk baba lacivertte ya da kaşıbeyazda yemek yieylimmi üçümüz demez sanırım

değilim zaten. o yüzden aarmasını istedim. kimse düzgünce anlamaya çalışmamış. dengeyi kuramadığı için bi yerlerde bişeylerin yanlış gittiğini hissettiğim için arayıp konuşmasını istemiştim. kadın çığlık çığlığa bağırdı bir anda. salak değilim bir anda böyle büyük bir tepki duygusal kandırılışın sonucudur. benimki dert yanmak akıl almak
ama kadın kadının düşmanıymış gerçekten
söylediklerime yalan denilmiş
40 yaşındasın kaos seviyosun yok kafan basmıyor denmiş
sizin hakaretlerinizi istemedim sadece akıl vermenizi istedim
kadın kadının düşmanı ise de burada düşmanlık yapan sizsiniz konu başından beri eski eşe giydirmekten başka bir şey yapmıyor bizimde hak vermemizi bekliyorsunuz.
sevgilinize tek laf yok ama

Kimse sana kötüsün demedi , annesi çocuğun tüm sorumluluklarını tek üstlenseydi bize hiç bulaşmasaydı çocuklu adamla ilişkimi çocuksuz adamlaymışım gibi yaşardım bu durumda kadın suçlu diyorsun ona kızıyoruz sadece
hiç okumamış ve anlamamışsınız. ben çocuktan yana dertli değilim hiç olmadım da zaten. benim kabul etmediğim şeyler çok başka. adamın hayatında biri olunca ortada çocuğun pinpon topu gibi gidip gelmesi, üzülmesi ve buna sebep benim tutulmam. burada tüm olayları sırasıyla ve detaylı anlatamamış olabilirim ama genel örgü bu.

körler sağırlar birbirini ağırlar sizinki hanımlar
dertleşmeyeceksek yorum yapmayın rica edeceğim
Hayır öyle yapmıyoruz, bu konuyu ilk açan siz değilsiniz. Çok kişi gördük okuduk sevgisinin üstün baskın olduğunu söyleyen. Güzel kardeşim adam sabit durmuyor dengeli davranmıyor. Yaşınız 40 diye başkasını bulamam demeyin çok pişman olursunuz. Eş ailesi eski eş hadi bunlarla görüşmezsin bağlantı kurmazsın tamam ama ortada çocuk varsa adam mecbur gidecek görecek hatta çocuğuyla yaşayacak. O ev babasının da evi olduğu için istediği zaman gelecek gidecek. Problem sorun çıkarsa da adam yanınızda durmayacak, bunu kanıtlamış zaten.

Haftada 1 gün hakkı var ama çocuk 2-3 gün babasında kalıyor yazdınız. Annesi yıkamıyorsa yedirmiyorsa babası yapacak. 11 yaşında kızı yıkamasın tabi ama hadi kızım banyoya gir yıkan üstünü değiştir diyecek. Yok mu çocuğun babasının evinde eşyası giysisi? Keyfi okula gönderilmiyorsa gidip okul idaresiyle görüşecek bunu bildirecek. Niye her şeyle annesi ilgilenmek annesi yapmak zorunda olsun? Baba da ilgilenecek hatta kontrol edecek çocuğu. Kimse eski eş çok haklı sen çok haksızsın demiyor, sizin ilişkide denge yok ağırlık diğer taraftan yana. Kazanamayacağınız savaşa girmeyin diyoruz körler sağırlar oluyoruz.

kadın kadının düşmanı ise de burada düşmanlık yapan sizsiniz konu başından beri eski eşe giydirmekten başka bir şey yapmıyor bizimde hak vermemizi bekliyorsunuz.
sevgilinize tek laf yok ama
bu da sizin sınavınız olsun inş.
umarım beni eleştirdiğiniz yerden en kısa sürede eleştirilirsiniz

10 yaşındaki bir çocuk baba lacivertte ya da kaşıbeyazda yemek yieylimmi üçümüz demez sanırım

Çocuklar için oyun alanı olan yere gitmek istemesi kadar normal bir şey var mı? Bir çocuk çocuk alanı olan yere gitmek istemiş. Belliki önceden de gittiği yer. Her restorant içersinde öyle çocuklara alan yok. Dediğin yerde çocuk alanı var. Kaşıbeyaz'da zaten genelde çocuklar oluyor, çünkü çorba pilav ev yemekleri olan yer. Çocuklu aileler için uygun yer.

Hayır öyle yapmıyoruz, bu konuyu ilk açan siz değilsiniz. Çok kişi gördük okuduk sevgisinin üstün baskın olduğunu söyleyen. Güzel kardeşim adam sabit durmuyor dengeli davranmıyor. Yaşınız 40 diye başkasını bulamam demeyin çok pişman olursunuz. Eş ailesi eski eş hadi bunlarla görüşmezsin bağlantı kurmazsın tamam ama ortada çocuk varsa adam mecbur gidecek görecek hatta çocuğuyla yaşayacak. O ev babasının da evi olduğu için istediği zaman gelecek gidecek. Problem sorun çıkarsa da adam yanınızda durmayacak, bunu kanıtlamış zaten.

Haftada 1 gün hakkı var ama çocuk 2-3 gün babasında kalıyor yazdınız. Annesi yıkamıyorsa yedirmiyorsa babası yapacak. 11 yaşında kızı yıkamasın tabi ama hadi kızım banyoya gir yıkan üstünü değiştir diyecek. Yok mu çocuğun babasının evinde eşyası giysisi? Keyfi okula gönderilmiyorsa gidip okul idaresiyle görüşecek bunu bildirecek. Niye her şeyle annesi ilgilenmek annesi yapmak zorunda olsun? Baba da ilgilenecek hatta kontrol edecek çocuğu. Kimse eski eş çok haklı sen çok haksızsın demiyor, sizin ilişkide denge yok ağırlık diğer taraftan yana. Kazanamayacağınız savaşa girmeyin diyoruz körler sağırlar oluyoruz.
yaptırıyor zaten ama çocuk neden pis pis geziyor diyorum benim anlatmaya çalıştığım şey sorumsuz bir annenin eski eş hayatına biri alınca öz evladını yakması, onu kullanıyor olması bunu anlatamadım sanırım

Çocuklar için oyun alanı olan yere gitmek istemesi kadar normal bir şey var mı? Bir çocuk çocuk alanı olan yere gitmek istemiş. Belliki önceden de gittiği yer. Her restorant içersinde öyle çocuklara alan yok. Dediğin yerde çocuk alanı var. Kaşıbeyaz'da zaten genelde çocuklar oluyor, çünkü çorba pilav ev yemekleri olan yer. Çocuklu aileler için uygun yer.
çocuk dediğiniz 11 yaşında kız. ayrıca lacivertte 1 bardak suyun fiyatından haberiniz var mı? sanmıyorum çünkü olsa bu yorumunuzu kazanılan maaşla orantılayıp yorum yapardınız. her hafta gidilecek yerler değil üzgünüm

benimkinin anlatışı zaten evlenmiş olmak için evlenmişler, kadın ikinci aydan hamile kalmış sonra çocuk için bir arada kalmışlar, işler çıkmaza girince benimki barışma düzeltme talebi ile gitmiş kadın bir post-it kağıdına bana ev araba şunu bunu alırsan senle barışırım demiş benimkide evi kadının üzerine yapıp anlaşmalı boşanmaya gitmiş. kadının geçimsiz ve sevgisiz olduğunu, birbirlerini sevmediklerini çocuk için 5 yıl evli kaldığını anlatmıştı
Tutkulu askla evlendik dolu dolu ask yasadık benim pisliklerimden ayrıldık diyemiyoda evlenmek icin evlendik diyo. Tabii klasik karsısındakini moklayan adam figürü. Ne istedigini dahi bilmiyor.

Açık açık kızım seni istemiyor diyen bi adamla evlenmeyeceksiniz degil mi konu sahibi?

yaptırıyor zaten ama çocuk neden pis pis geziyor diyorum benim anlatmaya çalıştığım şey sorumsuz bir annenin eski eş hayatına biri alınca öz evladını yakması, onu kullanıyor olması bunu anlatamadım sanırım
Bakın tamam anne çok kötü, çocuğunu kullanıyor falan. Siz böyle değerlendiriyorsunuz diyelim ki haklısınız. Ama sizi ilgilendiren şey sonuç. Sonuçta bu kadın sizin huzurunuzu kaçıracak ve Sevgiliniz de buna çanak tutacak. Buna göre kendinizi korumak için ayrılmak mı mantıklı yoksa sürekli bu kadının ne kadar berbat bir anne olduğunu düşünüp huzursuzluk yaşamak mı?

Bazen o yaslardaki cocuklar cevrelerindeki, okulunda ve sinifindaki arkadaslarinin hafta sonu ailecek gidip yaptiklari aktiviteleri mekanlari duyup merak edip gitmek isteyebiliyorlar, merak ettikleri icin veya arkadaslarindan duyduklari icin.
Bence siz araya girmeyin, konusma nereye giderse gitsin. Onlar ayrilmis olsa bile o kizin anne ve babasi. Kadinin söylediyi tarz güzel deyil evet ama siz yinede araya girmemelisiniz. Bu sekilde kendi cizginizide korumus olursunuz.

Tutkulu askla evlendik dolu dolu ask yasadık benim pisliklerimden ayrıldık diyemiyoda evlenmek icin evlendik diyo. Tabii klasik karsısındakini moklayan adam figürü. Ne istedigini dahi bilmiyor.

Açık açık kızım seni istemiyor diyen bi adamla evlenmeyeceksiniz degil mi konu sahibi?
sanırım evlenmeyeceğim. ben farkında değil değilim söylediklerinin hepsi tabi ki doğru değil. biraz telef oldum ortada ama düzelirim bir süre sonra sanırım :) insan zor zamanlarda doğru düşünemiyor

Bakın tamam anne çok kötü, çocuğunu kullanıyor falan. Siz böyle değerlendiriyorsunuz diyelim ki haklısınız. Ama sizi ilgilendiren şey sonuç. Sonuçta bu kadın sizin huzurunuzu kaçıracak ve Sevgiliniz de buna çanak tutacak. Buna göre kendinizi korumak için ayrılmak mı mantıklı yoksa sürekli bu kadının ne kadar berbat bir anne olduğunu düşünüp huzursuzluk yaşamak mı?
işte benim kullanıldığım nokta tam orası. ben sana aşığım seni seviyorum ama o kadın şöyle böyle. her defasında da kadının yaptıklarını görünce hak verdim. demiyorum ki her dediği doğru ama sonuçta hayat arkadaşı olucaz dedim, derdini dert edindim, aile olucaz dedim onun değer verdiklerine sahip çıkmak istedim. ama günün sonunda yine ve en kötü ben oldum. durum bu

Bende 2 kız çocuğu var. Şimdi 14-16 yaşlarındalar. Gayet tertipli düzenli, giysilerini katlayan odalarını toplayan çocuklar 11-12 yaşlarında canavara döndüler. Kızım bu saatte yıkanma artık dedirtecek kadar kadar yıkanmayı seven çocuk 12 yaşında sanki birden yıkanmayı unuttu. Hadi kızım hadi annecim ne kadar dil döksem yıkanmamaya başladılar. Böyle saçma bir süreç yaşadık, 2 kızda da aynısı oldu. Oda yatak dağınık, kitaplar giysiler yerlerde ben böyle seviyorum ne zaman istersem o zaman toplarım demeler, diş fırçala diye hatırlatmalar... kabus dolu günler ama geçti gitti.

Çocuğunuz olmadığını varsayarak yazıyorum, çocuk büyütmek çok zor iş. Bu yaşlarda bir isyan başlıyor, kendi öz annelerine bile cephe alıyorlar. Sen deyince değil ben isteyince yaparım, beni manipüle etme diyorlar. Dışarıdan bakınca alt tarafı çocuk hepimiz o yaşlarda olduk diyorsun ama içeriden bakınca çocuğum niye böyle oldu, hep böyle mi olacak artık diye üzülüyorsun.

Kaşıbeyaz ve lacivert restoranı da sosyal medyada yaz aylarında çekilmiş fotolardan görmüştür, bu mevsimde deniz kıyısında olmanın anlamı yok.

Bazen o yaslardaki cocuklar cevrelerindeki, okulunda ve sinifindaki arkadaslarinin hafta sonu ailecek gidip yaptiklari aktiviteleri mekanlari duyup merak edip gitmek isteyebiliyorlar, merak ettikleri icin veya arkadaslarindan duyduklari icin.
Bence siz araya girmeyin, konusma nereye giderse gitsin. Onlar ayrilmis olsa bile o kizin anne ve babasi. Kadinin söylediyi tarz güzel deyil evet ama siz yinede araya girmemelisiniz. Bu sekilde kendi cizginizide korumus olursunuz.
işte çocuk oralara zaten gitti, ilk defa göreceği yerler değil. talebin anneden geldiği bariz. kaldı ki kadın tlfnda kendi söyledi haftasonu diye düşündüm diye. kafadan atmıyorum yani

Bende 2 kız çocuğu var. Şimdi 14-16 yaşlarındalar. Gayet tertipli düzenli, giysilerini katlayan odalarını toplayan çocuklar 11-12 yaşlarında canavara döndüler. Kızım bu saatte yıkanma artık dedirtecek kadar kadar yıkanmayı seven çocuk 12 yaşında sanki birden yıkanmayı unuttu. Hadi kızım hadi annecim ne kadar dil döksem yıkanmamaya başladılar. Böyle saçma bir süreç yaşadık, 2 kızda da aynısı oldu. Oda yatak dağınık, kitaplar giysiler yerlerde ben böyle seviyorum ne zaman istersem o zaman toplarım demeler, diş fırçala diye hatırlatmalar... kabus dolu günler ama geçti gitti.

Çocuğunuz olmadığını varsayarak yazıyorum, çocuk büyütmek çok zor iş. Bu yaşlarda bir isyan başlıyor, kendi öz annelerine bile cephe alıyorlar. Sen deyince değil ben isteyince yaparım, beni manipüle etme diyorlar. Dışarıdan bakınca alt tarafı çocuk hepimiz o yaşlarda olduk diyorsun ama içeriden bakınca çocuğum niye böyle oldu, hep böyle mi olacak artık diye üzülüyorsun.

Kaşıbeyaz ve lacivert restoranı da sosyal medyada yaz aylarında çekilmiş fotolardan görmüştür, bu mevsimde deniz kıyısında olmanın anlamı yok.
çocuk istemiyor olabilir haklısınız, benim kardeşim dişlerini fırçalamayı reddetmişti mesela. ama kızın genel ruh hali isyankar ya da asi değil. en azından benim gördüğüm kadarı ile. ama özgüvensiz, doğru kelimeyi bulamadığım için yazmayacağım ama silik bir karakter olduğunu söylüyor babası da.
restorant konusu ilk defa gidilmek istenen bir yer değil. sürekli sürekli oraya gidelim buraya da gidelim olduğu için söyledim. yoksa tabi ki özenebilir

sanırım evlenmeyeceğim. ben farkında değil değilim söylediklerinin hepsi tabi ki doğru değil. biraz telef oldum ortada ama düzelirim bir süre sonra sanırım :) insan zor zamanlarda doğru düşünemiyor
Tabii anlıyorum sizi bu zamanlarda gözün perdesi dogru bakmamızı engelliyor. Adam ne istedigini bilecek biri olsa sınır çizmeyi bilir. Cok pasif geldi bana burdan eski karısına asıl kendisi verecek tepkiyi kadından resmen korkuyor o kadının böyle olmasının sebebi adam cünkü. Madem kızı sizi istemiyo ne diye sizinle beraber afedersiniz esek bası mısınız?

Cok dellendim. Gercekten sizi istiyosa ve seviyosa kurallarınızı ve isteklerinizi belirtin keskin bi dille mırın kırın ediyorsa dehleyin. Hatta tamam sen ne istersen o derse evlilik sözlesmesi bile imzalattır.

Ama cocuklu bi adamla evlenilmez.

İlk olarak ayrılma nedenleri neydi ? Kim ayrılmak istedi? Dava kim tarafından açıldı?
Bunlar bilinmeli
2nci olarak çocuk psikolağa götürülmeli eğer annesi çocuğu kullanarak duygu sömürüsü yaptırıyorsa psikolog bunu farkedebilir ve annesini uyarabilir, çocuğa annesi olması bunu yapma hakkı vermediğini anlatabilir.
3 velayet davası? Madem bu kadar endişeli velayet davası açıp kızı almak istesin ve böyle bir durum varsa psikolog da babayı destekleyebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X