kızlar herkese selam!!!
Ben dün eve geldim. 2 gün hastanede kaldım. dün evde oturdum, oğlum beni görünce ağlama krizine girdi.. tekrar gideceğimi düşündü sanırım nenne,nenne diye ağladı. bacaklarıma yattı,kalkmadı bir süre.. ay çok dramatikti kızlar! neyse sonra alıştı,keyfi,neşesi yerien geldi.. bir iki kucak isteğini reddettim ağladı zırladı ama hemen alıştı. şimdilik tüm ihtiyaçlarını eşim görüyor.
Bana gelince: Ben 2. gün kendi kendime kalkmaya başladım. cumartesiyi 1. günüm olarak sayıyorum, dün iki bugün pazartesi 3. günüm. şu an ayakta durabiliyorum, çok hafif nesneleri taşıyabiliyorum. sol kolumla ocakta cezve falan küçük şeyler ısıtabiliyor, su içiyor,yemek yiyebiliyorum. Tuvalete kendim gidip geliyorum. kısacası çoğu işimi hallediyorum. Sağ kolumu pekhareket ettiremiyorum. Sol yukarıya yavaşça kalkabiliyor. Yanlız göğsümde kaya varmış gibi bir his var!! Bu normal mi kızlar?? Özellikle ayağa kalkınca oluyor, sanki kocaman taş basmışlar gibi hissediyorum. Bu arada ameliyatım zorlu geçmiş, doktor sol göğsümle çok uğraştığını söyledi. Sonuçta da 300cc high profil takılmış, 325e vücudun izin vermedi dedi. İyi de oldu herhalde! Ben daha hiç birşey göremedim çünkü sargıyla dolaşıyorum. Çarşamba günü kontrole gideceğim ve sanırım o zaman görme şansım olacak. Ama sanki çok yukardalar gibime geliyor, ya da şişlikten dolayı öyle sanıyor da olabilirim. Dinlendikçe insan daha iyi hissediyor kendini. Yaşadığım bu sertlik duygusu sizde de oldu mu??
sevgil set bende 19unda oldum amelıyatımı 300 high yuvarlak takıldı..o cok buyukmus hıssı odemler ınınce gecıcek hıc merak etme gogus kafesımız flnda hemen hemen aynı senınde ben sımdı keske 320lere 350lere cıksamıydı dıyorum..cok dogal ve yeterli olacak ınan bana:)))
Geçmiş olsuunnn....Herşey zamanla dahada iyi olacak merak etme Bir gögüs digerine göre biraz daha agrılı olur merka etme düzelecek..O agırlık,taş gibi olma durumunu hepimiz yaşadık canımcıgım.Ben iki kolumu gögsümün altında birleştirip geziyordum,sanki düşecekmişler,destege ihtiyacı varmış gibiydi.Ama kollarımı açtıgım zamanda birşey farketmiyordu aslında Yukarıda olmasıda normal,zamanla aşşagıya dogru inecekler.Tabiki ödemden,şişlikten dolayı öyleler Hadi tekrar geçmiş olsun,kendine çok iyi bak..Ogluşunuda kocaman öp benim yerime
Kızlar hepinize sonsuz teşekkürler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amma velakin bence ameliyat sonrası ameliyata karar vermekten daha zor...ya kızlar 2 gündür yatak döşek yatıyorum, bir mide bulantısı bir halsizlik titreme öldüm öldüm dirildim. Pişman oldum neden yaptım diye.. Çok şükür akşamüstü ayaga kalktımda eşim biraz saçımı başımı yıkadı. Üstümü başımı sildi. Ben kollarımı çok az kullanıyorum hala. Ufak tefek sancılar giriyor. Doktor dikkat et kas yırtılması falan olmasın dedi. Valla burada 5 günde toparlandım falan diyen arkadaşlar nasıl toparlandınız siz ya? Bir süre daha geçmesi lazım benim.. İştahsızlık da var, ama zorla morla yemeye çalşıyorum.Sanırım narkozun etkisi zor çıkıyor vücuttan. Düzeleceğim dimi? :) Bebişimle hiçilgilenemiyorum. Her işi eşim yapıyor adamcağız patlayacak yakında valla hem bana hem çocuga bakıyor...
Sabır sabır ya sabır..............
hoşgeldin canım çok geçmiş olsun. benimde aynen öyle sanki kaya bağlamışsın gibi. üff ya sana 300 takılmış. benim 315 çok büyük olucak galiba. napıcam ben herkes anlarsa. keşke 290 falan olsaydı. off çok mutsuzum ben yaa. şu günler bir geçsin hayırlısıyla. inşallah çok büyük olmaz benimde
canım sana narkoz biraz ağır gelmiş maalesef.
herkesin ileşme süreci farklı geçiyor ama nihayetinde geçiyor, bir kaç gün daha sık dişini, hareket etmek de iyi gelir aslında, yatıp kalma.
eşin de bakıversin, o hastalansa sen bakmayacak mıydın sanki. hiç de kıyamazlar kocalarına
canım benım cok gecmıs olsun. bak ılk gunler bu kadar zorlamasan ıyı olur. kendın de dıyorsun dıkıslerım kanadı dıye. cok dıkkat et lutfn[/QUOTE
canım gerçektende dikkatli olmalısın herşey sana bakıyorsa elbet çok zor ama ameliyat zaten zorlu bir süreçti bütün bu acıları tekrar çekmemek adınada özen göstermelisin Allah kolaylık versin arkadaşım.
canım sen kaç güne toparlandın? 6 gün var aramızda , senin yaşadıgın süreçleri ben yaşayacağım sonnradan sonradan :)
Ev işi falan ne zaman yapmaya başladın?
Tatlim seni cok ii anliyorm ameliyatn ertesi gunu hemen ayaklanacakmisiz gibi konusuluyo ama maalesef boyle olmuyo.annemden allah razi olsun ki tam bi hafta yanimdaydi ozellikle ilk uc dort gun yardimsiz yatsam kalkamadim kalksam yatamadim..neticede cok basit bir ameliyattadiil su yuzden senin dokuya yapisik olan kasini kesip arasina bir madde yerlestiriyo vucudunda bunu tolere etmesi en az bi haftayi buluyo.elimiz bile kesildiginde en az iki uc gun aciyor diil mi?suan soz konusu olan koca koca dokularsen icini ferah tut bi kac gune iice ii olacaksin benim bugun11.gunum kendi kendime tum isleimi gorebiliyorum ama bu rahatliga uc gun once fln kavustm.hafif sizlamalar tabiki ara ara oluyo.suan ev isine cesaret edermisin dersen etmem kendimi zorlayip daha zarar vermek istemem..bu yuzden esine sabir diliyorum maalesed bi sure daha ev isleri ve cocukla ilgilenmek zorunda:)benim de dedigim gibi ilk hafta nerdeyse her isimi annem halletti. Simdiyse co yakin arkadasim ve erkek arkadasm:)) bugun kontrolum var korsem cikacak muhtemelen daha da rahatlayacagim:)darisi basina takipte olacagim her sorunu ozelden yada burdan cevaplayabilirim saglicakla...
Canım hakkaten az buz birşey değilmiş ameliyat olmak.. İnsanın psikolojisi bile etkileniyor.. NEyseki bugün daha iyiyim. Ayaklandım üç beş ufak tefek işimi gördüm, çocugumla biraz ilgilendim.. Eşime ayak işlerinde yardım ettim :))) Seni takipteyim canınm, 6 gün sonraki halimsin sen benim:) oh daha da rahatlıyorsak ne mutlu!!!
İncilyacım sen de bizim 6 7 ay sonraki halimizsin, tam ne zaman yapırmıştın hatırlamıyorum ama, senin dediklerin de bizim için çok önemli ki sen çok güzel şeyler söylüyorsun! Bu acılara değecek yani dimi!!
ıyım
Ay bugün pansumana gidiyorum bandajlarım açılacak ilk ddefa göreceğim onları! Çok heyecanlıyım. Tanışacağım yeni göğüslerimle ne komik! İnşallah ok büyük değillerdir ya! En son narkozluyken hayal meyal doktorum şunu söylemişti" çok güzel bir dekolten olacak" bakalım öyle pamela anderson gibi aolursam naparım yaaaaaaaaaa!
Herkes büyük ister ben de küçük :)))
oh oh hersey yolunda demek ki simetrik olmasına da çok sevindim canım. büyüklüğü iyi miyki ya çok merak ediyorum, benimkiler kuş kadar kaldı. açıkta dikiş gördüm dediğin şey sadece ip mi, yoksa derin mi açılmış. sadece ipse bişey değil o. benimde sezeryandan sonra biyeri öyleydi. dikiş yeri kabuk tutmuştu, oda kabukla beraber düşüp gitmişti. benim dikişlerim kendi eriyecekmiş, seninde öyledir herhalde. çok geçmiş olsun canımcanlar gittim geldim çarşamba günü.. ya bu arada yazamıyorum pek sık çünkü eşim çok bunaldı artık biraz gündüzleri ona yardım ediyorum bir kaç gündür çok yoğun geçti, fırsat bulamadım.. NEyse sadede geleyim.
Şimdi ben gittim doktor ödemliler dedi, sol tarafında hematomlar var ama temizlenmesi gerekecek kadar değil dedi. İkisi de simetrik olmuş beğendim ben. Bandajları çıkardı işte.. Yanlız çok yukarda duruyorlar sanki , yani ağzıma girecekmiş gibiler :)) Bu hep böyle kalmaz herhalde dimi, biraz aşağı inecekler diye düşnüyorum.. Kollarımı fazla zorlamıyorum sol koluma özellikle dikkat etmem gerekiyormuş zaten..
YA bu arada ben dün banyo yaptım ama doktora sormamıştım , bandajları açınca dedimki herhalde yapılıyor, neyse sağolsun komşum yardımcı oldu banyoma, anne şefkati gösterdi bana :)) Ilık suylayıkandım, yattım, sabah kalkınca sol tarafımda dikiş yerim sızlıyordu.. Öğlene doğru azaldı ama hala çok hafif var. Ve bir tane açıkta dikiş gördüm,siyah ip. Acaba o ip hep orda mıydı yoksa banyodan sonra mıçıktı bilemedim ya?? Daha önce çok incelememiştim o dikiş yerini.. Doktoru arasam da sorsam mı acaba?? Bu dikişler kendi kendine mi atıılıyor vücuttan acaba, yoksa doktor mu alacak ?? Bak sormayı unuttugum bir sürü şey varmış yaw??
canlar gittim geldim çarşamba günü.. ya bu arada yazamıyorum pek sık çünkü eşim çok bunaldı artık biraz gündüzleri ona yardım ediyorum bir kaç gündür çok yoğun geçti, fırsat bulamadım.. NEyse sadede geleyim.
Şimdi ben gittim doktor ödemliler dedi, sol tarafında hematomlar var ama temizlenmesi gerekecek kadar değil dedi. İkisi de simetrik olmuş beğendim ben. Bandajları çıkardı işte.. Yanlız çok yukarda duruyorlar sanki , yani ağzıma girecekmiş gibiler :)) Bu hep böyle kalmaz herhalde dimi, biraz aşağı inecekler diye düşnüyorum.. Kollarımı fazla zorlamıyorum sol koluma özellikle dikkat etmem gerekiyormuş zaten..
YA bu arada ben dün banyo yaptım ama doktora sormamıştım , bandajları açınca dedimki herhalde yapılıyor, neyse sağolsun komşum yardımcı oldu banyoma, anne şefkati gösterdi bana :)) Ilık suylayıkandım, yattım, sabah kalkınca sol tarafımda dikiş yerim sızlıyordu.. Öğlene doğru azaldı ama hala çok hafif var. Ve bir tane açıkta dikiş gördüm,siyah ip. Acaba o ip hep orda mıydı yoksa banyodan sonra mıçıktı bilemedim ya?? Daha önce çok incelememiştim o dikiş yerini.. Doktoru arasam da sorsam mı acaba?? Bu dikişler kendi kendine mi atıılıyor vücuttan acaba, yoksa doktor mu alacak ?? Bak sormayı unuttugum bir sürü şey varmış yaw??
canım hem odemler azaldıkca hem yercekımının etkısıyle zaten ınecek merak etmeolan arkadaslarlada konusmalar sonucu edındıgım bılgıye gore 1ay ile 3ay arası tamamen oturmus olacak.benım suankı halıme gore bıle doktorum bak bı ay sonra daha nası sekıllenecekler dıyo:)banyo konusuna gelince cok dıkkat etmek gerek havalar soguk ilk iki banyom sorunsuzdu ama 3.de hava da baya soguktu yıkandıktan ıkı saat sonra bı dısarı cıktım ertesı gun hep sızladı dıkıs yerlerım.usudugundendır gecer yara yerlerine gelecek olursak 3.gorusmede doktorum yara kabuklarını temızledı ıpler zaten kendılıgınden erıyıp kaybolacak dedi bu tur amelıyatlar estetık dıkısle oldugu ıcın muhtemelen senınkıde oyledir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?