Serklaj Ameliyatı(Rahim ağzı yetmezliği) Sonrası

Ayağınızın altına birşey koyun yüksekte olsun hep, muhakkak arada hareket edin.
Genelde öyle yapmaya çalışıyorum ama sola yatmak daha iyi dediler yan yatarken de ayak algına bişeyle rahat edemiyorum öyle dizimin arasına Yastık alıp sola yatıyorum çoğunlukla

Genelde öyle yapmaya çalışıyorum ama sola yatmak daha iyi dediler yan yatarken de ayak algına bişeyle rahat edemiyorum öyle dizimin arasına Yastık alıp sola yatıyorum çoğunlukla
Ya açıkcası ben sırtüstü, sağ ve sola yatarak geçirdim tüm gebeliğimi ama nasıl rahatsanız o şekil size uygundur.

Kızlar siz kaçıncı haftada serklaj oldunuz bugğn doktoruma gittim 20-30 agustos arası olmalısın dedi ve ben o zaman 15-16 haftalık olucam geçmi sizce

Sorun oluyor mu bebek için çünkü hep sola yatınca kolum uyuşuyor ve bel ve sırtım ağrıyor
Yani dediğim gibi ben sürekli sola yatmadım ama sizin için rahatsa yatabilirsiniz. Belinizi ve göbeğinizi yastık ile desteklerseniz ağrılarınız olmaz. Birde günde bir sade soda tüketin ilerleyen süreçteki bacak bel ağrılarınız için iti gelecek ve içinde magnezyum olduğu için karım kasılmalarını bir nebze azaltacaktır.

Kızlar siz kaçıncı haftada serklaj oldunuz bugğn doktoruma gittim 20-30 agustos arası olmalısın dedi ve ben o zaman 15-16 haftalık olucam geçmi sizce
Ben daha geç oldum. Normali zaten erken olmasıdır geç olursa daha riskli bebek ağırlaştıkça vajinaya baskı artar ve dikişi gevşetir o yüzden erken haftalarda yapılır ameliyat.

İlk gebeliğim benim
Benimde ilk gebeliğimdi. Ben daha geç serklaj oldum 24. Hafta mıydı neydi. Hatta bebek vajina ağzına dayanmıştı. O gün hemen ameliyata aldı doktor açıklık kapanmadığı için. Biz bir ay progestan, magnezyum ile açıklığın kapanması bekledik. Ama doktorunuz öyle uygun gördüyse daha iyi bilir. Birde ben tek doktorla kalmazdım korkmanızı istemem ama açıklık çok riskli birşey.

Bende kadın doğumcu perinatalog ve doçente gittim sadece perinatolog böyle bi dikiş var yapılabilir dedi ondan başka da kimse de illa ol demedi bende olmayı istiyordum içim rahat etsin diye

Bende kadın doğumcu perinatalog ve doçente gittim sadece perinatolog böyle bi dikiş var yapılabilir dedi ondan başka da kimse de illa ol demedi bende olmayı istiyordum içim rahat etsin diye
Anladım tabii biz burada kendi deyenimlerimizi yaşadıklarımızı söylüyoruz. Benim doktorum perinatolog değildi ama yaptı. Onu anlamıyorum ben devlet olduğu için mi öyle dediler. İçinizi ferah tutun. Ağır kaldırmayın, çalışmayın bu süreçte. Mümkünse birilerin destek alın ev işlerinde.

Zaten ev işlerini çok azaltmıştım eşim destek oluyordu ama şimdide ailemin yanına geldim hiç bişey yapmıyorum evime geçince de görümcem gelecek yanıma

Zaten ev işlerini çok azaltmıştım eşim destek oluyordu ama şimdide ailemin yanına geldim hiç bişey yapmıyorum evime geçince de görümcem gelecek yanıma
Sizin için en iyisi, birde çok yatmayın kanın pıhtı atma ihtimali var arada ayaklarınızı hareket ettirin kalkıp 15/20 dakka yürüyün.

4 gün serklaj oldum şuan ben öyleyim sanki gelip vajiadan birşey çıkacak gibi hissediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…