- 3 Ocak 2023
- 317
- 67
- 18
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Durumunuz çok zor. Ama cehaletime verin şöyle bir soru soracağım: bizim annelerimiz 2 yaş sendromu bilirler miydi ? Nedir bu 2 yaş sendromu anlamıyorum. Sakin kalmaniz çok zor. Sizin de sabriniz var. Eşiniz de belli ki bunalmış. Ama ben hep gelenekselciyim bu tür konularda. Bizi yetistiren anne babalar bu kadar zorlanmamistir eminim.Ben çok yoruldum artık. 2 yaşında bir kızım var, 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyorum. Eşimi de buradaki üyeler anlattığım kadar biliyorlar. Eşim sahurdan bu saate kadar yattı, hep böyle. Kızım beni hiç rahat bırakmıyor, evde bir iş yapsam sürekli meme veya başka birşey isteyerek veya yapmaması gereken şeyleri yaparak, dokunmaması gereken şeylere dokunarak veya ağlayarak beni çok yoruyor ve işlerim hep yarım kalıyor veya yapamıyorum ve doldum biriktim açıkçası. Eşim de niye ağlıyor niye kızıyorsun vs diye bana kızıyor ve çocuğun bana yapıştığından herşeye yetişemediğimi gördüğü halde azıcık oturup kendşme zaman ayırmak istemem ona batıyor ve şu saatte kalktın bu saat oldu hala heryer aynı duruyor diye laf ediyor.
Kızım ağlarken ben ağladığımda yaptığım hareketleri yapmaya başladı. Psikolojik olarak o kadar yorgunum ki sinirlendiğimde kendi kafama vuruyorum kızımda aynısını yapıyor ağlarken. Eşimde bugün bunu görünce çocuğun olduğu kapıyı kapatıp, senden hiçvir şey beklemiyorum artık, ne bana eşlik yap ne bana yemek yap hiçbirşey istemiyorum, bundan sonra bana neden benimle konuşmuyorsun neden benimle ilgilenmiyorsun da deme artık. Kaçta kalktın kaç saat oldu hala birşey yapmamışsın. Bu zamana kadar hiç değişmesin hiçbirşey yapmadın, artık hiç yapma istemiyorum, istediğin gibi gez, istediğin yere git, ama bana karışma artık. " dedi. Çocuğu da alıp parka götürdü. Bu mübarek ayda canıma kıymak istiyorum artık gördüğüm bu muameleden dolayı, anlaşılmadığım için, değersiz görüldüğüm için deliriyorum artık. Sadece kızımı düşündüğüm için yapamıyorum. Kızım ben öldükten sonra bu ailenin elinde kalsın istemiyorum, anne niye beni bırakıp gittin diye bana kızsın istemiyorum. Ama çok yoruldum. Hiçbirşey yapamıyorum, ne ders çalışabiliyorum ne de doğru düzgün ev işlerimi halledebiliyorum. Kendimi eksik hissediyorum, benden ne ev hanımı, ne anne olmazmış hiçbir şey bana yakışmıyor, ben ne kötü bir insanmışım. Ne evladıma doğru düzgün annelil yapabiliyorum ne eşime karılık, ne kötüymüşüm ben böyle.
Ben çok yoruldum artık. 2 yaşında bir kızım var, 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyorum. Eşimi de buradaki üyeler anlattığım kadar biliyorlar. Eşim sahurdan bu saate kadar yattı, hep böyle. Kızım beni hiç rahat bırakmıyor, evde bir iş yapsam sürekli meme veya başka birşey isteyerek veya yapmaması gereken şeyleri yaparak, dokunmaması gereken şeylere dokunarak veya ağlayarak beni çok yoruyor ve işlerim hep yarım kalıyor veya yapamıyorum ve doldum biriktim açıkçası. Eşim de niye ağlıyor niye kızıyorsun vs diye bana kızıyor ve çocuğun bana yapıştığından herşeye yetişemediğimi gördüğü halde azıcık oturup kendşme zaman ayırmak istemem ona batıyor ve şu saatte kalktın bu saat oldu hala heryer aynı duruyor diye laf ediyor.
Kızım ağlarken ben ağladığımda yaptığım hareketleri yapmaya başladı. Psikolojik olarak o kadar yorgunum ki sinirlendiğimde kendi kafama vuruyorum kızımda aynısını yapıyor ağlarken. Eşimde bugün bunu görünce çocuğun olduğu kapıyı kapatıp, senden hiçvir şey beklemiyorum artık, ne bana eşlik yap ne bana yemek yap hiçbirşey istemiyorum, bundan sonra bana neden benimle konuşmuyorsun neden benimle ilgilenmiyorsun da deme artık. Kaçta kalktın kaç saat oldu hala birşey yapmamışsın. Bu zamana kadar hiç değişmesin hiçbirşey yapmadın, artık hiç yapma istemiyorum, istediğin gibi gez, istediğin yere git, ama bana karışma artık. " dedi. Çocuğu da alıp parka götürdü. Bu mübarek ayda canıma kıymak istiyorum artık gördüğüm bu muameleden dolayı, anlaşılmadığım için, değersiz görüldüğüm için deliriyorum artık. Sadece kızımı düşündüğüm için yapamıyorum. Kızım ben öldükten sonra bu ailenin elinde kalsın istemiyorum, anne niye beni bırakıp gittin diye bana kızsın istemiyorum. Ama çok yoruldum. Hiçbirşey yapamıyorum, ne ders çalışabiliyorum ne de doğru düzgün ev işlerimi halledebiliyorum. Kendimi eksik hissediyorum, benden ne ev hanımı, ne anne olmazmış hiçbir şey bana yakışmıyor, ben ne kötü bir insanmışım. Ne evladıma doğru düzgün annelil yapabiliyorum ne eşime karılık, ne kötüymüşüm ben böyle.
Durumunuz çok zor. Ama cehaletime verin şöyle bir soru soracağım: bizim annelerimiz 2 yaş sendromu bilirler miydi ? Nedir bu 2 yaş sendromu anlamıyorum. Sakin kalmaniz çok zor. Sizin de sabriniz var. Eşiniz de belli ki bunalmış. Ama ben hep gelenekselciyim bu tür konularda. Bizi yetistiren anne babalar bu kadar zorlanmamistir eminim.
Öyle bir cümle kurduğumu hatirlamiyorum.Ismi 2 yas sendromu olmasin, huysuz cocuk olsun. Cocuga her daim bakmasi gereken kisi anne mi?
Uyumaktan mı bunalmış? Neyden bunalmıştır gercekten merak etttiğim için soruyorumDurumunuz çok zor. Ama cehaletime verin şöyle bir soru soracağım: bizim annelerimiz 2 yaş sendromu bilirler miydi ? Nedir bu 2 yaş sendromu anlamıyorum. Sakin kalmaniz çok zor. Sizin de sabriniz var. Eşiniz de belli ki bunalmış. Ama ben hep gelenekselciyim bu tür konularda. Bizi yetistiren anne babalar bu kadar zorlanmamistir eminim.
Yahu ikisi de bunalmis. Bunu inkar etmek kadar sacma bir sey yok su anda. Hanimefendi hakli sekilde bunalmis, eşi beyfendi de saçma bir sebepten bunalmis. Durum bu yani. Oturup simdi bunu mu tartisacagiz ?Uyumaktan mı bunalmış? Neyden bunalmıştır gercekten merak etttiğim için soruyorum
Bizim annelerimiz çoğu şeyi bilmedikleri için yanlış yapmışlar zaten. Tabi eskiden anne ve babalar daha otoriter oldukları için çocuk ya siniyormuş ya da sinmezse de dayak... Ortayı bulmak lazım ne fazla sert ne fazla yumuşak. Benim annemde benim zamanımda ergenlik diye bir şey yoktu diyor ama hayatını yazsam zaten insanca bir hayat yaşamamış dersiniz.Durumunuz çok zor. Ama cehaletime verin şöyle bir soru soracağım: bizim annelerimiz 2 yaş sendromu bilirler miydi ? Nedir bu 2 yaş sendromu anlamıyorum. Sakin kalmaniz çok zor. Sizin de sabriniz var. Eşiniz de belli ki bunalmış. Ama ben hep gelenekselciyim bu tür konularda. Bizi yetistiren anne babalar bu kadar zorlanmamistir eminim.
Çocuğa gelene kadar kendi kafasına vurarak ağlaması içime oturdu. Düşünüyorum da kafasına vurarak ağlayacak kadar neler yaşıyor daha bizim bilmediğimiz? zaten regl olmam yakın burnum sızlıyo düşündükçe.Senin baban adam olsa böyle bir öküzle ömrünü çürütmezdin. Hiçbiri değil de çocuğun ağlarken senin gibi kafasına vurması falan çok dokundu bana. Ne yaşatıyorsunuz bu çocuğa anne baba böyle. Of.
Öyle bir cümle kurduğumu hatirlamiyorum.
Orasi oyle elbette. Ama ben hep şu dusuncedeyim, biz yeni nesil cocuklardan daha dayanikliyiz. Psikolojik anlamda da bedensel anlamda da. Ama demek istemiyorum ki siddet uygulansin cocuklara, insan gibi davranilmasin. Hayir. Sadece anne kendi ozgurlugunun basladigi yere mudahale edilmesine goz yummamali. Cocuk da ozel hayatin ne oldugu kucuk yasta ogrenmeli.Bizim annelerimiz çoğu şeyi bilmedikleri için yanlış yapmışlar zaten. Tabi eskiden anne ve babalar daha otoriter oldukları için çocuk ya siniyormuş ya da sinmezse de dayak... Ortayı bulmak lazım ne fazla sert ne fazla yumuşak. Benim annemde benim zamanımda ergenlik diye bir şey yoktu diyor ama hayatını yazsam zaten insanca bir hayat yaşamamış dersiniz.
Niye tartısalım ben belki bi örneğini verirsiniz benzer bi durum yasamıssınızdır, karsı tarafıda anlamak acısından sordum..Yahu ikisi de bunalmis. Bunu inkar etmek kadar sacma bir sey yok su anda. Hanimefendi hakli sekilde bunalmis, eşi beyfendi de saçma bir sebepten bunalmis. Durum bu yani. Oturup simdi bunu mu tartisacagiz ?
Tamam da durmus benimle neden tartistiginizi anlayamadim. Kurdugum cumlelerin hicbirinde (altini cizerek soyluyorum) soylediklerinizin aksini iddia eden bir tutum sergilemedim. Saldirganlasmanin geregi var mi ?Kocasinin bunalacak bir hayati yok ama kadinin bunalacak bir hayati var. Cocuga baktiginda kendime vakit ayıramam adama batiyor diyor. Kadin kocasından anlayış göremiyor ki kocasinada anlayis gostersin
Dayanıklılık kişiden kişiye göre değişiyor ama işte. Su yumurtayı katılaştırıyor ama patatesi yumuşatıyor hesabı düşünün. Benim annemde o zamanki yaşadıkları yüzünden psikolojik sorunlar ile uğraşıyor şu an. Yoksa zaten Türk aile yapısında çocuk yetiştirme ile ilgili eleştireceğimiz o kadar nokta var ki.Orasi oyle elbette. Ama ben hep şu dusuncedeyim, biz yeni nesil cocuklardan daha dayanikliyiz. Psikolojik anlamda da bedensel anlamda da. Ama demek istemiyorum ki siddet uygulansin cocuklara, insan gibi davranilmasin. Hayir. Sadece anne kendi ozgurlugunun basladigi yere mudahale edilmesine goz yummamali. Cocuk da ozel hayatin ne oldugu kucuk yasta ogrenmeli.
Saldirgan yorum yapmadim ki. Bazi yerleri gözden kacirmissiniz gibi geldigi icin tekrar etme geregi hissettimTamam da durmus benimle neden tartistiginizi anlayamadim. Kurdugum cumlelerin hicbirinde (altini cizerek soyluyorum) soylediklerinizin aksini iddia eden bir tutum sergilemedim. Saldirganlasmanin geregi var mi ?
Neler yaşadığını tahmin etmek zor değil, her zamanki halleri.Çocuğa gelene kadar kendi kafasına vurarak ağlaması içime oturdu. Düşünüyorum da kafasına vurarak ağlayacak kadar neler yaşıyor daha bizim bilmediğimiz? zaten regl olmam yakın burnum sızlıyo düşündükçe.
Kızının eşinden tokat yediğinden haberdar olan o anne babayı da Allah'a havale ediyorum. Bizim telefon başından canımız bu denli sıkılıyor üzülüyoruz da,kendi canından olanların kılı kımıldamıyor.Neler yaşadığını tahmin etmek zor değil, her zamanki halleri.Börte’ye de kızamıyorum artık. Aile arkasında olmayınca el kadar bebeyle tek başına boşanıp yaşamak imkansız bu ülkede.
Aslında eşim teknoloji özürlü anlamaz. En ufak teknolojik işini bile ben hallederim. Her türlü araştırırım arkasını vs, herşeyini takip ederim gizliden. Onun sanalda takılması araba bakmak, sahibinden. Com la aldatıyor diyebilşrşz. Sürekli almayacağı arabalara bakmak huyudur. Bakar bakar favlar durur. 7 24 böyle. Ve trt spor aspor, konuşanlar vs izler. Türk komedi dram filmlerinden başka film izlemez. Elinde futbolcuları araştırır kaç gol atmış vs ama ben birşey araştırsam bir konu anlatılırken o konuyla ilgili bşrşeylere baksam hemen çok meraklısın, bu huyn itici şöyle böyle, herşeyi merak ediyor herşeye bakıyorsun vs der. Yarım saat önce kızımla parktan geldiler, kızımın karnını doyururken mutfakta damacanadaki su bitmek üzere diye kudurdu damacanayı tekmeliyor duvarlara vuruyor, kapıları çarpıyor.Ay bu tıpler zaten sanalda takılır.
Amaçları cınsellıkde değil.
Var öyle tıpler hatta coğu .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?