Senden eşlik beklemiyorum artık, hiçbir şey yapmanı da istemiyorum, ne yaparsan yap.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ders çalışıyorsun diye yapıyor. Sendeki potansiyelin farkında. Yarın sınavdan iyi not alır bi yere yerleşirsen kahrından ölür bu. Bunlar hep yetersizlik psikolojisinden. Hep bi kafanı bastırmaya çalışıyor ki fazla büyüme, gözün dilin açılmasın. Asıl meseleyi göremiyorsun, yıllardır bu adamdan dertlisin, sebebi bu.

Bende geç kalkarım ama beyefendi oruç tutuyorsa uykuya oruç tutulmaz.Cocuk onunda çocuğu.Calismiyor mu.

Öğreti tamamen. Aileleri öyle yetiştiriyor. Ben de sosyal medyada falan böyle erkeklerin fikirlerini okuyunca şok oluyordum. Kültürde etkiliyor tabi.

Bir diğer durumda ailenin senin arkanda tam olmaması. Maddi gücünde tam yok. O muhallebi kıvamı erkekler bile kadının gücü olmadımı cellat oluyor. Babam eş eşe göre şekil alır derdi. Kendinizi sıkın. Sınavı kazanın. Ya bu herif olmadık şekil alır. Ya da siz maddi gücünüz ile tekmeyi basarsınız. Ama maddiyat şart şart şart.

Eşin yengesine karşı normal hisler beslemiyordu zaten, onu senden çok düşünüyordu. Hamile halinle yengesi rahat yemek yesin diye bebeğine bakmadığın içinde sana kızmıştı hatta eşin.

Bir pislik için canına mı kiyacaksin? Eşin için buraya yazacağım en makul şey bu olur. Çalışman gerekiyor kesinlikle ama çalışınca evliliğinde hiçbir şey değişmeyecek. Çünkü eşin aynı kalacak. Sağlıklı bir ruh hali için esinden boşanman gerekiyor. Evli kalman kızın içinde iyi değil uzun vadede çünkü şimdiden senin davranışlarından etkilenemye başlamış. Bunda seni suclamiyorum direkt asıl suçlu eşin. O cocuk büyüdükçe daha çok farkında olacak her şeyin.

Kendi çok kocalık yapıyormuş gibi bir de sitem mi ediyor deveye bak ya

Heh şöyle ya. Dimdik durun ayaklarınızın üstünde. O kim ki onun yüzünden güzelim canınıza kıymayı aklınıza getirebiliyorsunuz. Neyse ki kadınlar erkeklerden daha güçlü her zaman. Biz çok güçlüyüz özellikle Türkiyede yaşayan kadınlar olarak, bunu çok inanarak söylüyorum. Şimdi muhtemelen sizin ders çalışmanız ya da çalışma ihtimaliniz bile ona batıyor. En fazla 1 yıl daha zorlanırsınız, sonrasında memur olursunuz ve rahata kavuşursunuz. Alırsınız kızınızın nafakasını da, sonra kendine kendisi baksın kocanız olacak hödük.

Bizim kadinlar bile bile atese yuruyor. O konuda kadinlar suclu. Mal belli, kumas belli.
Tabi ki. Ama biliyorsun toplumumuzda bazen kadına seçme hakkı tanınmıyor bir de dediğim gibi gücün olmadı mı...Daha da zalimleşiyor bu tipler. Ha bir de heriflerin kendini saklaması ya da kadınların ufak şeyler diye görmezden gelmesi falan. Off tam şu saatlerde öküz oturdu üzerime ya.

Kendinizi üzmeyin. Benim iki kızım var , biri 9 biri 4 yaşında ve evi hala b** götürüyor. Hiç umrumda değil! Rahatsız olan yapsın bu kadar basit. Siz çocuğunuzla ilgilenin, gün gelecek çocuklar büyüyecek, ev tertemiz olacak ama geçen zamanın telafisi olmayacak.
Ayrılın ayrılmayın diyemem fakat madem eşiniz benden bişey ilgi alaka bekleme deyip güya motivasyon oluşturmaya çalışıyor, sizde zihninizde amaaan deyip, çok da umrumdaydı deyip yapmanız gereken şeye odaklanın: evladınıza sevgi ve şefkat vermek.
Zaten siz de onu takmayınca , kaçan kovalanır da olabilir.
Bende zamanında ona benzer sözler duydum, üzüldüm, ama şuan yani eşim böyle triplenince ( çok nadir ) kafamda aman çok da tın deyince kendi geri geliyor, etki etmediğini fark edince.
Annelik zor, ama bugünler de geçecek, keyifli vakitler de geçireceksiniz kızınızla.
3 yaşına gelince yarım gün devlet anaokuluna verebilirsiniz, biraz kendinize vakit ayırmanız mümkün olur böylece

O secme hakki taninmayan kisim icin cok uzgunum. Keske kurtarilabilseler.
Bizim erkeklere caresiz oldugunu göstermeyeceksin. Direkt faydalanmaya calisiyolar. Mesela suriyeli kadinlarla evlenen bisuru adam var. Her ay hayrina bi poset alisveris yapmaktansa etinden sütünden iliginden kemiginden faydalanmak istiyorlar. Ayni seyi bizim kadinlarada yapiyolsr. Kadinin isi, gucu parasi yoksa her turlu eziyeti reva goruyorlar. Keske bitip gitse, soylari tukense

İnan ben de çok üzülüyorum. Bizzat akrabalarım var böyle. Ama bitmiyor soyları maalesef. Haklısın kesinlikle. Bu tür durumlarda bile kâr peşindeler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…