• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selintepe'nin başarı öyküsü...

hatuuun canım başın sağolunsun Annenin mekanı cennet olsun inşallah çok üzüldüm.tarifini deneyeceğim çok teşekkürler belliki marifetli hatunsun.sende öğretmensin sanırım branşın nedir?
bugün çok acıktım sabah yediğim poğaça mı acıktırdı bilmiyorum biraz da yoğun bir gündü baş ağrım oldu.canım sen su içebiliyor musun ben içmeye çalışıyorum.akşamları genelde yeşil çay içiyorum

GUİDEM canım sağol , ben türk dili bitirdim , sonra ilgi alanım psikolojiye kaydı, gelişim psikolojisinde yüksek yaptım,, arkasından öğrenme psikolojisi ilgimi çekti, özel bi kursa gittim , onu da öğrendim...bunlar olurken evli ve çocukluydum, oğlumu biraz büyüttükten sonra özel bi kursta hocalık yaptım, işte benim hikayem bu canım.....

bişey sormak stiyorum mesela ıspanak yemegi yedik karbonhidrat degerni nasıl hesaplıyoruz

aynen öyle KH dan uzak kalincak sebzeninyaninda boll bolll et tavuk ürünleri tüketcez hmm

kafam karıştı yada kavrayamadım ama bişiy daha sormak istiyorum
mesela benim yaptıgım diyet 1300 kalorilik

günlük 2 köfte kadar etim var
3 bardak süt ve süt ürünüü
3 porsiyon meyve

6 ögün besleniyorum ayaralmasını nasıl yapıcam yani istegim kadar et yersem diyetime uyamameyvahedigeldismile

DARKOLİVE canım sağol....3 gün 0 puan takıl,bak nasıl gidiyo ka lar!!!!!! irade için de sihirli bi cümlem varŞİMDİYE KADAR YEDİKLERİMDEN DAHA FAZLA VE DAHA LEZZETLİ NE OLABİLİR Kİ?yedim de ne oldum :mutsuz ve şişman bi hatun! gittiğim misafirliklerde de evsahibine MİDEM ÇOK FENA , BİTKİ ÇAYINIZ VARSA ÇOK DAHA MAKBULE GEÇER,diyip ikram tabağını yavaşça mutfağa bırakıyorum.zayıf ve güzel olmanın hazzına değişilecek nasıl bi tat olabilir ki?

kızlar kocam fena taktı bana , şu anda solumda ki berjerde oturuyo, demin mutfağa girdiğimde arkamdan laptopıma baktığını gördüm , kimle yazışıyorum diye!!!!5 kilo vermem miydi bütün olay? azönce; çok fit görünüyosun, boyunca oğlun olduğu belli olmuyor hanımefendi ...dedi bana ...sen evli bi kadınsın , annesin, çok zayıf olup napıcaksın diyo, diyo ama gözleriyle de beni yiyo resmen....60 kiloda durucaktım vazgeçtim inadına 55 e kadar devam.....

DARKOLİVE canım sağol....3 gün 0 puan takıl,bak nasıl gidiyo ka lar!!!!!! irade için de sihirli bi cümlem varŞİMDİYE KADAR YEDİKLERİMDEN DAHA FAZLA VE DAHA LEZZETLİ NE OLABİLİR Kİ?yedim de ne oldum :mutsuz ve şişman bi hatun! gittiğim misafirliklerde de evsahibine MİDEM ÇOK FENA , BİTKİ ÇAYINIZ VARSA ÇOK DAHA MAKBULE GEÇER,diyip ikram tabağını yavaşça mutfağa bırakıyorum.zayıf ve güzel olmanın hazzına değişilecek nasıl bi tat olabilir ki?

selam canım

kızlar kocam fena taktı bana , şu anda solumda ki berjerde oturuyo, demin mutfağa girdiğimde arkamdan laptopıma baktığını gördüm , kimle yazışıyorum diye!!!!5 kilo vermem miydi bütün olay? azönce; çok fit görünüyosun, boyunca oğlun olduğu belli olmuyor hanımefendi ...dedi bana ...sen evli bi kadınsın , annesin, çok zayıf olup napıcaksın diyo, diyo ama gözleriyle de beni yiyo resmen....60 kiloda durucaktım vazgeçtim inadına 55 e kadar devam.....

ahhahhaha çok hoşsun tatım yaa, erkek milleti işte, canım 4-5 günde o kadar farketti mi yaa, kıyafetlerinden filan merak ediyorum çok heyecanlandım eyvahedigeldismile

canım birde gece en geç kaçta yiyorsun bişiyler.... benim şimdi midem kazınıyor ama yemiycem inat ettim :jeyyar:

hatun23

tebrikler valla ogluşun kaç yaşındaa birde bu yöntemle kaç kilo verdin

çok tebrik ederim arkadaşım işte azmin zaferi.peki istediğin kiloya düşünce napıcaksın karbonhidrat içeren besinlere başlıyacakmısın.karbonhidrata başlayınca tekrar kilo alırmıyız acaba bunun için tereddütlendim istediğim kiloya gelince bu diyeti yapmayınca tekrar kilo alırmıyım diye yinede korkularıma yenik düşmeden karalı olarak bende bu gün başladım.menüm şöyleydi fazla tavuk ve eti sevmediğimden yumurta ağırlıklı oldu ama olsun;

sabah:1 yumurta sahanda 0
2 dilim ekmek 25

öğle: 100 gr beyaz peynir 1
100 gr kaşar 1
100 gr yeşil erik 6
1 haşlanmış yumurta 0
akşam:
100 gr kaşar 1
4 marul yaprağı 4
1 yem. kaş. mayonez 1 } ile yapılmiş salata hepsini karıştırarak
1 haşlanmış yumurta 0

2 saat sonrada 100 gr karpuz yemeyi düşünüyorum 4
hepsinin toplamı 43 etti (4 dilim karpuz 100 gr eder mi acaba)

bu arada 68 kiloyum boyum 1.60 8 kilo versem çok iyi olacak uygunmu sence 43 karbonhidrat değeri selintepe arkadaşımyerimseniben

Canım, 43 değer tam normal, böyle devam bir hafta sonra verdiğin kiloya göre ne yapman gerektiğine tekrar karar veririz.
Benim hedefim 65'e düşmek, boyum 1.71. Bütün bekleyen kıyafetlerim, beğenip üzerime olmadığı halde aldıklarım bu hedefi gösteriyor. Aslında bu olayı iyice anladıktan sonra yaptığım şeye diyet olarak bakmıyorum artık. Diyet diye düşünsem bir gün bitecek çünkü, o zaman beynim vücuduma tekrar hükmedip yediğim her şeyi sorgulayacak. Diyetten ziyade artık bunu bir yaşam tarzı, beslenme tarzı olarak görüyorum, görmeye çalışıyorum, görmeye alışıyorum :) Yani özetle bundan sonra öyle dolu dolu kızartmalar, börekler, makarnalar yok. Zaten şu anda bile canım çok çekse dahi fazla yiyemiyorum, vücudum çok alıştı bu sisteme. Zorlanacağımı düşünmüyorum.

selin
tşk ederim cevabın için benimde kafama yattı bende başlayım yarından itibaren
yine 6 ögün besleniyoruz degilmi az ve sıkk

Öğün yok, daha özgürüz hayatım, acıktıkça ye vallahi. Yeter ki puanların geçmesin. Çok da yiyebilirsin, ama 0'lardan tabi ki.

şimdi biraz inceledim mesela benim diyetimde 4 dilim ekmek var
karbonhidrat degeri 12
toplamında 48 yapıyor yani dememki ben kiloma göre çok karbonhidrat alıyorum

selen sen ekmegi kestinmi tamamen peki

Kilona göre normal alıyorsun karbonhidratı 48 günlük ihtiyacından çok az bile, böyle de kilo verebilirsin ama daha yavaş. Aslında yavaş verilen kilolar daha sağlıklı ama vermen gereken kilon çoksa ya da bazı hedeflerin var da hemen ulaşmak istiyorsan ve en önemlisi bundan sonra karbonhidratı her zaman ölçülü alacaksan başla bence. Ben ekmeği unuttum hayatım :))) O neydi ki? Sabahları ya simit yiyorum ya da şu uzun galeta denilen yağsız çubuklardan bir ya da iki. Valla ekmeği görünce bile üzerime bi ağırlık çöküyor, ne kadar da yanlış besleniyormuşum meğer. Bazen yabancı filmlerde izlerdim azcık ekmekle (ki o da bizim beyaz undan yapılan değil ayrıca), nasıl doyuyor bu millet diye şaşırırdım. Meğer onlar doğru yapıyorlarmış. Hiç yarım ekmek arası döner yiyen manken hayal edebilir misin, yemiyorlar hayatım, yiyenler de geri çıkarıyormuş. Valla millet yemediğinden zayıf ben başka bişey bilmem.

kafam karıştı yada kavrayamadım ama bişiy daha sormak istiyorum
mesela benim yaptıgım diyet 1300 kalorilik

günlük 2 köfte kadar etim var
3 bardak süt ve süt ürünüü
3 porsiyon meyve

6 ögün besleniyorum ayaralmasını nasıl yapıcam yani istegim kadar et yersem diyetime uyamameyvahedigeldismile

Bu sorunu da en basit şekilde şöyle cevaplayayım. Ya kalori hesabıyla diyet yapacaksın, ya karbonhidrat hesabıyla. Yani ikisinden birini seçeceksin. Sen ikisini aynı anda götüreyim diyorsun ki bu imkansız, düşününce bile beynim sulandı benim :))))
Bizim yaptığımız karbonhidrat hesabı, kalori hesabıyla ben veremiyorum, çünkü istediğim şeyleri yeterince yiyemiyorum. Çünkü aç kalamıyorum, aç kaldığımda diyeti sürdüremiyorum. Bu diyet ise karbonhidratlı gıdaları belirli ölçülerde almadığım sürece kalan herşeyi serbestçe yiyebildiğim için ve yediklerim bana kilo aldırmadığı aksine verdirdiği için bana uyuyor.

Kilona göre normal alıyorsun karbonhidratı 48 günlük ihtiyacından çok az bile, böyle de kilo verebilirsin ama daha yavaş. Aslında yavaş verilen kilolar daha sağlıklı ama vermen gereken kilon çoksa ya da bazı hedeflerin var da hemen ulaşmak istiyorsan ve en önemlisi bundan sonra karbonhidratı her zaman ölçülü alacaksan başla bence. Ben ekmeği unuttum hayatım :))) O neydi ki? Sabahları ya simit yiyorum ya da şu uzun galeta denilen yağsız çubuklardan bir ya da iki. Valla ekmeği görünce bile üzerime bi ağırlık çöküyor, ne kadar da yanlış besleniyormuşum meğer. Bazen yabancı filmlerde izlerdim azcık ekmekle (ki o da bizim beyaz undan yapılan değil ayrıca), nasıl doyuyor bu millet diye şaşırırdım. Meğer onlar doğru yapıyorlarmış. Hiç yarım ekmek arası döner yiyen manken hayal edebilir misin, yemiyorlar hayatım, yiyenler de geri çıkarıyormuş. Valla millet yemediğinden zayıf ben başka bişey bilmem.

SELEN sadece ekmekten aldıgım karbonhidrat 48
ara ögünlerde yedigim meyveler ,arada yedigimi büskiviler ve azda olsa pilav makarna ve bakliyatla benim aldıgım karbonhidrat degerim çok fazlaymış cnm bunu anladım

Bu sorunu da en basit şekilde şöyle cevaplayayım. Ya kalori hesabıyla diyet yapacaksın, ya karbonhidrat hesabıyla. Yani ikisinden birini seçeceksin. Sen ikisini aynı anda götüreyim diyorsun ki bu imkansız, düşününce bile beynim sulandı benim :))))
Bizim yaptığımız karbonhidrat hesabı, kalori hesabıyla ben veremiyorum, çünkü istediğim şeyleri yeterince yiyemiyorum. Çünkü aç kalamıyorum, aç kaldığımda diyeti sürdüremiyorum. Bu diyet ise karbonhidratlı gıdaları belirli ölçülerde almadığım sürece kalan herşeyi serbestçe yiyebildiğim için ve yediklerim bana kilo aldırmadığı aksine verdirdiği için bana uyuyor.

bütün sorularııma ayrıntılı cvp vermiş gerçekten çokk tşk ederimm
bende 5 ay bitti neredeyse verdigim kilo ortada bazen gram garam veriyorum bbazen oldugum yerde sayıyorum

ikisini birlkte götürmek degilde amacım nasıl ayarlıycam soruysuydu kafamı kurcalıyan ve şimdi anladım cnm bend ebaşlıyorum bugünden itibaren ve

kalori hesabım bitti

ama şu var ben kabızlık yaşayan biriyim incir ve kuru kaysı yiyorum onların degerleri
tazeleri ile aynımı acab?

birde mesela şarküteri ürünleri var sosis 1 puan ama ne kadarı?

şu kalan kiollarımıda böyle veriyormuşum ne mutlu banaaa
sana ne kadar dua dederim biliyormusun gerçekleşmeisni istedigin dilegin opuyorumnanaktanopuyorumnanaktaniçinopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canım ,ben yaşam tarzımı değiştirdim , gece 12 gibi yatıp sabah 7,5 - 8 gibi uyanıyorum, ne zaman acıkırsam o zaman yiyorum , zaman kavramı yok yani, farzet gece 12 ,midem kazınıyo, aç uyunmaz ki...ağzıma 2 dilim hindi jambon atıp, üzerine 2 büyük bardak su içiyorum, tok ve mutlu uyuyorum..bu sabah 7,5 danuyandım ve tam 1 saat oryantal oynadım, topicten çıkınca duşumu alıp 1 fincan yeşilçay içicem, içine bir dilim limon atıp....karbonu keseli 10 gün oldu. 5 kilo kadar verdim, 42 bedendim, dün biraz zorla da olsa 38 beden eteğin içine girdim, satın aldım...temmuz başı eteğin bana tam geleceğine inanıyorum, 5 kilo çok görünmüyo ama görüntümü müthiş değiştirdi,bence bunda ödem sökmenin de rolü var...bitki çaylarıyla. Seline kocaman öpücükleeeeeeerrrrr.,
selam canım

ahhahhaha çok hoşsun tatım yaa, erkek milleti işte, canım 4-5 günde o kadar farketti mi yaa, kıyafetlerinden filan merak ediyorum çok heyecanlandım eyvahedigeldismile

canım birde gece en geç kaçta yiyorsun bişiyler.... benim şimdi midem kazınıyor ama yemiycem inat ettim :jeyyar:

Back