• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selintepe'nin başarı öyküsü...

günaydın arkadaşlar dün yediklerimi yazmak istiyorum
kahvaltı
sabah istediqim kadar peynir 1
çok çok ince dilimle yapılmış tost 8
yumurta 0
kahvaltıyı 12 de yaptım
arada su içtim
bu topiqi okurken iştahım kapandı ve akşamüstü
1 yumurta 0
peynir 1
arada ine su

akşamdan sonra
1 orta boy havuç 4
peynir 1
su
çok az olmuş galiba ama içimden yemek gelmedi
Selin qibi çıtır olma merakı sardı beniii:)))
bu arada birazdan armutlu tatil köyüne gidicez kızlar salı akşam gelicez inş.
merak etmeyin arkadaşlar tatilde oranları kaçırmaya hiççç niyetim yok öpüyorum hepinizi gelince görüşürüz canlarım...hihoyyyt

kıslar monti adı geçtigi için belirmek istedim montinin 2. aşamasında idaal kilonuza geldikten sonra yasak yiyecek yok ... zaten 1. aşamdada düşük endekslı karbonhidratları her ögünde tüketiyoruz yani dengeli beslenme var montide ..O YÜZDENDE VERİLEN KİLOLAR KALICI GERİ ALINMIYOR .
2. aşmada taTlıyada izin var böregede yanLIZ dengeleyerek ve miktarına dikkat ederek ..
MONTİDE ASLA HAYAT BOYU ŞUNU BUNU YEMİYCEKSİN DİYE BİŞİ YOK . BELİRTMEK İSTEDİM ...
KOLAYGELSİN HEPİNİZE ...

günaydınnn... sabah kahvaltım 1 dilim ekmek ve bir parça peynir..ara öğün olarak da geneld e peynir yiyorum..domates salatalık hakkımı akşama bırakıyorum..

ooo gece gece ne muhabbet muhabbet.hatuncum biz uykucu muyuz neyiz? ben kzılar birazdan yumurta yiyeceğim yanına peynir zeytin.
bu diyetin mantığını anlamak için taş devri diyetine de bakabilirsiniz,ben ondan da yararlanıyorum.
bol bol su içiyorum ama kilo vermem durdu gibi akşam biraz ayçekirdeği yedim yemedem iyiydi aslında ama pek çıtırdı kavruk kavruk.
baskülümde bozuk sinir edioyor beniii.eski baskül var evde neyseki
hafta içi 0 puanlara yükleneyim diyorum

selam
selincim sorularıma ayrı ayrı cvp verdiign için çok tşk ederim
ben tekrardan kalori hesabı yaparak yemeye karar verdim çünkü
ideal kiloma ulaşana kadar bu diyeti yapabilrimiyim
kendime güvenim yok açıkcası

ama takipteyimm bu topigi

Verdiğimiz kiloları nasıl koruyacağız soruma cevabı buldum;
"Normal bir insanın günlük alması gereken karbonhidrat ünite miktarı 70- 75 arasındadır. Her gün bu miktarda karbonhidrat alan kişi kilosunu dengede tutar ve şişmanlamaz. 70 ünitenin altında karbonhidrat alan kişi ise kilo verir. Karbonhidrat üniteniz 40-50 ünite arasında kaldığı sürece inmek istediğiniz kiloya kolayca erişebilirsiniz."

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum.. Bende bugün başladım karbonhidrat diyetine.. Kahvaltı yapmadan önce az yağlı beyaz peynirin besin değerlerini okudum. Tam yağlı ve az yağlının değerleri vardı kutunun üstünde.. 100 gr tam yağlı beyaz peynirde 4.4, 100 gr az yağlı beyaz peynirde 8 karbonhidrat olduğu yazıyor akannehir Kocaman bir dilim beyaz peynir yedim=70 gr., bu da 5.6 karbonhidrat ediyor.. Eğer diğer markalarda da tam yağlı beyaz peynirin karbonhidrat değeri düşükse bundan sonra öyle alacağım.. Burda yazılan gibi 1 kk peynir 1 karbonhidrat diye hapur hupur götürmeyin kaydirigubbakcemile3
Benim tavsiyem önce kutunun üstündeki besin değerlerini okuyun ve öyle hesaplamanızı yapın...

Yukarıda belirttiğim beyaz peynir değerlerinde burda yazılan gibi 1 kk beyaz peynirin 1 karbonhidrat olması ihtimali de var tabiki. Şöyle; tam yağlının değerinin 100grda 4.4 karbonhirat olduğu yazıyor benim kullandığım markada. 1 kk beyaz peynir 30 gr gibi birşey.. Yani yaklaşık 1.2 karbonhidrat gibi birşey alırsınız.. Önemli olan nokta; ne yemek istiyorsanız üstünde yazan besin değerlerine dikkat etmek.

Selam arkadaŞlar bende bu dıyetı yapmak ıstıyorum ama ne kadar gÜnlÜk k h almam gerek bılmıyorum bana yardım edermısınız Şu an 88 kg yım

iki domates 12
bir yeşil biber 3
peynir 1

yumurta 0
bir dilim cok tahıllı ekmek 20

TOPLAM 36
ARKADAŞLAR DOGRUMU HESAPLAMIŞIM YARDIM EDEBıLıRNıSıNıZ

gunaydın merhaba bayanlar
kendıme ınanamıyorum dun geceden berı oturup 38 sayfanın tamamını okudum.
30 yasındayım 88.1 kiloyum. Calısma saatlerım o kadar duzensızkı sabahladıgımız da oluyor 48 saat aralıksız calıstıgımızda , sabah 9 aksam 5 calıstıgımızda bırde ılgılenmem gereken bır ekıbım var ve sagolsunlar fast food u cok sevıyolar, salata yemek ıstemıyolar pek. Bende bır kac haftadır elımden geldıgınce dıkkat edıyorum ve kılo verıyorum. Mutluyum.Artık bu diyeti uygulamak istiyorum bende.
Bir kaç nokta var yalnızca, hayatım boyunca peynır yıyemedım. Hıc bır cesıdını. Sadece yenı yenı labne yıyebılıyorum acaba labne bu dıyette uygun mudur?

Birde daha once kı deneyımlerıme dayanarak bır uyarım olucak fazla proteın bobreklerınıze ek yuk getırıyor, bu yuku azaltmak ıcın lutfen su ıcmeyı azaltmayın..
Sevgıler

simdilik sorum yok demistim ama listeyi gözden gecirince aklima geldi, light olan kola da kac puan var. o tadlandirici ile oldugu icin.

Canım et ile aran iyi olduğu için şanslısın çünkü bu diyet tam sana göre o zaman. Diyet kolalarda karbonhidrat değeri 0 yazıyor, ama ben kola sağlıksız olduğu için normalde hiç içmedim, o yüzden etkisi hakkında herhangi bir şey söyleyemeyeceğim.

iki domates 12
bir yeşil biber 3
peynir 1

yumurta 0
bir dilim cok tahıllı ekmek 20

TOPLAM 36
ARKADAŞLAR DOGRUMU HESAPLAMIŞIM YARDIM EDEBİLİRNİSİNİZ

Selmacım, hesaplar doğru. Ekmek türü şeyleri sadece sabah yiyip diğer öğünlerinde 0 değerli ürünleri tercih edip, günde 60-65 değer alırsan çok kolay kilo vermeye başlayacağına inanıyorum.

gunaydın merhaba bayanlar
kendıme ınanamıyorum dun geceden berı oturup 38 sayfanın tamamını okudum.
30 yasındayım 88.1 kiloyum. Calısma saatlerım o kadar duzensızkı sabahladıgımız da oluyor 48 saat aralıksız calıstıgımızda , sabah 9 aksam 5 calıstıgımızda bırde ılgılenmem gereken bır ekıbım var ve sagolsunlar fast food u cok sevıyolar, salata yemek ıstemıyolar pek. Bende bır kac haftadır elımden geldıgınce dıkkat edıyorum ve kılo verıyorum. Mutluyum.Artık bu diyeti uygulamak istiyorum bende.
Bir kaç nokta var yalnızca, hayatım boyunca peynır yıyemedım. Hıc bır cesıdını. Sadece yenı yenı labne yıyebılıyorum acaba labne bu dıyette uygun mudur?

Birde daha once kı deneyımlerıme dayanarak bır uyarım olucak fazla proteın bobreklerınıze ek yuk getırıyor, bu yuku azaltmak ıcın lutfen su ıcmeyı azaltmayın..
Sevgıler

Merhaba Bahar, umarım sen de başarılı olursun. Labne peyniri ben de bilmiyordum, baktım kopyaladım, aynen yapıştırıyorum:

Labne : Hiç tuzu olmayan yumuşak krem peynir. .... Patatesin yaklaşık yüzde 20 si karbonhidrat ve kalori değeri oldukça düşüktür.
Bir başka sayfada karbonhidrat değeri için 1,2 yazıyor, yani nerdeyse beyaz peynirle aynı. Son derece uygun anlayacağın.
Ve kesinlikle bol bol su içmeye gayret etsin herkes arkadaşlar, cildiniz bile değişiyor, güzelleşiyor su içince emin olun.

Merhabalar, selintepe arkadaşım seni başarından dolayı tebrik ediyorum...

Bulunduğumuz bölüm başarı öykülerine ait bir bölüm ama görüyorum ki selintepe bir çok arkadaşımızı motive etmeyi başardı, böyle ilerleyebilmek için konunun diyet deneyimlerine taşınması gerekiyor şu an bilgi amaçlı yazıyorum mesajımı görmeyen arkadaşlarımıza konunun taşınacağını söylerseniz akşama doğru yere taşınma işlemini gerçekleştirelim..

Diyet Yöntemleri ve Deneyimlerimiz - Kadınlar Kulübü, Kadın, Kadınca

canım ellerıne saglık , usenmeyıp arastırıp yazmıssın,
burda hayır duası eden cok arkadasımız var senın ıcın bırı de benım
tesekkur edıyorum hep ıletısımde olalım ınsallah

selincim ben dün biraz ayçekirdeği yedim çekirdeğin karbonhidrat değeri nasıl.bir de ben 3 günde 2 kilo vermiştim 1 haftadır nerdeyse aynıyım.ama incelme var .sen ortalama haftada kaç kilo veriyordun.benim kilom senin başlangıç kilona yakın ben 95 le başladım şimdi 93 üm

Son düzenleme:
cuma günün den beri diete basladim haftaya kadar kac kilo verecem bakalim.yogurtlarin falan üzerinde karbonhidrat degeri yaziyomus .bu zamana kadar hic farketme mis tim. kilo vermek icin yetmis in üzerine cikmayacaktik .yüz olabilir mi

Back