• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selintepe'nin başarı öyküsü...

ay benim yatmam lazim sabah erken kalkicam ama birakamiyorum burayiii

merhaba canim valla yediklerim yetti bana aslinda acikmadimki

sabah 4citir ekmek krem peynirle iki yumurta domates salatalik
selincim bugünde ögLen bir tabak kiymali kabak yemegi salata yogurt
aksam 1tabak kiymali kabak yemegi yogurtla
hesap yapamiyorum ama kabataslak dikkat ediyorum

Canım, çok iyi gidiyosun, daha da kapanacak iştahın emin ol.

bugüne kadar yiyeceklerin calorilerine bakardım şimdi karbonhidrat değerlerine bakıyorum.:)ama var ya hiç ummadığımız şeylerin ne kadar calorisi varmış şaşırıyorum görünce.mesela gazoz limonata vs gibi.bi de şeker kesinlikle yasak denmiş ya hani bu tatlı şeylerin hepsinimi kapsıyo yoksa çaya direk olarak attığımız şeker mi kast ediliyo.

Venharcım, sebze ve meyve içindeki şekerler hariç bütün şekerleri kastediyo.

Orta 2. sınıfın bittiği yaz ailece karbonhidrat diyetine girmiştik kaydirigubbakcemile3 3 ayda 72-73 kilodan 54-55 kiloya düşmüştüm okul başlayınca bana şişko diyenler bile peşimde dolanmaya başlamıştı kaydirigubbakcemile2 ama sonrasında yavaş yavaş tekrar kilo aldım.

Liseye başladığımda gene 70li kilolardaydım. Lise sonda yani 4-5 sene önce 77-78 kilo olunca kafama göre bi diyet yapıp 67 kiloya düşmüştüm. Bir sene sonra bu sefer 85 kilo oldum akannehir 2 sene öyle devam etti kilom.

Geçen sene yazın başlarındayken yeter artık dedim ve sağlıklı beslenmeye başladım, ekmek nerdeyse hiç yemedim, akşamları yürüyüş yaptım 1.5-2 saat ve 3 ay sonunda 73 kilo oldum. Sonraki aylar biraz dikkat ettim yediklerime, yavaş yavaş kilo vermeye devam ettim ve an itibariyle 64 kiloyum. Boyum 1.67 ideal kilom 58miş. Ama ben 55 olsa çok iyi olur diyorum.. Yani vermem gereken 9 kilom daha var ama çok zor kilo vermeye başladım artık.

Karbonhidrat diyeti inanılmaz zayıflatıyor denediğim için biliyorum ama diyet bitince verdiğim kiloları alırım diye korkuyorum fisfisfis bu yaz tekrar başlıcam diyete ve spora. Pilates ve yüzme yapmayı düşünüyorum, vücudum sarktı artık birşeyler yapmam lazım acilen :çok üzgünüm: ideal kiloya ulaştığımızda ne yapmamız gerekicek? Karbonhidrat diyetiyle ideal kilosuna ulaşmış ve kilosunu koruyan biri var mı? Tavsiye verirseniz çok sevinirim. Aklıma yatarsa bende başlıcam karbonhidrat diyetine ve hergün yazımı yazıcam buraya :kahve:

Canım, benimle başlayan fazla kilosunu hemencecik veren bir arkadaşım var, daha doğrusu arkadaşım vardı, şu an gıcık oluyorum çünkü çıtır oldu :))) Şaka bir yana cidden dikkat edince koruyor, eski iştahı kalmadı, ama süre çok fazla olmadı 3 aydır falan koruyor o. Verebileceğim en bariz örnek bu. Bir de çok eskiden beri kilosunu böyle koruyan bir arkadaşım daha var, o yaklaşık 95 yılında bi azmedip vermişti karbonhidratı keserek ki o dönemde bu diyetin adı dahi yoktu. Şu an hala zayıf ama dikkat ediyor o da. Hangi diyetle olursa olsun, tüm fazla kilolarını verdikten sonra, o diyete başlamadan önceki gibi yemek isteyip de almayan arkadaşın var mı dersen vallahi yok.

tsklerr memnun olurum tabi herkesle yarisirim bu gazla hehe

cizelgemde yaziyor canim baslangic kilom ve simdiki kilom

aminnnn tsk ederim ablammm, cok sagolunnn,.,,, cizelgemdende anlasildigi gibi 93,2 ile basladim 14 mayista... simdi 89,7 kiloyum.. 3,5 gitti... insallah kilo vericemm...

HOSBULDUm ablam... tmm uzak durayim yogurtlardann,,,,

bir sorum olucakti... orta boy marul yaziyor 8 puan... simdi ben 5 dal marulla salata yapsam 40 puanmi oluyor, sacma geldi bana... benmi yanlis anladim? toplam salatami 8 puanla saysam olmazmi?

Yok tatlım, öyle şey olur mu, o zaman kimse yeşillik yemez. Tüm marulun değeri o, senin yiyeceğin salatanın değeri bile 8'i bulmaz.

SELIN ablammm sen halenn mi makarna pilav yemiyorsun????? 2 kasik olsa bile mi???
hic yemiyerek mi koruyorsun kilonu?

Canımcım, çok zorda kalmadıkça yemiyorum. Yani kendi insiyatifim dışında bazen yemek zorunda kaldığım oluyor, örneğin misafirlikte çok ısrar edildiğinde. O zaman haliyle az yiyorum ama yememiş farzedip aynen devam ediyorum.

Selin ablam bence sen ayri topik ac, karbonhidrat rejimi diye...

katilmak isteyenler katilsinn, kaptan sen oll... her cuma liste yap, menü kontrolu felan... ne dersin??????
yada bu topikte kalsinn... ama her cuma liste olussun.. ne dersin????

iyi fikir degilmi bayanlarrr

ben cok isterdimm... iki topigim olur opuyorumnanaktan

Bitanem, aslında ben buranın yabancısıyım. Yeni girdim siteye 1 ay olmadı bile. Biraz çözdükten sonra olabilir neden olmasın.

dopiez kullanıcısından alıntı
kızlar 3 haftadr diyetteyim, 2buçk kilo falan verdm, ama bugn misafr vardı ve çok fazla yedm, hem de ne yemek, pastalar börekler.. çok pişman oldum sonradan :(
yarın devam etsem tekrar çok bişey kaybettmmi sizce :(
lütfen fikirlernzi söylermisinz

Canım senin bu yaptığını ben onlarca kez yaptım, toplamda verdiğim kiloları düşünürsen arada bu yaptıklarımın bence hiç önemi yok. Sadece bu günü yaşanmamış say ve yarın aynen devam et. Pişman da olma hem ne güzel götürmüşsün valla börek çörek :))

:(
bu kötü olmus iste canim...... en büyük hatalarimizda bu... ye ye yee sonra otur agla pisman ol... cocuk degiliz bence........
yarin sebze ve meyve ye sadece, telafi et derim

ay yazık sana ya baya baya iş gibi sırayl aokuyup cvp veriyosun.ALLAH razı olsun.hani o çok istediğin bişi vardı ya.eğer hakkın da hayırlı ise olsun.

unutmamışsın :) inşşşallah hayırlısıyla olur. şu şekeri bırak sen de. napcaz senin şu şeker olayını? hiç mi düşünmüyosun bırakmayı? bana duygularını anlat, bırakınca nolacak mesela :)))

selincim hayirli aksamlar ben 89 topigindenim bize de darkolive seni anlatti acikcasi cok etkilendim, ve et le aram gercekten cok iyi oldugu icin bende bu diyeti yapmaya karar verdim. simdi bu topigi bastan sona okumaya calisiyorum. canim dikkatimi cekti bütün sorulan sorulari sabirla cevaplandiriyorsun, cok sagol canim.

simdilik bir sorum yok anladim bu diyetin mantigini galiba.
yarindan itibaren basliyorum, insallah.

sanada simdiden cok tesekkür ediyorum.

gelismelerden seni haberdar edicem.
umarim sonuna kadar senin gibi sabirla devam ederim

simdilik sorum yok demistim ama listeyi gözden gecirince aklima geldi, light olan kola da kac puan var. o tadlandirici ile oldugu icin.

Back