• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selintepe'nin başarı öyküsü...

selam canim bende tebrik ediyorum seni.ama bisey kafama takildi daha ilk yazinda karbonhidrat yerine yag yaktigini söylemissin.vücud karbonhidrati eger alamazsa kaslari eritir yaglari degil.sende spor yapmamissin anladigim kadariyla vücudunda sarkmalar olmus.spor yapsaydin eger sarkmalarin olmazdi ve gercekten yaglardan giderdi kaslardan degil.yazilarin tamamini okumadim umarim hedefine ulasmissindir ve vücudunu toparlamissindir.4 ayda 26 kilo cok büyük bir basari darisi vermek isteyenlerin basina.

tek birsey dicem. SÜKRET bu kiloda olduguna........bu kompleksini anlayamadim abla dogruuusuuu.... ben 20 yasinda 89 kilo agirliginda bir kizim, bana ne demeli? sen 55 e mi yaniyorsun? yapma gözünü sevim...

canım özür dilerim kimseyi rencide etmek değil niyetim , dalga geçermiş gibi algılanmak istemem.
Fakat herkesin bir sınırı vardır. Benim çevremde de standartın üstünde kilolu olanlar var fakat herkesin düşüncesi farklıdır.
Evet elbetteki şükür etmeliyim ve ediyorum da , Her şeyden önce sağlıklıyım çok şükür.
Benim bünyemin vücudumun alışık olduğu bir kilo var ve buda 50 , onun üzeri beni rahatsız ediyor.
Ayrıca birkaç kilodan bir şey olmaz diyip göz ardı edersek o bir kaç kilo zaman içerisinde 10 - 20 kilo olur fark etmeyiz
ve o zaman işte asıl sorun başlar. Ben geç kalmadan pişman olmadan bir şeyler yapmak niyetindeyim.
Evet belki birazda kompleksliyim bu konuda.
Tartıya çıkınca ibrenin 50 üstü göstermesi moralimi bozuyor.
Herkes kendisini nasıl mutlu hissediyorsa öyle olmalı ben bu halimden memnun değilim.

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar bende sandoloz sakizi ve elma sirkesi ile 3 haftada 6 kilo verdim. ekmek ve kizartmalardan uzak durdum. yuruyuse agirlik verdim ve sonucunu cok guzel aldim. Bu arada midemin kuculdugunu ve ogunlerde cok fazla yemedigimi gordum .Yaklasik 2-3 haftadir diyete ara vermek zorunda kaldim simdilerde ise tekrar baslamak icin motivasyon eksikligi hissediyorum.eeee malum mevsim yaz ve ben denize kiyisi olan bir yerde yasiyorum bu yil deniz bana bakiyor ben denizemafoldumben bu kilolar yuzunden daha siftah yapamadim bu yilmafoldumben motivasyon arttirici tavsiyelerinize ihtiyacim var, simdiden tesekkurler.
tebrik ediyorum seni.
peki yemek yedin mi ? yani akşam yemeklerini standart yemek pilav salata falan yedin mi?
Ben ekmek yemeden durabiliyorum yada en fazla bir dilim tam tahıllı ekmek yiyorum
ama akşam yemekleri çok zor oluyor.
Eşimle beraber yiyoruz yemeğimizi o yerken ben duramıyorum :sinifsinif:
Kahvaltı ve öğle yemeğide sorun değil , işte olduğum için rahatım
yoğurt la , tahıl gevreğiyle falan geçiştirebiliyorum ama dediğim gibi akiam yemekleri zor.
Her akşam bir tabak yemek , bir tabak pilav yada makarna v.b. yiyorum
buda kilo vermemi engelliyor.
birde sandoloz sakızı nedir? , Elma sirkesini nasıl tüketin ?

merhaba

Karbonhıdrat Rejımı
Dıet: GÜnde 40-60 Puan
Bu Rejım Sıstemı 15 Yildir Ve Halen Amerıka Ve Aurupa Hava Kuvvetlerınde Pılotlarda BaŞariyla Uygulanmaktadir
Fazla Kılolarimizi Vermek Veya Kılomuzu Korumak Sadece AldiĞimiz Besınlerdekı Karbonhıdrat Mıktarini Ayarlamakla MÜmkÜndÜr
Yıyeceklerdekı Kalorı DeĞerının Bu Rejımle HıÇbır ılgısı Yoktur
Vucut ıhtıyaci Olan Kalorıyı Alir Ve Yakar Ancak ıhtıyactan Fazla Karbonhıdrat LÜzumsuz Bır YaĞ Tabakasi Halınde VÜcÜdÜmuzda Kalir Ve ŞıŞmanlamamiza Sebep Olur
ÖrneĞın Bır ParÇa Et Bol Kalorı ıÇerdıĞı Halde Karbonhıdrat DeĞerı Bakimindan Sifirdir Yanı ıstenılen Mıktarda Yenebılır Buna KarŞilik Bır Elma Çok Az Kalorı ıÇermesıne RaĞmen Karbonhıdrat Bakimindan Çok Zengındır Bu Nedenle Dıkkatle Yenmesı Gereken Bır Besındır
NıÇın Normal Kılomuzdan Fazlayiz
ÇÜnkÜ Fazla Yıyoruz
Ama Hangı Gidalari Fazla Yıyoruz Asil Önemlı Olan Bu ŞıŞmanliĞimiza Neden Olan Şey AŞiri Mıktarda Karbonhıdrat Almamizdir
Karbonhıdrat Nedır
Karbonhıdrat Vucudumuzun Vıtamın Proteın YaĞ Gıbı ıhtıyaci OlduĞu Bır Maddedır Ancak Bu Maddenın AŞiri Derecede VÜcutta Bırıkmesı Zamanla Organızmada YaĞa DÖnÜŞmesıne Ve Dolayisiyla ŞıŞmalamamiza Neden Olmaktadir
Karbonhıdrat Rejımı Nedır
VÜcudumuzun GÜnlÜk Karbonhıdrat ıhtıyaci 70 ıle 75 Ünıtedır
Bu Mıktari Her GÜn AldiĞimiz Takdırde Kılomuzu KorumuŞ Oluruz Fazla Kılolarimizdan Kurtulmak ıÇın Bu Mıktarin 40 ıle 60 Ünıte Arasinda Tutulmasi Gerekmektedır Her GÜn 40 ıle 60 Ünıte Karbonhıdrattan Fazla AlmadiĞimizda ılk Hafta 2-3 Kılo Devam Eden Haftalar Yanı 5. Ve 6. Haftalar Sonunda 5 Yada 7 Kılo VerdıĞınızı GÖreceksınız 15-20 Kılo Vermek ısteyenler ıÇın Rejım SÜresı 6 Aydir
Şeker
Rejım SÜresınce Karbonhıdrat DeĞerı Çok YÜksek Olan Bu Gidadan KaÇinmaniz Gerekır ÖrneĞın;1 Kesme Şeker 12 Ünıte Karbonhıdrat ıÇerır HıÇbır Şey Yemesek Dahı GÜnde 2 Şekerlı 3 Bardak Çay Rejımın Bozulmasi ıÇın Yeterlıdır ÇÜnkÜ 6 X 12 Ünıte=72 Ünıte Karbonhıdrat AlmiŞ Oluyoruz ( Şeker Yerıne Sakarın Tercıh Edın )
Alkol
Bu Rejımde Alkol Alabılırsınız Damitma Yoluyla Elde Edılen ıÇkılerı Tercıh Edınız ( Raki-votka-cın-konyak-vıskı )
Hamurlar
Her ÇeŞıt Hamur ıŞınden KaÇinmalisiniz Bu Besınlerın Lıstemızde GÖreceĞınız Gıbı Karbonhıdrat DeĞerlerı Çok YÜksektır Bazen Bu Besınlerı Çok ÖlÇÜlÜ Mıktarda Yemenızı Tavsıye Ederız Et.balik Yumurta Peynır Gıbı Gidalari Arzu EttıĞınız Kadar Yıyebılırsınız (yaĞli Et Dahıl)
Not:bu Rejımı Uygulayacaklarin Herhangı Bır Hastaliktan ŞıkayetÇı Olmamasi Veya Tedavı Altinda Bulunmamasi Gerekıyor Bu Gıbı Hallerde Bır Doktora DaniŞilmasi Gerekır.

şuan 69 um 3ayöncesine kadar 80 dim
ama durdu vermem
bugün bi tabak mantı ve un kurbiyesi yedim ve kendimden nefret ediyorum üf ya

boyle kendini suçlama yediginin tadini çikar sonraki ogunde daha hafif ye.. kendini odullendirdigini farzet ... simdi biraz daha efor yapma zamani .. ve sonra yine odul :) suçluluk duygusu insanin motivasyonunu alip goturuyor bence

Merhaba arkadaşlar… öncelikle kilolarımdan tam kurtulamasam da yolun yarısını aşmış biri olarak yazıyorum bu metni sizlere. Kendimi bildim bileli kiloluydum ben. Kilolu bir çocuk, kilolu bir genç kız. Ne kadar zor şeyler yaşadığımı anlatamam size. Kilo hayatımda çok fazla olumsuz şeyler yaşatmıştı bana. Mağazalara girmekten nefret ederdim, insanlarla konuşmaktan nefret ederdim, fotoğraf çekinmekten, gülümsemekten… Hiçbir zaman vitrinlerdeki o güzel kırmızı elbiseyi giyemedim ben, hiç elbise giyememiştim ki. Siyah pantolonlar, siyah tişörtlerle doluydu dolabım… bir gün giyeceğim diye küçük beden giysiler saklardım dolabımda… insanlarla ilişkilerim de berbattı. Kilolarımı vururlar yüzüme diye tartışamamıştım korkusuzca, hakkımı arayamamıştım. karşı cinsten kimseyle yakınlık kuramamıştım. Ergenlik dönemindeki bir genç kız için ne kadar zor bir şeydir bilirsiniz. Sokakta rahat yürüyemezsiniz. Yurdumun kroları rahat bırakmaz sizi. Dlga geçerler sizinle. Ölmeyi tercih edersiniz. Bedeniniz büyük gözükür ama içinde taşıdığınız o minik, kırılgan, hassas kalbi kimse göremez. Bedeninizle yargılarlar sizi.
Bir gün yine aynı şeylerden yakınıp aynanın karşısında kendimi ve lanet okuduğum vücudumu izlerken bir yerden başlamam gerektiğini anladım. Neydim ben ? benim diğerlerinden farkım neydi ? Neden kilolarım yüzünden hayatım mahvoluyordu ki. Gülmeyi en çok hak edenlerden biriydim ben. Kimseyi incitemeyen. Ağlayarak gittim annemin yanına. Annem üzerimde uyguladığı diyetlerin sonuçsuz olacağını yeni anlamış gibi baktı gözlerime o gün. Sonra diyetisenden randevu aldık. Ben içimde kocaman bir umutsuzlukla tuttum diyetisyenin yolunu ertesi gün. Biliyordum yine her şey eskisi gibi olcaktı. Olmadı. Ben zayıflamayı başarmıştım. Öyle korktuğum gibi de zor bir şey değildi. Yaptıklarım basit şeylerdi arkadaşlar. İnanın sizde başarabilirsiniz. Diyetisyene gidemiyorum diye de üzülmeyin ben çoğu zaman onun listesine uymadım. Yöntem bildiğimiz klasik yöntemlerdendi. Ekmeği kestim önce, buğday ekmeği yedim inanın tadı çok güzel. Sabah kahvaltısı yapmazdım erik syu, zeytin beynir ve bir dilim ekmekle yapmaya başladım. Gün içinde içtiğim su 2 L reyi buluyordu. İnanın bilgisayar başında nasıl o şişeyi bitirdiğinizin farkına bile varmıyorsunuz. 6 öğün yemeye başladım. 3 ana 3 ara =) ara öğünlerim kayısı, yeşil çay bazen elma oldu. Meyvenin bile bir sınırı olması gerektiğini anladım. İnanın ara öğünler çok önemli yeşil çayı eksiltmeyin.
Akşam yemeklerinde size bol bir kase yoğurt, salata, çorba ( 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile hazırlanmış) yedim. Çok da lezzetliydi inanın bana =) akşam yemeğinden sonra ki ara öğünümde ise yağsız süt içiyordum. Bunların yanında en önemlisi her gün stadyuma gidip koştum, yürüdüm arkadaşlar. İnanın bana eskiden yiyip tv başında uzanan biriydim. En büyük kilo alma sebebim de buymuş; Hareketsizlik. Kilo verirken bunu öğrendim. Yapabilirsiniz arkadaşlar inanın bana. Hiç zor bir şey değil. Siz iradenize sahip olamayıp mutsuz olacağınıza savaşın iradenizle. İnanın siz de gülmeyi hak ediyorsunuz. Diğerlerinden hiçbir farkımız yok bizim. Hepimize aynı güzellikte beden verilmiş. Ama biz onu kötüye çevirdik kabul edelim. Bu hatayı düzeltmekte yine bize kalmış. Eğer sormak isteidğiniz şeyler olursa bana mesaj atın.

Selincim protein ağırlıklı beslenerek kilo vermişsin. Dr. Atkins tarzı yani. Dr. Atkins diyetlerine sağlık otoritelerinden çok ciddi eleştiriler geliyor. karbonhidratların yeterli olmaması, protein ve yağ tüketiminin aşırı olması bu eleştirilerin en başında.

diyet yapmak isteyenlerin böbrekleri ile ilgili bir problemi yoksa yapabileceklerini yazmışsın ama bu diyet zaten böbrek yetersizliği yapabilecek bir diyet. İlave olarak hipoglisemi veya başka şeker problemi olan hastaların+ kolestrol trigliseriti yüksek olanların da yapmaması gereken bir diyet.

Benim merak ettiğim senin sağlık durumun. Hiç kan tetkiklerine baktırdın mı ? diyetten önce nasılları şimdi nasıl? şeker, kolesterol , trigliserit, Karaciğer enzimleri (ALT- AST) , böbrek ile ilgili değerler üre-ürik asit-kreatin vb. Son zamanlarda dahiliyeye muayene oldun mu ? Bence böyle bir diyet yapanların doktor kontrolünden çıkmaması gerekir.

Umarım tetkiklerin temizdir.tetkik sonuçlarını bizimle de paylaşırsan sevinirim.

arkadaslar bende diyetyapmak istiyorun fakat bir diyetisyen yardımı alarak eger bildiginiz diyetisyen var ise hangi hastanede dir anadolu yakasında olursa tercihimdir teşekkürler

kızlar benim kilo vermede iradem çok zayıf maalesef mesela 10 kilo kadar verdikten sonra diyeti bırakıyorum kilom 68 di 58 e kadar düştüm ama maalesef pes edip diyeti bıraktım çünkü 58 kilodan sonra kilo veremiyordum şimdi de 62 kiloyum kilo vermem lazım yarın diyete başlıycam inşallah veririm kilolarımı herkese kilo vermede başarılar :hulya:

kızlar benim kilo vermede iradem çok zayıf maalesef mesela 10 kilo kadar verdikten sonra diyeti bırakıyorum kilom 68 di 58 e kadar düştüm ama maalesef pes edip diyeti bıraktım çünkü 58 kilodan sonra kilo veremiyordum şimdi de 62 kiloyum kilo vermem lazım yarın diyete başlıycam inşallah veririm kilolarımı herkese kilo vermede başarılar :hulya:

valla 10 kilo veren biri için iraden zayıf sözcüğü kullanılmaz bence ancak bravoalkisalkisalkis derim ben o 2-3 kiloyu verirsin çok rahat
ben hayatımda hiç diyet yapmadım yapanlarada imreniyorum asıl benim iradem 0
göbek var o bir gitse çok rahatlıcam şuan 66yım sanırım 60 olsam yeter sen nasıl verdin peki 10 kiloyu?

valla 10 kilo veren biri için iraden zayıf sözcüğü kullanılmaz bence ancak bravoalkisalkisalkis derim ben o 2-3 kiloyu verirsin çok rahat
ben hayatımda hiç diyet yapmadım yapanlarada imreniyorum asıl benim iradem 0
göbek var o bir gitse çok rahatlıcam şuan 66yım sanırım 60 olsam yeter sen nasıl verdin peki 10 kiloyu?

canım teşekkür ederim öncelikle kilolarımı 2 ay kadar bir sürede verdim yani nisan ayı sonunda toplam 10 kilo kadar vermiştim sabah uyanınca bir su bardağı ılık suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi kattım 15 -20 dk sonra da kahvaltı ettim kahvaltı şöyle sebze (domates salatalık yeşil biber marul bunlardan hangisi varsa doğradım yoksa sebze yerine 1 elma yedim) 1 dilim kepekli ekmek 1 dilim peynir 2-3 tane zeytin açık çay(şekersiz) öğle yemeğinde de belli bir programa bağlı kalmadım bazı günler 1 meyve yedim bazı günler 1 poğaça ve çay bazı günler 1 kase çorba yada 6-7 tane mercimek köftesi yada ogün annem dolma yapmışsa 3 adet dolma yada bir tost ve ayran bunlar alternatifler canım bu şekilde değişik menüler deniyordum hem aç kalmıyordum hem de ogün o yemeği yediğim için gözüm arkada kalmıyordu ama tatlı aburcubur bunları tüketmedim akşam yemeğinde de o günkü yemekten 5-6 kaşık yiyordum günde yaklaşık yarım saat yürüyordum akşam yemeğini de en geç 6 da yiyordum uyumadan önce de gene elma sirkeli sudan içiyordum bakalım gene başlıycam anlatması kolay aslında iş uygulamaya gelince maalesef yemeklerin dozunu kaçırıyorum inşallah gene vericem kilolarımı canım senin kilonda gayet normal bende de mesela göbek var o göbek bende enson gidiyor zaten karnımı çekip öyle yürüyorum maalesef kal sağlıcakla inşallah hep beraber veririz kilolarımızı kaydirigubbakcemile2

okurken kolay gibi geliyo canımda iş uygulamaya gelince işte orda çok zor geliyo bana..çünkü benim eşim yemeğe çok düşkün iştende de geç çıkınca beni mahveden akşam yenen çay yanındaki abur cuburlar oluyo inşallah o alışkanlığımı yavaş yavaş kesiyorum artık
inşallah hepimiz istediğimiz kiloya kavuşuruz canım teşekkürler içten cevabın için ayrıcaopuyorumnanaktan

Back