arkadaslar bende diyetyapmak istiyorun fakat bir diyetisyen yardımı alarak eger bildiginiz diyetisyen var ise hangi hastanede dir anadolu yakasında olursa tercihimdir teşekkürler
arkadaşım durumunu mesaj at,sana yardımcı olabilrim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaslar bende diyetyapmak istiyorun fakat bir diyetisyen yardımı alarak eger bildiginiz diyetisyen var ise hangi hastanede dir anadolu yakasında olursa tercihimdir teşekkürler
proteğin diyeti yapanlarda uçmuş gitmiş günlerdir gelen giden yok
tebrikler...çok kısa sürede çok güzl kilo vermişsiniz..umarım ben de verebilriim:)
aslında sabahları 1 simit yemişsiniz ..buna ragmen çok hızlı gitmiş kilolarınız..tebrikler tekrardan..
yazdıklarının bi kısmını okudum gercekten sana hayran kaldım kilom 75 gercekten kötü bi durumdayım bana göre ayarlıyıp yazarmısın lütfenn birşey daha söliceğim su karbonhidrat alımını pek anlayamadım günde ne kdr olması gerektğini ve mesela simit yerine tam buğdy ekmeğyle tost yapsam olurmu şimdiden teşekkürler
he sunuda belirtiyim gercekten cok az yiyen bi insanım ama hareketsizim ve abur cuburu yediğim söylenebilir yani bi nevi yemek değilde çikolatayla yasıorum
Kepek ekmeğin değeri normalinkiyle aynı, ama ben tam buğday ekmeğini tavsiye ederim. Kuru soğanın değeri 10, yani o kadar fazla değil, yemeklere rahatlıkla katabilirsin, kıymanınsa aynı et gibi yani 0. Köftelerde içine ufaladığın ekmek kırıntısı karbonhidrat değerini yükseltiyor, yani un ya da ekmek katmadan köfte yaparsan ve ızgara olursa onun da değeri 0.
Diyete karar verip başladığım ilk günlerde bu 'istediğim kadar' kelimesinin içini ve karnımı epey dolduruyordum. Sonrasında inanılmaz bir ölçüde midem küçüldü ve artık çok yiyemediğimi gördüm. Hatta son dönemlerde bir simiti dahi bitiremiyordum sabahları.
İşin ilginç yanı ben tavuğu derisi ile severim örneğin, bu tür ayrıntılara da girmedim, tavuğu derisiyle yedim, hatta bazen kızarttım yedim, balığı da keza öyle. Ama şunu belirteyim, diyete ilk başladığımdaki yediklerim ve doyma ölçülerim ile sonrasında büyük değişiklikler oldu. Diğer diyetlere baktığımda yağsız olsun deniyor, peki ben nasıl kilo verdim? Araştırdığımda şu sonuca ulaştım. Karbonhidrat almadığım için, ya da sadece sabahları erken saatlerde belli ölçüde aldığım için, vücudum karbonhidrat ihtiyacını depolanmış yağları eriterek enerjiye çeviriyor ve kullanıyormuş meğer. Ve aldığım yağların yanında karbonhidrat almadığım için vücudum onu da depolamıyormuş. Şu da bir ayrıntı, aldığım proteinin hazmı için vücudun enerjiye ihtiyacı oluyor, proteini işlemek için epey bir enerjiye ihtiyaç oluyor, enerjiler de karbonhidratlardan alındığına göre, ee ben de karbonhidrat almadığıma göre, ne oluyor? Vücut enerji ihtiyacını yağları eriterek karbonhidrata dönüştürüp kullanıyor. Sonuçta proteinle ilgili bir sıkıntısı, hastalığı olmayanlar, efendim ben günün her saatinde birşeyler yemeliyim diyenler, buyrun başlayın. Önemli ayrıntı, karbonhidrat almayınnn, bu diyetle birlikte alırsanız tam ters etki yapar. Kolay gelsin.
meger sayfa taşınmışş :) neyse yinede okuduklarımdan bilgiler edindim sagolun ...