• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selintepe'nin başarı öyküsü...

nerdesiniz gelim gelmesinede yerinizi bildirin anacım heee anladımmmm korbonhidrat diyeti deneyimleri diye bi topik vardı olsa olsa ordasınızdır tmm oraya bakarım

tebrikler...çok kısa sürede çok güzl kilo vermişsiniz..umarım ben de verebilriim:)
aslında sabahları 1 simit yemişsiniz ..buna ragmen çok hızlı gitmiş kilolarınız..tebrikler tekrardan..

Arkadaş sabahları 1 simit yemenize rağmen diyo da, diyetisyenler de veriyoki diyetlerdeki öğünlerde simit. Tek püf nokta sokak simidi olması gerekiyormuş, pastane yapımı filan olmamalı yazıyordu bir doktorun hazırladığı diyet kitapçığında...

Valla iyi kilo vermişsin arkadaşım takdir ettim, darısı kilolarından muzdarip olup da hafiflemeye çalışan bizlerin başına... :Saruboceq:

yazdıklarının bi kısmını okudum gercekten sana hayran kaldım kilom 75 gercekten kötü bi durumdayım bana göre ayarlıyıp yazarmısın lütfenn birşey daha söliceğim su karbonhidrat alımını pek anlayamadım günde ne kdr olması gerektğini ve mesela simit yerine tam buğdy ekmeğyle tost yapsam olurmu şimdiden teşekkürler:(

he sunuda belirtiyim gercekten cok az yiyen bi insanım ama hareketsizim ve abur cuburu yediğim söylenebilir yani bi nevi yemek değilde çikolatayla yasıorum

yazdıklarının bi kısmını okudum gercekten sana hayran kaldım kilom 75 gercekten kötü bi durumdayım bana göre ayarlıyıp yazarmısın lütfenn birşey daha söliceğim su karbonhidrat alımını pek anlayamadım günde ne kdr olması gerektğini ve mesela simit yerine tam buğdy ekmeğyle tost yapsam olurmu şimdiden teşekkürler:(

he sunuda belirtiyim gercekten cok az yiyen bi insanım ama hareketsizim ve abur cuburu yediğim söylenebilir yani bi nevi yemek değilde çikolatayla yasıorum

canım bu topik taşınmış burda kimseyi bulamazsın haberin olsun diyet yöntemleri ve deneyimleriniz bölümüne gir orda karbonhidrat diyeti var ordan devam ediyor bende ordayım

Sayfa taşınmış ama okuyup okuyupta mesaj yazmadan edemedim.Selintepe çok iyi kilo vermissin ve paylaşımlarınla çok faydalı olmuşsun.Epey birşeyler öğrendim:))

Diyete karar verip başladığım ilk günlerde bu 'istediğim kadar' kelimesinin içini ve karnımı epey dolduruyordum. Sonrasında inanılmaz bir ölçüde midem küçüldü ve artık çok yiyemediğimi gördüm. Hatta son dönemlerde bir simiti dahi bitiremiyordum sabahları.

İşin ilginç yanı ben tavuğu derisi ile severim örneğin, bu tür ayrıntılara da girmedim, tavuğu derisiyle yedim, hatta bazen kızarttım yedim, balığı da keza öyle. Ama şunu belirteyim, diyete ilk başladığımdaki yediklerim ve doyma ölçülerim ile sonrasında büyük değişiklikler oldu. Diğer diyetlere baktığımda yağsız olsun deniyor, peki ben nasıl kilo verdim? Araştırdığımda şu sonuca ulaştım. Karbonhidrat almadığım için, ya da sadece sabahları erken saatlerde belli ölçüde aldığım için, vücudum karbonhidrat ihtiyacını depolanmış yağları eriterek enerjiye çeviriyor ve kullanıyormuş meğer. Ve aldığım yağların yanında karbonhidrat almadığım için vücudum onu da depolamıyormuş. Şu da bir ayrıntı, aldığım proteinin hazmı için vücudun enerjiye ihtiyacı oluyor, proteini işlemek için epey bir enerjiye ihtiyaç oluyor, enerjiler de karbonhidratlardan alındığına göre, ee ben de karbonhidrat almadığıma göre, ne oluyor? Vücut enerji ihtiyacını yağları eriterek karbonhidrata dönüştürüp kullanıyor. Sonuçta proteinle ilgili bir sıkıntısı, hastalığı olmayanlar, efendim ben günün her saatinde birşeyler yemeliyim diyenler, buyrun başlayın. Önemli ayrıntı, karbonhidrat almayınnn, bu diyetle birlikte alırsanız tam ters etki yapar. Kolay gelsin.[/QUOTE]

KESINLIKLE COK DOGRU BIR TESPİT YAPMIŞSINIZ
ONCELIKLE TEBRIKLER

BENDE ILK ZAMANLAR AKSAMA KADAR ISTEDIGIMI YIYODUM TABIRI CAİZSE ÇATLAYANA KADAR :) AKSAM SUT VE YOGURT
SABAH TA AYNI SEKILDE
SIMDI CATLAYANA KADAR OLCUM O KADAR KUCULDU KI DEMIN BIR TABAK YEMEGIN YARISINI BILE BITIREMEDIM
GECE ACIKINCA KALKIP BIRSEYLER YIYEN BEN COK ACIKRISAM YA BIR BARDAK YOGURT YADA SUT
HEM CALISTIRIYOR HEM YAKIYOR
DOLAYISIYLA KISININ VUCUDUNUN TEPKILERINI ANLAMASIYLA DOGRU ORANTILI SANIRIM
HERKESE BASARILAR
ALLAH HERKESE NASIB ETSIN

meger sayfa taşınmışş :) neyse yinede okuduklarımdan bilgiler edindim sagolun ...

Son düzenleme:
Kepek ekmeğin değeri normalinkiyle aynı, ama ben tam buğday ekmeğini tavsiye ederim. Kuru soğanın değeri 10, yani o kadar fazla değil, yemeklere rahatlıkla katabilirsin, kıymanınsa aynı et gibi yani 0. Köftelerde içine ufaladığın ekmek kırıntısı karbonhidrat değerini yükseltiyor, yani un ya da ekmek katmadan köfte yaparsan ve ızgara olursa onun da değeri 0.

selintepe sporda yaptınızmı?ben hiç sevmiyorum da sporu...

birşey sormak istiyorum
ben 55-56 kiloyum ve 5-6 kilo vermek istiyorum
günde en fazla ne kadar karbohidrat tüketebilirim?

Merhaba yazdıklarınızdan çok faydalandım,Geçen hafta 3 gün dediklerinizi yaptım ve 1.2 kilo gibi bir rakam düştü tartıda,haftasonu malesef düzgün uyamadım ama bu hafta tam uyacağım.Çünkü çok mantıklı ve işe yarıyor.Vermem gereken 5-6 kiloyu yeni yıla kadar vermek istiyorum ... Birlikte devam edelim mi, Selinciim where are youuu??

Diyete karar verip başladığım ilk günlerde bu 'istediğim kadar' kelimesinin içini ve karnımı epey dolduruyordum. Sonrasında inanılmaz bir ölçüde midem küçüldü ve artık çok yiyemediğimi gördüm. Hatta son dönemlerde bir simiti dahi bitiremiyordum sabahları.

İşin ilginç yanı ben tavuğu derisi ile severim örneğin, bu tür ayrıntılara da girmedim, tavuğu derisiyle yedim, hatta bazen kızarttım yedim, balığı da keza öyle. Ama şunu belirteyim, diyete ilk başladığımdaki yediklerim ve doyma ölçülerim ile sonrasında büyük değişiklikler oldu. Diğer diyetlere baktığımda yağsız olsun deniyor, peki ben nasıl kilo verdim? Araştırdığımda şu sonuca ulaştım. Karbonhidrat almadığım için, ya da sadece sabahları erken saatlerde belli ölçüde aldığım için, vücudum karbonhidrat ihtiyacını depolanmış yağları eriterek enerjiye çeviriyor ve kullanıyormuş meğer. Ve aldığım yağların yanında karbonhidrat almadığım için vücudum onu da depolamıyormuş. Şu da bir ayrıntı, aldığım proteinin hazmı için vücudun enerjiye ihtiyacı oluyor, proteini işlemek için epey bir enerjiye ihtiyaç oluyor, enerjiler de karbonhidratlardan alındığına göre, ee ben de karbonhidrat almadığıma göre, ne oluyor? Vücut enerji ihtiyacını yağları eriterek karbonhidrata dönüştürüp kullanıyor. Sonuçta proteinle ilgili bir sıkıntısı, hastalığı olmayanlar, efendim ben günün her saatinde birşeyler yemeliyim diyenler, buyrun başlayın. Önemli ayrıntı, karbonhidrat almayınnn, bu diyetle birlikte alırsanız tam ters etki yapar. Kolay gelsin.

KESINLIKLE COK DOGRU BIR TESPİT YAPMIŞSINIZ
ONCELIKLE TEBRIKLER

BENDE ILK ZAMANLAR AKSAMA KADAR ISTEDIGIMI YIYODUM TABIRI CAİZSE ÇATLAYANA KADAR :) AKSAM SUT VE YOGURT
SABAH TA AYNI SEKILDE
SIMDI CATLAYANA KADAR OLCUM O KADAR KUCULDU KI DEMIN BIR TABAK YEMEGIN YARISINI BILE BITIREMEDIM
GECE ACIKINCA KALKIP BIRSEYLER YIYEN BEN COK ACIKRISAM YA BIR BARDAK YOGURT YADA SUT
HEM CALISTIRIYOR HEM YAKIYOR
DOLAYISIYLA KISININ VUCUDUNUN TEPKILERINI ANLAMASIYLA DOGRU ORANTILI SANIRIM
HERKESE BASARILAR
ALLAH HERKESE NASIB ETSIN[/QUOTE]

mrb, bende yaklaşık beş aydır anlattıgınız yeme yöntemiyle yaklaşık 15 kilo verdim ve yanında ekstaradanda karboksipuntura gidiyorum herhangi bir sarkma olmadı sporsuz vermeme ragmen ama doktorum akşamları ufak zıplamalar daha kolaylıkla vucudu sıkılaştıracagını söyledi , ayrıca bu yeme yöntemiyle akşamlarıda 10 da yatıldımı vucut kendını ve catlakları daha kolay yenılıyormus

derhal bu dıyete baslıyorum.. Artık erkek arkadasımdan utanıyorum baska kımseden degıl..Hadı onuda gecelım kendıme olan saygım ıcın..Vermem gereken 25 kılo var ve ben ıradesız bırı degılım..Bunu başarmalıyım..75Kilo olmusum ve 25 yaşındayım..yazdıklarınızı bır bır uygulayacagım.Paylastığınız ıcın tesekkur ederım..

Back