selintepe'nin başarı öyküsü...

Sağol canım, vücudunun sana gıcıklık yapmaması için önce beynine hakim olmalısın. Sonuçta vücudumuzu beynimiz yönetiyor. Kola ve cips tarzı yiyeceklerin zararı kanıtlandı ve şu anda sadece geri kalmış ülkelerde çok miktarda satılıyor. Farkındaysan artık bizim ülkemiz de bilinçlendi bu konuda çocuklar bile sorguluyor, suçlanıyor bunları yediğinde. Sen de bunları düşün, hem vereceğin kiloları hem de sağlığıne ne kadar yararlı olduğunu. Ara öğünlerde ben her zamanki gibi öncelikle yumurta, et ürünleri ve beyaz peyniri, ikinci olarak salatalık domates tarzı atıştırmalıkları en sona ise meyveyi öneriyorum.

Kimsenin moralini bozmak istemiyorum yanlış anlamayın, ama bildiğim kadarıyla karbonhidrat diyeti çok güzel zayıflatan bir diyet tamam da... Diyet bittikten sonra verilenler geri alınıyor, kalıcı kilo verilmiyor. Kilomuzun kalıcı olması için ne yapmamız gerektiğini öğrensekte, gönül rahatlığıyla diyete başlasak fena olmaz hani sengözlerimebaksanab

bunda benimde süphem var ne yazikki yaa.........
ay kafam karistiiiiiiiiiiiiiii

SELIN ablammm sen halenn mi makarna pilav yemiyorsun????? 2 kasik olsa bile mi???
hic yemiyerek mi koruyorsun kilonu?

Canım rica ederim, tabi ki sor, on parmak daktilo bildiğim için yorulmuyorum hemencecik cevaplıyorum. Sana da tavsiyem bunu diyet olarak görme, ben ağız alışkanlığı diyet yazıyorum hep. Beslenme sistemimiz yanlış, kilo verdikçe de zaten iştah gittiği için ve daha az yediğimiz için bu sistem oturuyor zamanla. Yani bu sistemle 20 kilo verdiğini düşün, istediğin kiloya indin. Sonra yine eski kilonda yediklerin gibi zaten yiyemiyorsun. Listedeki değerleri geçtiğini farzedelim bittikten sonra, o zaman da hemen hoop diye 20 kiloyu geri almıyorsun. Devreye kilo kontrolü giriyor, karbonhidrat diyeti hızlı verdiren bir diyet ve verdikten sonra sadece yediklerine dikkat ederek çok rahat kilonu kontrol edebilirsin. İştah günden güne artan bir şey biliyorsun, fazla kilonu verdikten sonra zamanla tabi ki verdiğin kiloları geri alabilirsin ama yazdığım gibi birden bire olmaz bu iş, tamamen senin kontrolünde olur. Benim daha verecek kilom var daha önce de yazmıştım, ama tamam diyen arkadaşlarım da oldu, resmen çıtır kız moduna büründüler, ayy tıkandım, aman acıkmadım, ben şunu yemeeemmm gibilerinden :)) O kilolarda mı bir hikmet var anlamıyorum, ne gıcık oluyorlar ay, arkadaşın olmasa boğar atarsın bi kenara :))) zaten o kiloya indiği zaman gözü gibi koruyor insan, ben şunu gözlemledim hedef kiloya inmeyenler geri alıyor, arada kalanlar yani, araya bişey giriyor genelde, ya eşler, ya ortamlar, misafirler, misafirlikler, tatiller, sonra bırakıyorlar. Oysa ki şunu yapmak lazım, bütün bunlar geçici, bizim bir evimiz var, bir gidişatımız var, dış şartlar onu değiştirse bile geçici süre (bu geçici sürede dikkat ederek yine) normale döndüğümüzde hedefi sonuna kadar götürmeliyiz.

sositososito cok haklisin ablam.... masum ablam gelmeden ben de cvp yazmak istedim haklisin, kendimiz kontrol etmezsek herkes alir kiloyuuu... hooop verdik diyee hooop geri almak olmaz tabiki... benim elimde... KORKUYORUm kelimesi bile yalniss..,. kötü aliskanliklarimdan vazgecmeliyimm... 4 haftadir rejimdeyim ama halen 1 tabak makarnayi hoop diye götürebilirim kaydirigubbakcemile3 insallah tamamen vazgecicem bu tür yiyeceklerden.... 4 kasik dan fazla yemek yok... dikkat edilicek istee....

cok merak ediyorum ben kac kilo vericem karbonhidrat almadan... 89.7 gösterdi tarti cuma günü... bu hafta kac göstericek bakalimm....

Teşekkürler canım, umarım istediğin kiloya ulaşırsın bir an evvel.

Selin ablam bence sen ayri topik ac, karbonhidrat rejimi diye...

katilmak isteyenler katilsinn, kaptan sen oll... her cuma liste yap, menü kontrolu felan... ne dersin??????
yada bu topikte kalsinn... ama her cuma liste olussun.. ne dersin????

iyi fikir degilmi bayanlarrr

ben cok isterdimm... iki topigim olur opuyorumnanaktan

bu kötü olmus iste canim...... en büyük hatalarimizda bu... ye ye yee sonra otur agla pisman ol... cocuk degiliz bence........
yarin sebze ve meyve ye sadece, telafi et derim

ağzım bal yemesin çok kalorili:)valla p.tesi başlıcam amma nası yapcam nası olcak bilmiyorum en az 12-15 arası vermem lazım ama icraat yokkaydirigubbakcemile

venhar pazartesini niye beklion yahu

dur düzeltiyim agzin tavuk yesin :) 0 puan

ay kızlar çok hoşsunuz yaa, çok güldüm bencede tavuk yesin ağızlarımız ya bu yoğurt et ikilisi süper benim böyle diyet yaptığımı görse arkadaşarım inanmazlar çok gülerler... sositososito

ay canım yaa yatılı misafir zor iş allah kolaylık versin :teselli:

aylin

kafanda soru işareti varsa yapma bak herkesten etkileniyorsun, beynin inanmassa vücudunu nasıl etkiliycek??? önce kendin inanmalısın... tabiki bu benim fikrim... mirmirmirmir

hayir yapicam.... ohaoldumsmile

Canım, ben şuna inanıyorum. Dünyada kilo olayı için oluşmuş büyük bir pazar var, zayıflama hapları, güzellik salonları, estetik cerrahi, çeşit çeşit çaylar falan filan. Hatta yazdığın sayfaların kenarlarına bak reklamları görürsün. Hiç kimse bu pazarın yok olmasını, burdan elde ettikleri gelirin azalmasını istemez. O yüzden ortalıkta dönüp dolaşan o kadar çok hurafe var ki bu konularda. Bence bir insanın sağlığının nasıl olduğu ve olması gerektiği sadece kendisinin bilinciyle olur. Ve kilo hem vücut hem de psikolojik sağlığımız için en büyük düşmandır. Yukardaki pazar paylarından çoğunu denedim, çoğuyla da sağlığım bozuldu. Şimdi ve önceki halimi kıyaslayayım hemen, karaciğerimde yağlanma vardı şu an çok şükür sapasağlam. Kolesterol ve şeker başlangıcı vardı, şu an kolesterolüm değer dahi vermiyor, yani sınırın altında. Ve sürekli et yiyorum üstelik. Psikolojiye hiç değinmeyeceğim hem de hiç. :) .Tamam bu benim vücudum, seninkiyle aynı değil tabi. Herkes bunları ölçtürebilir, gidişat kontrol edilmeli her yapılan şeyde. Ben sporcuların da yaptığını duyunca çok daha rahatlamıştım, adamlar ekmek parası kazanıyorlar, riske atmazlar herhalde değil mi. İlla yap diye yazmıyorum, sadece zayıf olmanızı istiyorum valla billa :))

tek istegim var......... nisanimda arkamdan gülmelerini istemiyorumm
agzi acik anacuuum nasilda zayiflamiss desinler istiyorumm
Rabbim o günü göstericek insallahhhhhhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…