Selam kızlar, bebekli yengem ve geleceğe dair düşüncelerim

Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın, hayırlı eş bulabilmeyi nasip etsin isteyen herkese. Ne güzel yazmışsınız hepsini okudum gerçekten öyle. Bugün bebiş, 20 yıl sonra asker. Hayat böyle akıp gidiyor. Yengem de bir gülüyor bir ağlıyor bebeğine sarılıp koklayıp öpüyor. Bunlar doğal şeyler. Bebeğinizle birlikte nice güzel yıllara ben biraz titizim dağınıklık sevmiyorum 8 yaşındaki yeğenim ( çocuk olduğu için normal görüyorum) çok dağınıktır oyuncağını , odasını toplamaz , okuldan gelir kıyafetini düz çevirmeden direk yatağın üstüne atar vb. Genelde ben arkasını toplarım. Kendi kendine giyinmeyi öğretmem biraz zaman aldı. Eskiden banyo yaptırıp kendim giydiriyordum 7 yaşından beri kendisi giyiyor. Arada bir bana yine danışır ne giysem diye fgsdkdkdk

Çocuk düşünmek için önce evli olmak gerek. Yalnız alınan bir karar değil. Belki alırsın da nasip olmaz bu neyin acelesi
Ben anksiyetem olduğu için sanırım anda kalamiyorum geleceği çok düşünen birisiyim ve her zaman gelecekle ilgili hayaller kurarım. Evet önce bir aday gerekiyor haklısın. Hormon testi yaptırdım değerlerime , her şeye baktırdım. İlerde evlenip de çocuğum olmazsa (Allah korusun) çok üzülürüm ama Allah'tan gelene de gelmeyene de razıyım. Kabullenirim sanırım...

Ah ah ... Yeğenimle birlikte 1. Sınıfa başladığında birlikte okul kıyafeti baktık, onu okula götürdüm bir anda beni bir duygusallık bastı ona kocaman sarıldım o gidince de ağlamaya başlamıştım

Reactions: sdg
Amin gerçekten isteyen hakeden herkese Allah nasip etsin. Kesinlikle önce doğru evlilik yapmak önemli. Yoksa donör bulacak yer çok. Amaç bi çift olarak bu hayata bi umut bırakabilmek. Bunun için iyi evlat yetiştirebilecek insanlar olduğumuzdan emin olmamız lazım. Önce kendimizi yetiştirelim ki sonra çocuk yetiştirmeyi becerebilelim

Yengenizde daha 6 aylık anne. Adet görmeye bile başlamamış olabilir. Başlasa bile düzenli değildir. Lohusalık 40 gün ama hissettirdiği şeyi nerdeyse 1 yıl üstünden atamıyorsun. Tam ek gıda, oturma, emekleme, belki diş çıkarma dönemi bi annenin karşılaştığı ilk sınav öyle düşünün ne mutlu ki görümce yerine abla olmuşsunuz, desteğiniz üzerinde. Eminim onun için çok kıymetlidir. 8 yaş yeğeninizin sorumluluğu ileriye dair bi fikir verir aslında size her ne kadar ilk 4 eneyi pek görmesenizde. Bunların hepsi birer adım işte artık giyinmeyi biliyor yarın da banyosunu kendi yapmak isteyecek. Bence çok mucizevi bişey bi insanın bireyr dönüşme şeklini izlemek şahit olmak. Yine de söyleyeyim tekrar. Her şey eşte biter

Evet regl görmeye başladı ama dediğiniz gibi düzensiz. Diş çıkarma huysuzluğu mudur nedir saatlerce uyumuyor, emerken memeyi ısırır gibi sağa sola dönüyor.

8 aylık bir bebem var. Inan hem fiziksel hem ruhsal çok çok yorucu. Inan ruhsal endişeler daha yorucu. Çünkü her an endişe içindeyim. Yeni doğan döneminde uyurken nefes aliyormu diye burnuna dokunuyordm. Ya bogazinda kalirsa kusmugu. Şimdi çok şükür daha iyiym ama bilmiyor ki endiseler. Geçen gün amcamin kizi (30 lu yaslarda) vefat etti kanserden 2 tane çocuğu var. Çok etkilendim . Ya oglumu birilerine emanet edip olursem. Ne yapar. Ben 2 saatligine birisine biraksam bile kaç kere ariyorum. Ya olursem bu aralar bu düşüncelerle bogusuyorum. Ama çok tatlı evlat başkaymis be.

Evet regl görmeye başladı ama dediğiniz gibi düzensiz. Diş çıkarma huysuzluğu mudur nedir saatlerce uyumuyor, emerken memeyi ısırır gibi sağa sola dönüyor.
Evet diş çıkarıyor yengenize söyleyebilirseniz söyleyin bu dönem her anneye kanayan yaradır sorunsuz geçtiği örnek daha denk gelmedim

kız sen erken anne oldun resmen yiğenlerine bakarak tabi yani ilk çocuk zor oluyor acemilik ama alışıyorsun senin çocuğun bu yiğende değil şimdiden böyle düşüncelere girme sen yiğenlerine bakıyorsun çocuğunamı bakamayacaksın sen doğru insanı bulda çocuk zor iş değil bizde bilmediğin yerde yardımcı oluruz

Annelik geçmeyen gönül sızısı,bitmeyen kalp ağrısıdır ama ben acıyı severim

Allah sabır versin çocuklarına da eşine de size de

Kuzenlerimin arkadaşlarımın bebekleriyle bir gün geçirince ay başım tuttu be diye zırlayan ben kırmızı balık gölde şarkısını kızım seviyor diye açıp mutluluğunu izliyorum belki 10 kere dinliyoruz beklemediğin anda oluyor kuzum nidaları atmak istemem ama elbette bir birey yetiştirmek kolay değil onu anla diye gözünün içine bakıyor. Ama aşktan öte sevgiyle dolu bakışları oluyor kölesi oluyorsun ve mutlu oluyorsun. Benim analığım daha 8 aylık 3 ayı yoğun bakımdaydı kızım ama ben 5 aydır gayet eğleniyorum her gün bir şey öğrenmesi bana bakışları gülüşü garip bir his yüklüyor tarif edemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…