Selam kızlar, bebekli yengem ve geleceğe dair düşüncelerim

Evet kesinlikle annelik ve yeğen bakmak aynı değil bunun farkındayım. Boşanmış abimin kızıyla 4 yıldan fazladır beraberiz aynı odadayiz. Kıyafeti, banyosu,okulu , ödevleri, uykusu, özel ihtiyaçları, öğretmen ve velilerle iletişim vb hep ben ilgileniyorum. İlkokul 1. Sınıfa başladığında ona okuma yazma öğretirken kendimi yırttım psikolojik olarak zorlandım. Bu yaşadıklarım anneliğin 4te 1iydi sadece farkındayım. Gerçekten çok sabır,emek , özen istiyor.
Cocugun annesi nerde niye hic ilgilenmiyor herseyini sen yapiyorsun?

Evet yeni ve ilk kez anne olan biri için üstelik 6 aylık bebiş. Bence de yorulması uykusuz kalması ve böyle düşünmesi söylemesi normal...
Bu arada yengen sana bunu soyledikten 1-2 yil sonra ikinci cocugu yapacak bilgin olsun. İnsanlarin anlik fikirleri senin hayati kararlarini etkilemesin.

Annelik bu dünyada tadılabilecek en güzel duygu bence ama bir o kadar sabır ve güç ister. Artık bir ömür sevincinde onula sevinen, üzüntüsünde bin kat daha fazla üzülen biri haline gelirsiniz.

Fiziksel, ruhen elbet yıpranırsınız ama gün sonunda "İyi ki varsın" dersiniz. Biyolojik anne olmak kolay, mühim olan donanımlı ve hazır bir anne olabilmek. Çocuğa yemek vermekle, şu vermekle geçmiyor zaman. Büyüdükçe sorunları ile yüzleşiyorsunuz.

Anne olmayın diyemem ama, koca yanında promosyon çocuk yapmayın. Kendinizden verebileceğiniz kadar, yetebileceğiniz ve gerçekten hazır olduğunuz zaman yapın.

Anlık değil, uzun vadeli düşünün. Bebekken aguuu aguuu, büyüdükçe "İremsu saçımı çekti ühüüü" yetişkin olunca "Anne kalbim kırıldı, toparlayamıyorum, anne okudum atanamıyorum" gibi durumlarla beraber başa çıkacaksınız.
Çok muhteşem şekilde anlatmışsınız anneliği. Yorumunuza bayıldım. Kesinlikle yaş büyüdükçe çocukların sıkıntısı da değişiyor. Sırf çocuk sahibi olmak için olmaz. Gerçekten bilinçli ve hazır olmak gerekir.

Düşünüyorum; bekarım yengem bana çocuk yapma diyor tamam. Ben de kk'ya girip derdim var bölümüne bunu konu açıyorum. Enteresan yani baya.
Durum bundan ibaret değil . Annelerin fikirlerini merak ediyorum o yüzden bu konuyu açtım. Sırf yengem çocuk yapma dedi diye evlenip çocuksuz yaşayacak değilim yani. Nasip kısmet bakalım

Annelik delilik. Bir oğlum var diğerine hamileyim. Oğlum iki azı dişini aynı anda çıkarttığı için cinnet modunda ve ben sabah akşam kusuyorum. Çok yoruluyorum ama anne olmayı seviyorum. Delilik başka bir açıklaması yok.

30 yaşına kadar hiç çocuk istemedim bu arada.

Annelik delilik. Bir oğlum var diğerine hamileyim. Oğlum iki azı dişini aynı anda çıkarttığı için cinnet modunda ve ben sabah akşam kusuyorum. Çok yoruluyorum ama anne olmayı seviyorum. Delilik başka bir açıklaması yok.

Bebiş hayırlı olsun, selametle kucağınıza alın sağlıkla gelsin inşallah, kolaylıklar dilerim güzel anne 😊❤️

Annesi çalışıyor, velayet abimde. Haftasonlari 2 -3 haftada 1 yeğenimi alıp gezdiriyor. Ara tatilde yaz tatillerinde de yanında kalıyor bazı günler
Burda ben de dahil pek cok calisan anne var. İlkokula giden kocaman cocugu halanin bakimina terk etmek, ayda 1-2 kez cocugunu gormek cok yanlis bir annelik modeli.

Yengem (kardeşimin eşi) 2 yıllık evliler ve benden 4 yaş küçük. 6 aylık bebişi var. Yeğenimle ilgileniyorum yardım ediyorum. Bir yandan boşanmış olan abimin 8 yaşındaki kızıyla ilgileniyorum birlikte vakit geçiriyoruz. Yengem (ona öyle demiyorum da burda şuan öyle yazıyorum o bana abla der ,abla kardeş gibiyiz) Arada bir bana abla sen evlenirsen çocuk düşünüyor musun, benim bebeği de görüyorsun ne düşünüyorsun bu konuda diyor. Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm falan diyor. Ben de gülüp geçiyorum çocuk bakmak sabır işi ama eminimki annelik güzeldir. Şuan çocuk düşünmüyorum ama ileriye yönelik kararım değişebilir diyorum. O da diyor kızımı çok seviyorum ama uykusuz kalıyorum yoruluyorum. Doğuma hastaneye onunla gitmiştim o yüzden travmam oldu korkuyorum doğumdan. 28 yaşında bekarım , evlilik düşünüyorum. Çocuk konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Evli ve anne olanlar ?
Doğum kişiye göre değişen gayet normal bir olgu hiç korkmayın, bana da sezaryen kötü falan dediler valla baya da güzel geçti, 3 gün sonra gayet rahatladım , iyi bir doktor tercih edersen inşallah sıkıntı olmaz , çocuk kutusuna gelince bence herkes kaldıramaz , çok güzel bir o kadar da sabır sınayan bisey , evladına sabırlı olamayacaksan hiç düşünme derim , kızım çiçeklerimi yoldu hep ,uykusuz gecelerimiz , düzensiz bir beslenme , dağınık ev , bakımsız ilk yıllar, bozulan hormon ve psikoloji, doğum yapmak yeniden doğmak gibi bişey, hersey değişiyor ve rutinin dışına çıkıyorsun ama sonra toparlanıyorsun , eş çok önemli bir etken bu arada ...

Daha evlenmeden ne saçma bir konuşma. Yenge hanım sizin çocuğunuz olunca, kendi çocuğu ikinci planda kalır diye korkuyor sanki. Ben hiç hoşlanmadim bu konuşmalardan. Bakıcı elinden gidecek gibi hissediyor sanırım.

10 yaş kız ve 6 yaş ikiz erkekle annelik çok zor. Ama isteyen herkese Rabbim anne olmayı nasip etsin.
Yenge çok uyanık, atmış çocuğunu kızın başına bir de doğum korkusu veriyor, bana hiç iyi niyetli gelmedi ...

Dünyanın en inanılmaz hissi annelik… dakikada dört mevsim yaşatır insana… dünyanın merkezinde hep annesi vardır önceleri ve sonra başkalarını senden önceye koyar bazen… uykusuzluk, yorgunluk, asabiyet, gülümseme, şükür, üzüntü, kaygı, umut, korku hepsi bebekle birlikte yüklenir… sen yeğenine bile bakıyorsan kendi çocuğuna da bakarsın… doğru zaman gelince bu kararı da en iyi sen verirsin… evet çok zor ama bazen çok kolay… evet çok zor ama dünyada evlat sevgisine yakın başka bir his yok… içinde her şey var… her şey…
Uyur çok şükür uyudu dersin 2-3 dakika sonra eski fotoğraflarına bakarsın… böyle bişi annelik 🥰

Çocuk düşünmek için önce evli olmak gerek. Yalnız alınan bir karar değil. Belki alırsın da nasip olmaz bu neyin acelesi

Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm
"Oldu canım, ben çocuk yapmayayım, senin doğurduklarına bakayım o zaman, çok iyi fikirmiş" deyin bir daha saçma sapan konuşmaz. Bir şeyleri yalnızca kendine hak gören insanlardan nefret ediyorum.

Son düzenleme:
Durum bundan ibaret değil . Annelerin fikirlerini merak ediyorum o yüzden bu konuyu açtım. Sırf yengem çocuk yapma dedi diye evlenip çocuksuz yaşayacak değilim yani. Nasip kısmet bakalım
Anne olarak yorum yapayım o zaman, çocuk güzel bir nimet ve her nimetin külfeti zorluğu vardır. Kendisi doğurup başkasına doğurma demek bana şaka değil gerçekse eğer saçma geliyor.

Oğlunuz kaç aylık ?

X