- 29 Ocak 2021
- 1.497
- 4.226
-
- Konu Sahibi IstanbulluhatunCeyo
planlama önemli ama hayat bu bazen planladığın gibi gitmez işler. Çocuk sevmezdim evlendikten 2 yıl sonra çocuk istedim içime sevgisi düştü ,sonra normal yollarda anne olamayacağımı öğrendim , yıkıldım. Bir süre mücadele ettim tüp bebek ile anne oldum , herşey nasip . Şuan bunlar için düşünüpte yormayın .Yengem (kardeşimin eşi) 2 yıllık evliler ve benden 4 yaş küçük. 6 aylık bebişi var. Yeğenimle ilgileniyorum yardım ediyorum. Bir yandan boşanmış olan abimin 8 yaşındaki kızıyla ilgileniyorum birlikte vakit geçiriyoruz. Yengem (ona öyle demiyorum da burda şuan öyle yazıyorum o bana abla der ,abla kardeş gibiyiz) Arada bir bana abla sen evlenirsen çocuk düşünüyor musun, benim bebeği de görüyorsun ne düşünüyorsun bu konuda diyor. Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm falan diyor. Ben de gülüp geçiyorum çocuk bakmak sabır işi ama eminimki annelik güzeldir. Şuan çocuk düşünmüyorum ama ileriye yönelik kararım değişebilir diyorum. O da diyor kızımı çok seviyorum ama uykusuz kalıyorum yoruluyorum. Doğuma hastaneye onunla gitmiştim o yüzden travmam oldu korkuyorum doğumdan. 28 yaşında bekarım , evlilik düşünüyorum. Çocuk konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Evli ve anne olanlar ?
Evet bu zorlu ,uykusuz günler de geçecek. Allah çocuğunuzu size bağışlasın hayırlı ömür dilerim.Ben çok travmatik bir doğum yapalı daha bir ay olmadı. Bazen oluyor sabah akşam uykusuzum. İlk kez anne olmanın vermiş olduğu acemilik de cabası. Ama biliyorum ki bu günler geçecek. Ve çocuğum için bunlara değer.
Evet yeni ve ilk kez anne olan biri için üstelik 6 aylık bebiş. Bence de yorulması uykusuz kalması ve böyle düşünmesi söylemesi normal...6 aylık bebeği olan kadın yorgun olur, depresif olur
bıkmış olur. böyle düşünmesi çok normal
şu an böyle hissetmesi de.
etrafına böyle söylemesi de çok normal ben hak verdim
Gözünüz aydınnplanlama önemli ama hayat bu bazen planladığın gibi gitmez işler. Çocuk sevmezdim evlendikten 2 yıl sonra çocuk istedim içime sevgisi düştü ,sonra normal yollarda anne olamayacağımı öğrendim , yıkıldım. Bir süre mücadele ettim tüp bebek ile anne oldum , herşey nasip . Şuan bunlar için düşünüpte yormayın .
şunu söyleyebilirim , çok yorucu , yapılan planlar artık tek kişilik değil hep çocuğuna göre hareket etmek zorundasın , her durumda önceliğin o olacak. Dünyanın en güzel duygusu anne olmak , öyle bir evlada sahip olmak. Ne annen ,ne baban , ne eşin , dünyada en çok sevdiğin , herşeyin çocuğun oluyor. Eskiye dair özlediğim şeyler var mı ? var . Yalnız kalıp kafa dinlemek , eşimle özel yalnız vakit geçirmek , evimin düzenli olması , vakit ve yemek stresi yaşamamak , dilediğince uzun uzun duş almak , üstünü açtı mı derdi olmadan derin uyku çekebilmek , dışarda yalnız vakit geçirdiğimde vicdanımın sızlamaması gibi :) herşeye rağmen yine de anne olmayı seçerdim . Çalışıyorum ve mesaim bitse de eve gitsem diye can atıyorum :) karnım tok olsa bile kızım için eve gidince sağlıklı yemek yapmak zorundayım , bugün duş aldıracağım derken , benim yatma saatim dinlenemeden yine gece 12:00 :)Gözünüz aydınn
Valla bence bı yaşaman lazım kelimelerle tarifi zorYengem (kardeşimin eşi) 2 yıllık evliler ve benden 4 yaş küçük. 6 aylık bebişi var. Yeğenimle ilgileniyorum yardım ediyorum. Bir yandan boşanmış olan abimin 8 yaşındaki kızıyla ilgileniyorum birlikte vakit geçiriyoruz. Yengem (ona öyle demiyorum da burda şuan öyle yazıyorum o bana abla der ,abla kardeş gibiyiz) Arada bir bana abla sen evlenirsen çocuk düşünüyor musun, benim bebeği de görüyorsun ne düşünüyorsun bu konuda diyor. Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm falan diyor. Ben de gülüp geçiyorum çocuk bakmak sabır işi ama eminimki annelik güzeldir. Şuan çocuk düşünmüyorum ama ileriye yönelik kararım değişebilir diyorum. O da diyor kızımı çok seviyorum ama uykusuz kalıyorum yoruluyorum. Doğuma hastaneye onunla gitmiştim o yüzden travmam oldu korkuyorum doğumdan. 28 yaşında bekarım , evlilik düşünüyorum. Çocuk konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Evli ve anne olanlar ?
Aminnn. O yorgunluktan söylemiştir. Kötü niyetinden değil yanibu konuşmaları yengenin küçüklüğüne veriyorum. Bekar kıza söylenmeyecek şeyler bunlar. Anne olmak güzel bir duygu ve yaşamayı herkese tavsiye ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin en sağlıklısından
Çok zor ve bende çocuksuz arkadaşlarıma aynısını diyorumYengem (kardeşimin eşi) 2 yıllık evliler ve benden 4 yaş küçük. 6 aylık bebişi var. Yeğenimle ilgileniyorum yardım ediyorum. Bir yandan boşanmış olan abimin 8 yaşındaki kızıyla ilgileniyorum birlikte vakit geçiriyoruz. Yengem (ona öyle demiyorum da burda şuan öyle yazıyorum o bana abla der ,abla kardeş gibiyiz) Arada bir bana abla sen evlenirsen çocuk düşünüyor musun, benim bebeği de görüyorsun ne düşünüyorsun bu konuda diyor. Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm falan diyor. Ben de gülüp geçiyorum çocuk bakmak sabır işi ama eminimki annelik güzeldir. Şuan çocuk düşünmüyorum ama ileriye yönelik kararım değişebilir diyorum. O da diyor kızımı çok seviyorum ama uykusuz kalıyorum yoruluyorum. Doğuma hastaneye onunla gitmiştim o yüzden travmam oldu korkuyorum doğumdan. 28 yaşında bekarım , evlilik düşünüyorum. Çocuk konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Evli ve anne olanlar ?
Allah kolaylık versin, çocuğunuzla sevdiklerinizle birlikte güzel bir ömür yaşayın inşallahşunu söyleyebilirim , çok yorucu , yapılan planlar artık tek kişilik değil hep çocuğuna göre hareket etmek zorundasın , her durumda önceliğin o olacak. Dünyanın en güzel duygusu anne olmak , öyle bir evlada sahip olmak. Ne annen ,ne baban , ne eşin , dünyada en çok sevdiğin , herşeyin çocuğun oluyor. Eskiye dair özlediğim şeyler var mı ? var . Yalnız kalıp kafa dinlemek , eşimle özel yalnız vakit geçirmek , evimin düzenli olması , vakit ve yemek stresi yaşamamak , dilediğince uzun uzun duş almak , üstünü açtı mı derdi olmadan derin uyku çekebilmek , dışarda yalnız vakit geçirdiğimde vicdanımın sızlamaması gibi :) herşeye rağmen yine de anne olmayı seçerdim . Çalışıyorum ve mesaim bitse de eve gitsem diye can atıyorum :) karnım tok olsa bile kızım için eve gidince sağlıklı yemek yapmak zorundayım , bugün duş aldıracağım derken , benim yatma saatim dinlenemeden yine gece 12:00 :)
Kötü niyet değil ama olumsuz etki yaratmışAminnn. O yorgunluktan söylemiştir. Kötü niyetinden değil yani
Siz hala değil anne olmuşsunuz zaten. Vallahi cengaver gibi bir anne olursunuz yenge hiç korkutmasın sizi onu da anlıyorum çok zor ben hiç anaç biri değildim çocuğum var desteksiz yapamıyorum ama bu karakter meselesi benimle aynı ay doğum yapan arkadaşım çok mutlu çocuğuyla ben kafaları yiyorum ama o hep oh iyi ki yaptım der 2.yi yaptı bi de hamile şimdiEvet kesinlikle annelik ve yeğen bakmak aynı değil bunun farkındayım. Boşanmış abimin kızıyla 4 yıldan fazladır beraberiz aynı odadayiz. Kıyafeti, banyosu,okulu , ödevleri, uykusu, özel ihtiyaçları, öğretmen ve velilerle iletişim vb hep ben ilgileniyorum. İlkokul 1. Sınıfa başladığında ona okuma yazma öğretirken kendimi yırttım psikolojik olarak zorlandım. Bu yaşadıklarım anneliğin 4te 1iydi sadece farkındayım. Gerçekten çok sabır,emek , özen istiyor.
Ay ne saçma be kendi doğurmuş görümcesine çocuk yapma ben arkandayım diyorYengem (kardeşimin eşi) 2 yıllık evliler ve benden 4 yaş küçük. 6 aylık bebişi var. Yeğenimle ilgileniyorum yardım ediyorum. Bir yandan boşanmış olan abimin 8 yaşındaki kızıyla ilgileniyorum birlikte vakit geçiriyoruz. Yengem (ona öyle demiyorum da burda şuan öyle yazıyorum o bana abla der ,abla kardeş gibiyiz) Arada bir bana abla sen evlenirsen çocuk düşünüyor musun, benim bebeği de görüyorsun ne düşünüyorsun bu konuda diyor. Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm falan diyor. Ben de gülüp geçiyorum çocuk bakmak sabır işi ama eminimki annelik güzeldir. Şuan çocuk düşünmüyorum ama ileriye yönelik kararım değişebilir diyorum. O da diyor kızımı çok seviyorum ama uykusuz kalıyorum yoruluyorum. Doğuma hastaneye onunla gitmiştim o yüzden travmam oldu korkuyorum doğumdan. 28 yaşında bekarım , evlilik düşünüyorum. Çocuk konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Evli ve anne olanlar ?
Yani iyi kötü tüm yanlarıyla iyice düşünmek lazım.Annelik kolay değil sabır işi fakat bidaha dünyaya gelsem yine oğlumun annesi olmak isterdim onunla beraber birçok şeyi yeniden öğrendim. Yoruldum,yıprandım,ağladım ama bir gülümsemesi herşeye bedel.
Annem aklı olan anne olmaz derdi. Yaşım küçükken anlam veremiyordum ama anne olduktan sonra ne demek istediğini anladım :)