ŞEKERSİZ BESLENME için birbirimize destek olalım

cok tesekkür ederim mesajiniza, ben diyetisyenlede calistim veremedim. spor yapiyorum hergün düzenli bir Saat yürüyorum ayrica agirlik calisiyorum.
cözemedim bende.
diger kan degerlerine hepsine baktirdim

bende uzun süredir paket gıda ve rafine şekeri bıraktım..takipteyim :)

cok tesekkür ederim mesajiniza, ben diyetisyenlede calistim veremedim. spor yapiyorum hergün düzenli bir Saat yürüyorum ayrica agirlik calisiyorum.
cözemedim bende.
diger kan degerlerine hepsine baktirdim
Beslenme ve su içme durumunuz nasıl. Mesela ara öğün yapmadan beslenmek size daha iyi gelir. Günlük menunuzu atarsanız yardımcı olmaya çalışırım, ayrıca ağırlıkla çalışmak kas yapar belki yağ kütlesi yakıp kas kazaniyorsunuzdur, mezura ile ölçüm yapmak gerekir bu durumda

Sabah siteye girdim ve ''ilginizi çekebilecek bir yazı 'şekersiz beslenme' '' görünce şöyle hızlıca bi yazılanları okudum :)
ilk önce KirazHanim konunuz hayırlı olsun :)
Kısacık şekersiz hikayemi anlatıyım :) bundan 1 sene önce karar vermiştim şekeri bırakmaya ve diyet demiyorum dikkatli ve düzenli beslenmeye üniversite yıllarında 56 kiloydum ünv bitti işe girdim bütün gün otur marketten alınan aburcuburları tıkınırken bi anda 1 sene içinde 72 kilo oldum rahatsz olmadm bi süre gitti böyle bigün hiç bişeyi giyemediğimi aynada mutlu hissetmediğimi farkettim dikkat etmeye çalıştım ama şekeri bırakamamıştım yaklaşık yine 1 sene önce evlenme kararı alınca dedim paketli gıdalar yok şeker yok üç beyaz hayatından çıkacak 1 sene içinde yavaş yavaş 63 kiloya düştüm sanırım şuan sabitledim ama son 4 aydır hiç bir şekilde düşmüyor kilom duraklama dönemindeyim sanırım ama tabi balayı vs derken tatlıya şekere yeniden başladım evde yapılan kekleri tatlıları yemeğe başladım.
Sadece şunu söyleyebilirim ben tatlı hastasıyım çikolata için dünyayı yakardım şimdi marketten çikolata alıp yediğimde tadı tuhaf geliyor ve yiyemiyorum bırakınca ve bünye buna alışınca isteseniz de yiyemiyorsunuz.

Tatlı krizlerimle de bi diyetisyen arkadaşımın verdiği bi kaç tatlı krizini yatıştırıcak sağlıklı tatlı tarifleri var onları yiyordum işte bi 4 aydır saçmaladım dün tekrar düzene geri dönücem ve dikkat edicem dedim sabah bu konuya denk geldim beni de alın aranıza benimde motivasyona ihtiyacım var azıcık uzun yazdım baş ağrıttım kusura bakmayın

Veee eğer işinize yararsa isterseniz sizinle o sağlıklı tatlı krizlerini önleyici bir iki tarifi paylaşabilirim

suyu az iciyorum isyerinde 2l yi zorluyorum fakat evde olunca aklima bile gelmiyor.
ara ögün yapmiyorum aslinda pek ama diyetisyen yapmam gerektigini söylemisti - meyve, kuru yemis gibi seyleri önermisti ona dikkat edeyim bakalim.
mezura ile hic ölcüm yapmadim olabilir haklisiniz.

Bu listedekilere bende hep uyuyorum. Aynı sizin dediklerinizi yapıyorum ben de. Yemeğin yanına mesela mutlaka ayran içerim yada sadwe soda dışardaysam. Günülk su miktarım 2 lt dir. Sabah kahvaltısında asla hazır şeyler yemem evden peynir zeytin ekmek arada yumurta yapar iş yerinde kahvaltımı o şekilde hallederim. Benim tek sıkıntım hareketsizlik hiç hareket edemiyorum. İş hayatım olsun günlük yaşantım servis kapının önünden alıyor falan. 45 dk yürüyüz yapabilsem günlük çok işe yarayacağından eminim. Tatlı krizlerim olur mesela o zaman tatlımı yerim affetmem ama bu programa uymaya karar verirsem onuda atlatırım bir şekilde

günaydın öncelikle konunuz hayırlı olsun KirazHanim bildirimi görünce merak edip baktım güzel ve faydalı bir konu olmuş

bende cuma zayıflama yarışmalarında 10.takımdayım ama bundan sonra buraya da uğrarım

Dün fırına patates sürdüm dışıonı yıkayıp tuzladım sadece kabuklu patartes yanına da köyden gelen çökelek peynirimiz misss gibi yedik valla akşam yemeği yerine

Calisiyorsun ya belki zamanin olmuyor
Ben esim eve gelince cikabiliyorum yürüyüse
Ama sunu sana tavsiye verebilirim evde kendine vakit ayir mekigini cek, bacak popo falan calisabilirsin en fatla 15 dakika ayirsan yeter
cogu zaman bes dakika tutuyor benim hareketler
Ben kendimi programa sartlayamiyorum ama zaten bunu yasam sitili haline getirmeye calisiyorum
Tek uyamayacagim sey ise canim cok cekerse yerim
Ama saglikli beslenince insanin cani ayda bir belki cekiyor tatli
Simdi ömür boyu profiterol yememek mi, no dostum no
Onu yapamam, ama canim cekmezse de yemem yani
Diger hersey bana uyar

Nasıl gaza geldimmm şimdi

herkese Günaydin,

ben de cok düzenli saglikli sekersiz beslenmeye calisiyorum fakat hashimotoluyum bu yüzden kiloyu coooook zor veriyorum.
öneriniz varsa alabilirim.
umarim herkes güzel kilolar verir.

geçmiş olsun haşimatolu olmak çok zor iyi biliyorum bende haşimatoluyum çünkü bu hastalıkta ödem en büyük sorun bol su içmeli ve ilaçlarınızı aksatmamalısınız yediklerinize içtiklerinize de dikkat etmek zorundasınız malesef kilo vermek de çok zor biliyorum bende diyetisyen yardımı alıyorum hatırı sayılır bir kilo verdim 110 kiloydum 77 ye düştüm bir yılda ama sonra 10 kilosunu geri aldım bir hafta verip bir hafta alıyorum ama ödemim çok oluyor

siz kaç kilosunuz ve ne kadar verdiniz

Her sabah evden çıkarken karar alıyorum bugün akşam yürüyüş yapaağım diyorum. ama akşam oluyor ev gelip yemek yiyorum daha dışarı falan çıkmak istemiyorum böyle hantallaşmış bir hayat istemiyorum. Spor salonuna yazıldım geçen sene çok dadüzgün gittim 3 ay ama sanırım program hatası verdiğim yağ kadar kas kütlem oldu. Gram azalmadı tartıda. Tabi şimdi yine eski halime döndüm. Önümüzde kış soğukta hiç yürümek istemeyecek canım biliyorum spora da gitmek sıkıntılı eve gel yemekle ilgien et çocuıun gönlünü yap derken epey geç bir saat oluyor

Bence ekmeği kesmeyin, günlük iki hak verin kendinize.
Mesela sabah 1 dilim tam tahıllı ekmek, öğlen de yine 1 dilim tam tahıllı ekmek ya da bulgur pilavı yiyebilirsiniz.
Ekmeği kesmek kastan kaybetmenize sebep olabilir.
Göbekten kurtulmak için egzersiz yapmalısınız.

Evde platese basla, bir de soguk sicak deme cik yani.
alisinca birakamiyor insan
Ben yürüyüse cikarim ne kadar yorgun olursam olayim
Bir baslasan gerisi gelir, ve saglik olarak da sana cok iyi gelir
Kolay kolay hastalanip düsmem ben, kolay da yorulmam kondisyonum cok iyi
Ve arti olarak mutlu da ediyor
Bir baslayin derim ben
Yarim saat en azindan cik yürü tak kulakliklari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…