ŞEKERSİZ BESLENME için birbirimize destek olalım

ayy işte bu harika ben katılacağım ama 2 gündür migrenim fena durumda ne yesem çıkarıyorum zaten iyi değilim yarın başlarım geçerse

karataycı mısın hayatım? Yanıma gel Ekmeğin pirinçin makarnanın olduğu yerde şekersizlikten bahsedemeyiz değil mi ama
Karatay, Umit Aktaş, Ayşegül Çoruhlu, hepsini çok severim. Bu ekolün Amerikan versiyonu da var, onlar da müthiş.

Düzenli yapmıyorum, ama arada 1-2 ay böyle yaşayınca bizzat deneyip görmüş oluyorum her seferinde. Kaliteli yaşam , şeker ve basit carbsız hayattır kesinlikle. Uykun, sindirim sistemin, enerji düzeyin yeninden 18'mişsin gibi oluyor.

makarna gördüm ama değişim listelerinde canım? bir de 2-4 dilim tam buğday ekmeği? o da şeker biliyorsun değil mi?
Ben tam buğday ekmeği yiyorum ve sekersize engel olduğunu düşünmüyorum ama ev yapımı. Birden hepsini kesmek mümkün değil ilk etapta rafine şeker kesilmeli bence

makarna gördüm ama değişim listelerinde canım? bir de 2-4 dilim tam buğday ekmeği? o da şeker biliyorsun değil mi?
İkisi de tam buğday unlu olarak var..

Evet biliyorum şeker fakat ben her şeyin yapılabilir olanın yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Yani bunları da çıkarırsak hayatımızdan psikolojik olarak çıkmaza gireriz, kaş yaparken göz çıkarırız.

Sağlıklı beslenmenin de sürdürülebilir olanı makbul bence.

ayrıca bu listeler benim değil bir diyetisyenin listeleri..

Kesinlikle canim. Onu yeme bunu yeme olunca genelde bu beslenme şeklini bıraktıktan sonra kilolar hop geri geliyor. Bizler ne yazikki sadece diyeti yapıp kilo vermeye odakliyiz, ama diyet yapmaktan daha önemli bir olay var oda korumak .

leslie ve 17 gün diyetiyle ben de 8 kg yakın vermiştim 2,5 ayda ama belli bi zaman sonra yetersiz kalıyor leslie..
Ben hiç spor yapmadığdan bana fazla bile geliyor Ama zaten amaç kileovermekse %80 ne yediğin önemli %20 si hareket düzeyin. 1 ayda 7 kg verdim ben de , sporsuz ama sıfır basit carb ve şekerle.

Ben tam buğday ekmeği yiyorum ve sekersize engel olduğunu düşünmüyorum ama ev yapımı. Birden hepsini kesmek mümkün değil ilk etapta rafine şeker kesilmeli bence
yani tabiki beyaz ekmeğe göre daha masum ama şekersiz beslenmede o da olmuyor normalde.. Hatta abartayım biraz daha meyve de olmuyor karatayda sıfır ekmek çeşidi var mesela, bazı masum meyveler de tarçın ve sütle birlikte çok az miktarlarda var (muhtemelen nefsi köreltmek amacı) ama rafine şeker tabiki hepsinden zararlı kademeli olarak geçilebilir.. Ama şunu da belirtmeliyim şekeri her türlü ekmek de dahil kestiğinde birkaç gün resmen acı çekiyorsun ama daha sonra canın asla şeker istememeye başlıyor bizzat denedim. Ama o küçük porsiyon siyah ekmekler falan işin içine girince şeker isteğin devam ediyor bilgin olsun canım

merhabaaa:)
şekersiz çay tamam kahve tamam..:)
şekeri tamamen çikarmiş durumdayim ki tatlıya hayır diyemiyorum kendimi zor tutuyorum
patates pirinç yiyorum maalesef..
nedense agir geliyo bana.

Geçen hafta bi diyetisyene gittim ölçüm yaptırmak için, bazı konularda da fikrini aldım.
Onun da söylediklerinin özeti; ömrün boyunca sürdürülebilir olanı yap. Her şeyin yerine daha sağlıklı alternatifini koy.
Yani normal pirinç yerine basmati pirinç veya bulgur. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek gibi..

Katılıyorum sana. O kadar spor salonuna gittim etki etmedi çok ta ki evde leslie başladım rahat rahat takıldım kilolar gitti.

haklısın yapılabilir olanını yapma konusunda ama şeker olayında şöyle bir handikap var eğer çok az miktarda bile tüketirsen vücut şeker dengesini kurmakta zorlanıyor. Ketojenik diyet de dahil bir çook diyeti denemiş uygulamış biri olarak eğer bir diyete az miktarda şeker/karbonhidrat girerse gün içinde halsizlik ve şeker düşmesi olayını çözemiyorsun. Eğer tamamen çıkartırsan tam 3 gün sonra kendini diyet sırasında inanılmaz enerhik ve sağlıklı hissetmeye başlıyorsun ve yaptığın diyetin sana besin olarak çok yeterli olduğunu hissettiriyor vücut. Bunu kendi deneyimlerimden de yola çıkarak söylüyorum. Şimdi diyetisyenlerin bu şekilde (az da olsa şeker/kh içerikli) liste vermelerinin sebebi de şu insanlar listeye baktığında "ayy hiç ekmek yok ben bunu yapamam" demesinler diye açıkçası yine de güzel ama listen ben de katılacağım zaten sadece bilgi açısından belirtiyorum bunları canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…