Şekersiz 21 gün--- 17 Mayıs - 06 Haziran

Yeni oldu ya. Napcam bende bilmiyorum doktora gitmeye de cekiniyorum..

Yemeyen cocuk cok zor yusra hâla cok secici

Onceden az yerdi ama bu hafta secmeyede basladi 🤦‍♀️🤦‍♀️
Ilk baslar icin krem vermiyorlar mi yanlis hatirlamiyorsam eczaneden alsan yada evde kullanabilcegin birsey vardir belki

Slm kizlar iftar menum 2kepce mercimek corbasi (kepcem kucuk) 1porsiyon ispanak sarimsakli yogurt 6 tane soslu kanat ,pirinc pilavida vardi ama yemedim . Ara ogun cay kuruyemis 1kucuk kase dondurma

Kizlar selam

Iftar
1 hurma
1 kase unsuz mercimek çorbası ve 1 parca siyezli pide
Dun yaptığım siyezli eristeden vardi ondan yedim
Salata ve zeytinyagli fasulye

Daha sonra cay ve fit tatli 2 kurabiye kadar

Simdi yesil cay ve princ patlagi ve fistik ezmesi yiyorum sanirim reglim yakin yedikçe yiyorum

Cok porsiyon kontrolu yapamiyorum ama sağlıklı seyler tercih etmeye çalışıyorum beyaz un yerine esmer unlardan kullaniyorum seker ihtiyacımı fit tatlılarla gideriyorum soyle biraz rahatlayıp sonra geri sıkıcam arada kontrollü tatilde lazim galiba...

İftarim
1 kepce corba
1 hurma
1 avuc ici pide
Cacık,salata
Yarim kase sulu kofte

Maalesef tatli...

Ramazan epey zorlayacak bizi kizlar orucsuzken anlamadim ben.. iftara yakin eşimle tartıştık, günüm cok zor geçti. İftar sonrasi başım döndü gözüm karardi. Allah yardim etsin

İftarim
1 kepce corba
1 hurma
1 avuc ici pide
Cacık,salata
Yarim kase sulu kofte

Maalesef tatli...

Ramazan epey zorlayacak bizi kizlar orucsuzken anlamadim ben.. iftara yakin eşimle tartıştık, günüm cok zor geçti. İftar sonrasi başım döndü gözüm karardi. Allah yardim etsin
Ay uzuldum canim ya çocuklar zaten zorluyor seni ramazan birde huzursuzluk yaşamışsın insAllah düzene girer hersey. Kacamak olur canim onemli olan ipin ucunu salmamak

Bende iftara yakin 1 litre suya yesil limon 1 cilek ve yarim tarcin atıp ictim arada ustune sicak su ekleyip ictim 2 litre olmuştur sahura kadar 2.5 litre olur :)

Bende iftara yakin 1 litre suya yesil limon 1 cilek ve yarim tarcin atıp ictim arada ustune sicak su ekleyip ictim 2 litre olmuştur sahura kadar 2.5 litre olur :)
Bu arada sporumu yaptim simdi 30 dakika falan cok verimli değildi biraz terledim gece olduğu icin kimseyi rahatsız etmemeye çalıştım o yuzden sınirli hareket yaptim ama hiç yoktan iyidir di mi? :)

Sahur
Siyez simit/ekmek
Domates salatalık
Beyaz ve kaşar peynir
Peynirli yumurta
1 er çay kaşığı fistik ezmesi/bal

Su dedigim gibi 2.5 litre

İftarim
1 kepce corba
1 hurma
1 avuc ici pide
Cacık,salata
Yarim kase sulu kofte

Maalesef tatli...

Afiyet olsun canim ,esin cok seviyorsa tatli birgun alip birgun almamayi teklif et istersen boylece senide daha az zorlar 😓
Emzirirken oluyor malesef Allah yardim etsin

Sahurum biraz karisik oldu yarimkase kadar bulgur oilavi ,domates ,salatalik ( kalan yemekleri atmak istemiyorum kac gundur tutturamadim cok oluyor )
2krep ,1tatli kasigi bal ,2ser ceviz cilek

Afiyet olsun canim ,esin cok seviyorsa tatli birgun alip birgun almamayi teklif et istersen boylece senide daha az zorlar 😓
Emzirirken oluyor malesef Allah yardim etsin
Dün ben istedim. Birde konuştugumuz seyi almamis ondan kavga cikardim, gözüm dönmüştü resmen yaa 😭 şimdi arada kendime fit tatlilar yapmayi düşünüyorum. Ya da evde ben daha az şekerle yaparim. Dışarıdan alinanda ne kadar seker var belli degil

Sahurum biraz karisik oldu yarimkase kadar bulgur oilavi ,domates ,salatalik ( kalan yemekleri atmak istemiyorum kac gundur tutturamadim cok oluyor )
2krep ,1tatli kasigi bal ,2ser ceviz cilek
Valla bende cok karisik yedim aksamdan cocuklarin kalan yemegini yedim. Ondan sonra menemen yaptik, 1 buyuk dilim ekmeği peynirle tost yaptım. Yine akşamdan kalan semizotu salatasını yedim. Yarim elme 2 kayisi kurusu. Bu ne yaa 😅

Dün ben istedim. Birde konuştugumuz seyi almamis ondan kavga cikardim, gözüm dönmüştü resmen yaa 😭 şimdi arada kendime fit tatlilar yapmayi düşünüyorum. Ya da evde ben daha az şekerle yaparim. Dışarıdan alinanda ne kadar seker var belli degil

Oluyo bazen canim ,eger kalori hesaplarsan bazi fit tatlilar bile normal yedigimiz tatli kadar kalori yapiyor porsiyon farkiyla ,evde vaktin olursa en iyi tabiki kendine gore yaparsin sanirim bugun bende yapicam
Valla bende cok karisik yedim aksamdan cocuklarin kalan yemegini yedim. Ondan sonra menemen yaptik, 1 buyuk dilim ekmeği peynirle tost yaptım. Yine akşamdan kalan semizotu salatasını yedim. Yarim elme 2 kayisi kurusu. Bu ne yaa 😅

Sahurunu iyi tutunca acikmazsin belki canim ,diyetisyen sahurluk menu vermiyor mu

Oluyo bazen canim ,eger kalori hesaplarsan bazi fit tatlilar bile normal yedigimiz tatli kadar kalori yapiyor porsiyon farkiyla ,evde vaktin olursa en iyi tabiki kendine gore yaparsin sanirim bugun bende yapicam

Sahurunu iyi tutunca acikmazsin belki canim ,diyetisyen sahurluk menu vermiyor mu
Verdi canim menuye uyuyordum aslinda. Ama cocuklarin akşamdan kalan yemeğini yememeliydim birde salata da sonucta yagli tuzluydu en guzeli sade domates salata. Zaten eşimde pişman oldu menemen istediğine bundan sonra haslama yumurtaya devamke 😁🤣

Verdi canim menuye uyuyordum aslinda. Ama cocuklarin akşamdan kalan yemeğini yememeliydim birde salata da sonucta yagli tuzluydu en guzeli sade domates salata. Zaten eşimde pişman oldu menemen istediğine bundan sonra haslama yumurtaya devamke 😁🤣

🤣🤣 bndetek yumurtayla sahur yapammiyorum midem cok yaniyor 😓 aksam oldu artik acikmaya basladik tabi😅

X