Yani o da doğru Ortadoğu hiçbir zaman sakin değildi zaten. Sadece son zamanlarda sürekli farklı bir ülke azıtmaya başladı. Hani şey gibi sanki üçüncü dünya savaşının başlamasına doğru gidiliyordu zaten artık koşulmaya başlanmış gibi. Son zamanlarda araba almayı çok çok istiyordum bu savaş haberleri benim hevesimi kırdı. Ajda bu arada 22 ayar mı 24 ayar mı oluyor?Bende öğretmenim şuan birikim ile Ajda alıyorum okulda çoğu kişide var hiç de abes kaçmıyor bunu yapabilirsiniz sonra ilk fırsatta arabanızı alın bu zamana kadar hep öyle yaptık altın yada dolar biriktirdik ev yada araba alinabilecek zaman satıp peşinat yapıp kredi çektik maalesef kredi çekmeden zor biraz artık birşeyler almak. Savaş da ben çocukluğumdan beri ırak savaşı vardı hep bir korku var Ortadoğu hep karışık çıkar mı çıkmaz mı bilinmez zaten bunun için yapabileceğiniz birşey pek de yok siz yatırımınizi doğru yönlendirin
22 ayar ama işçilik alınmıyor al sat arası makas da çok az zikzak modelleri var daha spor duruyor savaş çıksa bile arabanız değer kaybetmez aksine mal değer kazanir kriz zamanlarinda siz önümüze bakın alın arabanizi güle güle kullanın altın birikim yaparken de bundan sonrası için Ajda alabilirsiniz sınıf öğretmeni misiniz İlksan da ikraz da alabilirsiniz bankalar ile karsilastirma yapın bazen oranı çok daha iyi oluyorYani o da doğru Ortadoğu hiçbir zaman sakin değildi zaten. Sadece son zamanlarda sürekli farklı bir ülke azıtmaya başladı. Hani şey gibi sanki üçüncü dünya savaşının başlamasına doğru gidiliyordu zaten artık koşulmaya başlanmış gibi. Son zamanlarda araba almayı çok çok istiyordum bu savaş haberleri benim hevesimi kırdı. Ajda bu arada 22 ayar mı 24 ayar mı oluyor?
Şu an savaş var mı ? Yok. Kaygılanacaksanız savaş çıkarsa o zaman stres olursunuz, şu anda olmayan şey için böyle can sıkmanın bir anlamı yok zarardan başkaYa tabi ki öyle ama savaş en olağanüstü durum ya o yüzden ekstra korkutuyor. Tabi ki en önemli can güvenliğim, sağlığım.
Öyle mi diyorsunuzBen dinlemiyorum,size de dinlememenizi tavsiye ederim. Ne derlerse tersini yapıyorlar çünkü
Ayy bilmiyorum haklısınız yaniBu arada savas durumunda devletin ilk el koyacagi mal lojistik gerekcelerle her zaman arabadir.
Oncelikle jeep, kamyon, tir vb araclara el koyulur, ihtiyac devam ettikce sirayla kasa kuculterek hepsine el konulur. Yani korkunuz savassa arac en mantiksiz yatirim.
Çok geçmiş olsun.Hayata biraz da pozitif mi baksanız acaba? Ben kanser hastasıyım geleceğe dair daha olumlu planlar yapıyorum bana çok karamsar geldiniz
Hep öyle,özellikle ekonomi konusundaÖyle mi diyorsunuz
Yok artık ya ciddenBu aralar böyle yaşıyorum sadece. Gerçekten savaş çıkarsa arabayı boşuna mı almış olurum yoksa sağ çıkarsam bana kalır mı?
Bence kızına kıyamıyordu tüm sorumluluğu annenize atıyordu o yüzdenŞimdi düşününce banada komik geliyor, savaş diyince gözümün önüne bu sahne gelir hep.
savaş lafı duyunca 3 aylık maaşımla zor geçiniyorum diyen babaannemin dolarları markları ortaya çıkar anneme beyaz carsaf kat kat yapilarak kemer gibi sarılır, savaş riski ortadan kalkinca o dolarlar marklar toz bulutu seklinde ortadan kaybolurdu
Kendi kizida vardı ama neden anneme baglardı acaba çok merak ediyorum hala
Ben kendimi bildim bileli aha savaş çıktı aha savaş çıkacak paniği hep oldu.
çıkarmı bilmem ama çıkarsa zaten para bir işe yaramayacak çıkmazsada param var iste gül gibi gecinir giderim.
yani iranın içi boş füzelerinden sonra oyun oynuyolar ablası bir şey yok diyesim geliyor.Bence kızına kıyamıyordu tüm sorumluluğu annenize atıyordu o yüzdenMaalesef Türkiye 'nin konumu itibariyle başta Orta Doğu ardından diğer tüm bölgelerde ses bombası atılsa Türkiye' de yankısı oluyor bir şekilde olayların etkilenen ve zarar gören tarafında yer alıyor. Tabi ki yıllardır savaş çıktı çıkacak söylentileri, korkusu hep oldu ama bu aralar siyasiler bir taraftan dünyada yayılan o savaş ortamı bir yandan iyice tedirgin olmaya başladık.
O da varyani iranın içi boş füzelerinden sonra oyun oynuyolar ablası bir şey yok diyesim geliyor.
O açıdan bakınca o da doğruBacım sen kimle savaş çıkar diye korkuyorsun.Sen siyasilere bakma.Dün terörist bu idam edelim derler ,yarın gelsin meclise konuşsun derler.Sen onlara ne bakiyon.Memur olmuşsun.Sen tatilde nereleri gezeyim planı yap, sevgili yap...Gençlik gençlerin elinde heba oluyor gerçekten
İkinci el araba fiyatları azalma eğiliminde değil mi?Ya hu ne kadar kaygilisin!? Sen önce içindeki savaşı bitir, cidden bak! Savaş durumu yok şu an. Hem savaş dışında insanın başına bin türlü şey gelebilir. İlle de savaş olması gerekmiyor. Senin bu mantığınla hiç market alışverişi yapmamamız, hic işe gitmememiz gerek.
Araba gerçekten ihtiyacınsa bir an önce al, çünkü zaman geçtikçe araba fiyatları artıyor. Eğer arabaya çok ihtiyaç duymuyorsan ona harcayacağın parayla güzel bir yerde küçük de olsa bir arsa al. Dursun.
Şu an bir azalma durumu yok. Onu kastederek yazmıştım.İkinci el araba fiyatları azalma eğiliminde değil mi?