Geçen yıl olan depremde banka binaları da yıkıldı. O zaman ne oluyor onu hiç bilmediğim için düşünemedim. Ya da kapıda tek güvenlik var ne kadar erişilmez bir kasa oluyor ki?Fiziki altin alip banka kasasina koymayi hic dusunmediniz mi?
Haklısınız ama elimde değil.Astrolog nerden bildin savaş mı çıkacak lütfen ya kendinizi bu denli yeyip bitirmeyin evet böyle bir şey olur diye korkuyoruz ama hayata devam etmek zorundayiz sizde umutsuzluk yerine yaşayın şu hayatı
Bence aracınızı alın artık,en azından elimdeki para ile bir şey aldım diye motive olursunuz ocakta zam gelir kredi de çekecekseniz cuzzi çekin idare edersiniz..3 yıl ne ki..ben 15 yıldır çalışıyorum anca bir ev bir araba alabildik hala borçları ödeniyor araba da 600 lükMerhabalar, içim çok çok sıkıldı buraya konu açmak istedim.
Memurum ve yaklaşık üç senedir çalışıyorum. Birikim yaparken çok hatalarım oldu. Paramı hep uzun süre tl olarak bankada tuttum. En son geçen Mart ayında gaza gelip altın hesabından altın aldım. Politika faizi diye bir şey çıktı altın düştü ve hemen sonrasında anında zararım otuz bin gibi bir şey oldu. O ara baya buhranlara girdim. Fiziki altın alamıyordum çünkü ben apartta kalıyorum burası olmaz ve babamların binası da güvenilir değil hırsızlık olayları çok oldu. Dindar biri değilim ama faizden de hoşlanmıyorum o yüzden ona da hiç bulaşmadım. Kripto falan öyle şeylerden de hiç anlamam. Marttan sonra da altın hesabından da altın almadım ha bu ay kredi çeker araba alırım ha sonraki ay derken öyle tl de kalıp değer kaybetmeye devam etti. Şimdi bakıyorum ve kendimi salak gibi hissediyorum. Bir ara bir arsa alacaktım o olmadı araba almak istedim o da olmuyor. İş yerinden çocuklara bakıyorum ellerinde iki kuruş bile olsa ikiye katlayıp değerlendiriyorlar ben yemeyip içmeyip dişimden tırnağımdan arttırıyorum hatta bu yüzden eve çıkmayıp apartta kalıyorum ama elimde avucumda olan da sürekli değer kaybediyor. Yani kaybım çok fazla mesela bir şey alacağım zaman krediye bulaşmadan alabilirmişim ama hâlâ araba almak için falan kredi çekmem gerekiyor çünkü akılsızlık ettim sürekli.
Şimdi bir de savaş korkusu çıktı. Yani elbette bu coğrafyada bu ihtimal her zaman vardı ama hiç bu kadar da yakın olmamıştı. Şu X cengaverleri gibi gelsinler şöyle olur böyle olur naraları atabilen biri değilim çünkü evet zaten ekonomik bir savaşın içindeyiz ama topla tüfekle yapılabilecek bir savaş maddi ve manevi ülkemizi ne hale getirecek? Günlerdir astrologların görüşlerini bile açıp dinliyorum o kadar kafayı taktım. Yediğimden içtiğimden bile zevk alamıyorum. Ülkem için korkuyorum ama kendi açımdan da daha çok böyle tükenmişliğe sürükleniyorum çünkü Allah korusun böyle bir durumda banka hesaplarımıza el konulur muhtemelen bankada olanın kimseye bir hayrı olmaz. Araba almayı çok çok istiyorum ama son birkaç gündür o bile böyle anlamsız gelmeye başladı çünkü almış olsam o da boşuna olmuş olacak bir savaş senaryosunda. Ya zaten atanmaydı birikim yapmaydı derken gençliğimi hiç yaşayamadım şimdi savaş korkusu yüzünden iyice kötü oluyorum. Bu yaz herkes tatile gitti ben araba alırken elimde para olsun deyip kös kös oturup milletin hikayelerini izledim. Şimdi ne yapmalıyım ne düşünmeliyim hiç bilmiyorum.
Bence mantıklı bu .imza karşılığı istediğin zaman sadece sen bakabiliyorsunGeçen yıl olan depremde banka binaları da yıkıldı. O zaman ne oluyor onu hiç bilmediğim için düşünemedim. Ya da kapıda tek güvenlik var ne kadar erişilmez bir kasa oluyor ki?
Savaş olduğunda arabalar ne olacak?Bence aracınızı alın artık,en azından elimdeki para ile bir şey aldım diye motive olursunuz ocakta zam gelir kredi de çekecekseniz cuzzi çekin idare edersiniz..3 yıl ne ki..ben 15 yıldır çalışıyorum anca bir ev bir araba alabildik hala borçları ödeniyor araba da 600 lük
Ya üç yıldır çalışıyorum neden binam yok demiyorum ki N NitritBence aracınızı alın artık,en azından elimdeki para ile bir şey aldım diye motive olursunuz ocakta zam gelir kredi de çekecekseniz cuzzi çekin idare edersiniz..3 yıl ne ki..ben 15 yıldır çalışıyorum anca bir ev bir araba alabildik hala borçları ödeniyor araba da 600 lük
Psikolojik destek al her şeyden önce. Böyle yaşıyorsan sürekli gerçekten, hiç normal değilSavaş olduğunda arabalar ne olacak?
Bu aralar böyle yaşıyorum sadece. Gerçekten savaş çıkarsa arabayı boşuna mı almış olurum yoksa sağ çıkarsam bana kalır mı?Psikolojik destek al her şeyden önce. Böyle yaşıyorsan sürekli gerçekten, hiç normal değil
Savaş çıkacak diye yaşıyorsan hiç para biriktirme o zaman neden para biriktiriyorsun? Doğru düzgün bir daire kirala düzgünce yaşa. Niye yemeyip içmeyip para biriktiriyorsun?Bu aralar böyle yaşıyorum sadece. Gerçekten savaş çıkarsa arabayı boşuna mı almış olurum yoksa sağ çıkarsam bana kalır mı?
Bulundugunuz sehirde bir banka kasasi tutmak zorunda degilsiniz, ulkede devlet bankalari da var, güvenilir ozel bankalarda, bu ülkenin banka sistemi oldukca guvenilir merak etmeyin. Ornegin, deprem riski oldukca az olan Ankara'da bir banka kasasi acip fiziki altin birikimi yapabilirsiniz.Geçen yıl olan depremde banka binaları da yıkıldı. O zaman ne oluyor onu hiç bilmediğim için düşünemedim. Ya da kapıda tek güvenlik var ne kadar erişilmez bir kasa oluyor ki?
Annenle aran nasıl al bilezik annen koluna taksin ya da sen her ay kendine su yeni moda olan kibrit ki Ajda mi ne onlardan alsan çok tatlı duruyor bu kadar karamsar olmanın bir anlamı yok. Biraz da ye iç gez.Merhabalar, içim çok çok sıkıldı buraya konu açmak istedim.
Memurum ve yaklaşık üç senedir çalışıyorum. Birikim yaparken çok hatalarım oldu. Paramı hep uzun süre tl olarak bankada tuttum. En son geçen Mart ayında gaza gelip altın hesabından altın aldım. Politika faizi diye bir şey çıktı altın düştü ve hemen sonrasında anında zararım otuz bin gibi bir şey oldu. O ara baya buhranlara girdim. Fiziki altın alamıyordum çünkü ben apartta kalıyorum burası olmaz ve babamların binası da güvenilir değil hırsızlık olayları çok oldu. Dindar biri değilim ama faizden de hoşlanmıyorum o yüzden ona da hiç bulaşmadım. Kripto falan öyle şeylerden de hiç anlamam. Marttan sonra da altın hesabından da altın almadım ha bu ay kredi çeker araba alırım ha sonraki ay derken öyle tl de kalıp değer kaybetmeye devam etti. Şimdi bakıyorum ve kendimi salak gibi hissediyorum. Bir ara bir arsa alacaktım o olmadı araba almak istedim o da olmuyor. İş yerinden çocuklara bakıyorum ellerinde iki kuruş bile olsa ikiye katlayıp değerlendiriyorlar ben yemeyip içmeyip dişimden tırnağımdan arttırıyorum hatta bu yüzden eve çıkmayıp apartta kalıyorum ama elimde avucumda olan da sürekli değer kaybediyor. Yani kaybım çok fazla mesela bir şey alacağım zaman krediye bulaşmadan alabilirmişim ama hâlâ araba almak için falan kredi çekmem gerekiyor çünkü akılsızlık ettim sürekli.
Şimdi bir de savaş korkusu çıktı. Yani elbette bu coğrafyada bu ihtimal her zaman vardı ama hiç bu kadar da yakın olmamıştı. Şu X cengaverleri gibi gelsinler şöyle olur böyle olur naraları atabilen biri değilim çünkü evet zaten ekonomik bir savaşın içindeyiz ama topla tüfekle yapılabilecek bir savaş maddi ve manevi ülkemizi ne hale getirecek? Günlerdir astrologların görüşlerini bile açıp dinliyorum o kadar kafayı taktım. Yediğimden içtiğimden bile zevk alamıyorum. Ülkem için korkuyorum ama kendi açımdan da daha çok böyle tükenmişliğe sürükleniyorum çünkü Allah korusun böyle bir durumda banka hesaplarımıza el konulur muhtemelen bankada olanın kimseye bir hayrı olmaz. Araba almayı çok çok istiyorum ama son birkaç gündür o bile böyle anlamsız gelmeye başladı çünkü almış olsam o da boşuna olmuş olacak bir savaş senaryosunda. Ya zaten atanmaydı birikim yapmaydı derken gençliğimi hiç yaşayamadım şimdi savaş korkusu yüzünden iyice kötü oluyorum. Bu yaz herkes tatile gitti ben araba alırken elimde para olsun deyip kös kös oturup milletin hikayelerini izledim. Şimdi ne yapmalıyım ne düşünmeliyim hiç bilmiyorum.
Araba meselesi ne olacakAnnenle aran nasıl al bilezik annen koluna taksin ya da sen her ay kendine su yeni moda olan kibrit ki Ajda mi ne onlardan alsan çok tatlı duruyor bu kadar karamsar olmanın bir anlamı yok. Biraz da ye iç gez.
Ya sorunum üç yıl çalıştım neden evim arabam yok değil tabi ki. Hani elimde beş olabilirdi salaklığım yüzünden üç var. Bu yani. Şimdi ise bu savaş riski böyle daha da beni karamsarlığa sokuyor.Sizi fazla endişeli gördüm Eğer psikolojik durumunuzu bu denli etkileyecekse biraz haberlerden uzak durun derim ev bak araba konusunda ise doğru sahip olduk Çok şükür iyi kötü kafamızı sokacak evimiz veya bindiğimiz Bir arabamız var ama çok acelecisiniz 3 yıllık bir çalışma hayatıyla 3 yıllık bir birikim de her şey olmuyor en az 10-15 sene çalıştık da bunlara sahip olabildik kendisi Hedef koyma konusunda daha motivasyonlu ilerlemek istiyorsanız alın Arabanızı elinizdeki birikimle üstüne de kredi çekersiniz En azından onu bitirmek gibi bir hedefiniz olur Onun dışında Bakın bu dinde de var yani sura dahi üflenmiş olsa elindeki fidanı dik diyorlar toprağa
Allâh o günleri bız kullarına yaşatmaz inşallah.Ya sorunum üç yıl çalıştım neden evim arabam yok değil tabi ki. Hani elimde beş olabilirdi salaklığım yüzünden üç var. Bu yani. Şimdi ise bu savaş riski böyle daha da beni karamsarlığa sokuyor.