Savaş Stresi ve Ekonomik Buhranlar

İsrail'le savaşı kastediyorsaniz öyle birşey yok.Ama bence de ülkenin durumu çok kötü.Tl de paranızı tutmakla çok büyük hata yapmışsınız.kisa vade değil ise uzun vadede faiz her zmana paranızı eritir.

Bence araba almayın.tek başına iseniz ve çok gerekli değilse hiç gerek yok.Bir sürü masraf.İnanin aldıktan sonra çok pişman olursunuz.Eger iyi bir yatırım yapmak istiyorsanız tarla ya da arsa almalisiniz.Arsalar pahalı ama tarla olabilri.Ben Denizli'nin bir ilcesindenim.Kardesim polis eşi öğretmen ve bu sene 5 dönüm yer aldılar.Dekari 150 bin yaklasik.tarla suyun dibinde ve verimli arazi.Hersey ekilir dikilir.Ben de elimde olan parayla buradan tarla bakıyorum.Bu şekilde yatırımlara yönelin.toprak her zaman kazanır ve sizden çalmaz araba gibi.tam aksine getirir

banka altin aldiginizda hem alirken hem satarken komisyon kesiyor o yüzden her zaman fiziki altın daha iyi

Allah iyiliğinizi versin bu kısma çok güldüm
Şimdi düşününce banada komik geliyor, savaş diyince gözümün önüne bu sahne gelir hep.
savaş lafı duyunca 3 aylık maaşımla zor geçiniyorum diyen babaannemin dolarları markları ortaya çıkar anneme beyaz carsaf kat kat yapilarak kemer gibi sarılır, savaş riski ortadan kalkinca o dolarlar marklar toz bulutu seklinde ortadan kaybolurdu
Kendi kizida vardı ama neden anneme baglardı acaba çok merak ediyorum hala
Ben kendimi bildim bileli aha savaş çıktı aha savaş çıkacak paniği hep oldu.
çıkarmı bilmem ama çıkarsa zaten para bir işe yaramayacak çıkmazsada param var iste gül gibi gecinir giderim.

Cidden sizinle hayat çekilmez gibi.Her şey olacağına varır,birikimi de bu kadar takıntı haline getirmeyin.Çok biriktirenlerin çoğu onu yemeden ölüp gidiyor.

Bu gerçekçi yorumunuz iyice kalbimi sıkıştırdı gerçekten. Üzerimi giyip biraz yürüyüş yapmaya çıkacağım. Çok kötü oldum.
Son üç yıldır dişinden tırnağından arttır politikam vardı. İmkan olsa belki böyle olmazdım. Yani şöyle maalesef atandığım ilde hiç sosyal çevrem yok. Ben de hani kendime maddi hedefler koymuştum. Araba almak gibi. Şu an araba almaya da çok yaklaştım aslında. Ama işte savaş riski böyle güm diye ortaya düşünce bu sefer de her şey anlamsız o kadar çabam boşmuş gibime gelmeye başladı. Araba alsam dediğiniz gibi savaş durumunda bana kalmaz. Banka zaten hesaplara el koyar. Fiziki olsa takıların çok güzelmiş deyip bana bırakmazlar sonuçta. Gerçi aç mı kalacağız ölecek miyiz ne olacak o da belli değil. Düşündükçe kötü oluyorum.

Araba mı alayım yatırım mıı yapayım bu koşullarda?

Bu ne saçma bir mantık? Savaş çıkabilir, deprem olabilir hatta yarın bir gün öleceksiniz diye de hiçbir şey almayın oldu olacak. Tedavi olmanız gerekiyor, bu kadar kaygıyla hayatınızı kendinize rezil edersiniz.

Bu arada savas durumunda devletin ilk el koyacagi mal lojistik gerekcelerle her zaman arabadir.

Oncelikle jeep, kamyon, tir vb araclara el koyulur, ihtiyac devam ettikce sirayla kasa kuculterek hepsine el konulur. Yani korkunuz savassa arac en mantiksiz yatirim.

Bu aralar böyle yaşıyorum sadece. Gerçekten savaş çıkarsa arabayı boşuna mı almış olurum yoksa sağ çıkarsam bana kalır mı?
Savaş çıktığında araba aklınıza gelir mi sanıyorsunuz? Filistine bakın bakalım hangisi zamanında yaptığı birikimin derdinde? Aklınızı başınıza alın Allah aşkına. Bi gün var oda bugün! Araba almak istiyorsanız alın ve kullanın. Savaş çıkarsa onuda o zaman düşünürsünüz.

ya arkadasim savas cikmasa da o arabayla kaza yapıp ölme ihtimalin var. yani ihtimallerle yasanir mi allah askina?
ya savas cikarsa diyorsun. inan bana savasin cikma ihtimali ile senin yaya gecidinde karsidan karsiya gecerken ölme ihtimalin ayni.
ikisi de yüzde elli.
evden cikmaman lazim bu hesapla diyeceğim ama depremde evde ölme ihtimalin de yuzde 50
ustelik buna da daha kaliteli güvenli evlere kira odeyip engel olamazsin. dedigim gibi 6 subatta arama kurtarma ekibine yardim ediyordum. o kadar cok duydum ki aslinda o evde oturmayan insanlarin enkazdan çıktığını. tatil günü diye gelen aslinda baska sehirde olan vs. ayni sekilde evi yıkıldıği halde o gun baska yerde olup kurtulan...belki hatirlarsin izmirdeki depremde vefat eden torun anane vardi o apartmana disci klinigine gelmisler.
ya da en cokmeyecek yer hastane çöktü hatayda belki basit hastaliktan yatan insanlar vefat etti.
vs vs vs
bunca kaygiyla yasanmaz.
100bin bu devirde para degil. cek kredini memursun odersin zaten bir senede.
hatta yeni üyelere sifir faizli kredi veriyorlar 3 aylik. 50 binini öyle cek doviz yap 3 ay sonra odemen bitince de 50 bini uzun uzun faizli ceker ödersin.
mutsuz olmaya sebep aramaya gerek yok. kaderinde ne varsa onu yasayacaksin yani. cok fazla kaygin varsa da ilac kullanabilirsin- yarari olur

Ya hu ne kadar kaygilisin!? Sen önce içindeki savaşı bitir, cidden bak! Savaş durumu yok şu an. Hem savaş dışında insanın başına bin türlü şey gelebilir. İlle de savaş olması gerekmiyor. Senin bu mantığınla hiç market alışverişi yapmamamız, hic işe gitmememiz gerek.

Araba gerçekten ihtiyacınsa bir an önce al, çünkü zaman geçtikçe araba fiyatları artıyor. Eğer arabaya çok ihtiyaç duymuyorsan ona harcayacağın parayla güzel bir yerde küçük de olsa bir arsa al. Dursun.

Benden sana tavsiye henüz çok gençsin ye iç gez. Hayatın tadını çıkart. Tatile git. Üç günlük dünya malını arkasında bırakıp gün yüzü göremeden ölen insanlarla dolu. Tabiki yarını dusunmek iyidir ama sen daha yolun çok basindasin. Ruhun 50 yaşında gbi şimdiden. Üstelik savaş çıkarsa diye araba almamak bankaya el konulur diye birikim yapamamak psikolojiside normal değil. Bir psikologa görün.

güzel kardeşim sizi Norveç'ten buraya yeni mi yolladılar pazartesi işbaşı mı yapıyorsunuz?

tuzunu gazını çeliğini yolladığımız ülkeyle mi savaşa gircez?
bu coğrafyada savaş lafı geçmeyen gün mü var?

ha finansal okur yazarlığınızı arttırın elinizdeki parayla daha güzel yatırım yapmak için yollar arayın, bence siyaset filan kaygısıyla gününüzü ziyan edeceğinize bunları araştırın öğrenin.

ben de gündem takip ederim, çocukluktan gelme bir şey asla günlük ajans dinlenmeden uyunmazdı dedemlerin evinde, babam da günlük tüm gazeteleri takip ederdi, bültenleri dinlerdi vs.
Dinlerim, takip ederim ama siyasetçilerin 100 dediğinin 99u yalan 1i de şüpheli...

ÖZET

KONU SAHİBİ, birikim yaparken yaptığı hatalar yüzünden maddi kayıplar yaşadığını ve savaş ihtimali gibi endişelerle tükenmiş hissettiğini belirtiyor; ne yapması gerektiğini bilemiyor.

Ya tabi ki öyle ama savaş en olağanüstü durum ya o yüzden ekstra korkutuyor. Tabi ki en önemli can güvenliğim, sağlığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…