Savaş Stresi ve Ekonomik Buhranlar

Saçma gelecek belki ama ileride NATO Doğu Blok'u savaşı patlarsa Antalya'dan çıkmasından korkuyorum. Ruslar bir yeri sahiplenince bu sahiplendiği ülke için çok tehlikeli hale geliyor. Şu an Antalya'nın özellikle doğu bölümünde çok fazla Rus var. Kalıcı olarak yerleşmişler.

Saçma gelecek belki ama ileride NATO Doğu Blok'u savaşı patlarsa Antalya'dan çıkmasından korkuyorum. Ruslar bir yeri sahiplenince bu sahiplendiği ülke için çok tehlikeli hale geliyor. Şu an Antalya'nın özellikle doğu bölümünde çok fazla Rus var. Kalıcı olarak yerleşmişler.
Her tarafta değişik bir millet var. Ülkede garip gibi kaldık zaten.

A Aleenn bakın yarın 29 Ekim. 101 yıl önce sahip olduğu her şeyi ortaya koyup savaşan insanlar sayesinde yarın Cumhuriyeti kutlayacağız.

Eğer ülkede savaş çıkarsa, atalarımızın yaptığı gibi ülkemizi savunmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ülkenin elden gittiği bir durumda altının arabanın bir önemi var mı gerçekten?

Ben de Esenyurt tan çıkacağını düşünüyorum

Berlin de bile daha çok Türk var😬

Geçen yıl olan depremde banka binaları da yıkıldı. O zaman ne oluyor onu hiç bilmediğim için düşünemedim. Ya da kapıda tek güvenlik var ne kadar erişilmez bir kasa oluyor ki?
Savaş olduğunda arabalar ne olacak?
Ben de geleceği teminat altına alarak yaşamayı seven biriyim. Hepimiz ülkenin durumundan dolayı tedirginiz. Ama sizinki çok fazla. Bu kadar ince düşünürsek yarın sokakta yürürken kafamıza bir taş da düşebilir, karşıdan karşıya geçerken araba da çarpabilir. İhtimaller her zaman vardır. Böyle düşünerek yaşayamazsınız.

Merhabalar, içim çok çok sıkıldı buraya konu açmak istedim.

Memurum ve yaklaşık üç senedir çalışıyorum. Birikim yaparken çok hatalarım oldu. Paramı hep uzun süre tl olarak bankada tuttum. En son geçen Mart ayında gaza gelip altın hesabından altın aldım. Politika faizi diye bir şey çıktı altın düştü ve hemen sonrasında anında zararım otuz bin gibi bir şey oldu. O ara baya buhranlara girdim. Fiziki altın alamıyordum çünkü ben apartta kalıyorum burası olmaz ve babamların binası da güvenilir değil hırsızlık olayları çok oldu. Dindar biri değilim ama faizden de hoşlanmıyorum o yüzden ona da hiç bulaşmadım. Kripto falan öyle şeylerden de hiç anlamam. Marttan sonra da altın hesabından da altın almadım ha bu ay kredi çeker araba alırım ha sonraki ay derken öyle tl de kalıp değer kaybetmeye devam etti. Şimdi bakıyorum ve kendimi salak gibi hissediyorum. Bir ara bir arsa alacaktım o olmadı araba almak istedim o da olmuyor. İş yerinden çocuklara bakıyorum ellerinde iki kuruş bile olsa ikiye katlayıp değerlendiriyorlar ben yemeyip içmeyip dişimden tırnağımdan arttırıyorum hatta bu yüzden eve çıkmayıp apartta kalıyorum ama elimde avucumda olan da sürekli değer kaybediyor. Yani kaybım çok fazla mesela bir şey alacağım zaman krediye bulaşmadan alabilirmişim ama hâlâ araba almak için falan kredi çekmem gerekiyor çünkü akılsızlık ettim sürekli.

Şimdi bir de savaş korkusu çıktı. Yani elbette bu coğrafyada bu ihtimal her zaman vardı ama hiç bu kadar da yakın olmamıştı. Şu X cengaverleri gibi gelsinler şöyle olur böyle olur naraları atabilen biri değilim çünkü evet zaten ekonomik bir savaşın içindeyiz ama topla tüfekle yapılabilecek bir savaş maddi ve manevi ülkemizi ne hale getirecek? Günlerdir astrologların görüşlerini bile açıp dinliyorum o kadar kafayı taktım. Yediğimden içtiğimden bile zevk alamıyorum. Ülkem için korkuyorum ama kendi açımdan da daha çok böyle tükenmişliğe sürükleniyorum çünkü Allah korusun böyle bir durumda banka hesaplarımıza el konulur muhtemelen bankada olanın kimseye bir hayrı olmaz. Araba almayı çok çok istiyorum ama son birkaç gündür o bile böyle anlamsız gelmeye başladı çünkü almış olsam o da boşuna olmuş olacak bir savaş senaryosunda. Ya zaten atanmaydı birikim yapmaydı derken gençliğimi hiç yaşayamadım şimdi savaş korkusu yüzünden iyice kötü oluyorum. Bu yaz herkes tatile gitti ben araba alırken elimde para olsun deyip kös kös oturup milletin hikayelerini izledim. Şimdi ne yapmalıyım ne düşünmeliyim hiç bilmiyorum.
Öncelikle astrologların görüşlerini takip etmeyi tamamen bırakıp mantıklı hareket edin. Bu zamana kadar iyi bir seçim yaparak parayı değerlendirememiş olabilirsiniz. Bu durumu değiştiremezsiniz. Şöyle düşünün kaza veya hastalık olabilirdi bu şekilde de parayı kaydedebilirdiniz. Onun yerine yanlış seçimler yaparak kârdan kaybettiniz. Deprem olur sel olur felaket olur banka batar vs. bunlar sizin engel olamayacağınız şeyler. Sizin düşünce yapınıza göre sokağa hiç çıkmamak gerekiyor hatta evde dahi oturduğunuz yerden kalkmamalısınız. Bu düşünce yapınızı değiştirmek için destek alın terapiye gidin.

Arkadaşların dediği gibi bankada kasada kiralayabilirsiniz, daha fazla vakit kaybetmeden kredi ile araba atabilirsiniz, güvenilir şirketlerin hisse senedini alabilirsiniz.

A Aleenn bakın yarın 29 Ekim. 101 yıl önce sahip olduğu her şeyi ortaya koyup savaşan insanlar sayesinde yarın Cumhuriyeti kutlayacağız.

Eğer ülkede savaş çıkarsa, atalarımızın yaptığı gibi ülkemizi savunmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ülkenin elden gittiği bir durumda altının arabanın bir önemi var mı gerçekten?
Çok siyaset yapmak istemiyorum ama savaş çıkması durumunda ülke içindeki sığınmacılar ne olacak? Her taraf değişik değişik milleten insan kaynıyor, kendi vatanımızda yabancı gibi kaldık. Dışa karşı savaşırsın ama ülke içindeki karışıklıklar ne olacak ki? Yani bir şeyler atalarımızın yaptığı gibi olmayacak sanki.

Çok siyaset yapmak istemiyorum ama savaş çıkması durumunda ülke içindeki sığınmacılar ne olacak? Her taraf değişik değişik milleten insan kaynıyor, kendi vatanımızda yabancı gibi kaldık. Dışa karşı savaşırsın ama ülke içindeki karışıklıklar ne olacak ki? Yani bir şeyler atalarımızın yaptığı gibi olmayacak sanki.
Tamam sen böyle devam et. Hiç olmamış şeyler üzerine fikir yürütüp hayatı kendine zindan et. Aferin böyle devam (!).

O dönemde hem içeride hem dışarda düşmanla savaşılmış. Daha kötü bir senaryo ile karşılaşma ihtimalimizin çok düşük. Ayrıca kendi ülkesi için savaşmamış insanlar ile karşı karşıya gelmenin korkutucu olduğunu düşünmüyorum.

Bankanın aylık kasa kirası altın getirisini götürüyor zaten.
Yanlış bilgi.
Geçen yıl altının gramını 1810 liradan aldım tam bu ayda. Şu anda 3000 lira üzerinde. Yıllık kasa kirası 1400 lira. Kasaya da sadece bir gram altın koymuyoruz yani

Ben neden paranizi vadeli hesapta tutmadiginizi anlamadim acikcasi. Su siralar gayet guzel faiz oranlari var.
Siz galiba bu faiz kelimesine takilmissiniz ama sizin bildiginiz faiz bu faiz degil. Bu vadeli hesaplarin faizi paranizin degerini korumaya yonelik bir durum gibi dusunun. Dun 10 liraya peynir alirken bugun 50 liraya aliyorsunu ayni peyniri diyelim. Bu sizin paranizin tl bazinda deger kaybettigini gosterir. Siz elinizdeki para ile dun 10 kg peynir alabiliyorken, bos tuttugunuz para ile bugun 2 kg peynir alabilirsiniz ama vadeli bir hesaba koysaydiniz yine az cok bugun 10 kg peynir alabiliyor olacaktiniz.
Ayni mantigi altin alirken yapmissiniz. Siz paranizin tl bazindaki degeri altin alarak korumaya calismissiniz. Ayni mantik vadeli hesaptaki para ile tamamen ayni mantik sadece kullandiginiz arac farkli.
Bence siz vadeli hesap isini bir dusunun cunku bugunlerde faizler baya guzel. Bir kismini altinda tutun derim ben cunku ulkede savas cikmasa bile dunya genelinde bir savas havasi var ve altin baya kazandiriyor. Bir kismini da 3 aylik vadeli bir hesaba yatirin. Hem yumurtalarinizi ayni sepete koymazsiniz.

savaş çıkması o kadar kolay bişey değil arkadaşlar
tamam ülkeyi yönetenleri bazen çok küçümsüyoruz ama bu tarz konularda da savaşı göze alacak adamlar değiller
ayrıca neden savaş çıksın onu anlamadım. gerçekten çok ciddi bir sebep olmalı. diplomasi diye bir şey var
erdoğan da ülkeyi savaşa sürükleyecek bir adam değil merak etmeyin

sana gelince konu sahibi. evet parayı tl olarak elde tutman yanlış olmuş ama şöyle düşün
en azından memursun, garanti bir işin ve düzenli gelirin var
senin maaşına, işine ve yılda 2 kere aldığın maaş zammına bişey olmaz
sen bundan sonraki süreçte altın falan almaya bak
eğer fiziki alacaksan banka kasasında saklaman lazım. kasa ücreti oluyor. araştır bu konuları
banka hesabı şeklinde de altın alabilirsin. bu da çok tercih edilen, yaygın bir kullanım
ben ve annem fiziki altınla uğraşmak istemediğimiz için banka hesabı tarzını tercih ediyoruz

fazla kaygılısın. bu kadar kaygılı olmak iyi değil
İnşallah dediğiniz gibi olur.

Yok artık ya cidden 🤦🏻‍♀️ savaş var zaten devamı da gelecek ama bizi maddiyat ekonomi dışında etkilemez ki siz hangi astrologu takip ediyorsunuz merak ettim
Karışık bakıyorum öyle bildiğim güvendiğim bir Astrolog yok. Ya zaten böyle şeylere eğilimli biri değilim normalde. Yani günlük burç yorumu bile yıllar önce denk gelmiştir herhalde göz ucuyla okumuşumdur. Savaş psikolojik olarak çok etkiledi öyle her şeyi iyi kötü irdeliyorum ondan.

Karışık bakıyorum öyle bildiğim güvendiğim bir Astrolog yok. Ya zaten böyle şeylere eğilimli biri değilim normalde. Yani günlük burç yorumu bile yıllar önce denk gelmiştir herhalde göz ucuyla okumuşumdur. Savaş psikolojik olarak çok etkiledi öyle her şeyi iyi kötü irdeliyorum ondan.
Doğru astrolok dinlemiyorsunuz dikkat edin

X