- 29 Nisan 2023
- 1.327
- 2.527
- 36
Neden ister? Seçim sebebiyle mi?Banka hesabım birikim için yok,sadece maaş kartım var,yatırımlarımı fiziki olarak döviz ve altına yapıyorum yıllardır ve sadece banka kasasına koyuyorum. Depremde kasalara bir şey olmadı,jandarma insanlara değil de bankaları korumaya koştu dikkat ettiyseniz. En güvenilir yer banka kasasıdır. Devlet de el koyarsa en son kasaya geliyor sıra,önce banka hesaplarını alıyorlar.
Savaş hep vardı,hep de var olacak. Mevcut hükümet zaten savaş ister her zaman. Fazla siyasi yorum yapmayayım ama. Siz psikolojinizi korumaya bakın. Paranızı da öncelikle yiyin için gezin. Kalırsa biriktirirsiniz. Bir daha bu yaşta olmayacaksınız.
Tüm tartışmalara son nokta falanSavaş çıkmaz.
Kasaya ne kadar ödüyorsunuz?Banka hesabım birikim için yok,sadece maaş kartım var,yatırımlarımı fiziki olarak döviz ve altına yapıyorum yıllardır ve sadece banka kasasına koyuyorum. Depremde kasalara bir şey olmadı,jandarma insanlara değil de bankaları korumaya koştu dikkat ettiyseniz. En güvenilir yer banka kasasıdır. Devlet de el koyarsa en son kasaya geliyor sıra,önce banka hesaplarını alıyorlar.
Savaş hep vardı,hep de var olacak. Mevcut hükümet zaten savaş ister her zaman. Fazla siyasi yorum yapmayayım ama. Siz psikolojinizi korumaya bakın. Paranızı da öncelikle yiyin için gezin. Kalırsa biriktirirsiniz. Bir daha bu yaşta olmayacaksınız.
Pek çok sebebi var.Neden ister? Seçim sebebiyle mi?
Senelik 1400 lira ödüyorum küçük boy kasa için. İçine çok şey sığıyor,küçük dediğine bakmayınKasaya ne kadar ödüyorsunuz?
Velev ki savas cikti. Aracin uzerine bomba dusemez mi? Siz atilan bir bombada olemez misiniz? Hic mi haber izlemiyorsunuz? Online bankacilik acip oradan alin altini, dovizi. Arttirdiginiz paraya da biraz kiyip iyi bir psikologa gorunun. Durumunuz pek ic acici degil.Bu aralar böyle yaşıyorum sadece. Gerçekten savaş çıkarsa arabayı boşuna mı almış olurum yoksa sağ çıkarsam bana kalır mı?
Peki araba almak mı bu şekilde birikim yapmak mı daha mantıklı olur şu an için?Senelik 1400 lira ödüyorum küçük boy kasa için. İçine çok şey sığıyor,küçük dediğine bakmayın
Pek çok sebebi var.
Savaş korkusu son birkaç aydır başladı. Siyasilerin net söylemleri, birtakım ülkelerin Türkiye için açıkça ortaya koyduğu planlar vs. Yani tabi ki bölge itibariyle bu risk hep vardı ama ilk defa sonuçta bu kadar kapıya dayandı. Bu dişinden tırnağından arttırma mevzusu ise üç yılda dayanıyor.Ben de banka kasası kullanıyorum. Gayet güvenli buluyorum.
Ama benim anlamadığım araba alsam savaş çıkınca ne olacak diyen biri neden bu kadar dişinden tırnağından artırıp biriktiriyor.
Birikiminizle hiç kredi çekmeden araba alabiliyorsanız hemen alın. Ama krediye ihtiyacınız varsa altın alıp kasada biriktirmeye devam edin.Ben bugüne kadar çok araba aldım sattım,hepsinde bu yöntemle biriktirmiştim.Peki araba almak mı bu şekilde birikim yapmak mı daha mantıklı olur şu an için?
Alacağım arabaya göre yüz bin kadar kredi ihtiyacım var. Arabam olsun çok istiyorum ama hem savaş riski hem ekonominin bu hali acaba kötü bir fikir mi? Bu ajdar bilezik falan onlar nasıl? Gold takı bile hiç sevmem ama birikim için alıp taksam nasıl olur? Bir de altın hesabım o şekilde kalmalı mı yoksa bozdurup fiziki altın alıp kasaya mı koymalıyım?Birikiminizle hiç kredi çekmeden araba alabiliyorsanız hemen alın. Ama krediye ihtiyacınız varsa altın alıp kasada biriktirmeye devam edin.Ben bugüne kadar çok araba aldım sattım,hepsinde bu yöntemle biriktirmiştim.
Bankalar kendi elemanlarıni gönderip enkazı vs kaldırtip kasaları kurtariyor genelde.Geçen yıl olan depremde banka binaları da yıkıldı. O zaman ne oluyor onu hiç bilmediğim için düşünemedim. Ya da kapıda tek güvenlik var ne kadar erişilmez bir kasa oluyor ki?
Altın hesabı hiç kullanmadım bir fikrim yok. Kasa bana daha uygun geliyor her zaman. İstediğinde alıp koyabiliyorum değerli eşyalarımı. Banka sevmem zaten,istediğin parayı bile çekemiyorsun yüklü miktar ise bir gün önceden haber vermen gerekiyor falan hiç elverişli değil. Fiziki altını da ajda bilezik olarak alırsanız yine dezavantaj çünkü 22 ayar onlar. Sizin 24 ayar külçe almanız lazımAlacağım arabaya göre yüz bin kadar kredi ihtiyacım var. Arabam olsun çok istiyorum ama hem savaş riski hem ekonominin bu hali acaba kötü bir fikir mi? Bu ajdar bilezik falan onlar nasıl? Gold takı bile hiç sevmem ama birikim için alıp taksam nasıl olur? Bir de altın hesabım o şekilde kalmalı mı yoksa bozdurup fiziki altın alıp kasaya mı koymalıyım?