Savaş Stresi ve Ekonomik Buhranlar

savaş riski muhtemel ki herkesi buhrana sokan bir durum ama onu düşünerek yaşayamayız. bu şey gibi bence; hepimizin kanser riski var ama mecburen günü kurtarmaya çalışarak yaşıyoruz. ben çok fazla haber izlememeye çalışıyorum. çünkü sizin gibi kötü senaryolar kafamı bulandırıyor. bende para biriktirsem doğru hamleler yapsam şu an belki 600 bin param olurdu ama 300 bin var mesela ne yapayım? kendimi paralayamam ya. 600 binim olmafi 300 de kaldı diye tatile gitmemezlik yapmiyorum. ha o tatile gitmesem param 400 olacak ama olsun. ölümlü dünya nereye kadar para biriktiricem? allahim ülkemizi milletimizi hepimizi korusun. güzel düşünelim guzel olsun

Banka hesabım birikim için yok,sadece maaş kartım var,yatırımlarımı fiziki olarak döviz ve altına yapıyorum yıllardır ve sadece banka kasasına koyuyorum. Depremde kasalara bir şey olmadı,jandarma insanlara değil de bankaları korumaya koştu dikkat ettiyseniz. En güvenilir yer banka kasasıdır. Devlet de el koyarsa en son kasaya geliyor sıra,önce banka hesaplarını alıyorlar.

Savaş hep vardı,hep de var olacak. Mevcut hükümet zaten savaş ister her zaman. Fazla siyasi yorum yapmayayım ama. Siz psikolojinizi korumaya bakın. Paranızı da öncelikle yiyin için gezin. Kalırsa biriktirirsiniz. Bir daha bu yaşta olmayacaksınız.

Neden ister? Seçim sebebiyle mi?

Kasaya ne kadar ödüyorsunuz?

Bu aralar böyle yaşıyorum sadece. Gerçekten savaş çıkarsa arabayı boşuna mı almış olurum yoksa sağ çıkarsam bana kalır mı?
Velev ki savas cikti. Aracin uzerine bomba dusemez mi? Siz atilan bir bombada olemez misiniz? Hic mi haber izlemiyorsunuz? Online bankacilik acip oradan alin altini, dovizi. Arttirdiginiz paraya da biraz kiyip iyi bir psikologa gorunun. Durumunuz pek ic acici degil.

Ben de banka kasası kullanıyorum. Gayet güvenli buluyorum.

Ama benim anlamadığım araba alsam savaş çıkınca ne olacak diyen biri neden bu kadar dişinden tırnağından artırıp biriktiriyor.
Savaş korkusu son birkaç aydır başladı. Siyasilerin net söylemleri, birtakım ülkelerin Türkiye için açıkça ortaya koyduğu planlar vs. Yani tabi ki bölge itibariyle bu risk hep vardı ama ilk defa sonuçta bu kadar kapıya dayandı. Bu dişinden tırnağından arttırma mevzusu ise üç yılda dayanıyor.

Peki araba almak mı bu şekilde birikim yapmak mı daha mantıklı olur şu an için?
Birikiminizle hiç kredi çekmeden araba alabiliyorsanız hemen alın. Ama krediye ihtiyacınız varsa altın alıp kasada biriktirmeye devam edin.Ben bugüne kadar çok araba aldım sattım,hepsinde bu yöntemle biriktirmiştim.

Aşırı kaygılısınız.
Evet savaş çıkabilir ama her an ev başınıza da yıkılabilir, dışarda yürürken kafanıza bir şey de düşebilir, yolda araba da çarpabilir, sakat da kalabilirsiniz vs vs.
Yani hayatta her zaman her ihtimali düşünecek olursak ohoooo. Böyle yaşanır mı? Şu ana geri dönün, savaş çıkarsa ne yapacağınızı o zaman düşünürsünüz

savas cikacagina eminsen arabayi ne yapacaksin? sanki ulkeden arabayla cikabileceksin. ayrica deprem olur banka coker diyorsun. savas olsa banka sana parani verecek mi???
benim rus eski sevgilim tüm birikimini doviz yapip bankada biriktirirdi. savas ciktigi gibi ambargo geldi. bankadaki parasi bankada duruyor. ne yollar denedi. hatta 5000-5000 bana gondermek istedi guvendiginden. o para da oyle sıkıştı kaldi geri alamadi. bak kac sene oldu kaldi parasi.
lubnan da ayni sekilde. zaten daha once de benzer seyleri yasadilar. bu savaşta da bankadaki paralarından oldu insanlar.
ayrica savasta evler yikiliyor arabalar yakiliyor. velev ki araban var sinirdan zar zor gectin (ki bizim komsularimiz vizeyle zor geciriyor bilmem savas ciksa bizi kim alir) seni belgesi vs olmayan arabanla kim alacak? o kadar sansli misin?
benim suriyeli cevrem ozellikle eskiden coktu. gayet de suriyenin insan gibi yasayan kesiminden. hepsi zar zor tikis tikis bir arabayla giris yapmis. sonrasinda kmlerce yol yuruyerek. bazi hikayeler var ozellikle dedelerden falan cokkk fazla arsasi mali mulku olan - birakmak istemeyen. en son onlar da direnip evlerini yok pahasina satip (çünkü paranin degeri yok doviz bulmak da imkansiz gibi bir sey savas ortaminda) insan kacakcisi tutuyorlarmis falan...
yani savaş demek senin arabanla dhaa rahat edecegin bir sey degil. zaten savas olan ulkelerde kolluk güçleri büyük savaş ile yoğun oldugundan adam oldurme - yagma - hirsizlik vs sallamiyorlar. bu yuzden araban zaten savaş çıksa muhtemelen birinci ayina kalmaz calinir. bak ukraynada yağma yapanları polis olmadığı icin totosu ciplak halde direklere bantliyorlardi zamaninda kac tane videosu var. polis kimsenin arabasinjn derdine dusemez yani savas ortaminda.
ayrica depremde arama kurtarmaci olarak calistim. hilte kullanmak icin kırıcı kullanmak icin elektrik lazim. deprem bolgesinde elektrik yok onda da jenaratore benzin lazim. kocaaa sehirde ve yan sehirleree gunlerce kimse benzin bulamadi. bizim isimizin aciliyeti oldugu ve herkesin elini tasin altina sokacagi türden bir sey oldugu icin araya birileri girdi de benzin bulabildik. yani savas ciksa benzin de bulamazsin kolay kolay. hele ki benzini aldığımız ülkeyle papaz olmussak hepten kötü.

yani demek istediğim kendini uzme. eger koca ulkede savas cikarsa yapacagin hic bri sey yok, kaderin neyse onu yaşayacaksın. düşünüp cozum uretmene hic gerek yok. hatta sana Kamondo ailesinin hikayesini okumani öneririm. galatadaki Kamondo merdivenlerini ve pek cok harika binayi yaptiran aile. Asiri asiri zenginler, osmanlida sarayla aralari iyi. ama ulke karisinca avrupaya gittiler. en son nazi kampinda öldürüldüler. aileden geriye kimse kalmadigi icin mirasçıları bile olmadi.
o yuzden ya ekonomik sikintilarina uzul ya savas cikarsa diye endiselen . ikisi bir arada olunca bana cok sacma geliyor. savasta evi arabasi olan adam da bir bir halti olmayan adam da

Son düzenleme:
Alacağım arabaya göre yüz bin kadar kredi ihtiyacım var. Arabam olsun çok istiyorum ama hem savaş riski hem ekonominin bu hali acaba kötü bir fikir mi? Bu ajdar bilezik falan onlar nasıl? Gold takı bile hiç sevmem ama birikim için alıp taksam nasıl olur? Bir de altın hesabım o şekilde kalmalı mı yoksa bozdurup fiziki altın alıp kasaya mı koymalıyım?

Geçen yıl olan depremde banka binaları da yıkıldı. O zaman ne oluyor onu hiç bilmediğim için düşünemedim. Ya da kapıda tek güvenlik var ne kadar erişilmez bir kasa oluyor ki?
Bankalar kendi elemanlarıni gönderip enkazı vs kaldırtip kasaları kurtariyor genelde.
paranizi tl de tutmasaydiniz keşke.
Son olarak bizim ülkemizde her daim savaş tam tamlığı yapılmıştır.
Ben hatirliyorum beş altı yaşımdaydım suriyeye meteor düşse babaannem savaş çıktı diyip kömürlügü yiyecekle doldurup annemin uzerinede kumaş kemer yapip paraları sarardı.
Bir savaş halinde annemin paralarla birlikte onuda kurtaracagina inanmış demek ki
Evet ortalık karışık ama sürekli bununla yaşayamayız zaten bir savaş olsa bizim gidebilecegimiz sınır bir ülke bile yok bizi kimse almaz paranizda olsa bir işe yaramaz.
O yüzden savaş olsa param nolacak diye düşünmeyin bankadan kasa vs kiralayıp fiziki altın vs alın koyacak yeriniz yoksa

Bende öğretmenim şuan birikim ile Ajda alıyorum okulda çoğu kişide var hiç de abes kaçmıyor bunu yapabilirsiniz sonra ilk fırsatta arabanızı alın bu zamana kadar hep öyle yaptık altın yada dolar biriktirdik ev yada araba alinabilecek zaman satıp peşinat yapıp kredi çektik maalesef kredi çekmeden zor biraz artık birşeyler almak. Savaş da ben çocukluğumdan beri ırak savaşı vardı hep bir korku var Ortadoğu hep karışık çıkar mı çıkmaz mı bilinmez zaten bunun için yapabileceğiniz birşey pek de yok siz yatırımınizi doğru yönlendirin

Altın hesabı hiç kullanmadım bir fikrim yok. Kasa bana daha uygun geliyor her zaman. İstediğinde alıp koyabiliyorum değerli eşyalarımı. Banka sevmem zaten,istediğin parayı bile çekemiyorsun yüklü miktar ise bir gün önceden haber vermen gerekiyor falan hiç elverişli değil. Fiziki altını da ajda bilezik olarak alırsanız yine dezavantaj çünkü 22 ayar onlar. Sizin 24 ayar külçe almanız lazım

Yüz bin kredi çekince zorlanacak mısınız? Alacağınız araba kaç model,sıfır mı ikinci el mi,ne marka hepsi önemli. 10 yaşında bir arabaysa mesela sadece vw mercedes,bmw gibi sağlam arabalardan alınmalı. Diğer markalarda yaşlı araba dezavantaj.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…