- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.661
- 798
- Konu Sahibi dreamtheater34
-
aman iyi bi falsom yok demek ki. gerçi kuzenimin 8 aylık oğlu benim memelere meylettiğinde "abla al bunu al al elliyo beni git doyur bunu" demişliğim de var ama anlamadığını varsayıyorum
Ayırt edemiyordur daha ablası :)
Anladığıniza emin misiniz ?Sanırım aynı ülkede hatta aynı dünyada yaşamıyoruz.
Benim mahallemde ki bir kreş (fulya park çocuk evi) kadın öğretmen 3-4 yaşında erkek çocuklarını taciz edip, videoya çekiyor, sınıfta herkesin ortasında çocuklara uygunsuz şeyler yaptırıyor diye kapandı.
İlkokula giderken, öz dayım tarafından tacize uğradım.
Bizim okulun karşısında olan tontik kırtasiyeci amca 4 erkek çocuğuna tecavüz ettiği ortaya çıktı.
şimdi bunlar amerikanın bir oyunu mu?
1984 tarzı bi durumdan bahsediyosun sanırım sen defnehan, insanları korkutarak kontrol altına alma sonrasında da kontrol altında tutma, yaptırımları sorgulamamalarını sağlama vs.
Mantıklı ve makul ama kurgu değil olanlarda, Türkiyede ciddi bi taciz tecavüz meselesi var, cok arttı son 10 yılda, bunda cezaların yetersizliği ataerkil toplumun her daim kadını suçlu çıkarmaya meyli falan sayılabilir, öyle böyle var yani
Taciz , tecavüz, cinayet hepsi varolan şeyler .
Ama somut bir delilimiz yokken, sebep yokken herkesi sapık olarak görüyorsak , başkasının onuruna dil uzatilmasini anlayışla karsiliyorsak ads ye yakalanmisiz demektir .
Kurgu demiyor ya.
Zaten yazmış mesajında da bunlar çevremizde olan şeyler yazmış, bak.
Ama diyor ki durduk durmadık insanlara sapık muamelesi yapıyorsak toplumsal bir histeriye kapılmışızdır diyor.
Aslında sayfalardır savunduğumuz şeyi söylüyor.
Ama nedense bizi toplumda yok mu bunlar tarzı bir anlaşılmamanın içine taşıdı insanlar biliyorsun
Kız var demiş yani daha ne desin, ben de dedim ama
arkadaş aslında doğru söylüyor evet taciz tecavüz var bütün toplumlarda var bunları göz ardı edip dünya bir gül bahçeci zaten demiyor ancak biz bunun vehametine kapılıp çevremizdeki herkesi taciz eden sapık durumunda görürsek işte orada psikolojik rahatsızlıklar devreye girer diyor.çok da haklı.bir baba kızına tecavüz etti diye ben eğer kızım ile babasını yalnız bırakamıyorsam bu benim çok da normal olmadığımı gösterir mesela.1984 tarzı bi durumdan bahsediyosun sanırım sen defnehan, insanları korkutarak kontrol altına alma sonrasında da kontrol altında tutma, yaptırımları sorgulamamalarını sağlama vs.
Mantıklı ve makul ama kurgu değil olanlarda, Türkiyede ciddi bi taciz tecavüz meselesi var, cok arttı son 10 yılda, bunda cezaların yetersizliği ataerkil toplumun her daim kadını suçlu çıkarmaya meyli falan sayılabilir, öyle böyle var yani
Hayır orwellin distopyasi değil bahsetmek istediğim .1984 tarzı bi durumdan bahsediyosun sanırım sen defnehan, insanları korkutarak kontrol altına alma sonrasında da kontrol altında tutma, yaptırımları sorgulamamalarını sağlama vs.
Seni seni seni seviyorumKurgu demiyor ya.
Zaten yazmış mesajında da bunlar çevremizde olan şeyler yazmış, bak.
Ama diyor ki durduk durmadık insanlara sapık muamelesi yapıyorsak toplumsal bir histeriye kapılmışızdır diyor.
Aslında sayfalardır savunduğumuz şeyi söylüyor.
Ama nedense bizi toplumda yok mu bunlar tarzı bir anlaşılmamanın içine taşıdı insanlar biliyorsun
Kız var demiş yani daha ne desin, ben de dedim ama
Seni seni seni seviyorumaynen öyle demek istedim
Ben internet kullanımının da taciz vakalarının artmasında etkili olduğunu düşünüyorum.Normal bir siteye girilse bile apaçık reklamlar burnunun ucuna geliyor.1984 tarzı bi durumdan bahsediyosun sanırım sen defnehan, insanları korkutarak kontrol altına alma sonrasında da kontrol altında tutma, yaptırımları sorgulamamalarını sağlama vs.
Ben internet kullanımının da taciz vakalarının artmasında etkili olduğunu düşünüyorum.Normal bir siteye girilse bile apaçık reklamlar burnunun ucuna geliyor.
İnternet kullanımı şu şekilde arttirdi sosyal medya yokken herkesle iletişim kuramiyorduk. En fazla telefondan kafadan numara uydurursak o .Ben internet kullanımının da taciz vakalarının artmasında etkili olduğunu düşünüyorum.Normal bir siteye girilse bile apaçık reklamlar burnunun ucuna geliyor.
Okuyoruz ,oyun sitelerinde bile küçük çocuklarla yapılan iğrenç sohbetleri.Oyun sitesi diye güvendiğimiz siteler bile güvenilir değil artık.İnternet kullanımı şu şekilde arttirdi sosyal medya yokken herkesle iletişim kuramiyorduk. En fazla telefondan kafadan numara uydurursak o .
Ama şimdi herkese ulaşmak çok kolay .
Ben su an facebook veya benzeri bir siteden sana, çocuklarına veya eşine niyetime göre işte çok kolay ulasabilirim. Yüz yüze hakaret edemem kolay kolay ama internet üzerinden her türlü rahatsızlık verebilirim . İnternet kullanımı İşte bunun yolunu açtı. Sapık olmayan insanı sapık Yapmaz ama sapıklık yapabilmesi için kolaylik sağlar .
Okuyoruz ,oyun sitelerinde bile küçük çocuklarla yapılan iğrenç sohbetleri.Oyun sitesi diye güvendiğimiz siteler bile güvenilir değil artık.
Bunu biz biliyoruz ama bilmeyen ebeveynler çok var.Dışarıda olacağına gözümün önünde olsun diye ,bilgisayarı oyuncak haline getiriyorlar.O sitelere özellikle dadanıyolar zaten
İşte demek istediğim bu . Normalde çocuklarınız 30 yaşında adamlarla oyun oynamaz ama internet o ikisini oyun arkadaşı yapıyor .Okuyoruz ,oyun sitelerinde bile küçük çocuklarla yapılan iğrenç sohbetleri.Oyun sitesi diye güvendiğimiz siteler bile güvenilir değil artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?