1984 tarzı bi durumdan bahsediyosun sanırım sen defnehan, insanları korkutarak kontrol altına alma sonrasında da kontrol altında tutma, yaptırımları sorgulamamalarını sağlama vs.
Mantıklı ve makul ama kurgu değil olanlarda, Türkiyede ciddi bi taciz tecavüz meselesi var, cok arttı son 10 yılda, bunda cezaların yetersizliği ataerkil toplumun her daim kadını suçlu çıkarmaya meyli falan sayılabilir, öyle böyle var yani
Hayır orwellin distopyasi değil bahsetmek istediğim .
Bebeğin var diye biliyorum .
Sana ben bir süre sürekli dayisi tarafindan taciz edilen bebekleri izletsem bir süre sonra ister istemez için rahat olmamaya başlar .
Sürekli komsularinin tecavüzune uğrayan insanları göstersem komşuluk ilişkilerini kesersin.
Burada mesela çok duyduğumuz bir laf var.
"Bu bdv de o kadar çok aldatilma hikayesi gördüm ki erkeklere hiç güvenmiyorum "
Ben çok gördüm bu yorumu eminim sen de gormussundur.
Ads bu işte .
Burada sürekli aldatilan insanların hikayesine şahit oluyoruz ve guvenmemeye başlıyoruz.
Devletler bize şiddet iceren görüntüler seyrettiği için bu sendrom yok bu sendromun varlığıni bildikleri için bu yolu kullanıyor .
Devlet seni korkutmak için kullanır .
Yerel Medya bir mahalleyi karalamak için kullanır .
Ben kocan hakkında aklına şüphe düşsün diye kullanırım .
Bir şekilde seni korkuturum, sindiririm.
Ama aslında herkes o kadar kötü değildir .
Erkekler , kaynanalar bu bölümde okuduğumuz gibi değil hepsi.
Yahu burada " evlenmekten korkuyorum artık " yorumları bile dediğime kanıt .
Şiddete tanık oluyoruz ve korkuyoruz. Hayatımızda olan kötülük burada gördüğümüz kadar yoğun mu ? Değil . Bu işte özetle .
Ben size bunun ne kadar geçerli ve gerçek bir şey olduğunu anlatmak için devletler bile kullanıyor demek için onu anlattım .