Siz bence algı yönetimiyle gerçekleri birbirine karıştırıyosunuz.Sizin söylediğiniz şeyin adı psikolojik operasyon.Ben de bir süre psikoloji okudum, sizin bahsettiğiniz çok farklı bir şey.Amerika'nın orda yaptığı olay kendi yaptığı katliamları, savaşa girmeyi gerekçelendirmek ama bu durum bambaşka bir şey.Yani Türkiye'deki cinsel taciz-tecavüz vakalarını inkar etmek bence bu söylediğiniz.
Geçen burda bir anket yapıldı bdv'de gençliğinde/çocukluğunda cinsel tacize uğramış olan var mı diye sordu arkadaşın biri ve ezici çoğunlukla üyelerin çoğu hayatında en az bir kez tacize uğradığı yönünde oy kullandı.Ona da inanmıyosanız 5 tane kız arkadaşınıza sorun, bakın kaç tanesi cinsel tacize uğramıştır.
Medyanın çarpıttığı konusunda ise şöyle bir şey söyleyeceğim, bi zamanlar biliyosunuz ki aşkı memnu efsaneydi.İzlemeyen yoktu.Psikoloğun biri de tvlere çıkıp açıklama yapmıştı.Bu dizi bu kadar çok izleniyor çünkü insanlar kendilerini bu dizide bulabiliyorlar, maalesef aile içi ilişki, ensest, Türkiye'de oldukça sık rastlanan bir durum, bu nedenle dizinin bu kadar talep görmesi şaşırtıcı değil demişti.
Hayır . Kesinlikle yanılmıyorum
Bir süre okuduğunuz psikolojiyle üzerinde master yaptığım konuları sorgulatmam.
Aşki memnunun çok seyredilmesinin sebebi tabiki insanların bu dizide kendisini bulması değil .
Biz de seyrediyorduk ve ailemizde ensest yok . Siz birileriyle ensest iliski yasadiniz diye mi seyrettiniz ? Tabiki hayir .
Söyleyen kişi kusura bakmasın hiçbir temeli olmayan bir idda . Sex ve şiddetin her zaman alıcısı vardır . Hayatımızda olmayan şeyler bize ilginç gelir ve seyrederiz .
Turk medyasinin en çok seyredilen dizisi kurtlar vadisi oldu .
Bizler mafya olduğumuz için mi seyrettik bunları ?
Mafyalik cetecilik de kendimizi mi bulduk ?
Medyada bir dönem kadın cinayetlerine yoğunlaşilir , başka dönem çocuk tacizlerine, başka bir zaman faili mechullere.
Buna göre çevremizden korkarız.
Taciz , tecavüz, cinayet hepsi varolan şeyler .
Ama somut bir delilimiz yokken, sebep yokken herkesi sapık olarak görüyorsak , başkasının onuruna dil uzatilmasini anlayışla karsiliyorsak ads ye yakalanmisiz demektir .
Bunun neresine karşı çıktınız ?