- Emoji Skoru
- 3.407
- Puanlar
- 178
- Konu Sahibi dreamtheater34
-
Ben kötü bişey demedimki dikkate alacagımı söyledim.
Ciddi ciddi wikipedia'dan mı alıyorsunuz bilgilerinizi
Üzüldüm.
Ama şimdi anlaşıldı.
Wikipedia herkesin - şu an benim bile editleyebileceğim bir sitedir.
Akademik camianın da palyaçosudur, kimse takmaz, hiçbir bilimsel ödevde, tezde kullanılamaz ve özellikle de belirtilir.
Dolayısıyla daha sağlam kaynaklar edinmenizi tavsiye ederim.
Ben kötü bişey demedimki dikkate alacagımı söyledim.
Ne olduğun beni ilgilendirmiyor.Ben Türkiye'nin ilk beşteki 2 üniversitesini bitirdim, Wikipedia'nın güvenilirliğini biliyorum ve akademik camiadaki yerini tartışmıyorum burada.Önüme ilk çıkan metin oydu o yüzden ordan alıntıladım.Bahsi geçen orandan bile çok daha fazlası olduğuna hiç şüphem yok zaten, ayrıca konu bu değil.
Psikolog olmanız bu şekilde tepeden insanlarla konuşabileceğiniz anlamına gelmiyor.Ben de tercümanım pek çok alanda sayısız metin okudum şimdiye dek, fakat kimseye böyle bir yaklaşımda bulunmadım.Ordaki oranı alıp kopyalamak için psikolog olmam gerekmiyor sanırım?
Ah bu arada tezde kullanılmadığını da iyi ki söylediniz, halbuki biz zır cahiliz kimiz ki sizin mükemmel eğitiminiz karşısında yorum yapabilelim dimi.
:) cok güzel anlatmışsınız hak vermemek elde değil.pigme pofuduk'a katılıyorum.
Bazı yabancı kültürlerde dudaktan öpmek de normaldir aslında ancak bizim kültürümüzde çok normal karşılanan bir durum değil.
Tabi sizin ailenizde böyle süregelmiş bir durumsa çocuk yadırgamıyordur belki, bilemiyorum ancak öyle bir şey belirtmemişsiniz. Yine de dediğiniz gibi dikkate alırsanız çok daha iyi olur diye düşünüyorum.
Zaten mesele de kültürü göz önünde bulundurarak değerlendirmek.
Bu şuna benziyor yıllarca Almanyadaki göçmen ailelerimizin çocuklarının IQ'su düşük olarak algılandı çünkü Alman çocuklarının tabi tutulduğu standardize testlere göre değerlendirildiler. Mesela Hindistan deyip geçmeyin, batı kültüründe yaratılmış psikoloji ve psikiyatri bilimini kendi kültürüne en iyi uyarlamış ülkelerden birisidir Hindistan.
Mesela Erzurum'un çok köhne bir köyünden bir çocuğa zeka testinde kruvasan gösterirseniz tanımayabilir ancak simiti tanır, bilir. Şahsen bana 6 yaşındayken böyle bir zeka testi sunulsa ben de wurstü ya da kruvasanı bilemeyebilirdim, hayatımda ilk kruvasanımı da geçen sene yedim :)
Ya da diğer bir örnek bizim kültürümüzde yatırlar büyük yer tutar.
İnanırsınız veya inanmazsınız ancak yatır kavramını Amerikalı bir psikoloğa söylerseniz büyük ihtimalle şizofren olduğunuzu düşünecektir :) Bizde bunu uygulamaya kalksak ülkenin belki %60ına şizofren dememiz lazım :))
Sosyal psikoloji ve kültür nelere kadir işte :)
Dudaktan çocuk öpülmez arkadaşlar.
Her ne kadar sevgimi böyle gösteriyorum denilse de öpülmez,öpülmemeli.
Yanagını öpün,ellerini öpün ama dudak çok başka birşey.
Mesele de bu zaten, insanlara tepeden bakmamak.
Görüyorum ki konu sahibinin eşini çoktan pedofili etiketine oturtmuş insan sayısı çok fazla burada.
Diyorum ki uzmanlar bir olayı etraflıca değerlendirmek mecburiyetini kendinde hissediyorken, bu insanlar internet üzerinden nasıl bu kadar eminler? Konuda herkes çocukların sıkıştırılmaması, saygı duyulması gerektiğini savundu ancak konu sahibinin eşine yapılan sapık muamelesi beni her şeyden önce bir insan olarak rahatsız etti.
Bu tepeden bakmak değil de nedir?
Bir bireyin (konu sahibinin yeğeni) onurunu korurken, bir diğer insanınkini alaşağı etmek mümkün müdür? Benim gözümde ikisi de değerli, ikisi de insan. Birini sırf yetişkin olduğu için feda edilebilecek konumda görmüyorum.
:) cok güzel anlatmışsınız hak vermemek elde değil.
Burdaki herkes konu sahibinin verdiği bilgilere göre yorum yapıyor.Kendince eksik veya yanlış olan yerleri üzerinden gidiyor.Ayrıca sizin düşüncenize göre psikolog psikiyatr olup bu insanları incelemeyen yorum yapmasın öyle mi? Kusura bakmayın baştan söyleseniz yazmazdık tüh.
Just alakasız ama ben oğlumu memeden keseli 10 ay oldu hala eller memede memeye ulaşamasa kucağımdayken dudağımı yanağımı falan emmeye çalışıyo,oral dönem dedim ama artık 2.5 yaşında, anal döneme ne zaman geçer ne zaman biter bu emme faslı, normal mi bu emme hevesi, 20 ay yoğun bi şekilde emzirdim bu arada
Yengenin tepkisini,konu sahibinin eşine karşı yaptığını düşünüyorum ama adam pedofili demedim!Yani bu tepkiyi yenge gösterdi diye adam suçludur asla demedim!
Yanlış anlaşılmak istemem,yorumu okuyunca biran üstüme alındım, çünkü konu sahibinin eşine karşı bir tepki gibi algıladım yengenin tavrını!bu tavrın haklı olup,adamın pedofili olduğunu asla söyleyemem.TeşekkürlerNormalde 2-3 yaşlarında geçer zaten.
Net çizgi 2 yaştır ama bireysel farklılıklar olması normaldir, konuşma ve yürüme döneminin farklılaşması gibi.
Tuvalet eğitimi dönemi bittikten sonra da buna benzer hareketleri devam ederse o zaman birtakım davranış değiştirme teknikleri uygulanabilir. Parmak emme vs gibi problemler varsa
Ben sizin yorumunuzu hatırlamıyorum
Genel olarak yazdım
Kişilerin nicklerine de çoğunlukla bakmam, kişisel algılamayın o yüzden lütfen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?