• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Ciddi ciddi wikipedia'dan mı alıyorsunuz bilgilerinizi :olamaz:

Üzüldüm.

Ama şimdi anlaşıldı.

Wikipedia herkesin - şu an benim bile editleyebileceğim bir sitedir.

Akademik camianın da palyaçosudur, kimse takmaz, hiçbir bilimsel ödevde, tezde kullanılamaz ve özellikle de belirtilir.

Dolayısıyla daha sağlam kaynaklar edinmenizi tavsiye ederim.

Gerçekten Türkiye'de çocuk istismarı yok mu zannediyorsunuz anlamadım ben..
Cidden bu kadar iyimser misiniz yoksa kimsenin bilmediği ıssız bir adada mı yaşıyorsunuz?

Yok ya bak sen genede belki bi süprüz çıkar :KK48:

Ay gördüm şimdi haha sağolasın bibim ben yokken yerime belirtmişsin :) :KK60:

Gerçekten Türkiye'de çocuk istismarı yok mu zannediyorsunuz anlamadım ben..
Cidden bu kadar iyimser misiniz yoksa kimsenin bilmediği ıssız bir adada mı yaşıyorsunuz?

Ne zaman okuduğunu anlayacak insanlar merak ediyorum?

Türkiyede istismar yok mu demişim?

Wikipediadan bilgi alıyorsa, sorgulasın dedim. Orası güvenilir ve bilimsel bir kaynak değil dedim.

-Önceki mesajlarına istinaden dedim çünkü şöyle okuduk, böyle okuduk diyor insanlar :KK14:

Son sene hariç bugüne kadar en çok çalıştığım grup çocuk istismar vakalarıydı, ne kadar çok olduğundan da, o çocuklardaki yıkımdan da haberdarım.

Ek: Adli vaka değerlendirmelerinde bile 5-6 psikiyatrist, psikolog bir araya gelir ve çocuğun ifadesini dinler, daha sonra da tartışılır. Bu taraflarda, "olması gereken" şekilde böyle işliyor.

5-6 psikiyatrist gücünde üyelerimiz varsa demek.

Ben cesaret edemem bir insanı bu kadar kolay yargılamaya.

8500 tane değişken, denklem var işin içinde.

Son düzenleme:
ya konuyu yarım yamalak okudum olay başka başka yerlere gitmiş, sadece bi şey belirtmek istiyorum sonra okumaya devam edeceğim.

sülalenin tekne kazıntısıyım ben. tek bekarıyım yani. bütün kuzenlerimin çocuğu var. hepsini sevdim mıncıkladım ısırdım patoz ettim yeri geldiğinde. ama hep kuzenlere söyledim. yani rahatsız olursan söyle dedim, veya arada baktım rahatsız oluyorlar mı diye. izin istemeden altlarını değiştirmedim mesela, zaten sadece tek bi tanesinin çocuklarının -ikisi de erkek- altını değiştirdim. yahu kadın istemeyebilir, veya kocası istemeyebilir ne bileyim. insanlar kolay çocuk sahibi olmuyor, bunun depresyonu da var. tacizden bahsetmiyorum, kıskanabilir. çocuğu kucağımdan indirmememden hoşlanmayabilir, ne bileyim ben çocuk doğursam kıskanırdım elletmezdim öptürmezdim çünkü. ama eşiyle yalnız bırakmaması bence de garip. olay patlamış zaten orda, benim kocamı pedofiliyle suçlayacak yengenin saçını eline verirdim ben, ama bu ihtimal benim de aklımdan geçmişse kocamla yeğenimi başbaşa bırakamamışsam hiç diyecek sözüm olmazdı tabi ki.

okudukça geliyorum arkadaşlar.

pdr öğrencileriyle eğitimdeyim bi gün, taciz ve istismar tartışıyoruz. çocuğa öğretilmesi gereken temel şeyler nelerdir gibi. biz çıkamadık işin içinden. mahrem bölge evet, ama tuvaletteyken anasınıfı öğretmeni veya bakıcı veya anneanne babaanne? bu gibi konularda tıkandık, en son çocukların niyeti yetişkinlerden daha iyi sezdiği ve rahatsız olduğunu belirttiğinde sıkıntı olduğunun anlaşılabileceği sonucuna vardık. çünkü asla net sonucu olmuyor. benim hep bakıcım vardı, kimisine anneannesi bakmış, kimisi hep okula gitmiş, kimisinin annesi ev hanımı. değişken çok fazla.

ki konuda çocuk rahatsız olduğunu beyan etmiş kendini çekmiş, sonrasındaki tartışma yersiz. yengenin tutumu zaten ayrı vaka.

Sapık bir zihniyet görüyorum..

Benim yeğenim 3,5 yasında az kaldı karnıma indiricem onu (canım halacım )diyişi yok mu ,seni bize verene kurban diyorum .. ısırıyorum,hatta ver bir dudiş diyorum hemen geliyor..kucagımdan ayrılmıyor.( benmi cok sapıgım yav :D)
Ben senin yengeni eviree cevire döverdim.. lan yiğenim o benim ...
Sevemedim yengeni asla bir daha görüşmezdim,susmak yerine onu rezil ederdim .aileye kıcını fazla kaldırmışsınız...
Havalanmış yani havasını alırdım bi güzel ..
( ha diyeceksiniz kızına böyle seyler öğretmesi kötü mü hayır degil annemde bana cok seyler ögretti. Ama bu şekilde değil kadının öğretme tarzı cok yanlış ve saçma )

Sapık bir zihniyet görüyorum..

Benim yeğenim 3,5 yasında az kaldı karnıma indiricem onu (canım halacım )diyişi yok mu ,seni bize verene kurban diyorum .. ısırıyorum,hatta ver bir dudiş diyorum hemen geliyor..kucagımdan ayrılmıyor.( benmi cok sapıgım yav :KK70:)
Ben senin yengeni eviree cevire döverdim.. lan yiğenim o benim ...
Sevemedim yengeni asla bir daha görüşmezdim,susmak yerine onu rezil ederdim .aileye kıcını fazla kaldırmışsınız...
Havalanmış yani havasını alırdım bi güzel ..
( ha diyeceksiniz kızına böyle seyler öğretmesi kötü mü hayır degil annemde bana cok seyler ögretti. Ama bu şekilde değil kadının öğretme tarzı cok yanlış ve saçma )

doğru mu anlıyorum yeğeninizi dudağından mı öpüyorsunuz?

Evet yanagındanda ısırıyorum..

dudaktan öpmeyi ve yanaktan ısırmayı doğru bulmuyorum, kusura bakmayın. öncelikle mikrop kapar sağlık açısından yanlış, ikincisi sevgi bu şekilde gösterilmemeli çocuk gördüğünü uygular.

dudaktan öpmeyi ve yanaktan ısırmayı doğru bulmuyorum, kusura bakmayın. öncelikle mikrop kapar sağlık açısından yanlış, ikincisi sevgi bu şekilde gösterilmemeli çocuk gördüğünü uygular.
Yaşı daha 3,5 ki saglık konusunda haklısınız ama yıllar sonra görüyorum yiğenimi ondan cok uzagım hep görüntülü arıyorum uykuda olsa bile göster diyorum bilmiyorum asırı sevgi var içimde ona karşı ilk yiğen olduğundan mı bilmiyorum. Oda öperken suratımızı tükürüğe boguyor, :KK200: uyguladığını hiç görmedim açıkcası. (Herkesin farklı bir bakış acısı vardır) bu arada söylemeyi unutmuşum yigenim erkek..

Yaşı daha 3,5 ki saglık konusunda haklısınız ama yıllar sonra görüyorum yiğenimi ondan cok uzagım hep görüntülü arıyorum uykuda olsa bile göster diyorum bilmiyorum asırı sevgi var içimde ona karşı ilk yiğen olduğundan mı bilmiyorum. Oda öperken suratımızı tükürüğe boguyor, :KK200: uyguladığını hiç görmedim açıkcası. (Herkesin farklı bir bakış acısı vardır) bu arada söylemeyi unutmuşum yigenim erkek..

erkek veya kız, fark etmiyor.

sağlık konusu diğer konunun yanında önemsiz kalıyor çünkü antibiyotikle tedavi edilebilir. 3.5 yaş yeterince bilinçli bence. size en basitini söyleyeyim, kreşte falan da arkadaşlarını dudağından öpmeye kalkacak, sonra anneleri galeyana gelecek, çocuk dışlanacak. anladığım kadarıyla çocuğu dudağından öpen de tek siz değilsiniz çoğul kullanmışsınız.

ben yengenin tacize uğradığını düşünmüyorum açıkçası, travma yaşamış birinin davranışlarına benzemiyor. hala çocukla uzun zaman oynamış, çocuk gitmiş eniştenin bacağına yatmış uyuklamış ama yenge duruma müdahale etmiyor. tacize uğramış kadın çocuğunu ordan çeker alırdı, bu kadın tepki vermek için çocuğun tepki vermesini bekliyor. bu arsızlık.

erkek veya kız, fark etmiyor.

sağlık konusu diğer konunun yanında önemsiz kalıyor çünkü antibiyotikle tedavi edilebilir. 3.5 yaş yeterince bilinçli bence. size en basitini söyleyeyim, kreşte falan da arkadaşlarını dudağından öpmeye kalkacak, sonra anneleri galeyana gelecek, çocuk dışlanacak. anladığım kadarıyla çocuğu dudağından öpen de tek siz değilsiniz çoğul kullanmışsınız.
Bakın belki siz düşüncelerinizde haklısınız ( haksızsınız demiyorum hak veriyorum) ama herkesin sevgisini gösterme şekli vardır. Yani bilmiyorum bazıları ısırarak,bazıları öperek,bazıları ise hiç öyle hiçbişey yapmadan..
Bu arada çoğul kullanmıssınız yazmıssınız ben o çoğul kelimemde (suratımızı) tükürük yapıyor demişim (agzımızı degil ) öpmeyi bile beceremiyor.

Bakın belki siz düşüncelerinizde haklısınız ( haksızsınız demiyorum hak veriyorum) ama herkesin sevgisini gösterme şekli vardır. Yani bilmiyorum bazıları ısırarak,bazıları öperek,bazıları ise hiç öyle hiçbişey yapmadan..
Bu arada çoğul kullanmıssınız yazmıssınız ben o çoğul kelimemde (suratımızı) tükürük yapıyor demişim (agzımızı degil ) öpmeyi bile beceremiyor.

herkesin sevgisini gösterme şekli var evet, ama bi de toplum kuralları var hanımefendi, siz dudaktan öpmeyi normalleştiriyorsunuz, ve çocuğa taciz böyle başlıyor zaten. dudağından öpüldüğünde "halam/teyzem öpüyor, insanlar beni bu şekilde seviyor, normal" algısı yerleşmiştir çocuğa çoktan. siz taciz ediyorsunuz demiyorum, çocuğun tacizi sevgiden ayırt edeceği algıyı köreltiyorsunuz.

Başından beri konuya yazıyorum çokta güzel şeyler konuşuldu aslında,tad aldım sohbetten ve çıkardığım sonuç kendi adıma şu: çocuğa hayır demeyi öğretmek, o kendi mahrem sınırlarını belirleyecektir netlestirecektir zamanla, ben bugun kuku ve popo mahrem derim o yarın bu listeye kollarını da ekleyebilir bireyselleşme orda başlayacak zaten, bir diğer konu pelinin dediği gibi çocuğa anne baba çok güçlü kimse birsey yapamaz ne olursa olsun gel anlat kısmını öğretmek, çocuk bunu içselleştirmeli ve ömür boyu sürmeli bu durum

herkesin sevgisini gösterme şekli var evet, ama bi de toplum kuralları var hanımefendi, siz dudaktan öpmeyi normalleştiriyorsunuz, ve çocuğa taciz böyle başlıyor zaten. dudağından öpüldüğünde "halam/teyzem öpüyor, insanlar beni bu şekilde seviyor, normal" algısı yerleşmiştir çocuğa çoktan. siz taciz ediyorsunuz demiyorum, çocuğun tacizi sevgiden ayırt edeceği algıyı köreltiyorsunuz.
Bakın size kaç kere hak verdiğimi söyliyecem, arkadasım..
Sevme şeklim bu ama ondan uzagım suan .. iyi günler size ..ama söylediklerinizide dikkate alacam .

Bakın size kaç kere hak verdiğimi söyliyecem, arkadasım..
Sevme şeklim bu ama ondan uzagım suan .. iyi günler size ..

özel mesajlaşmıyoruz, açık alanda yazışıyoruz, derdim ikili münakaşa değil, iyi niyetli yapılan davranışın olası sonuçları. bilgi olsun diye açıkladım sadece. size de iyi günler.

özel mesajlaşmıyoruz, açık alanda yazışıyoruz, derdim ikili münakaşa değil, iyi niyetli yapılan davranışın olası sonuçları. bilgi olsun diye açıkladım sadece. size de iyi günler.
Ben kötü bişey demedimki dikkate alacagımı söyledim.

Konu sahibi,ben anlattıklarınızdan asıl hedefin eşiniz olduğu kanısındayım ,yorumları tek tek okuyamadım malum.
Çok abartı yengenin verdiği tepki,sizin de karşısında verdiğiniz tepkisizlik de acaba dedirtmiyor değil?yani eşiniz kısmı sizi de sanki düşündürtmüş gibi geldi!
Yengenizle ailenin çatıştığını, yeterince gerginlik yaşandığını, buna bağlı olarak ta sessizliğinizi savundunuz ama bu sizi şu an daha zor bir durumun içerisine sokmadı mı sizce?
Bir anne olarak endişe duyması,kızması belki de sinirlenmesi size verdiği tepkiyi açıklamakta yetersiz kalır?
Bana göre eşinize tepkiyi direk gösteremeyeceği için ortada sizde hala olarak bu tepkiye maruz kalmışsınız.
Yengenizin mesleğini merak ettim nedense,taciz se ufağından büyüğünden malesef çoğumuz yaşadık,onunda yaşaması kaçınılmaz geliyor bana.

Back