• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Konu gerçek veya değil ben burda gelinden dolayı böyle bir şey sorduğunu düşündüm bu kadının anlattığına göre hep mesafelilermiş zaten

Olabilir.Ama cinsel tacizle suçlanıp kim oturur allah aşkına.Bu herhangi bir iftira değil dünyanın en adi suçu.Ve sen sırf rezalet çıkmasın diye susup oturuyosun orda.Bu olaydan sonra zaten artık yüzyüze bakılmaz, aklı başında bi insan en azından orda kendine atılan iftiranın hesabını sorar, diyeceğini der öyle gider.

Olabilir.Ama cinsel tacizle suçlanıp kim oturur allah aşkına.Bu herhangi bir iftira değil dünyanın en adi suçu.Ve sen sırf rezalet çıkmasın diye susup oturuyosun orda.Bu olaydan sonra zaten artık yüzyüze bakılmaz, aklı başında bi insan en azından orda kendine atılan iftiranın hesabını sorar, diyeceğini der öyle gider.
Zaten o konuda haklısın ben elimin tersiyle iki tane çakmıştım kimse kusura bakmasın :KK14:

Size katılıyorum. Bunca zaman kadınin iyi olup, bir şey demezken böyle üslupsuz bir şekilde patlaması enteresan ama sizin tepkisiz kalmanız daha da enteresan ortalığı yıkardim böyle bir iftira da

Bu konu kapanır ortalık karışır diye bekliyordumm.

Şaşırdım.

Bu arada konu gerçek değilmiş mi?

Gerçekse konu sahibi abin bir şey demedi mi?

Yok artık diyorum fake mi yani??? Yahu hikaye uydurmayda da rahmim alındı olayı gerçektir heralde. Bunun şakası olmaz-takıldım-

yani hangi insan çocuk doğurması imkansız bir kadına kendisi doğursun istediği kadar ellesin der ki ?
çocuğu konusunda bu kadar hassasiyet sınırlarını zorlayan bir kadının bu lafı söylemesi de bir enteresan.

iyiniyetle konu sahibi ve esine yapilani konu sahibinden Cok savunanlar toplasin toplasin bir sarilak :KK48:
Neyse cok medenice tartistisildi kimse banlanmadi en azindan

Açıkçası çocukken tacize uğramış bir kadının yetişkinken artık cesaret edemezler lafı beni çok etkilemiyor. Hiç bir yetişkin kadına tacize cesaret edemezler değil dediği benim anladığım. Sadece kendisi. Çocukken güçsüzdüm ama artık sesim çıkar, çocukken kendimi savunamadım ama artık savunurum. Artık cesaret edemezler benim okuduğum bu ordaki cümlede.

Yani bilemiyorum o arkadaşın neden bu kadar üzerine gidiliyor. Söylediği her şey çocukları korumak adına. Kendisini zamanında kotruyamayanlara inat bütün çocukları korumak istiyor belkide. Söylediği hangi cümle bu kadar ters geliyor insanlara anlamadım. Sadece kendi fikrini söylüyor. Biz türk milleti olarak cidden fazla mıncırmalı fazla dokunmalı seviyoruz. Şimdi bulamadım ama zamanında çocuk sevme adabı ile ilgili bir şeyler okumuştum ve bize ne kadar ters olduğunu görmüştüm. Bunu bizim millete hayatta anlatamazsın küserler alınırlar demiştim okuduğumda. Ve şu an canlı görüyorum bu arkadaş sayesinde. Cidden bizim millete anlatamazsın küserler alınırlar.

Tabi bütün yorumların hepsini de okumadım. Arada kaçırdığım şeyler olabilir. Ama çocuklar benim yumuşak karnım. Yeri geliyor mutsuz huzursuz ama çocuk isteyen insanlara yapma diyebiliyorum. Yani bir insanın anne olmasına karışmak benim haddime mi ama işte o çocukların avukatı da ben olmalıymışım gibi sanki.
Uzerine edebilecegim tek bir kelime yok.

Demek istedigim tek sey cocuklar korunsun
Benden alinan cocuklugum
bir baskasinin cocugunun basina gelmesin

Merhabalar,
Zannediyorum dün sizlere cevap yazmamış olmam, konuyu fake olma ihtimaline kadar getirmiş.. Ben de öyle olmasını umardım, "Güldük, eğlendik, hadi evlere dağılalım" demek güzel olurdu ama maalesef..
Önceki konuma takılanlar olmuş, evet dini içerikli, kimine göre "saçma" bir konu açmıştım ilk kayıt olduğumda. O ilkti bu konu da ikinci zaten. O içerikte bir konu açmanın yasak olduğunu bilmiyordum, o yüzden açmıştım. Çok derin bir açıklaması yok yani.
Şimdi tüm yeni yorumları okuyup gerekli açıklamarı yine yapacağım.

Verdiği tepki çok kırıcı ve aşırı fakat bir yandan da haklı. Biz millet olarak elleyerek severiz ve çocuk bunu başkası yapınca normal karşılayabilir. Telaşı o yüzden. Kendi çocuğunuz dahi olsa elleyerek, mıncıklayarak, dudaklarından öperek sevemezsiniz ve onun mahrem yerlerine ondan izin almadan dokunamazsınız. Size söylemiyorum yanlış anlamayın sakın genel olarak söylüyorum. Belli ki niyetiniz kötü değil olamaz da ama bunlara dikkat etmezsek çocuğun canayakınlığı çok çok çok suistimale uğruyor.

Ben konunun gerçekliğine inanıyorum. Cevaplarımı ona göre yazdım. Bir konuda çok bariz mantık hataları yoksa inanırım. Konu sahibi tüm gün siteye girip yazamadıysa, bu arada konu alıp başını gittiyse, bu o konu "fake" demek olmuyor.

Ben konunun gerçekliğine inanıyorum. Cevaplarımı ona göre yazdım. Bir konuda çok bariz mantık hataları yoksa inanırım. Konu sahibi tüm gün siteye girip yazamadıysa, bu arada konu alıp başını gittiyse, bu o konu "fake" demek olmuyor.
Son cümlenize ben de katılıyorum ancak google da çıkan çoklu üyelik bilgisi nedir onu Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. açıklayabilirse iyi olacak.

Himmm ne zaman bi konuda tartisma ciksa sen ne mezunusun, şurda imla yazim hatasi yapan bu yuzdende hic bir konuda fikir beyan etme yetkisine sahip degilsin gibi konusan bilgiclik taslayan birileri mutlaka cikar
Ama aslinda gercek hayatla alakasiz uzak sadece dur şuna sen o dedigin kelimenin anlamini biliyonmu deyip
Pek bir bilgili akiliymis gibi yazmaya nokta ve vurgule takilip, ne yazdigini dogru yada yada yanlismi dusunmeyen
Kendince yazim hatalariyla yazdiklarinin hakliligi dogru orantili oldugunu dusunen ben bakin hic hata yazmadan yaziyorum
Ozaman dediklerimde dogru diye dusunen
Bilge insanlar

Bilmedigim konuda konusan bilgiclik taslayan zevzeklerden degilim

Bizzat hayatin icinden yasayarak konusuyorum
Ben doktor kadar bilgili hastalar gordum

Eger bir konuda rahatsizliginiz olursa ozaman bildiklerinizle bir doktoru bile sasirtirsiniz
Ama bunu uzaktan hic tanimadigi insanlara sen zaten ne anlarsin kelimelerin anlamini bile bilemezsim diyen zircahil kesime anlatmak zordur.
Peki Insanlara tepeden bakan o zaten anlamiyor diyen insanlarin bu durumlarini nasil cozecez
Not. Tlfonun tuslari takiliyor ve yazim hatalari oluyor
Buna taktiginiz kadar keske ise yarayan seylere takilsaniz.
Ama haklisiniz sizinde isiniz bunlarla ugrasmak

Niye üzerinize alındınız ki?

Ben psikoloğum, siz kendinizi yormayın :KK66:

Millet ruh hastası olmuş gelmiş bir de hararetle savunuyor. Her sevgi gösterisini mıncıklamak sanan, her sevgi göstereni tacizci diye yaftalayanlar var yuh artık yavaş gelin. Geçmişten gelen travmanız varsa atlatamıyorsanız gidin tedavi olun burada millete şarlamayın.

Gözümün önünde çocuğunu koynundan indirmeyip yapışık gezen herkesi kötü niyetli sanan herşeyin en iyisini bilen (!) anayım ben ana triplerinde dolaşan kadın tipleri canlandı.

Çok sevdiğim canımdan parça yeğenlerim var anneleri pencereden bakıp kafasında kurup kurup böyle terbiyesizlik etselerdi al çocuğunu yallah der yollardım. Neyse ki kafaları normal çalışıyor allah hepsinden razı olsun.

Çocuğa mahremiyet eğitiminin verilmesi çok doğru bir davranış ama önce anne normal olacak bi. Taciz farklı sevmek farklı, çarpık algılı annelerin fark edemediğini çocuklar fark ediyor gerçi, benim yeğenim hoşlanmadığı birine yaklaşmıyor dahası gider misin diyor.

Çarpık algılı anneler --> çarpık algılı çocuklar

Benden de sana bir tavsiye herşeyi kitabına göre yapıcam diye uğraşma zira o kitaplarda farklı farklı, uyku eğitimi en keskin örnektir misal, kimi ağlat der kimi bırak odaya çık der kimi 2 yaşına kadar koynunda uyur der, der de der, içgüdülerini de dinlemek seni cahil yapmaz

Sen ne akıllı kadınsın :)

Mesele de bu zaten, okuduğunu birebir almamak hayatını büzüştürüp sıkıştırıp o dar kalıba sokmak değil.

Okuduklarını biraz da kendine göre şekillendirmek.

Doğayla iç içe yaşamak insan psikolojisine iyi gelir doğru ama ya o kişi halihazırda doğadan hoşlanmayan bir insansa? Ya mecburiyetten doğadan uzakta yaşıyorsa? Ya alerjisi varsa? vs daha çoğaltılabilir bu örnekler. Bu durumda o insanın başka bir çözüme, açıklamaya ihtiyacı var demektir.

Birine uyan, ya da genel istatistiklere göre yazılmış şeyleri alıp %100 e uyarlamak hata 1.

Sonra kimse psikologluğa soyunmasın, kusura bakmayın ama psikoloğun görevi yargıçlık değil. Öyle olsaydı hakim olurduk :olamaz:

Yapılan gibi anlamaya çalışmadan, etiketi yapıştırmak değil .

Şurada belki bugüne kadar sadece bir insana "obsesif" olduğunu düşündüğümü söyledim, bir insanı görmeden, mimiklerini, konuşmasını, ses tonunu duymadan, etraflıca koşulları değerlendirmeden böyle ağır ithamlar yapanlar, ne diyeyim mega uzmanlar, ultra mega süper über teşhis uzmanları:KK14:

Görüyorum mesela şurada bir adam anal seks istemişse çocukluğunda tacize uğramış, bir kadın kendinden büyük biriyle beraberse tamam kesin elektra kompleksinde kalmış :KK70: vs.

Arkadaşlar yapmayın ya bu kadar basit olsaydı gazetelerden, kitaplardan okur alırdık diploma. Üstüne o kadar eğitim almak gerekmezdi.

İnsan psikolojisi 2+2=4 olarak çalışmıyor, bunun sebebini de açıklamama gerek yok herhalde.

Neyse işte, dert yandım :KK28:

Son düzenleme:
Neden bu konuda bu kadar yaygara çıkarıldığını soran arkadaşlar için de wikipediadan şöyle bi alıntı paylaşacağım:

Dünyada çocuk istismarı %1 ila %10 arasında değişirken, Türkiye'de bu oran %10 ila %53 arasındadır.

Ciddi ciddi wikipedia'dan mı alıyorsunuz bilgilerinizi :olamaz:

Üzüldüm.

Ama şimdi anlaşıldı.

Wikipedia herkesin - şu an benim bile editleyebileceğim bir sitedir.

Akademik camianın da palyaçosudur, kimse takmaz, hiçbir bilimsel ödevde, tezde kullanılamaz ve özellikle de belirtilir.

Dolayısıyla daha sağlam kaynaklar edinmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Ciddi ciddi wikipedia'dan mı alıyorsunuz bilgilerinizi :olamaz:

Üzüldüm.

Ama şimdi anlaşıldı.

Wikipedia herkesin - şu an benim bile editleyebileceğim bir sitedir.

Akademik camianın da palyaçosudur, kimse takmaz, hiçbir bilimsel ödevde, tezde kullanılamaz ve özellikle de belirtilir.

Dolayısıyla daha sağlam kaynaklar edinmenizi tavsiye ederim.
Okuya okuyageliyorsun heralde canım :27:

Back