Benden de sana bir tavsiye herşeyi kitabına göre yapıcam diye uğraşma zira o kitaplarda farklı farklı, uyku eğitimi en keskin örnektir misal, kimi ağlat der kimi bırak odaya çık der kimi 2 yaşına kadar koynunda uyur der, der de der, içgüdülerini de dinlemek seni cahil yapmaz
Sen ne akıllı kadınsın :)
Mesele de bu zaten, okuduğunu birebir almamak hayatını büzüştürüp sıkıştırıp o dar kalıba sokmak değil.
Okuduklarını biraz da kendine göre şekillendirmek.
Doğayla iç içe yaşamak insan psikolojisine iyi gelir doğru ama ya o kişi halihazırda doğadan hoşlanmayan bir insansa? Ya mecburiyetten doğadan uzakta yaşıyorsa? Ya alerjisi varsa? vs daha çoğaltılabilir bu örnekler. Bu durumda o insanın başka bir çözüme, açıklamaya ihtiyacı var demektir.
Birine uyan, ya da genel istatistiklere göre yazılmış şeyleri alıp %100 e uyarlamak hata 1.
Sonra kimse psikologluğa soyunmasın, kusura bakmayın ama psikoloğun görevi yargıçlık değil. Öyle olsaydı hakim olurduk
Yapılan gibi anlamaya çalışmadan, etiketi yapıştırmak değil .
Şurada belki bugüne kadar sadece bir insana "obsesif" olduğunu düşündüğümü söyledim, bir insanı görmeden, mimiklerini, konuşmasını, ses tonunu duymadan, etraflıca koşulları değerlendirmeden böyle ağır ithamlar yapanlar, ne diyeyim mega uzmanlar, ultra mega süper über teşhis uzmanları
Görüyorum mesela şurada bir adam anal seks istemişse çocukluğunda tacize uğramış, bir kadın kendinden büyük biriyle beraberse tamam kesin elektra kompleksinde kalmış
vs.
Arkadaşlar yapmayın ya bu kadar basit olsaydı gazetelerden, kitaplardan okur alırdık diploma. Üstüne o kadar eğitim almak gerekmezdi.
İnsan psikolojisi 2+2=4 olarak çalışmıyor, bunun sebebini de açıklamama gerek yok herhalde.
Neyse işte, dert yandım