Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Ben Pedagoji eğitimi aldım. Yani Çocuk Psikolojisi, Çocuk Gelişimi vs. biliyorum. Bu eğitimi aldığımı kendisi de biliyor. Yani çocuklara neyin ne zaman nasıl öğretileceği konusunda en az onun kadar ben de az çok bir şeyler biliyorum. Ama işte iş anne olmaya ve kişisel hayat tecrübesine gelince durumlar karışıyor demek ki.
Yoksa ben bilmez miyim kaç yaşında çocuğa nasıl yaklaşılacağını, nasıl davranılacağını, nasıl konuşulup neler söylenip neler söylenmeyeceğini. Nasıl dokunulup/dokunulmayacağını..
O uyeninn yazdiklarini okumadim ama insane Boyle bir seyle saka yapmaz,dalga gecmez zaman oldurmek icinde yazmaz...
Yurt disinda yasiyorum esim turkiyeye donmeyi cok istiyor am a Ben sirf bu olaylar yuzunden donmek istemiyorum...burada hoc akrabam yok by kobuda rahatim,ama ya donersek kimden skinirim basil sakinirim bilmiyorum gecen internette okudum,cocuklara taciz he tecavuz o kadar con yayginlasmiski turkiyede degil avrupada multeci olarak giden suriyeli cocuklarin sirf bekaretini bozmak icin milyarlar harciyan insanlar varmis,hatta durumu anlayan bir okulun muduru he ogretmenler sayisiz kere polise durumu bildirmis ama polis ustunu kapatiyormus by olaylar sozde medeni avrupa ulkelerinde yasaniyor,umarim tez zamanda kiyamet kopar cunku dunya artik yasanilacak her degil...kucucuk bedenden nasil tatmin olunurki minicik ya insan dokunmaya kiyamaz nasil sapikca yaklasilabilir bilmiyorum bende anneyim yatip kalkip Allaha dua ediyorum kotu niyetli HIC bir Allahin kulu evlatlarimin yanindan bile gecmesin,insallah omrum yettigince hep onlari koruyup kollayabilirim

Yuhh bu ne tamam iyi birşey öğretiyorlar ama olay terbiyesizliğe kadar gitmiş sabırlıymışsınız siz hele eşinin kasık kısmını gösterip konuşmalar tövbe tövbe abinde ne pasif adammış pes

hep bir BIZ BIZ var ama..
sunu kabul edin birde YENGENIZ var ve yengeniz gecmiste bi travma yasamis ve bunun etkisini uzerinden atamamis olabilir.
belki yillarca hic kimsenin ummadigi bir yakinin tacizine ugramis olabilir.
kimse size sapiksiniz demiyor ama sizde yengenizle azcik empati yapin.
siz butun konusmalari abinizle yapmissiniz,yengenizle ikili bir dialoga girdiginizden hic bahsetmiyorsunuz yegeninizle ilgili.
ben olsam abime soracagima yengeme sorarim yaklasimimda ve esimin yaklasiminda bi sorun var mi diye cunku bu konuda anneler daha hassas olur.

İyide sessiz sakin eşiyle ortamdan ayrılması anlayısın en buyugu bence saçına başına yapışmamış her ne olursa olsun Şurada yazıstıgımız hangi hala teyze veya adayı böyle bir davranışta abi abla dinleyip sakin kalabilirdi bişe demeden geçmiş gitmiş daha neyin empatisini yapacak sorunu varsa eşine düşer eşeleyip destek aldırmak.

Anlatmıştım en başta. İlk günden beri hep mesafeliydik. Kavgalı değil ama belli bir mesafede ve seviyede. Neden abinizin eşiyle bu konuları konuşmadınız diye soranlara da cevap bu zaten. Yine söylüyorum, kendisiyle oturup muhabbet etmek, birlikte vakit geçirmek, bir şeyler paylaşmak vb gibi şeylerimizi olmadı. Uyuşmuyoruz ama bunu sorun da etmiyoruz. Kimse etmiyor. Herkes kendi yolunda. Abimin eşi, yeğenimin annesi evet, ama o kadar. Ben de onun için eşinin kız kardeşiyim. Ama "bir kavga, tartışma oldu mu?" derseniz, hayır.
yengenin tepkisi çok abartılı olmuş ama burda diğer arkadaşlarda yazmış , yengen büyük ihtimal çocukken bu tarz bişeye maruz kaldı ki bu kadar tepki gösteriyor, sen genede anlayışlı olmaya çalış, sonuna kadar haklısın ama abinin hatırına.
Sen ne kadar iyi olursan ol , adın görümce, bende kardeşimin eşine ne kadar iyi davransam da görümcelikten öte geçemiyorum, olmayınca olmuyr

O uyeninn yazdiklarini okumadim ama insane Boyle bir seyle saka yapmaz,dalga gecmez zaman oldurmek icinde yazmaz...
Yurt disinda yasiyorum esim turkiyeye donmeyi cok istiyor am a Ben sirf bu olaylar yuzunden donmek istemiyorum...burada hoc akrabam yok by kobuda rahatim,ama ya donersek kimden skinirim basil sakinirim bilmiyorum gecen internette okudum,cocuklara taciz he tecavuz o kadar con yayginlasmiski turkiyede degil avrupada multeci olarak giden suriyeli cocuklarin sirf bekaretini bozmak icin milyarlar harciyan insanlar varmis,hatta durumu anlayan bir okulun muduru he ogretmenler sayisiz kere polise durumu bildirmis ama polis ustunu kapatiyormus by olaylar sozde medeni avrupa ulkelerinde yasaniyor,umarim tez zamanda kiyamet kopar cunku dunya artik yasanilacak her degil...kucucuk bedenden nasil tatmin olunurki minicik ya insan dokunmaya kiyamaz nasil sapikca yaklasilabilir bilmiyorum bende anneyim yatip kalkip Allaha dua ediyorum kotu niyetli HIC bir Allahin kulu evlatlarimin yanindan bile gecmesin,insallah omrum yettigince hep onlari koruyup kollayabilirim
Evet haklisiniz kiyamet kopsada sadece sapik seytanlardan degil kor sagir dilsiz seytanlardan da kurtulsak

Balkonda o konuşmayı duyduktan sonra içeri girdim. Mutfağa geçtim annemlerin yanına. Eşim de geldi yanıma. Bir sigara yaktım.. Anne işte, "Bu ne surat!?" dedi. "Midem kötü, çok yemişim" dedim. Sonra salondan abimin sesi geldi "Biz gidiyoruz anne hadi görüşürüz."
Ondan sonrası sessizlik..

Sevmek icin illa mıncirmak öpmek gerekmiyor bence. Yengenin verdiği tepki çok rencide edici ama sanki dolmuş gibi artık. Salonda oynarkende sizden rahatsız olmuş mesela ama cıkıp sizi haşlamamış. Son olaya kadarda konusmayı düsünmüyordu bence. Oradada bacağını mıncırınca konuşmuş. Böyle bir konuşma doğru mu asla ama yaklaşmayın sizde bu kadar.

Ben zaten cocuk seven bir değilim. Kendimi bildim bileli hicbir cocugu alip elime sevmedim. Esimde ayni sekilde ablalarinin cocuklariyla bile hasir nesir olduğunu görmedim, dokunduğunu görmedim. Gerek yok fazla samimiyete diye düşünüyorum.

Yengeniz abartmiş sizde ses etmedikce tepenize cikmis...eniste konusuna gelince bu konuda bende yalniz birakmam cunku 13 yasimda teyzemin eşi uyurken orami burami ellemisti...yengenizde de boyle bi travma vardir diye dusunuyorum baska turlu bu kdr tepkiye anlam veremedim

Balkonda o konuşmayı duyduktan sonra içeri girdim. Mutfağa geçtim annemlerin yanına. Eşim de geldi yanıma. Bir sigara yaktım.. Anne işte, "Bu ne surat!?" dedi. "Midem kötü, çok yemişim" dedim. Sonra salondan abimin sesi geldi "Biz gidiyoruz anne hadi görüşürüz."
Ondan sonrası sessizlik..
Abinizin yanınıza gelip en azından kulağınıza "kusura bakma canım"demeliydi . Önceki mesajda da dediğim gibi abinizin sessiz kalmasından yüz buluyor yengeniz.Halbuki orda karısını uyarıp susturmalıydı.Size en çokta eşinize yapılan büyük terbiyesizlik.Bir özür duymadan biraraya gelmeyin bence.Yoksa bu edepsizlik böylece sürer gider.

Hayır niye hepiniz Susup kaldınız ben oraya takıldım kaldım
Ben şaşırmadım insan şoka girer kal gelir idrak edemez belli bir süre diye düşünüyorum ağır bir itham var kaldıki yanlarında çocukta var bişe diyemezsin ki o an diye düşünüyorum

Yengenin uslubu tamamen seviyesiz olsa da , orada konusmak neye yarardi. Konu sahibi yenge ile kadin kadina konusmalisin. Madem pedagoji egitimi almissin bir de cocuguna nasil davranmasi gerektigi konusunda ona egitim verebilirsin.Hemen kestirip atma.

İyide sessiz sakin eşiyle ortamdan ayrılması anlayısın en buyugu bence saçına başına yapışmamış her ne olursa olsun Şurada yazıstıgımız hangi hala teyze veya adayı böyle bir davranışta abi abla dinleyip sakin kalabilirdi bişe demeden geçmiş gitmiş daha neyin empatisini yapacak sorunu varsa eşine düşer eşeleyip destek aldırmak.

siz ne dedigimi anlamiyorsunuz ki,takilip kalmissiniz kavgaya..
ben kavga esnasindaki tavirlarina kusur bulmadim,bi okusaniza ne yazmis konu sahibi ben neye cvp vermisim.
yegeni hakkinda surekli abisiyle muzakere yapiyor,yenge yokmus gibi bu olay oncesinde.
empati yapin dedigim konu ise yengenin tacize ugrama ihtimali ki bu kuvvetle muhtemel.
kadin kesin taciz magduru bunu gormek icin empati yapilmali anlatabildim mi?

Konu sahibi
Ben hala yengenin terbiyesizlik yaptigina
Inaniyorum
Da sizinde sonradan yazdiklariniz da
Normal olmayan seyler var.
Esimle asla yanliz birakmamaya dikkat ediyorum diyosun
Bunu da yenge boyle seyler dusunmesin yada
Suphe etmesin diye yapiyosun?
Gozlerin surekli cocugun uzerinde falan.
Ozellikle su yazdigini hic anlayamadim.
Sen esin ve cocuk ayni odadayken
Tam sen cikarken cocuk sana niye bir anda dur gitme diyor. Neden bizde cikalim deyip anne ve babasinin yanina kosuyor.

Ya ne kadar hassas oldugunuzu kanitlamak adina
Batiriyosun
Yada esine sen guvenmiyorsun
Insanlarda yanlis anlamasin diye ekstra caba sarfederek insanlari ki basta yengeyi tedirgin ediyosun.
Yani suan ben bile konunun basinda
Yengeyi gommusken
Acaba dedim ustelik senin cabanla.

Cok garip.

Konu sahibi
Inaniyorum
Tam sen cikarken cocuk sana niye bir anda dur gitme diyor. Neden bizde cikalim deyip anne ve babasinin yanina kosuyor.

Batiriyosun
Insanlarda yanlis anlamasin diye ekstra caba sarfederek insanlari ki basta yengeyi tedirgin ediyosun.
Yengeyi gommusken

Cok garip.

yazmaya üşenmiştim iyi oldu bu mesaj..

konu sahibesi bu kadar hassasiyet neden ?

Konu sahibi
Inaniyorum

Batiriyosun
Yengeyi gommusken

Cok garip.

çocuk dememiş, eşi diyormuş dur gitme beraber çıkalım diye anladığım kadarıyla, zan altında kalmamak için.. böyle bir yenge varken normal geldi bu düşünce tarzı..

Öff konu ne biçim yerlere gelmiş ya, iyi madem alın bebelerinizi aklı erene kadar bir fanusa koyun kimse ellemesin.

Sevsek kabahat, sevmesek kabahat , çıkmayın madem evden.
Bırakın Allah aşkına ya ,evet taciz tecavüz ,istismar dünyanın gerçeği ama bu kadar da değil, böyle de yaşanmaz yani.
O sevmesin, bu sevmesin, o dokunmasın bu bilmem naapmasın.
Alın o zaman çocuklarınızı gözümüz görmesin, naparsanız yapın.

Ayıp ya , hiçbir insan bu şekil muameleyi haketmez ki haladan bahsediyoruz.
Ne ara böyle manyak olduk o da ayrı konu.

Konu sahibi
Inaniyorum

Batiriyosun
Yengeyi gommusken

Cok garip.
"Eşinin yeğenine bu kadar yakın olması manidar" diyen olunca insan açıklama yapmak zorunda hissediyor kendini..
Abimin eşi en ufak şeyden bile alınıp, nem kapan ve huzursuzluk çıkarıp surat yapan biri olduğu için, özellikle bizim yaptığımız bir hareketten bir sorun çıkmasın istiyoruz. Önlem amaçlıydı yani tamamen. Ama dediğim gibi, yine de engelleyemedik.
"Gitme" diyen de eşim, yeğenim değil.

çocuk dememiş, eşi diyormuş dur gitme beraber çıkalım diye anladığım kadarıyla, zan altında kalmamak için.. böyle bir yenge varken normal geldi bu düşünce tarzı..

Yok canim yaa
Cocuk dur gitme bizde cikalim deyip anne babasina kosmus.
Biraz yorgunum okudugumu yanlis anlamadiysam boyle demis.

Back