Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Yenge isterse küçükken tacize uğramış olsun yine de böyle davranması onu haklı yapmaz asla.
Eğer açık açık burada eşinizden şüpheli bi hareket gördüyse diyecek ki çocuğuma bunu bunu yaptın diyebiliyor mu hayır diyemiyor ee o zaman durduk yerde insanlara sapık muamalesi yapamaz.
Türk kadınları olarak hepimiz hayatımızın bi döneminde tacize uğruyoruz yani ee napalım herkese sapık damgası mı yapıştıralım o zaman?
Ben de teyzeyim ve yeğenimin de özel bölgesi hariç her yerine dokunurum gıdıklarım öperim severim onun için canımı da veririm kuzum o benim böyle bi tepki alsam annesinden ortalığı ayağa kaldırır ve çok incinirdim muhtemelen.
Halası yahu bu kadın da bacağına da dokunacak sanki çocuğun vajinasını ellemiş gibi konuşmuş kadın.
Ayrıca konu her ne olursa olsun buradaki anne çok basit ve avam bir kadın.
Her cümlesinden avamlık akıyor onun verdiği mahremiyet eğitimden ne olacak acaba??
Abinize de pes insan bi savunur kardeşini bi çift laf eder karşıdaki arsız diye her söylediğine tepkisiz mi kalacak böyle ömür boyu?

Gerçekten okudukça çok üzüldüm bence bi mesaj atın abinize kırıldım filan şeklinde ne bileyim ben tepkisiz kalamazdım sanırım.

Yaklasiminizla zaten ne kadar bu konuda hassas oldugunuz ve alakadar olduguz belli.
Cocuklar zaten umrunuz degil. Siz tanimadiginiz gormediginiz baskasindan dinlediginiz bir olaya yorum yapin.
Ben yasadiklarimi anlatayim
Ben cocuklar icin ugrasirim
Siz tanimadiginiz kadina verip veristirmekle geyikle ugrasin

ya sen niye tacize uğrayan en hassas olan bir tek kendinmişsin gibi yazıyosun
bu ülkede kadınlar hiç bişey yaşamıyosa otobüste tacize uğruyo
çocuğa şiddet, taciz, tecavüz istismar bunlar sence bir tek senin başına mı geldi
bir tek sen mi koruyorsun çocukları
herkesin korkuları var yaşanmışlıkları var ama insan çocuk yetiştiriyorsa
kendi korkularını çocuğuna yüklememeli
kimse demiyo zaten çocuklarınıza sahip çıkmayın diye

O kismi bir daha okuyun lutfen ben mi yanlis anliyorum yaa
Cocuk anne babsinin yanina kosmamis mi.

Him anladim sizde esinizle cocugu asla basbasa birakmiyorsunuz.
3.5 yasindaki cocukla yanliz kalamiyor
Ben cevabimi aldim tesekurler
Dahada bisey yazmam

yani bu zihniyetle tüm erkekler kaka mantığıyla çocuk yetiştirip
büyüdüğünde de erkeklerle sağlıklı ilişki kurmasını
sağlıklı evlilik yapmasını bekleyeceksiniz öyle mi?
tanımadığınız bilmediğiniz bi kişiyi nasıl da kolay suçluyorsunuz
inanılır gibi değil

Konu sahibi
Ben hala yengenin terbiyesizlik yaptigina
Inaniyorum
Da sizinde sonradan yazdiklariniz da
Normal olmayan seyler var.
Esimle asla yanliz birakmamaya dikkat ediyorum diyosun
Bunu da yenge boyle seyler dusunmesin yada
Suphe etmesin diye yapiyosun?
Gozlerin surekli cocugun uzerinde falan.
Ozellikle su yazdigini hic anlayamadim.
Sen esin ve cocuk ayni odadayken
Tam sen cikarken cocuk sana niye bir anda dur gitme diyor. Neden bizde cikalim deyip anne ve babasinin yanina kosuyor.

Ya ne kadar hassas oldugunuzu kanitlamak adina
Batiriyosun
Yada esine sen guvenmiyorsun
Insanlarda yanlis anlamasin diye ekstra caba sarfederek insanlari ki basta yengeyi tedirgin ediyosun.
Yani suan ben bile konunun basinda
Yengeyi gommusken
Acaba dedim ustelik senin cabanla.

Cok garip.
+1
Evet demekki neymis kimsenin kimseye guvenin kalmadigi gozumuzu 3 yasindaki cocugun ustunde ayirmiyormusuz
Ben bile bu kadarini yapmazken
Artik nedense konu sahibi yapiyor.

Herkesin hassas oldugu bir noktada vardir.
Saygi duyuyorum konu sahibine esiyle yanliz birakmamasina
Artik oda yengesine saygi duysun bir bildigi vardir. Sonucta oda annesi.
Burda ki cogu kisi bunlari atlayip kendi ilk dusuncesini hakli gosterebilmek icin bunu gormezden geldiler siz yapmadiniz bravo

Yorumları okumadım. Ama konuyu okuduğumda gerçek mi bu diye düşündüm...

Verilen tepki çok saçma... Belki eşinizin karşı cins olduğu için veya o samimiyeti almadığı için yakın durmamasını isteyebilir, gerçi kızının yaşı bunu istemesi için çok küçük...

Ama halasının yeğeniyle oynamasına -çocuk kız olsun, erkek olsun- böyle bir tepki kesinlikle çok yakışıksız... Ben de halayım, benim annem teyzem de hala... Bayan erkek ilişkilerine de oldukça dikkat etmeye çalışırız. Ama ben yeğenimin her yerini mıncıklarım, çocuğum gibidir, annem de teyzem de kendi yeğenlerini çocukları gibi bilir, öyle yakın davranır. Yani dokundurtmuyor, bizimkiler banyosunu falan yaptırırdı kendileri yıkanacak yaşa gelene kadar...

Yeğenin olsa da demekki bundan sonra o yakınlığı göstermemelisin veya abin eşiyle konuşacak eşi de senin bi şekilde gönlünü alacak aynen devam edeceksin. Benim hareketim bu yönde olurdu

Yenge delirmis
Bu hassasiyet degil,delilik. Cocuguna ogretirsin elbette, ama bu sekilde yaninda halasina enistesine bagirip cagiramazsin. Arti sizin oyun oynamanizdan neler cikarmis? Ben olsam arada abim de olsa o sapik kadinla assssla asssla gorusmem,net! Boyle sey mi olur yahu?

ya pelin az çok buradan tanıyoruz birbirimizi abartılı değil mi bu

yani öbür konu var kız da taciz ediyor

o zaman çocukları fanusa sokalım

ne bileyim gidip yanında yatmak vs fazla değil mi

azıcık daha büyüyünce okulda ne olacak

yani ne bileyim kreşte uyuyor birçok kişi var arkadaşları var

daha büyüyecek okula gidecek kursa gidecek yüzmeye gidecek vs vs

birisi yazmış mesela muavin çocuğu kucaklayıp annesine veriyor bunu normalleştirmeyelim diye

neden yardımseverlik değil de sapıklık görüyoruz

çünkü korku toplumu yayılıyor

sitelerin çevresindeki duvarlar yükseliyor kapıdaki kilitlerin sayısı artıyor vs vs

sürekli korkuyu pompalıyoruz ki kendi gölgesinden dahi korkan bir topluma doğru ilerliyoruz

bu da birey değil sürü olmayı gerektiriyor

sonra eşim yanında bir kadın ile yarım saat araba süremez, bir kadın bir erkek beraber aynı araba içinde olamazlara geliyor psikoloji

Birlikte yatma konusu benim en buyuk takintim galiba, ama neden aklim kalacagina yanimda yatmasin ki? Esimin amcasini ne kadar tanıyorum mesela, ya da halasinin kocasini? Neden bu insanlarla aynı cati altindayken tek birakayim ki cocugumu, ya da neden kucaklarina almalarina izin vereyim.
Gercekten bazi insanlar bana guven vermiyor, bunun mantikli bir aciklamasini yapamam, ama hislerimle hareket ediyorum. Umarim yanilmam.
Evet surekli korkarak kaygilanarak yasayamayiz, daha simdiden gunun buyuk bolumunde ayriyiz, servise biniyor, okula gidiyor, ogretmenleriyle vakit geçiriyor, uzerini degistiriyor, tuvalette yardim ediyorlar. Tum bunlari engelleyemem, ya da bunlardan korkarak yasayamam, ama kendi icimde cok anlamsiz da olsa beni kaygilandiran durumlar icin onlem almazsam akil sagligimi kaybederim.

Benim de iki kızım var eşim çok sever bebekleri 3 4 yaşına kadar onlarla çoçuk gibi oynar oğlan kardeşimin kızına çok düşkün benim eşime ismiyle hitap ediyo banada hala demez 2 bucuk yasında bilmiş benim eşim için ölüyo gözü kimseyi görmez annesi babasını bile benim eşimin yanında hiçe sayıyor cadı ..ama bizimkilerin bu durum çok hoşuna gider bi art niyet asla olamaz ..sanırım gelininiz küçükken bi travmatik bi olay geçirdi bu kadar tepki verdiğine göre ..sizden önce de çoçugubu baya tembihlemiş ki çoçuk rahatsız oluyor sadece tavrı size özgü değil

Eşim diyor "hadi biz de çıkıyoruz" diye ve abimle eşinin yanına götürüyor yeğenimi. Yeğenimin odadan kaçması falan gibi bir durum yok yani ortada.

heh tamam işte, doğru anlamışım.. odadan kaçacak kadar eşinden korkan çocuk gidip de dizine yatmazdı herhalde.. bana ilkokulda laf attılar diye 1 hafta okula gitmedim, çocuk bu yani korkar, siner, yanına yaklaşmak istemez.. kendisini taciz edenin dibinde bitmez.. yengen tam techizatlı hasta..

siz ne dedigimi anlamiyorsunuz ki,takilip kalmissiniz kavgaya..
ben kavga esnasindaki tavirlarina kusur bulmadim,bi okusaniza ne yazmis konu sahibi ben neye cvp vermisim.
yegeni hakkinda surekli abisiyle muzakere yapiyor,yenge yokmus gibi bu olay oncesinde.
empati yapin dedigim konu ise yengenin tacize ugrama ihtimali ki bu kuvvetle muhtemel.
kadin kesin taciz magduru bunu gormek icin empati yapilmali anlatabildim mi?
Olabilir tabiki neler neler yaşanıyor sizde haklısınız ama gecmısınde bu tarz bir şeye maruz kalmış bir kadın çoçugunu kimseyle baş başa bırakmaz en basından dokunma sevme konusunda tavır koyar surat yapar vs daha bebekken sevilme kucaklanma konusundaki rahatsızlıgını belli eder 2-3 yasına gelene kadar tepki için beklemez diye düşünüyorum. Bir üye daha bebekken sevılmesınden rahatsız olduğu için bir bahaneyle kucaklanmasına izin vermediğini hemen aldığını başka evde hep yanında olduğunu uyurken yanında kaldığını yazmış ki sadece koruma yasanılanlar okuduklarımızdan etkilenerek bunu yaptıgını belirtmiş.Tacize maruz kalmış biri çok daha paranoyak davranmaz mı?Çocuğu içeride diğer aile fertleriyle bırakmaktan rahatsız olmamış herkes bir aradayken yapılan bir sevgi gösterisine tepki vermiş.
Konu sahibide bu şekilde düşündüyse taciz empatisini pek kuramaz diye düşünüyorum aile içi yaşanmışlıkların sıkıntısıdır belki .yapamayabilir empati.

"Eşinin yeğenine bu kadar yakın olması manidar" diyen olunca insan açıklama yapmak zorunda hissediyor kendini..
Abimin eşi en ufak şeyden bile alınıp, nem kapan ve huzursuzluk çıkarıp surat yapan biri olduğu için, özellikle bizim yaptığımız bir hareketten bir sorun çıkmasın istiyoruz. Önlem amaçlıydı yani tamamen. Ama dediğim gibi, yine de engelleyemedik.
"Gitme" diyen de eşim, yeğenim değil.
merak ettim bebekken daha küçükken sevdiğinizde birlikte vakit geçirdiğinizde tavrı nasıldı rahatmıydı size karşı sonradan gelişen bir konu mu?
Yani bir bahane bulup sizden uzaklaştırma sevmenizden rahatsız olma beraber yanlız kalmanızı istemeyip bir bahane ile hep yanınızda olma durumu var mıydı?

Anlatıs şekline göre siz haklısınız. Ama hiçbir annede çirkef olsa bile bunu yapmaz sanırım. Ya taciz edildi çocukken yada gördüğü yanlış yorumladığı bi durum var. Üzücü bi durum ama iyi yanından bak yeğenin mahrem yerlerini korumayı öğrenmiş. Nerden tutsan elinde kalıcak ni konu.

merak ettim bebekken daha küçükken sevdiğinizde birlikte vakit geçirdiğinizde tavrı nasıldı rahatmıydı size karşı sonradan gelişen bir konu mu?
Yani bir bahane bulup sizden uzaklaştırma sevmenizden rahatsız olma beraber yanlız kalmanızı istemeyip bir bahane ile hep yanınızda olma durumu var mıydı?
Hayır, daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı. Yani yeğenimle vakit geçirmemizden vs. rahatsız olmazdı. Biz zaten abimlerle ya annemlerin ya ablamların evinde görüşürüz, orada bir aradayken hiç çocuğuyla alakası olmaz, ya balkonda ya mutfakta ya da içeriki odalardan birinde yatıyor olur. Hep böyledir. Böyleydi yani bu olaya kadar.

ya sen niye tacize uğrayan en hassas olan bir tek kendinmişsin gibi yazıyosun
bu ülkede kadınlar hiç bişey yaşamıyosa otobüste tacize uğruyo
çocuğa şiddet, taciz, tecavüz istismar bunlar sence bir tek senin başına mı geldi
bir tek sen mi koruyorsun çocukları
herkesin korkuları var yaşanmışlıkları var ama insan çocuk yetiştiriyorsa
kendi korkularını çocuğuna yüklememeli
kimse demiyo zaten çocuklarınıza sahip çıkmayın diye
Ben kendim demiyorum sizin uslubunuzla
Yaa bunu uzmanlar diyor cocuklari operken bile izin isteyin diye
Kusura bakmayin kendim yasadigim icin bu konuda ozelikle ne yapilip yapilmamasi gerekeni arastirdim.
Bu konuda pedogoglar bile ayni fikirde
Siz neyin fikrindesiniz
Konu sahibi bile 3 yasindaki cocukla esini basbasa birakmiyorum diyor.
Bunu atliyorsunuz
PARANIZI KIMSEYE GUVENIP EMANET OLARAK BIRAKABILIYORMUSUNUZ. COCUKLARINIZIDA KIMSEYE GUVENIP EMANET ETMEYIN
11 YAS USTU HIC BIR ERKEKLE BIRAKMAYIN DIYORLAR DRLAR HADİ
ONLARIDA PAYLAYIN
KORKU ICINDEMI YASAYACAGIZ DIYE.
EVET MALESEF COCUK YAPTIYSANIZ BU DEVIRDE COK DIKKAT EDECEKSINIZ.

Ben bir annenin hislerine guvenirim. Burda sizin anlattiklariniz kadariyla biliyoruz. Esiniz oldugu icin zaten biseyini gormemeniz normal...
Ama bir anne pislik adam diyorsa bunun altinda bir sebep vardir belki........

Egerki bende birinden huylanirsam, boyle kucuk cocuklarlarla cok iyi anlasan ama hala baba olmamis erkekler benide huylandirir ve istemem...
Bence sizde bu kadar cocuklara duskunse siz ve esiniz cocuk yapin inanin, aile ici cinsel taciz okadar yaygin ki

Problem birileri gozlerini kulaklarini kapatmis benim kocam babam kardesim yapmaz bu anneler neden bu kadar evhamli diye sikayet edilir.

Eeee o yapmaz bu yapmaz neden bu kadar cocuk istismari oluyor
Kimsede kusura bakmasin ama kimsenin kalbi kirilmasin diye minciklama suna buna goz yumuluyor, sonra cocuk da normal karsiliyip tacize olay tasindiginda bile kendisine yapilani bilemiyorrrr

Yapmayin lutfen rica ediyorum su cocuklarin orasini burasini sevme opme dokunma huyunuzdan vazgecin...
Biktim artik bu tur igrenç haberlerden. Bu cocuklar savunmasiz. Bizim cok bilincli olmamiz gerekiyor

CEVRENIZDEKI ERKEKLERE DE BU KADAR GUVENMEYIN en azindan cocuklar acisindan cok daha kuskucu olun bu cocuk tacizlerinin onune gecinnnnn
aynen katılıyorum, ben de aynı şeyi düşüdüm

Ben kendim demiyorum sizin uslubunuzla
Yaa bunu uzmanlar diyor cocuklari operken bile izin isteyin diye
Kusura bakmayin kendim yasadigim icin bu konuda ozelikle ne yapilip yapilmamasi gerekeni arastirdim.
Bu konuda pedogoglar bile ayni fikirde
Siz neyin fikrindesiniz
Konu sahibi bile 3 yasindaki cocukla esini basbasa birakmiyorum diyor.
Bunu atliyorsunuz
PARANIZI KIMSEYE GUVENIP EMANET OLARAK BIRAKABILIYORMUSUNUZ. COCUKLARINIZIDA KIMSEYE GUVENIP EMANET ETMEYIN
11 YAS USTU HIC BIR ERKEKLE BIRAKMAYIN DIYORLAR DRLAR HADİ
ONLARIDA PAYLAYIN
KORKU ICINDEMI YASAYACAGIZ DIYE.
EVET MALESEF COCUK YAPTIYSANIZ BU DEVIRDE COK DIKKAT EDECEKSINIZ.

bence de paranızı kimseye emanet etmeyin bolca da biriktirin
çocuğunuzun gelecekteki psikolojisi için harcamak zorunda kalacaksınız nasıl olsa
kendi korkularınız yetişkin olduğunda çocuğunuzun kabusu olacak.
anlamak istemiyorsunuz benim de anlatasım yok. neyse

Back