Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Daha geçen gün bir konu vardı kız halasının tacizinden bahsediyordu ...ki babanın kızına tacizde bulunduğunuda görüyoruz... evet uslubu yanlış olabilir ama rahatsız olmakta haklı çocukları mıncıklayarak sevmenin anlamı yok ... cocuk orama dokunma dediğinde efendim! demek yerine haklısın halacım demek daha iyi olurdu
Sizde haklisiniz ailemde gormedim yakistiramam kendimede bende teyzeyim ablamin kizini boyle seviyorum kendimi yerine koydum oyle cevap verdim.o bahsettiginiz konuyuda okustum insan sasip kaliyor.cetrefilli bi durum yani.aile ortamini bildigi icin kiz uzulmus kendisine yapilani konduramamis kendince hakli .annenin abartisida cok fazla yani herseyin bir uslubu var soyleyis tarzi var yinede kadin i(anneyi) hakli bulmuyorum

Ortada kesinlikle farklı bir sorun var.
Şöyle düşünülmesini tercih ederim ;
Yenge hanım çocuğuna yapılan davranışlardan rahatsız hem halayı hem enişteyi itham edecek seviyeye gelmiş bir öfke nöbetine girmiş.Bu anlık bir tepki olamaz.
Peki bunun evveliyatı olsaydı eğer, o yenge çocuğunu o ortama sokar mıydı ? O ortamda çocuğunu salonda/odada bırakıp balkona geçer miydi ?
Kısacası siz çocuğunuza karşı tavırlarından şüphelendiğiniz biriyle çocuğunuzu yalnız bırakıp balkonda sigara keyfi yapar mısınız ?
Yengede sıkıntılı bir durum var araştırılması gereken bu.

+1

Ben de kucukken tacize ugradim 84 yasinda bir dede tarafindan hemde ama bu kadar abarti. Hastalikli dusunceler bunlar. Cocugu korumak, kollamak farkli herkes potansiyel sapik gormek cok farkli.

Yorumlar daha saçma, evveliyatı varmış,varsa o kadın nasıl o eve geliyor da bir de balkonda sigara içmeye falan gidiyor, kocasından korktu geldi desek ihtimal dışı zaten

Bosverin caninizi sıkmayin gorusmessiniz cok ayip etmis siz uzmeyin kendinizi bu onun terbiyesizligi bence hic konusmaya da calismayin arsiz suclu olunca hakli suclu olurmus sapik damgasi kondurur esinize bu potansiyel var onda belli esinizede soyleyin yaklasmasin bide etrafta sacma sapan dedikodular cikarir

Şimdi tamamen okudum mahremiyet egitimi vermesi güzel ama orda size cocugun yaninda saldirir gibi konuşması cok yanlış cocuk bunu cok farkli yorumlayabilir... gördüğü birşey olur söyler ama bu şekilde ithamlar cirkin kendi yapsın bir cocuk elletsin vs iğrenç bir yaklaşım... görüşmek istemiyor belli sizde bu lafların üstüne görüşmeyin.

Yorumlar daha saçma, evveliyatı varmış,varsa o kadın nasıl o eve geliyor da bir de balkonda sigara içmeye falan gidiyor, kocasından korktu geldi desek ihtimal dışı zaten
Yengeyi hakli cikartmak icin ne yazacaginin bilinmemesi sendromu. Evveliyati olsa dedigin gibi cocuk yalniz mi birakilir boyle insanlarla.

"Ve yeğenim garip bir tepki verdi, bacağını çekti ani bir hareketle. "Ne oldu gıdıklandın mı?" dedim, ki biliyorum gıdıklanan bir çocuk değil. "Hayır, oralarıma dokunmamalısın" dedi. "Neden?" dedim. "Annem yasakladı" dedi. "Tamam B...cim" dedim kapadım konuyu.
Annesine döndüm. Hani açıklama bekler ya insan, ki tahmin ediyorum, çocuğuna mahrem yerlerini öğretmiş, herkesin dokunmaması gerektiğini, nerelerini mahrem olduğunu vs. Onları söylemesini falan bekledim ki içim rahatlasın, "Evet haklısın" diyeyim.
Bana dönüp, "Evet doğru söylüyor, kızımınbacağına öyle aklına esince dokunamazsın!"diye bağırdı.
"Efendim?" dedim. "

Efendim çocuğa değil annesinin üslubuna özetle

Hmm utandım bak şimdi atlayarak okumuşum demek ki :) ... Ama çocukları mıncıklayarak sevmemek gerektiğini anlamak gerekiyor ...

Çocuk artık sizi ve eşinizi kötü bilecek, yanınıza yaklaşmaz bu saatten sonra...

Bence de oncesinde baska durumlar olmus olmali ya da esine gicik kapiyor. Yoksa boyle davranmak cok normal degil. En azindan yerinde ve yalnizken soylenmesi gereken seyler cocuk onunde soylenmis. Bu cocukta da guven sorunu olusturur.

Bir de madem bu konuya parmak basiliyor o zaman bir pedagogla gorusulsun. Cocuk, bu sekilde sadece anne babasina bagli guvensiz bir sekilde buyur.

Son düzenleme:
Peki ben hiç uğraşamıcam iş edinen biri cevap verir
Yaklasiminizla zaten ne kadar bu konuda hassas oldugunuz ve alakadar olduguz belli.
Cocuklar zaten umrunuz degil. Siz tanimadiginiz gormediginiz baskasindan dinlediginiz bir olaya yorum yapin.
Ben yasadiklarimi anlatayim
Ben cocuklar icin ugrasirim
Siz tanimadiginiz kadina verip veristirmekle geyikle ugrasin

Konu bana ve özellikle eşime odaklandığı için bir açıklama yapmam gerek diye düşünüyorum.
Öncelikle, şunu bilmenizi isterim, ailemi ziyaretlerimizde, eşimi asla ve asla yeğenimle birebir baş başa kalacak şekilde yalnız bırakmadım. Bu hem benim ve eşimin içinin rahat etmesi için hem de abim ve eşinin rahat etmesi içindi. Kimsenin aklında en ufak bir soru işareti kalmasını istemedim hiç bir zaman. Biz oynarken, muhabbet ederken, Tv izlerken vs annesi yanında yoksa bile mutlaka ben yanında olurum ve mutlaka gözüm yeğenimin üzerindedir. Tekrar söylüyorum, bu eşime güvensizliğimden değil, aksine güvenimden kaynaklıdır. Ki o da böyle olmasını ister, asla tek başına kalmaz, ikimiz yeğenimle bir odadaysak yani üçümüzsek, ben odadan çıkmaya kalksam "gitme, hadi Xcim biz de çıkıyoruz" der ve anne babasının yanına gider. Daha önce de söylediğim gibi, onu nasıl sevdiğimize, onunla konuşurken nasıl cümleler kurduğumuza, aldığımız hediyelere kadar çok dikkatli oluruz. En ufak bir yanlış anlaşılma olmamasına özen gösteririz.
Daha yeğenim yaşını doldurmamışken bu konuyu abimle konuşmuşluğum da var. "Abi bak ileride biz gelip gidince sıkıntı olmasın, evet zaten çok samimi değiliz ama istemediğin bir şey varsa söyle, bir yanlış görürsen söyle" vs diye.
Sanırım açtığım konudaki "oynaşıyorduk" kelimesine takılanlar olmuş. Ona da takılmamanızı öneririm, zira emin olun yeğenimin mahrem yerlerine dokunmayacak kadar bilinçliyim ve mıncıklamak, sıkmak, "ellemek" suretiyle sevmem yeğenimi. Saçını toplarım, o benim saçımı tarar -güya-, mesela tırnaklarıma bakar ojeliyse çok hoşuna gider sorar vs.
Daha abimin eşi hamileyken eşimle aramızda geçen konuşmada ise, gayet arkadaşça bir üslupla "Bak canım, o benim de kanım sayılır, nasıl sen benim yeğenlerimi sevip sayıyorsan ben de ona özen göstereceğim, ama abinin ya da eşinin içine sinmeyen bir şey olursa lütfen söyle" tarzı bir konuşmamız da olmuştur.
Özellikle 2 yaşından sonra eşime karşı oluşan düşkünlüğü sebebiyle abimle yaptığım başka bir konuşmada da, abime bunun bir sorun olup olmayacağını, isterse eşimin kızına mesafe koyabileceğini, buna alınmayacağını gayet sevecen bir dille anlattım. Abim ise, "Ben senin eşine zaten kızım sayılabilecek seni verdim, kendi kızımı de gözüm kapalı emanet ederim, duymamış olayım" dedi.
Ve bugün anlattığım olaylara kadar da, biz tüm dikkatimiz ve özenimizle yeğenimle ve abim-eşiyle ilişkimizi sürdürüyorduk. Herhangi bir şikayet, uzaklaşma, mesafe koyma, beğenmeme, şüphelenme tavrı olmamıştı.
Ki abime defalarca da tekrarladım, yanlış anladığın, içine sinmeyen bir hareket olursa lütfen söyle, yeğenim demek çocuğum demek benim için, onun üzülmesi senin üzülmen demek diye.
Ben ve eşim yeğenimi boğan, sıkan, mıncıklayan, mahrem bölgelerine dokunan, annesine babasına saygısızlık yapan, eğitimine karışan insanlar değiliz. İstismar eden insanlar hiç değiliz....

Hakkaten mahremiyete o kadar düşkün yenge sizden ve EŞİNİZDEN hazetmeyen sevmenizden o kadar rahatsız olan bir kadın neden balkonda sigara keyfi yaptı ki?gelip yanınızda dursaydı hatta çocugunu uyutsaydı falan iletişimizi kesseydi bir şekilde

Simdi ne desem bilemedim. Cunku ben de kizimi cok sakiniyorum insanlardan. Ama bunu boyle uluorta, insanlari zan altinda bırakacak sekilde yapmiyorum.
Yengenizin en buyuk hatasi zaten çocuğun yaninda bu tepkiyi gostermesi, cocugun bilincaltina tacize maruz kalmis gibi kodlanacak o aksam, ve bu durum tekrar yasanirsa çocuğun ileriki yasaminda ciddi yaralar acacak.
Ama şunu da soyleyeyim, evime kim olursa olsun biri kalmaya geldiginde kizimla yatiyorum, ayni sekilde birine gittgimizde de, hatta kalabalik ortamlarda gunduz uykusu boyunca yanindan ayrilmadigim oldu (dusunun bayram gunu kv evi, butun sulale toplanmis, yemekler yapiliyor, sofralar kuruluyor, gelin -yani ben- butun ogleden sonrayi bebegiyle yatarak geciriyor) hicbir erkegin kucagina almasina izin vermiyorum, artik kendisi gitmez zaten de daha kucukken de hemen bir bahaneyle alirdim, bunun icin kimse kizamaz bana, kizsalar da umrumda olmaz açıkçası..
Sizin yerinizde olsam yengeyle konusup sizi cok zor durumda bıraktığını soylerdim ve bundan sonrasi icin yegenimle cok fazla ten temasi kurmadan oynardim.

Sunu da anlamadim, halasinin cocugun bacagini sevgiyle mincirmasinin nesi kotu. Yani cocuklara anne ve baba disinda kolunuza bacaginiza kim dokunursa dokunsun kacin o ortamdan mi diyorsunuz? Mesela buroya gelen bir kadinin cocuguna ben hirka giydirdim ister istemez dokundum cocuga mesela cocuk hemen annesine sarilip dokunma bana mi demeliydi? Bu mahremiyet egitimini nasil veriyorsunuz anlamadim cocugum olmadigi icin. Kesinlikle burada okuduklarimdan sonra cocugum olursa pedagog tavsiyesi ile cocuk yetistirecegim. Kendini korumak ile guvensizlik arasina sıkısıp kalmasin cocuk.

Konu bana ve özellikle eşime odaklandığı için bir açıklama yapmam gerek diye düşünüyorum.
Öncelikle, şunu bilmenizi isterim, ailemi ziyaretlerimizde, eşimi asla ve asla yeğenimle birebir baş başa kalacak şekilde yalnız bırakmadım. Bu hem benim ve eşimin içinin rahat etmesi için hem de abim ve eşinin rahat etmesi içindi. Kimsenin aklında en ufak bir soru işareti kalmasını istemedim hiç bir zaman. Biz oynarken, muhabbet ederken, Tv izlerken vs annesi yanında yoksa bile mutlaka ben yanında olurum ve mutlaka gözüm yeğenimin üzerindedir. Tekrar söylüyorum, bu eşime güvensizliğimden değil, aksine güvenimden kaynaklıdır. Ki o da böyle olmasını ister, asla tek başına kalmaz, ikimiz yeğenimle bir odadaysak yani üçümüzsek, ben odadan çıkmaya kalksam "gitme, hadi Xcim biz de çıkıyoruz" der ve anne babasının yanına gider. Daha önce de söylediğim gibi, onu nasıl sevdiğimize, onunla konuşurken nasıl cümleler kurduğumuza, aldığımız hediyelere kadar çok dikkatli oluruz. En ufak bir yanlış anlaşılma olmamasına özen gösteririz.
Daha yeğenim yaşını doldurmamışken bu konuyu abimle konuşmuşluğum da var. "Abi bak ileride biz gelip gidince sıkıntı olmasın, evet zaten çok samimi değiliz ama istemediğin bir şey varsa söyle, bir yanlış görürsen söyle" vs diye.
Sanırım açtığım konudaki "oynaşıyorduk" kelimesine takılanlar olmuş. Ona da takılmamanızı öneririm, zira emin olun yeğenimin mahrem yerlerine dokunmayacak kadar bilinçliyim ve mıncıklamak, sıkmak, "ellemek" suretiyle sevmem yeğenimi. Saçını toplarım, o benim saçımı tarar -güya-, mesela tırnaklarıma bakar ojeliyse çok hoşuna gider sorar vs.
Daha abimin eşi hamileyken eşimle aramızda geçen konuşmada ise, gayet arkadaşça bir üslupla "Bak canım, o benim de kanım sayılır, nasıl sen benim yeğenlerimi sevip sayıyorsan ben de ona özen göstereceğim, ama abinin ya da eşinin içine sinmeyen bir şey olursa lütfen söyle" tarzı bir konuşmamız da olmuştur.
Özellikle 2 yaşından sonra eşime karşı oluşan düşkünlüğü sebebiyle abimle yaptığım başka bir konuşmada da, abime bunun bir sorun olup olmayacağını, isterse eşimin kızına mesafe koyabileceğini, buna alınmayacağını gayet sevecen bir dille anlattım. Abim ise, "Ben senin eşine zaten kızım sayılabilecek seni verdim, kendi kızımı de gözüm kapalı emanet ederim, duymamış olayım" dedi.
Ve bugün anlattığım olaylara kadar da, biz tüm dikkatimiz ve özenimizle yeğenimle ve abim-eşiyle ilişkimizi sürdürüyorduk. Herhangi bir şikayet, uzaklaşma, mesafe koyma, beğenmeme, şüphelenme tavrı olmamıştı.
Ki abime defalarca da tekrarladım, yanlış anladığın, içine sinmeyen bir hareket olursa lütfen söyle, yeğenim demek çocuğum demek benim için, onun üzülmesi senin üzülmen demek diye.
Ben ve eşim yeğenimi boğan, sıkan, mıncıklayan, mahrem bölgelerine dokunan, annesine babasına saygısızlık yapan, eğitimine karışan insanlar değiliz. İstismar eden insanlar hiç değiliz....
Him anladim sizde esinizle cocugu asla basbasa birakmiyorsunuz.
3.5 yasindaki cocukla yanliz kalamiyor
Ben cevabimi aldim tesekurler
Dahada bisey yazmam

Back