- 30 Mayıs 2018
- 207
- 265
- 29
ailem bu denli istememekte diretmeseydi, bende düşünmeyebilirdim sevgim örtebilirdi belki. Ama 6 yıllık bir ilişkide erkek arkadaşımdan evlilik adına bir hamle görmeyip, annesiyle tatsız şeyler yaşarken, üstüne ailemin sürekli tepemde benim görmediğimi düşündükleri, ilişkide ki uyumsuz yanlarımızı anlatırken de çelişkiye düşmemek için aptal olmak gerekir.Gercekten sevsen adami bu kadar düşünmezdin yani sevgilini muhtemelen tüm o cefalari çekecek kadar sevmiyorsun saddce terkedersen yaşayacakları yüzünden aciyorsun. Bugun terketmesen yarin bosanirsin dahancok aci ceker iki taraf da. Kestirip atmanın vakti gelmiş geçiyor bile.
Sevgimden gram şüphem yok, fakat henüz daha ilişki evresindeyken yaşadığımız bunca sıkıntı (sadece burda alıntı yapılanlar yada açtığım konular haricinde olan bir sürü şey) bana acaba ailem haklı mı diye kafamda soru işaretleri oluşturdu.
Ha diyceksiniz ki bunca zaman sonra neden şimdi o zaman?
İkimizde toyduk bu ilişkiye başladığımızda. Hatanın asılı burada başlıyor. Kuzeninin o zaman ki sevgilisi beni kuzenine yakıştırma yaptı. kuzeni karşıma geçip sevgilisini korurken erkek arkadaşım hala o kuzeniyle görüşmeye devam edip, hakkımı savunmadan, siz benim sevgilime bu şekilde konuşamazsınız demeden beni de onlarla görüşmek için ısrar etti.
Bir düğüne gittik (o düğüne gitmem için erkek arkadaşım çok ısrar etti, herkes seni tanıyor gelmen gerek diye) neyse gittik tam masalara oturucaz, annesi bana 'daha arada fol yok yumurta yok sen başka masada otur, bizle oturma'' dedi ve biz tıpış tıpış başka masada oturduk . sevgilimin 'hayır hepimiz bu masada oturucaz'' demesini bekledim ama buna da çıkardığı tek bir ses olmadı.
Sevgilimi askere ailesi ve ben birlikte götürdük. yemin töreni zamanı geldiğinde ben mezuniyetime gitmemeyi göze alıp(ki annem bu evrede kıyameti kopardı ''asla gidemezsin saçmalama, biz ailen olarak mezuniyetini göremeyecek miyiz bunu mu bize hak gördün'' diye) ama ben ailesine ''onlarla gelmek istediğimi, bu törene benimde katılmayı çok istediğimi'' dile getirdiğimde onlar akrabalarında kalacaklarını, ben istiyorsam uçakla gelebilmemi tavsiye olarak sundular. sağolsun açıkça istemediklerini belli etmediler.
Yani daha nice nice şeyler. bunları yaşadığımızda ben hep uyardım sevgilimi. Zamanında istediğim, yapılması gereken tavırların hiçbirini sergilemedi. Fakat zamanla herşeyin daha iyiye gideceğini söylerek hatta şuan değiştiğini belirterek bir ümitle bugünlere geldik. Bugünlere gelirken benim asla boyun eğmeyeceğim şeylere, sevdiğim için sustuğum zamanlarım oldu. Hani diyorlar ya bunca zaman kör müydün de şimdi?
Kör değildim, herşeyi görüyodum ama sevdiğim insana inanmak istedim, o herşey düzelecek deyince'' bir umut '' diyerek yanaştım.
Bu hataya körlük mü aptallık mı denir orası tartışılır