• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım herşey düzeliyordu ki ben mahvettim

Enayilik sırtına binmişler inmeye niyetleri yok.Baba da öyle annede çanak tutuyor gördüğüm kadarıyla.Ne koparırsak kar hesabı inek gibi sağıyorlar.Bu insanlar genç değilmi neden doğrudüzgün işte çalışmıyorlar?

Bu şekilde devam edeceklerse beraber oturacakları gelin getirseler daha iyi.Öbür türlü bu çocuk hem baba evini hem kendi evini nasıl geçindirecek.Kaldıki para hesabınıda bilmiyor.Kolayı bulmuş borcu borçla kapatıyor.Evlense maaş hacize gider
Kesinlikle öyle zaten bankalardan da kırmızı çizgi mi ne yemiş galiba, daha kredi çekemiyormuş o bitene dek iyi oldu ona

Kesinlikle öyle zaten bankalardan da kırmızı çizgi mi ne yemiş galiba, daha kredi çekemiyormuş o bitene dek iyi oldu ona

Alışmış kudurmuştan betermiş. Dikkat et de tefeciye kaptırmasın kolunu. Bir daha alamazsın önünü.
Benim eniştem de böyleydi sonunda o borçlardan hapse düştü yattı çıktı akılladı. Ama ne oldu ailesini perişan etti.
Can çıkar huy çıkmaz kendini kandırmaya devam et

alışmış kudurmuştan beterdir
ailesine tapıyorsa er ya da geç ailesi yine kandıracaktır

bunun huyu bil de al adamı

son olarak adam zaten bu borcu da kapatayım daha göndermeyeceğim demiş kapatsın bakalım bir gör hemen en ufak şeye söylenme
İşte bende kendmde orda hata arıyorum sonuçta parayı gönderdi giden gitti yani biraz bekleseydim bakalım nasıl devam edecek diye, şimdi de korkuyorum beni kandırır diye gönderse de söylemez ben laf ediyorum dye

Yani bunun için bir sürü söz var,sizin konunuz ile ilgili ikisi aklıma geldi.

''HUylu huyundan vazgeçmez''
''Alışmış kudurmuştan beterdir''

Yani bu adam ne zaman para biriktirecek, ne zaman para vermekten vazgeçeecek bende de merak uyandırdı .
yok 30000 yok 60000 bu ne yahu taş olsa çatlar ....
Zaten benim sinirlerimde buna bozuluyor sevglime kızıyorum ya kör müsün adam dön bi bak geçen nelere bak elindekine bak borcuna bak 90 bin öderde insanın tek bir arabası olmaz mı yarısı faizdi diyor bana. Boşa ödmüyorum ya ailemin ihtiyacı vardı sıkıntıdaydılar diyordu önceden. Ahh bir bilebilsem babasının ne haltlar yediğini

Alışmış kudurmuştan betermiş. Dikkat et de tefeciye kaptırmasın kolunu. Bir daha alamazsın önünü.
Benim eniştem de böyleydi sonunda o borçlardan hapse düştü yattı çıktı akılladı. Ama ne oldu ailesini perişan etti.
Can çıkar huy çıkmaz kendini kandırmaya devam et
Ayyyy Allah korusun , düşmanım bile bu duruma düşürmesin Rabbim

Bu böyle devam eder ben size söyleyeyim. Ne yapacağınız size kalmış ama, hele düğün arefesinde falan daha stresli olaylar yaşanır, sevgiliniz sizi çok yarı yolda bırakır.

Bana kalırsa baba herkese yalan söylüyor. Babanın söylediği yalanları annesi bildiği kadarıyla arka çıkıyor

Çok garip geliyor bana bu durumlar ...Kızın abisinden haberi yok.Oğlanın babasından. Yaprak dökümü gibi mübarek bütün açıkları anne biliyor o toparlamaya çalışıyor gibi.Ben en çok anneyi suçlu görüyorum.Hadi kocan beş para etmezin teki bir haltlar karıştırıyormuş insan evladına nasıl kıyar .Evin bütün sorumluluğunu oğluna yıkar.

Kızkardeş evlenecek çeyiz düzülecek oğlan yapsın
araba alınacak oğlan yapsın ev düzülecek oğlan yapsın.....
yarın kendi düğününüde oğlana yaptıracaklar

Oğlum orada hangi halde doğrudüzgün yiyormu içiyormu canı sağmı diye düşünürüm onlar altına araba üstüne ev yaptırma derdinde halaya sigara parası yollama derdinde..Oğlum kenara para ayır lazım olur diyen yok.

Onu dinleyecek birisine ihtişyacı varmış ben hep laf ediyormuşum öyle diyor yine yaranamıyorum
onun seni iyi hissettirmek gibi bir derdi yok. yeter ki o içindekileri kusup rahatlasın.

arkadaşımın bir lafı vardı: insanların hayatında çöp tenekesi olma

Herkes kendi tercihlerini yaşıyor Kelebek. Allah korusun denilince korunmuyor biraz da çabayla senin kendini koruman lazım.
Bekarken eşim nasılsa aynı. Düzelen yada değişen bir yanı yok. Sevdiğim yanı da aynı sevmediğim yanı da aynı. Ben ama görmezden gelmemiştim bu neden sorun yaşamıyorum. Ama değiştiririm, düzelir hele bir evlenelim deseydim şimdi çok mutsuzdum.
Yani mutsuzlukta mutluluk da bizim elimizde. Sen görmezden geldiğin şeyleri yaşarsın. Şu an değişir dediğin görmezden gelen her şey evliliğinde de olacak belki artarak olacak bu nedenle pembe hayallerle yaklaşma. Evlilik sevgililiğin devamı sadece araya aileler giriyor. Burada aile de bela. Eş adayının da sorunları var. Bu ikisini gz ardı edersen Allah seni korumaz kendi görmezden geldiğin hataları yaşarsın.

Evlenmeden önce buraya konu açtığın ve tecrübeleriyle sana yol gösteren kadınlar olduğu içinde şanslısın.

Aşk gözünü kör etmesin.Mantığını kullan.En çok kendine güven ve kendini korumaya al.Yoksa zararı çekecek olan ve ömrü heba olacak kişide sensin.

Son düzenleme:
Çok garip geliyor bana bu durumlar ...Kızın abisinden haberi yok.Oğlanın babasından. Yaprak dökümü gibi mübarek bütün açıkları anne biliyor o toparlamaya çalışıyor gibi.Ben en çok anneyi suçlu görüyorum.Hadi kocan beş para etmezin teki bir haltlar karıştırıyormuş insan evladına nasıl kıyar .Evin bütün sorumluluğunu oğluna yıkar.

Kızkardeş evlenecek çeyiz düzülecek oğlan yapsın
araba alınacak oğlan yapsın ev düzülecek oğlan yapsın.....
yarın kendi düğününüde oğlana yaptıracaklar

Oğlum orada hangi halde doğrudüzgün yiyormu içiyormu canı sağmı diye düşünürüm onlar altına araba üstüne ev yaptırma derdinde halaya sigara parası yollama derdinde..Oğlum kenara para ayır lazım olur diyen yok.
Dün anneside geldi kızının evine artık bana neyi ispatlamaya çalışıyorsa en önemli şey sağlık huzur kızım ben başka hiç bişey istemiyorum hepsi hallolur dedi durup dururken ağlamaya başladı kız kardeşi de hiç umursamadı bile.
Lafta anne baba oğulları için ölürler sizin gibi bende anlam veremiyorum nasıl kıyıyorlar görmüyorlar bunları, ben ki el kızıyım içim parçalanıyo ya sevglimin bu durumuna gördükçe siz anne babasınız hiç mi üzülmüyorsunuz. Hele annesi sevglimden konu açılır açılmaz başlıyo ağlamaya özledim diye , Allah onun sağlığına zarar vermesn diyor abiki öyle ama borçtan çocuğun psikolojisi sağlam kalmadı. Bide önemli olan sağlık huzur mutluluk diyorlar da nereye gitti bu kadar para o krediler onlara gitmeseydi acaba huzur kalacak mıydı onu merak ediyorum yada düşman kesilmeyecekler miydi oğullarına

Dün anneside geldi kızının evine artık bana neyi ispatlamaya çalışıyorsa en önemli şey sağlık huzur kızım ben başka hiç bişey istemiyorum hepsi hallolur dedi durup dururken ağlamaya başladı kız kardeşi de hiç umursamadı bile.
Lafta anne baba oğulları için ölürler sizin gibi bende anlam veremiyorum nasıl kıyıyorlar görmüyorlar bunları, ben ki el kızıyım içim parçalanıyo ya sevglimin bu durumuna gördükçe siz anne babasınız hiç mi üzülmüyorsunuz. Hele annesi sevglimden konu açılır açılmaz başlıyo ağlamaya özledim diye , Allah onun sağlığına zarar vermesn diyor abiki öyle ama borçtan çocuğun psikolojisi sağlam kalmadı. Bide önemli olan sağlık huzur mutluluk diyorlar da nereye gitti bu kadar para o krediler onlara gitmeseydi acaba huzur kalacak mıydı onu merak ediyorum yada düşman kesilmeyecekler miydi oğullarına

Ya o şırnakta para tırtıklayan ne yaptığını düşünmeyen aile peşini bırakır mı?
Adamlar en zort şartta iliğini kemiğini sömürmüşler, evlenince çift maaş daha güzel yenilir yani çıtır çıtır yenilir emin ol:.

onun seni iyi hissettirmek gibi bir derdi yok. yeter ki o içindekileri kusup rahatlasın.

arkadaşımın bir lafı vardı: insanların hayatında çöp tenekesi olma
Doğru dedin gril, benim ona kendini iyi hissettirmemi bekliyor . Aslında bu kadar seyin üstüne benim şimdi terketmem lazımdı onu 2 yıl boyunca bana demediğin kalmadı etmediğin itham kalmadı al bak gör şimdi aileni diyip de ortada bırakıvermem lazımdı hakettiği buydu ama kıyamadım

Doğru dedin gril, benim ona kendini iyi hissettirmemi bekliyor . Aslında bu kadar seyin üstüne benim şimdi terketmem lazımdı onu 2 yıl boyunca bana demediğin kalmadı etmediğin itham kalmadı al bak gör şimdi aileni diyip de ortada bırakıvermem lazımdı hakettiği buydu ama kıyamadım

O sana kıyıyor sen kıyamazken.
Senin doğumgününde bile halasının sigarasından daha az önemli olduğunu düşündü ki bir çiçek yollayamadı sana.
Sen her tür yokluğu çek paragöz ol o sana kıysın bağırsın çağırsın paragöz desin.
İleride daha da çok kıyacak.
Ama kendi düşen ağlamazmış hak ediyorsun bunu üzgünüm ama

O sana kıyıyor sen kıyamazken.
Senin doğumgününde bile halasının sigarasından daha az önemli olduğunu düşündü ki bir çiçek yollayamadı sana.
Sen her tür yokluğu çek paragöz ol o sana kıysın bağırsın çağırsın paragöz desin.
İleride daha da çok kıyacak.
Ama kendi düşen ağlamazmış hak ediyorsun bunu üzgünüm ama
Yazacak tek bir kelimem yok şuanda, hepsi baştan sona doğru

Evlenmeden önce buraya konu açtığın ve tecrübeleriyle sana yol gösteren kadınlar olduğu içinde şanslısın.

Aşk gözünü kör etmesin.Mantığını kullan.En çok kendine güven ve kendini korumaya al.Yoksa zararı çekecek olan ve ömrü heba olacak kişide sensin.
Hersey değişecek hayatımda , inanın bana körü körüne evlenmcem onunla. Ya değişecek yada ayrılırım bu kadar netim artık .
Onu böyle kabullenirim kabulüm demiyorum

Back
X