• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım herşey düzeliyordu ki ben mahvettim

Kendimi bu durumda hayal dahi edemiyorum

Yaşayacağın şey tam olarak bu. Eksik olur ama fazla olmaz.
Hayal etmeye başla bence ki sonrasında yabancılık çekme.
Düzen öyle kolay kolay değişmez. Kimse de değişmez. Bu aile buna alışmış sen geldin diye komple değişmeyecekler.
Hala ve baba mesela rahatça para isteyebiliyorlar belli ki. Demek ki onların da ailesi böyleymiş ki normal geliyor.
Seninki de iki duygu sömürüsü bir iki ağlama gözünü bankada açar emin ol.

Babasi ya kadinlarla para yedi yada kumar falan oynuyor yoksa kiz kardes niye bu kadar tepkili olsun? Eger böyle birsey varsa hani anneyle baba bosansa o zaman ailesine yine erkek arkadasin bakacak. Hadi diyelim akilandi ailesine para göndermiyecek o zamanda 3 yil kredi birde para gerek dugundu, ev düzmekti, takiydi. Ben sanmiyorumki ailesi ona yardimci olsun adamlar para biriktirmeye alisik degil zaten kendilerine zor yeterler o isteklerle söyle bir 5-6 yil evlenemezsiniz siz. Senide anliyorum gercekten seviyor ve hemen vazgecmek istemiyor olabilirsin ama erkek arkadasinin ailesine karsi bir zaafi var hayir diyemiyor ne yaparlarsa yapsinlar yine dayanamaz verir. Hani benim anlamadigim bu cocugun hicmi gücüne gitmiyor parasiz dolasmak
Sevgilim aslında bana anlatır da babasının mevzusunu işte benim gördün mü bak dememden çekiniyor tek dediği şey haklıymışsın... Gücüne gitmez mi giç illaki gidiyordur ama aileme feda olsun onların ihtiyacı var ben bir şeklde başımın çaresine bakarım modundaydı hep. Ayrıca ben niye bu kadar kötü kız oldum sanıyorsunuz sevglimden çok onu ben düşündüğüm için ondan fazla benim gücüme gidiyor sevgilimin parasız olması öyle dolaşması. Şu son konuda da öyle oldu ben ona bana para gönder demedim sadece 20 gün 200 tl sana nasıl yetecek dedim kii yetmezde sinir oldum kendisini düşünmeyip hepsini babasına göndermesne

Yaşayacağın şey tam olarak bu. Eksik olur ama fazla olmaz.
Hayal etmeye başla bence ki sonrasında yabancılık çekme.
Düzen öyle kolay kolay değişmez. Kimse de değişmez. Bu aile buna alışmış sen geldin diye komple değişmeyecekler.
Hala ve baba mesela rahatça para isteyebiliyorlar belli ki. Demek ki onların da ailesi böyleymiş ki normal geliyor.
Seninki de iki duygu sömürüsü bir iki ağlama gözünü bankada açar emin ol.
Sevgilimi öyle içten seviyorum ki ailesine çok kızıyorum bizi bu durumlara düşürdüğü için. Sevglime de kızıyorum ama annesi babası işte zaafı var diyorum anne babası istemese düzenli bir işi olsa çalışsa maaşını alsa sevglim bu durumlara düşmezdi. Artık tek istediğim şey değiştiyse bian önce bana bunu göstermesi, baktım değişmiyor bu kez ciddiyim kesnlikle ayrılcam

Tatlım sakın arama. Haklısın. Bir suçun yok.

Maaşallah sevgilini boyuna sömürüyorlar. Korkarım evlenince ikinizi birden sömürmeye devam edecekler.

Ne kadar da gözleri açıldı desen de devam eder. Bak sen söyleyince suçlu oldun. Evlendikten sonra ağzını açsan kötü gelin olursun.

Bir de bu borçlar bitmez. 60.000 dile kolay. Kaç sene daha beklemen lazım.

Birde sevgilinin tavrını hiç beğenmedim.

Babasına ben artık size destek olamam düğün yacam para biriktircem borçlarmı kapatcam sizde kendinizi ona göre ayarlayın üstüne düşeni yaparsın artık demesi beni şaşırttı sanki hersey düzelecek gibi geldi. Ne kadar borcun varsa söyle göndereyim dahada benden 1 kuruş isteme demiş babasına ona istinaden göndermiş son görevimi yaptım benden bu kadar diyordu.
Kendi kendini ateşe atacaksın biz ne dersek diyelim... bir kaç sene sonra dilerim pişmanlıklarını keşkelerini ve boşanmanı okumayız sen akıllanırsın da...
Hala o adamı gözünde temize çekmeye çalışıyorsun.
Biz ne dersek diyelim, hayat senin....

Aynen öyle valla, benimki babasına laf ettirmezdi hiç o bizi ne zorlujlarla okuttu büyüttü adam çalışıyo maaş alamıyo o ne yapsın elinden geleni yapıyo vs... Ama kız kardeşiyle konuşuyorum ben babama sadece saygı duyuyorum sevgi anlamında pek bişey ifade etmiyor çnkü abimin bilmediği çok sey var o uzakta olduğu için dünyadan bi haber yasadı dedi.
Ben zaten sevglime de dedim sende bi ışık göçrmem lazım biizm için çabaladığını görmediğim sürece resmiyete dair tek bir adım atmam babama bahsetmem dedim
Çok iyi yaparsın..sakın acele etme.. bırak zamana düzelirse eyvallah duzelmezse yol ver gitsin..yoksa sana yazık olur

Evet o kız kardeş ama sanırım benim bilmediğim bişeyler dönüyo ortada kız dedi ki abimin sadece ben kaçtığım zaman kredi çektiğini biliyordum o zaman da bana annem baban ödüyor abine her ay dedi bana hiç bişeyden haberim Yok herkes beni aşk tan meşkten kaçtı sanıyor ama onu da anlattım abime ben koca derdi yanmadım abi böyle böyle oldu diye anlattım herşeyin sorumlusu babam abim yoktu hiç bişeyi görmedi tabi dedi.

burda birisi yalan söylüyor ama kim ? annemi babamı kızkardeşmi

Kız kardeşi onu sadece ben evlenirken kredi çekti diye biliyorum onuda annem baban ödüyor arada abin ödüyor dedi bana. Ama şöyle bişey var sıkı sıkı tembih ediyordu beni sevglim zaten sakın ona söyleme ağzından kaçırma diye kredileri borçları falan... Babasına 60 bin vermedi zaten bu borç birikmiş borç. 2-3 kredi çekti 10.000 civarı ortlama. hep biz ödeycez dediler araba alcaz model yükseltcez satıp kar etcez dediler evin içini yaptrcaz sen çek biz öderiz deidler maaşımı alamıyorum çok borcum var sen çek biz öderz dediler. bikaç kez böyle oldu en sonunda onlar ödemedikçe hepsini sevglim öderken kredi kartları maaş kartı patladı. Oda hepsini kapatmak için 45.000 kredi çekti geri ödemesi 60.000 olarak
Sana Artuk yorum yazmamaya karar verdim... çok yazık valla kıyamıyorum kendine yaptıklarına... dilerim rabbim gözündeki perdeyi kaldırır evlenmeden...

adam her fırsatta seni suçluyor.
anasına kızıyor, babasına kızıyor ama hep sana patlıyor. şamar oğlanı olmuşsun bu saçma ilişkide.
son kez gönderdim demiş ya, yalan. ailesi hiçbir şey olmasa her ay hastalık icat eder. yine yer o paraları.

illa seveceksen hobi olarak sev. evlilik düşünme.

Oğlan ailesine karşı çok saf

Bir ev parası kadar para harcamış nerdeyse bundan sonra babasına sana zırnık yok demiş ama babadanda annedende kurtulamazlar.

Birşey icat ederler gene isterler. İş yok güç yok alışmışlar oğlanın maaşıyla geçinmeye .O çocuk babasına acımasa annesine acır gene para yollar.

Kelebek evlendiği takdirde ömür boyu o aile sırtında olacak bilmesi lazım.Çalışmasa ve kendine para ayırmazsada aç kalır.Onuda söyleyim.

alışmış kudurmuştan beterdir
ailesine tapıyorsa er ya da geç ailesi yine kandıracaktır

bunun huyu bil de al adamı

son olarak adam zaten bu borcu da kapatayım daha göndermeyeceğim demiş kapatsın bakalım bir gör hemen en ufak şeye söylenme

Babasının ilişkisi var bence, sadece his belki de günahını alıyorum ama ne borcu diyince hık mık ediyolar, çalıştığın yerden bir ay iki ay hadi olsun 3 ay maaş alamazsın sonra mantıklı her insan ehhhh yeter be der çıkar, bence o bahane, ya kumar ya kadın senin süzmede finanse ediyo

ya başka kadın ya da kumar bende öyle hissettim

Yani bunun için bir sürü söz var,sizin konunuz ile ilgili ikisi aklıma geldi.

''HUylu huyundan vazgeçmez''
''Alışmış kudurmuştan beterdir''

Yani bu adam ne zaman para biriktirecek, ne zaman para vermekten vazgeçeecek bende de merak uyandırdı .
yok 30000 yok 60000 bu ne yahu taş olsa çatlar ....

Sevgilimi öyle içten seviyorum ki ailesine çok kızıyorum bizi bu durumlara düşürdüğü için. Sevglime de kızıyorum ama annesi babası işte zaafı var diyorum anne babası istemese düzenli bir işi olsa çalışsa maaşını alsa sevglim bu durumlara düşmezdi. Artık tek istediğim şey değiştiyse bian önce bana bunu göstermesi, baktım değişmiyor bu kez ciddiyim kesnlikle ayrılcam
hiç inandırıcı durmuyor:))
vazgeçmezssin sen bu adamdan.
evlenip görmek istiyorsun yaşamak istiyorsun çünküü.
bu sebeple seni uyarmak ta boşa aslında üzgünüm ama.

kelebek takılmış babaya.
adam sülalesine sebil, kelebek için pinti. bedavaya kız almanın derdinde. :)

En çokta doğruları söyleyince kelebeğe çemkirmesine sinir oluyorum. Her fedakarlığıda kelebekten bekliyor.Gücü ona yetiyor.Kıza çemkireceğine anana babana kardeşine dayına halana yok de.

Sevgilim aslında bana anlatır da babasının mevzusunu işte benim gördün mü bak dememden çekiniyor tek dediği şey haklıymışsın... Gücüne gitmez mi giç illaki gidiyordur ama aileme feda olsun onların ihtiyacı var ben bir şeklde başımın çaresine bakarım modundaydı hep. Ayrıca ben niye bu kadar kötü kız oldum sanıyorsunuz sevglimden çok onu ben düşündüğüm için ondan fazla benim gücüme gidiyor sevgilimin parasız olması öyle dolaşması. Şu son konuda da öyle oldu ben ona bana para gönder demedim sadece 20 gün 200 tl sana nasıl yetecek dedim kii yetmezde sinir oldum kendisini düşünmeyip hepsini babasına göndermesne

Madem bu kadar cok seviyorsun bu adami oldugu gibi zayiflik ve zaaflariyla kabul edeceksin. Ama sende biliyorsunki babasi bitse annesi, kardesleri, halasi vs vs bitmez. SEvgilinde ailesine rest cekecek güc yok. Onun yaptigiyda destek vermek degil.
Madem artik vermeyecegim bundan sonra diyor bekle ve gör ama öyle süreklide laf etme

En çokta doğruları söyleyince kelebeğe çemkirmesine sinir oluyorum. Her fedakarlığıda kelebekten bekliyor.Gücü ona yetiyor.Kıza çemkireceğine anana babana kardeşine dayına halana yok de.
bulmuş saf kızı, stres topu yapmış kendisine. biriktirip kıza patlıyor.

saf kızımız da kendini ona sırdaş sanıyor.

Benim babam da kendi tarafının enayisiydi, sözlük karşılığıydı,kuzenlerim elini cebine daldılar 50 100 ne gelirse çeker alırdı ben amcamla 3 sn den fazla göz göze durmamış insanken onlar bunu yapardı, aileleri öğretirdi

Babamda da vardı takdir edileyim duygusu,herkes sever sayardı babamı ama ailesi...parayla sevgi umardı babam, yardım etmeyi de severdi zaten oldum olası, annemle ettiği kavgalar hep bu yüzdendi bilmem başka sebepten bizim evde kavga olsun,bu sebepten evlenmeye hep korktum, erkek tarafı=öcüydü benim için

Sonra ne mi oldu, hiçbir şey, babam 54 yaşına girmeye 10 gün kala öldü ecel gelene kadar aynı tas aynı hamam devam etti, söylüyorsak bir bildiğimiz var canım işkembe-i kübradan sallamıyoruz
Başın sağolsun

Evet işte evet sorun burada. Benim derdim zaten onlara çektiği kredi veya yardım etmesi değil kendinden geçecek kadar sınır tanımayacak kadar batağa saplanması yok diyememesi yada baba sen napıyosun böyle bak benm durumum kötü bi kendinize gelin diyememesi. Kız kardeşi nile azarlamış abi senin ekmeğini onlar mı veriyo ne korkuyosun babamdan bi yumruğunu vur şu masaya bi ağırlığını koy artık yeter de yeter demiş. Bende sizin gibi aileme destek olmaya çalışıyorum hepi topu asg. ücret alıyorum ve 300 tl yol parası veriyorum elime kalan parayla kız kardeşime harçlık veririm evin market alışverişini de yaparım bu ay babam şuraya taksit yatırıver kızım dedi baba bu ay alışveriş yapcam çalışmaya başladığımdan beri yapamadım dedim tamam dedi. Ama benm sevglim böyle değil tamam baba ne kadar istiyosun diye sorar sadece sorgu sual yok

Enayilik sırtına binmişler inmeye niyetleri yok.Baba da öyle annede çanak tutuyor gördüğüm kadarıyla.Ne koparırsak kar hesabı inek gibi sağıyorlar.Bu insanlar genç değilmi neden doğrudüzgün işte çalışmıyorlar?

Bu şekilde devam edeceklerse beraber oturacakları gelin getirseler daha iyi.Öbür türlü bu çocuk hem baba evini hem kendi evini nasıl geçindirecek.Kaldıki para hesabınıda bilmiyor.Kolayı bulmuş borcu borçla kapatıyor.Evlense maaş hacize gider

Back
X