- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.693
- 548
- 42
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
- #21
Gözleri açılsa ne olur ki? Düşünsene mesela babası kredi kartına borç yapsa eve haciz gelecek olsa odemeyecek mi? Ailede iş yokArtık gözlerim açıldı dedi ama. Hatta ona dedim ki 2 yıldır sana defalarca anlattım ağladım sızladım hep beni hatalı gördün illa ki kız kardeşinin mi konusması lazımdı dedim oda sen hep sert çıktın kı kardeşim de bilmediğim şeyleri anlattı daha önce öğrenmiş olsaydım zamanında buna göre davranırdım dedi
Aynen öyle cimcime ben onu düşündüğüm den yoksa bana gönderecek hali Yok parasını, bu sondu diyorum hala konusuyosun diyo bende acaba üstüne mi gittim tam yola gelmişken dedimSenin haklılığını ne kadar kabul etmiş olsada iyi niyetle konuştuğunu yüzüne vurmak olarak algılarlar malesef. Sanırım gurur yapıyorlar bu konuda biraz. Tepkinde haklısın ki kendi kadar tepki bile vermemişsin. Ortada sorun yokken yeter ya yeter diyen insanın ağzına da bir kürekle vurasım gelir. Ailesine para göndermeyi keseceğini de sanmıyorum kelebek hep bu konuların muhattabı olabilirsin
Neden karışmasın ki?Evlenmeden karışmaya hakkınız yok, belki de evlenmeyeceksiniz.Aklını kullanıp herkes dogruyu ,yanlışı bulmalı.Benim eşim evlenmeden önce yüzbin euro yedirdi ailesine benimde karışmaya hakkım yok, çünkü öncesi.
Ya bilmiyorum işte sevgilimi hiç böyle görmemiştim ben bu konuları açınca sana yazıklar olsun onlar benim annem babam diyordu şimdi herkes kendi başının çaresine baksın diyor bu benim için şok gelişmeÖncesini bilmem ama kayınpeder çok bencil çocukta bıkmış artık. zamana ihtiyacı var sinirinin geçmesi için. sana patlamış. Ama evlenince de senden gizli para yedirir huy bu değişmez alışmış bir kere.
Şimdilik öyle diyor kızgınlıkla... Huy değişmez Can'ım yaYa bilmiyorum işte sevgilimi hiç böyle görmemiştim ben bu konuları açınca sana yazıklar olsun onlar benim annem babam diyordu şimdi herkes kendi başının çaresine baksın diyor bu benim için şok gelişme
Kız kardeşi bu konuları bilmiyormuş böyle babasına kredi çektiğini ödediğini falan tesadüfen öğrenmiş o yüzden hiç bu konulara dahil olmadı bide daha önceden biz swvgilimle bu konular yüzünden kavga ettik ayrıldık o zaman kız kardeşi de beni sosyal medyadan falan silmişti sevgilim bi anlık sinirle ona anlatmış her neyse kız beni her yerden silince bende buda abisi gibi düşünüyo demek ki dedim sonra aramız kendiliğinden düzeldi daha dün öğrendim meğerse sevgilim o zaman kelebek beni çok darlıyo bunaltıyo falan diye anlatmış ayrıldık demiş kız da abisinden taraf tabi beni silince bende sandım ki annesi babası için dediklerimi öğrendi ondan sildi o yüzden de bu konulara hiç onunla girmedim şimdi keşke daha önce anlatsaydın diyoBu kız kardeş yeni mi bulundu böyle. Burda kac farklı millet öğrendik adamin babasina krediler çektiğini kiz kardes yeni çıkıyor ortaya. Neyse yinede işe yaramis.
Sen barisirsin sevgilinle merak etme KK dedi dersin :)
Doğru diyosun öderGözleri açılsa ne olur ki? Düşünsene mesela babası kredi kartına borç yapsa eve haciz gelecek olsa odemeyecek mi? Ailede iş yok
Benim akıllı aileye destek olmak diyo bünün adınaÖnceki konularini bilmiyorum ama ben böyle biriyle evlenmem. net. paraya asla önem vermem ama kendini kullandirana tahammulum yoktur.
Ortada nişan bile yok sen kim oluyosunda karışıyosun derse, insan ailesine bile karışamıyor yeri geliyor.Adam göndermek isterse kendi parası yani çalışıp kazanıyor.Ama evlilik olunca eşler birbirine tabiki danışmalı.Neden karışmasın ki?
Çocuk bilinmez bir yer için kredi çekiyor.
Hani ihtiyaç sağlık sorunu vs yok ortada.
Birlikte bir gelecek düşünüyorlarsa karışmaya hakkı var.
Ha çocuk bu gidişle çok para yedirir bunu göze alıyorsa devam etsin tabi.
Herkese merhaba hepinizi ve o içten yorumlarınızı çok özlediğimi belirtmek isterim
Genel olarak çoğunuz beni tanıyor artık eski konulardan dolayı ama ben yeniler için öZet geçiyorum
3 yıldır sevgilim var ciddi düşünüyoruz ben onu çok seviyorum evlenmek istiyoruz ama bir türlü aşamadığımız borçları vardı. Ailesine kredi çekti ve o borçları ödüyor 3 yıldır 30.000 ödemiştir bir 3 yıl daha ödemesi gereken 60.000 TL var bu arada borç ne borcu diyeceksiniz ev araba falan değil tam olarak ne olduğu muallak babasının işi yoktu daha doğrusu maaş alamıyor falan filan...
Neyse şimdi ki konuya geleyim
Kızlar ne olduysa geçen hafta 3 gün boyunca sevgilim bi durgundu bende korktum Şırnak da görev yapıyor ya (polis) kesin bişey oldu diye neyse bi akşam beni aradı ağlamaklıydı sesi .
Sen haklıymışsın kelebek sana söz veriyorum bundan sonra sadece bizim için çalışcam sadece bizim için uğrascam bana hiç bişey sorma lütfen gözlerim Yen'i açıldı herkes beni kullanmış ama sen hep yanımdaydın ben bunu anlamadım anlayamadım dedi. Çok detayını soramıyorum ama bizim ki kız kardeşiyle konuşmuş ne olduysa artık kız buna ne anlattıysa gözlerim açıldı diyo.
Tabi ben bir mutlu oldum size anlatamam ya çok şükür 2 yıldır ben dil döküyorum hiç bi zaman bana böyle cümleler kurmadı hep beni hatalı gördü diye üzülüyordum.
Dün de sınav için merkez e gitmiştim kız kardeşi de kahvaltıya davet etti beni gittim aramızda iyidir.
Konuşurken konu konuyu açtı Kız kardeşi evli annesigile gitmiş orda da bizden konu açılmış düğün falan...
Kız da demişki babasına düğün düğün diyorsunuz bu çocuk düğünü neyle yapacak pardon da demiş babası ne dese beğenirsiniz çeker kredi yapar
Kız da bi bağırmış ohh ne ala Hem eve baksın Hem altına arabayı alsın 6 yıl kredi ödesin sizin yüzünüzden bide düğünü de kendisi yapsın senin babalığın nerde kaldı demiş bana bu kadar anlattı
Sonra kız evine gitmiş hemen sevgilimi aramış o kadar kredi çektiğini babasına yardım ettiğini bilmiyormuş tesadüfen öğrenmiş abi sen ne yaptın sen hayatını mahvettin yazık ettin nasıl bu kadar kredi çektin demiş eğer bidaha babama para gönderirsen sana hakkımı helal etmem demiş
Bide babasıyla ilgili birşeyler varmış kız kardeşinin bildiği ama sevgilimin bilmediği...
Artok neyse onları anlatınca sevgilimin bütün düşünceleri değişmiş kız kardeşi de merak etme kelebek herşey sizin istediğiniz gibi olacak o babamı mahvederim bidaha abimden para isterse, abimin bilmediği şeyler vardı ben hepsini anlattım bidaha para kredi gönderemez sen korkma eğer yaparsa ben hakkımı helal etmem dedi.
Çok uzattım sadete geliyorum sevgilim de bana kelebek babama telefon açtım ben sana son görevimi yapıyorum ne kadar borcun var bütün borçlarını kapat benden daha da para falan isteme ben düğün yapacam sizde bunu böyle bilin ona göre artık kendinizi ayarlayın demiş babasının sesi bozulmuş şok geçirmiş sevgilimden bunları duyunca çünkü babasına resmen tapıyordu bir kere baba sen bu kadar parayı ne yaptın demedi adam da şaşırmış ama oh olmuş geç Bile kaldı
Bu akşam da sevgilimle konuşuyorum ben bugün kendime bot aldım son paramla ama yol parası da veriyorum o yüzden işyerinden avans Alcam yarın sevgilime de öyle dedim konuşurken oda bana paran yoksa ben göndereyim dedi bende Yok ben yarın Alcam sen merak etme sen kendin idare et ne kadar paran kaldı dedim ama tatlı tatlı konuşuyoruz 200 var dedi.
Bi duydum kafam attı yine önce paran biterse benden iste bak şakın kartları kullanmaya başlama yoksa yine patlar dedim sonrada ama hayatım hani herşey değişmişti neden elindeki son parayı 1500 TL babana gönderdin maaşına 20 gün var 200 sana yetmez ki hiç değişmicek misin sen dedim.
Kelebek yeter artık yeter sana bişeyler anlattığıma pişman oluyorum sürekli yüzüme vuruyorsun demek ki anneme 100 TL harçlık göndersem artok o Bile gözüne batacak babama bu son attığım para 1500 TL borcum kaldı dedi hepsini gönderdim bidaha o da isteyemez bende göndermem zaten dedi bende en geç 1 haftaya elindeki 200 TL bitince görcem ben seni yine kartlara başlayacaksın kelebek demişti dersin değişmezsin sen dedim açlıktan ölsem de senden istemem bıktım artok herkes üstüme geliyo çenenden de bıktım ailemden de dedi ama deli gibi bağırıyor bende seni düşünmek kabahat salaklık bende ne halin varsa gör diyip kapattım yüzüne...
Sizce ben mi üstüne çok gitmişim ama çenenden bıktım dedi ya öyle kırıldım ki aramayı düşünmüyorum daha da
Uzun oldu kusıra bakmayın hakkınızı helal edin
Evet o kız kardeş ama sanırım benim bilmediğim bişeyler dönüyo ortada kız dedi ki abimin sadece ben kaçtığım zaman kredi çektiğini biliyordum o zaman da bana annem baban ödüyor abine her ay dedi bana hiç bişeyden haberim Yok herkes beni aşk tan meşkten kaçtı sanıyor ama onu da anlattım abime ben koca derdi yanmadım abi böyle böyle oldu diye anlattım herşeyin sorumlusu babam abim yoktu hiç bişeyi görmedi tabi dedi.Bu bahsi geçen kız kardeş, evden kaçan ve çeyizi vs için sevgilinizin ödeme yaptığı kız kardeş ise, ve siz de onu ciddiye alıp inanıp güvendiyseniz bravo derim. Bu kadar atıp tutmadan önce kendi yol açtığı borcun bir kısmını abisine geri ödesin.
Başka bir kız kardeş ise yukarıdaki yorumum görmezden gelinebilir.
Durum ne olursa olsun, şu KK platformdaki üye olduğumdan beri konularınızı okuyorum ve bir türlü bitmedi, bitmediği gibi çeşit çeşit yenileri eklendi sorunlarınıza.
Haticeye değil neticeye bakarsak; babaya gene neredeyse sizin bir aylık maaşınız olan 1500 gitmiş, paparayı, azarı yemek size düşmüş. Neden? Çünkü siz onun dert ortağısınız, size düşen hep fedakarlık, hep ezilmek.
Siz başınıza gelecek her şeyi hak ediyorsunuz darılmaca gücenmece yok.
Sen tam zamanında kurtulmuşsunZamanında benim annem dul kadın emekli maasiyla eski nisanlimi polis okulunda okuttu kendi annesi paraları saklarken benim annem disinden tirnagindan arttirip okuttu kendi ailesinden nefret ettiğini söylüyordu ama mezun olmasına on gün kala ne ailesinin yanına gitti ve biranda tamamen değişti bana annemi istemedigini ve onunla evlenmek istiyorsam annemi silip Mezuniyetine tek gitmemi ve ordan direk nikah islemlerimizi baslatacagini söyledi bende olmaz dedim ve ayrıldım iyi yapmışım hiç pişman değilim yoksa ailesi hep yakamizda olacaktı annesi diyordu oğlumun parasini yiyemeden evlenecek diye hep Akbaba gibi basimizda olacaklardi
İşte bende onu diyorum ya madem anladın artık neyin ne olduğunu neden 1500 değilde 1200 göndermiyorsun kendine bidaha ki maaşına yetecek kadar para ayırmıyosun üstünü de baban tamamlasın işte dimi ben yine onu düşündüğüm için ama o destek beklemiş konuşmak istemiyormuş bu konuları ben sürekli açıyormuşumSen bir şeyi mahvetmemişsin. Sevgilin sinir anında babasına saydırmış ama senin laf söylemen ağırına gitmiş.
Haklısınız tabi ama ben şu yüzden karışıyorum bana nişanı Geçtim evlenelim hemen diyor bende bu borçla nereye evleniyoruz evlenmek isteyen adam biraz da geleceği için uğraşır diye düşünüyorumOrtada nişan bile yok sen kim oluyosunda karışıyosun derse, insan ailesine bile karışamıyor yeri geliyor.Adam göndermek isterse kendi parası yani çalışıp kazanıyor.Ama evlilik olunca eşler birbirine tabiki danışmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?