Sanırım hamileyim ama eşimle küsüz ne yapmalıyım sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı insanlar ketum oluyo eşin gibi yapacak bi şey yok yapı meselesi. Ayrıca haklı yada haksız misafir çağırılmış, senin söylendikten sonra eşin için misafiri ne kadar mükemmel ağırladığının bir önemi yok. Çocuk planı yapacak kadar da düzgün gidiyo normalde demek bazı şeyler. Adama yumurtlama dönemim niye misafir çağırıyosun diye çıkışmışsın ama olacağı varsa herşeye rağmen oluyo mesajı yukarıdan gelmiş. Uzatma, uzatmasına izin verme bazen gereksiz inat ve gurur kurtarılabilecek ilişkilerin bile sonunu getirir.

Böyle küsüp konuşmayan, inatçı tiplerle hayat çok zordur. Bu sana çok dert olur. Bir arkadaşımın eşine benziyor. Kızı bezdirdi. Sen ne kadar adım atarsan at kafası almaz. Çünkü insan ilişkileri sıfır..Allah kolaylık versin..

Konuya gelecek olursam. Ben söylemezdim. Sürpriz falan çok böylelerine. Baya süre belirtiler arttıkça kendisinin yüzünden olayın ne kadar dışında kaldığını anlamasını sağlardım..
Hatta en iyisi mesaj atıp "bugün doktor bebeğin kalp atışlarını dinletecek. Gelmek istersen şu saatte şu hastane" diye gayet ciddi davranırdım..

Bir üye misafir çağırır, ona da söyler sonra onu evde bırakıp çıkardım demiş. Bence güzel plan. Empati kurması gerekir. Anneleri büyütürken evde hiç bir işe dahil etmediği için herşeyin kendi kendine kolayca halledilebildiğini sanıyorlar..

Evlendiğimiz ilk sene eşim de bir arkadaşına haftaiçi gelin demiş. Çalışıyorum cuma akşamı misafir ağırlatacak bana. Sen misin bana sormadan iş yapan diye burnundan getirdim. Küsme huyu yok neyseki anladı beni. Bir daha o oldu haber vermeden sormadan kimseye söz vermez..

adam kadını sevmiyor.
konu sahibesinin çekecek çilesi varmış bile isteye bencil ve despot adamı baba yapmak için uğraşmış. bu adamla ömür geçmez hele çocuk doğsun kendiside görecek.
Ve bence en komiği hala nasıl sürpriz yaparım diye soruyor. Böyle adamların var oluş sebebi böyle kadınlar.

Arkadaşlar süprizi adam için yapmayacaktı konu sahibi, kendisi o haber vereceği anın soğuk, buz gibi ömür boyu içinde kalmaması için yapacaktı anlamadığınız şey bu.
Evet , onu anladık. Ama bu olayın yaşanması için adamında sıcak karşılık vermesi gerekirdi. Geçti o iş.

Evet , onu anladık. Ama bu olayın yaşanması için adamında sıcak karşılık vermesi gerekirdi. Geçti o iş.
Yani tabi orası öyle de sanki adamın gönlü şenlensin diye yapacak gibi yorumlar olmuş. Adamın mizacı karakteri bu. Bu devirde erkekler nazlı olmuşlar gerçekten, anlamış değilim.

aynı evde 2 haftayı bırak 1 gün bile küs kalamayan biriyim, gece yatağa küs giremem. eşim de 2 saat sonra neye tartıştığımızı bile hatırlamaz. o yüzden empati yapamıyorum sanırım. 2 hafta küs kalmak demek, seni umursamıyorum, önemsemiyorum demektir benim gözümde, bu süreçte birbirinizin ne yaptığını bile bilmiyorsunuz. karşımdaki insan konuşmamak için diretse, artık karşımda olmazdı. tüm ilişkiler iletişim üzerine kuruludur, sadece evlilikte değil bu. iletişim kurmadan kim kimi nasıl anlayacak? ağırlanan misafirler gidip de size geldiklerini dahi unutmuştur bu süreç içerisinde. kapı duvar bir insanla anlaşmaya çalışmak bu dünyadaki en zor şeylerden biri.
ekstra olarak hamile olduğunuzu da söylemişsiniz. yani en kindar insan bile buna kayıtsız kalamaz. afallasa bile bir sarılır, sorar eder.. hala misafir gelemeyecek mi diyen adamın tek düşüncesi haklı olmak. haklılığından daha önemli bir duygusu yok, öyle tatmin edecek kendini. muhtemelen kendi açımdan düşünürsem başıma gelse, alırım eşimi karşıma hamileliği filan söylemeden bir daha bu denli küslük yaşanırsa bu evde durmayacağımı, sorunlarımızı çocuk gibi küserek değil konuşarak halledeceğimizi kabul etmiyorsa da bu durumu çekmeye devam etmeyeceğimi anlatırım. sonuçta ben o evde karısıyım ya, düşman değilim ya inatla beni yenmeye çalışsın. bir misafirden bunu yapan, daha ciddi konularda neler yapar.
fakat ne diyeyim. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Gelişme olunca ben yazarım arkadaşlar. Burda bazıları da sanki adamın küs kalması benim suçummus gibi eleştirmiş. Ha şimdi diyeceksiniz böyleyse neden çocuk yaptınız biz onu diyoruz falan diye ama yok arkadaslar yok daha önce uzamamıştı bu kadar. Her evlilikte küslük kavga olur bu normal ama uzaması ilk defa bu kadar. Nerden bilebilirdim bunu.

Ciddi bir arıza çıkarmadan akillanmayacak bu adam galiba aileniz biliyor mu bu küslük meselesini ya da kendi ailesi

Sizin suçunuz yok, ama eşiniz iyi bir dersi hak ediyor. Nereye kadar devam edecek. En mutlu zamanınızı heba ediyor. İşin kötüsü hep hatırlayacaksınız bu günleri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…