aynı evde 2 haftayı bırak 1 gün bile küs kalamayan biriyim, gece yatağa küs giremem. eşim de 2 saat sonra neye tartıştığımızı bile hatırlamaz. o yüzden empati yapamıyorum sanırım. 2 hafta küs kalmak demek, seni umursamıyorum, önemsemiyorum demektir benim gözümde, bu süreçte birbirinizin ne yaptığını bile bilmiyorsunuz. karşımdaki insan konuşmamak için diretse, artık karşımda olmazdı. tüm ilişkiler iletişim üzerine kuruludur, sadece evlilikte değil bu. iletişim kurmadan kim kimi nasıl anlayacak? ağırlanan misafirler gidip de size geldiklerini dahi unutmuştur bu süreç içerisinde. kapı duvar bir insanla anlaşmaya çalışmak bu dünyadaki en zor şeylerden biri.
ekstra olarak hamile olduğunuzu da söylemişsiniz. yani en kindar insan bile buna kayıtsız kalamaz. afallasa bile bir sarılır, sorar eder.. hala misafir gelemeyecek mi diyen adamın tek düşüncesi haklı olmak. haklılığından daha önemli bir duygusu yok, öyle tatmin edecek kendini. muhtemelen kendi açımdan düşünürsem başıma gelse, alırım eşimi karşıma hamileliği filan söylemeden bir daha bu denli küslük yaşanırsa bu evde durmayacağımı, sorunlarımızı çocuk gibi küserek değil konuşarak halledeceğimizi kabul etmiyorsa da bu durumu çekmeye devam etmeyeceğimi anlatırım. sonuçta ben o evde karısıyım ya, düşman değilim ya inatla beni yenmeye çalışsın. bir misafirden bunu yapan, daha ciddi konularda neler yapar.
fakat ne diyeyim. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.