yok yavv, 500'e girilir mi naptın
200-250 bine de var ama ufak evler tabii. gerçi ufak deyip geçmemek lazım öğrenci muhitindeler ve kiracı sirkülasyonu çok olduğu için kira geliri daima artmış olacak. kira artışlarına baksana.
sen 1000 falan diyorsan bayağı iyimsersin ya. 1+1 eşyasızlar 2000den başlıyor. eşyalı olursa 3000 de artık. ben eşyayı çok dert etmiyorum açıkçası çok uzun yıllar ömrü olduğu için. bi de parça parça da alınabilir, önce en aciller alınır. hepsinin mutlaka ekonomik olanları var. bazen çok iyi kampanyalar denk geliyor. bazı şeyler ikinci el olabilir mesela gibi gibi.
kredi çekip ev alma olayında şöyle olur, hadi kredi çekip eşyalı bir ev aldım diyelim ki. eşya alma derdinden kurtulurum bu bir. ikincisi, kredi ödemeleri zaten kira ödemesinden taş çatlasa 1000 tl falan fazla. 2000 tl kira vereceğime 3500 kredimi öder en azından kendi evim derim. kira her sene artacakken benim kredi misal 10 sene boyunca hep 3500 kalacak. ev alma konusundaki en büyük risk elimdeki birikmişi eve gömeceğim için sadece aylık maaşıma kalmış olacağım. gerçi kiralasam da o birikmişi gömmüş olacağım. o nedenle ev alman daha mantıklı yazıyorlar.