• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranizda kandirilmis gibi hisseden var mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ,konu sahibi ordan oraya bi hayat yaşamış sanırım.Dogu Afrika ne alaka bi avukat için, bunu bilemem ana macera gibi gözüküyor dışarıdan.Istanbul hukuk mezunu 28 yaşında bi akrabam var ,bilmem ne bankasının avukatı olmuş daha bu yaşında.3 yıllık evli ,eşi de avukat ,ev almışlar diye duydum.Yani ben de şaşırıyorum bu ekonomik krizde ,kimi başarıyor böyle ,gıpta ediyorum inanın.

Geçenlerde filippo grandi geldi suriyeye organize gönüllü geri dönüşler yapacağız dedi mesela di mi.

Ben bu organize gönüllü geri dönüşleri afrikada yaptım. Yani mültecileri otobüse bindirip dosya değerlendirmesi yapıp sınıra götürüp komşu ülke ile organize olma işini bu prosedürü yaptım adan zye hakimim. Ustune bir de Suriye sinir kapılarını da biliyorum rejim düşmeden önce insanlar neden dönüyordu hangi bölgelere gidiyordu ikincil geri gelmeler oluyor muydu bunların hepsini biliyorum yaptım yani.

Şu an turkiyede benim bu ikili deneyimime sahip hickimse yok sadece ben varım. Tanımıyorum böyle birini ben kendimden başka.

Ama ben acaba turkiyeden gitsem mi diye düşünüyorum. Haksız mıyım sinirlenmekte?

Geçenlerde filippo grandi geldi suriyeye organize gönüllü geri dönüşler yapacağız dedi mesela di mi.

Ben bu organize gönüllü geri dönüşleri afrikada yaptım. Yani mültecileri otobüse bindirip dosya değerlendirmesi yapıp sınıra götürüp komşu ülke ile organize olma işini bu prosedürü yaptım adan zye hakimim. Ustune bir de Suriye sinir kapılarını da biliyorum rejim düşmeden önce insanlar neden dönüyordu hangi bölgelere gidiyordu ikincil geri gelmeler oluyor muydu bunların hepsini biliyorum yaptım yani.

Şu an turkiyede benim bu ikili deneyimime sahip hickimse yok sadece ben varım. Tanımıyorum böyle birini ben kendimden başka.

Ama ben acaba turkiyeden gitsem mi diye düşünüyorum. Haksız mıyım sinirlenmekte?
Hukuk okuyup avukat olan hangi işleri yapar ,inanın çok bir bilgim yok .Yaptığınız işi ilk defa duydum ben de.Siz bile tanimiyormuşsunuz böyle deneyimi olani.Önemli olan sevmeniz bu arada.Siz mutluysaniz sorun yok diycem lakin bu iş sizi mutlu etmemiş ki konu açmişsiniz.Sinirlenmekte tabi ki haklısınız, insan emeğinin karşılığını ister.Umarim bundan sonra en güzeli olur sizin için,her nerede olursanız 🌸

Siz ancak akademik kariyer olarak iş alanınız var. O da gerçekten çok kısıtlı. Normal avukat olarak deneyimiz yok, bir büroya girip çalışırsanız , yeni mezundan pek bir farkınız yok. Siz ekonomik değil , kendi ilkeleriniz doğrultusunda çalışmışsınız. Ama işte para kazandıran kısmında çalışmamışsınız. İcra, hukuk davaları , ceza davalarında aşırı iyi para dönüyor, ben bir kaç davadan kazandığım para ile araba almıştım zamanında. Bu kadar kısıtlı çalışma alanı olan bir konuyu seçerken ekonomik durum değerlendirmesi yapmamışsınız tabi ki. İş imkanlarını araştırın, yurtdışına gitmeseniz bile yurtdışı bağlantılı veya kaynaklı deneyiminize uygun bir iş bulmaya çalışın. Ama ekonomik yönden çok umutlu olmayın bence bu işte.

Siz ancak akademik kariyer olarak iş alanınız var. O da gerçekten çok kısıtlı. Normal avukat olarak deneyimiz yok, bir büroya girip çalışırsanız , yeni mezundan pek bir farkınız yok. Siz ekonomik değil , kendi ilkeleriniz doğrultusunda çalışmışsınız. Ama işte para kazandıran kısmında çalışmamışsınız. İcra, hukuk davaları , ceza davalarında aşırı iyi para dönüyor, ben bir kaç davadan kazandığım para ile araba almıştım zamanında. Bu kadar kısıtlı çalışma alanı olan bir konuyu seçerken ekonomik durum değerlendirmesi yapmamışsınız tabi ki. İş imkanlarını araştırın, yurtdışına gitmeseniz bile yurtdışı bağlantılı veya kaynaklı deneyiminize uygun bir iş bulmaya çalışın. Ama ekonomik yönden çok umutlu olmayın bence bu işte.

Para işin bir kısmı sadece, ben avukatlığı bırakırken devlet memurluğu bana okdi mesela. Avukatlığı bıraktığım için gerçekten pişman değilim. Azıcık aşım kaygısız başım da olabilirdi. Benim calistigim aile, kadın, cocuk koruma, Göç, kalkinma, bireysel basvurular vb alanlarda çok fazla devlet kurumu var. Ha memur maaşı yetiyor mu memurlar daha da aç. O da zaten ülkeye olan ofkeme başka bir boyut katıyor. Kusura bakmayın çok negatif ve çocukça cevaplar veriyorum ama yorumlarınızı güzel ve yerinde buluyorum tabi ki. Negatifligim itirazlarım asla size yönelik değil 🥰🙏

Kırılmazsan eğer, kurban psikolojisine girmişsin, hayatındaki çoğu şeyi dış etmenlere bağlamaya başlamışsın. Zor bir annenin evladı olarak anlıyorum ama bu bakış açından çıkmanı tavsiye ederim.

Dayına ev için verdiğin para, ailene verdiğin para, kendi eğitimine hiç denk olmayan biriyle birlikte olmak, niş bir alanda çalışmak, yaptığın şehir ve ülke değişiklikleri vs vs hep senin kararın. Tabi ki ekonomi çok kötü, biz okurken vadedilen asla bu değildi ama insanin kendi hataları ya da kararlarını da kabullenmesi lazım. Ya bir şey diyeyim mi, şu an hayatında sadece yatırım kararlarını değiştirmiş olsan bambaşka bir konumda ve kaygı seviyesinde olacaktın. Üzgünüm ama durum gerçekten bu. Nerden biliyorum çünkü ben de aynısını yaptım. Kariyer için, hoşuma gitmeyen bir alandan diğerine geçmek için bazı kararlar aldım. Bir de çok korkak olduğum için bir çok fırsatı da iflas, batma, zarar etme korkusuyla kacirdim. Kabullendim ve geldiğim konumdan pişman değilim.

Kırılmazsan eğer, kurban psikolojisine girmişsin, hayatındaki çoğu şeyi dış etmenlere bağlamaya başlamışsın. Zor bir annenin evladı olarak anlıyorum ama bu bakış açından çıkmanı tavsiye ederim.

Dayına ev için verdiğin para, ailene verdiğin para, kendi eğitimine hiç denk olmayan biriyle birlikte olmak, niş bir alanda çalışmak, yaptığın şehir ve ülke değişiklikleri vs vs hep senin kararın. Tabi ki ekonomi çok kötü, biz okurken vadedilen asla bu değildi ama insanin kendi hataları ya da kararlarını da kabullenmesi lazım. Ya bir şey diyeyim mi, şu an hayatında sadece yatırım kararlarını değiştirmiş olsan bambaşka bir konumda ve kaygı seviyesinde olacaktın. Üzgünüm ama durum gerçekten bu. Nerden biliyorum çünkü ben de aynısını yaptım. Kariyer için, hoşuma gitmeyen bir alandan diğerine geçmek için bazı kararlar aldım. Bir de çok korkak olduğum için bir çok fırsatı da iflas, batma, zarar etme korkusuyla kacirdim. Kabullendim ve geldiğim konumdan pişman değilim.

Of evet gerçekten çok fazla kurban psikolojisine girdim kendi kendimden sinirim bozuldu verdiğim cevaplardan. Küçük emraha bağladım. Türk söylemez soylenirdeki Turk oldum. Su aralar bu tarz bir psikoloji hep geliyor ve çıkana kadar çok zorlanıyorum. Doğru çoğu şey ben istesem çok farklı olabilirdi bundan sonra ne yapılacaksa yapmak en mantıklısı. Önüne bakmak çabalamak fırsatları değerlendirmek lazım. Sen de aileden çekmiş mantıklı bir kadınsın bu dediğin de tam 12den bir tespit. Sikayetlenmenin bir faydası yok. Cidden cevaplarimi okudukça içime fenalık geldi. Biraz düşüneceğim bundan sonra ne yapsam kendim için daha akıllıca olur diye. Bir de ben gerçekten avukat olmak istemezdim veya daha zengin biriyle evlenmek istemezdim sevgilimi seviyorum çalışkan filan. Yani aslında kararlarımdan cok pişman da değilim sizin de dediğiniz gibi geldiği yeri sindirmek objektif değerlendirmek lazım çocuk gibi mizmizlanmak hoş değil. Hiç kırılmadım böyle dürüst içten cevaplar en azından hemen fikir degistiremese moddan çıkarmasa bile düşündürüyor. Konu açmamin amacı buydu.

Son düzenleme:
Buna da sinirleniyorum bunların bütün arkadaşları kızlarına lüks otelde düğün yapıyor ev alıyor eşya alıyor bunların bütün arkadaş çocukları hayata 1 0 önde başlıyor. Benimkiler ben Suriye sınırında telefonum cekmezken arayıp dayın ev alacak para lazım filan diyor değil evliliğe katkıda bulunmak. Geçen sene biraz aramız düzelince (eskiden hiç aramaz sormaz yılda 1 kere görürdum) ben aileme gönüllü olarak bir suru altın verdim ev aliyorlardi borç geri ödeyeceğiz demislerdi. Ama o evlerden birinde otursam bana dunyayi dar ederler. Dugun mugun yapamam. Evlenen adam bizden bisey beklemesin. Kendine guvenmeyen evlenmesin. Aman sakin ha bana cocuk mocuk baktirtma bu yastan sonra bakamam. Sakin isini birakma millet zor is buluyor (bunu dediğinde afrikada saldiriya ugramistim sokakta aglayarak aradigimda dedi bunu bana). Üstüne üstlük her fırsatta sevgilime laf ediyorlar. O tarafa da kızgınım aslında. Yani gerçekten bu hayatta kimse beni bir kere bile dinlemedi anlamadı hak ettiğim değeri vermedi her işimi kendim gördüm buna rağmen her taraftan aşağılanip horlanıyorum gibi geliyor. Mesela teyzem geçen geldi bana diyor ki bu kiloyla sana kimse bakmaz bulduğun adam senden para mı istiyor yoksa filan (sevgilim asla öyle bir insan değil ve çok seviyoruz) yani böyle sürekli bir kilodan karakterden her şeyden laf sokma yarısı hakim ailemde bana karşı.
Sizi temin ederim ki ,benim teyzem bu lafı söyleyecek ,hayatımdan anında çıkarırım.Bu ne üslupsüzlük ,bu be aymazlık.Anne baba olayı da şans işi inanın.Annesi babası kendi nispetince, maddi manevi arkasında duran insanlar ,kesinlikle 2_0 hayata galip başlıyor bi kere.Cok sorgulamayın artik,kendinize yaparsınız. Umarım sevgilinizle birlikte çok mutlu başlangıçlarıniz ve ortak güzel bir hayatiniz olur 🌸🙏

Sizi temin ederim ki ,benim teyzem bu lafı söyleyecek ,hayatımdan anında çıkarırım.Bu ne üslupsüzlük ,bu be aymazlık.Anne baba olayı da şans işi inanın.Annesi babası kendi nispetince, maddi manevi arkasında duran insanlar ,kesinlikle 2_0 hayata galip başlıyor bi kere.Cok sorgulamayın artik,kendinize yaparsınız. Umarım sevgilinizle birlikte çok mutlu başlangıçlarıniz ve ortak güzel bir hayatiniz olur 🌸🙏

Çok teşekkürler valla yorumlarınız çok iyi geldi her zamanki gibi. Uzun süredir kelimelere dökmediğim her şeyi döktüm.

Ya bize dediler ki oku çalış iyi kiz ol güzel bir hayatın olacak colugun cocugun pembe panjurlu evin olacak. Benim beni dövmeye çalışan erkek arkadaşım oldu dolandırmaya çalışan erkek arkadaşım oldu, aldatan erkek arkadaşım oldu, lan hani biz de prenses gibi evlenecek yuva kuracak çocuk da yapacaktık kariyer de? Eve 9 buçukta işten gelip alarmı saat 6ya kurup gece ketçaplı makarna yemek için mi bu kadar çaba ya? Diyabet bizde sırt ağrısı bizde her türlü hastalık da bizde. Çözemiyorum hak ettiğim şeyi alamamisim gibi geliyor bu da yanlış bir düşünce şekli biliyorum aslında.
Aynı şeyi hissediyorum . Ben senin çocuklu ve evli olan versiyonunum sadece. Ankara'da mühendislik okudum okulu kazanana kadar afedersin kıçımı yırttım . O ergenlik döneminde bir yılda tekrar hazırlandım sınava intiharı bile düşündüğüm olmuştu babam yönetici pozisyonunda çalışan biri ve çevresi hem benim yasimdakiler sıralamada ilk üç bine girdiler.

Hadi okulu kazandım ki asla hayalim değildi hep sanat tarihî ve psikolojiye ilgi duyuyordum . Okulu da dört senede bitirdim. Şöyle söyleyeyim bu sınıfın yüzde beşi bile değildi . Çok çalışmıştım . Stajımi Türkiye'nin sayılı kurumlarında yaptım . En büyük firmalardan birinin eğitimine katıldım ikinci oldum normalde işe alacaklardı çaaaat kriz . Altı ay evde depresyon gittim bir iş buldum . Korkudan üç yıl çıkamadım . Hayatımda mobing nedir öğrendim . Sabah altilarda saç yapmaya kalkan ben saçımı tarayamayacak kadar depresyona girdim . Şimdi mühendisliği saldım . 27 yaşıma kadar çok çalışırsam çok başarılı olacağıma statünün kazanilacagina inandım . Bu bana sadece müthiş bir yetersizlik duygusu verdi . Hayatta bazen bazı şeyler olmuyormuş. Gençliğimi 40 yaşlarımda "sözde" yaşayacağım hayata veda ettim . En sonunda da bıraktım mühendisliği lanet olsun deyip . O kadar haksızlığa uğrayan bir meslek ki yanımda kâr yaşanmamış bir gençlik .

Kızlar çok teşekkür ederim gerçekten burası olmasa da ne yaparım bilmiyorum. Dun bunlari kafama takip takip aglamak uzereydim bu kadar akilli ve destekleyici bir suru kadindan bunlari okumak cok iyi geldi. Keske gercek hayatta da arkadas olsak.

Sadece kendimi çok ifşa ettim bilmeden, tanıyan biri okusa hemen anlar. Biraz gerilerde kalıp kknin derinliklerinde kaybolması adına müsait bir zamanında Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. abladan konumu kapatmasını rica edecektim.

Aynı şeyi hissediyorum . Ben senin çocuklu ve evli olan versiyonunum sadece. Ankara'da mühendislik okudum okulu kazanana kadar afedersin kıçımı yırttım . O ergenlik döneminde bir yılda tekrar hazırlandım sınava intiharı bile düşündüğüm olmuştu babam yönetici pozisyonunda çalışan biri ve çevresi hem benim yasimdakiler sıralamada ilk üç bine girdiler.

Hadi okulu kazandım ki asla hayalim değildi hep sanat tarihî ve psikolojiye ilgi duyuyordum . Okulu da dört senede bitirdim. Şöyle söyleyeyim bu sınıfın yüzde beşi bile değildi . Çok çalışmıştım . Stajımi Türkiye'nin sayılı kurumlarında yaptım . En büyük firmalardan birinin eğitimine katıldım ikinci oldum normalde işe alacaklardı çaaaat kriz . Altı ay evde depresyon gittim bir iş buldum . Korkudan üç yıl çıkamadım . Hayatımda mobing nedir öğrendim . Sabah altilarda saç yapmaya kalkan ben saçımı tarayamayacak kadar depresyona girdim . Şimdi mühendisliği saldım . 27 yaşıma kadar çok çalışırsam çok başarılı olacağıma statünün kazanilacagina inandım . Bu bana sadece müthiş bir yetersizlik duygusu verdi . Hayatta bazen bazı şeyler olmuyormuş. Gençliğimi 40 yaşlarımda "sözde" yaşayacağım hayata veda ettim . En sonunda da bıraktım mühendisliği lanet olsun deyip . O kadar haksızlığa uğrayan bir meslek ki yanımda kâr yaşanmamış bir gençlik .

Of çok geçmiş olsun gerçekten 💞💞

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back