- 18 Mart 2013
- 3.847
- 12.371
- 363
- Konu Sahibi En buyuk kk
Öyle bir konu ki yarama dokundunuz ahah. Ben son zamanlarda ev konusuyla kafamı bozmuş durumdayım. Bu konuda kafa bozacak son kişiydim, 10 yıldır çalışıyorum hep piyasanın üstünde kazandım para biriktir diyenlere kirayı verdikten sonra her ev benim dedimİstanbul’da yaşadım hep aynı evde oturdum uzun süre piyasanın altında kira verdim o da beni üzmedi rahatlattı.
Ne zaman ki 1 yıl önce evlenip şehir değiştirdim, kiracı olmak aşırı koymaya başladı her ay havaya uçan para. Eşim deseniz 40 yaşında o da kenara üç kuruş atmamış har vurup harman savurmuş. Ev almak hayal gibi geliyor. Kafamda sürekli ev konusu var. Maaşlarımız kötü değil ama malesef gerçekten eskidenmiş maaşla ev sahibi olmak. X kuşağı ülkenin kaymağını yedi şimdi gençlere kemer sıkma öğütlüyorlar. Bize galiba mezara kadar ev yok diyorum bazen.
Bi arkadaşım daha doğrusu tanıdığım var o da gelmiş 32 yaşına ne okudu ne çalıştı ağustos böceği halası onu ayrı bir sever favori yeğenidir, bekar çocuğu da yok, kızın üstüne iki evinden birini yaptı. Şuan o kızın evi var resmen. Takılma başkasının malına herkesin hayatı kendine demeye çalışıyorum ama ekonominin kötülüğünün yanısıra kanıma bu şans adaletsizliği de dokunuyor. Kıskanmadan edemiyorum akrep burcuyum ahahaha.
Bir diğer kanıma dokunan konu abimin mal varlığı iyi ben babasız evlendim gelirine göre düşük bir altını taktı çekildi hiç sormadı var mı bir eksiğin yardım edeyim bir eşyanı da ben alayım diye. Geçen aramış bana soru soruyor 3. Evini almakla ilgili. Soğuk soğuk hayırlı olsun dedim kapattım. Demek ki böyle böyle ev alınıyor, evlenen kardeşine bile yardım etmeyerek dedim içimden![]()
Tam olarak aynı durumdayız. Biraz kendi ongorusuzlugumuz evet. Maaşlı calisarak kira ödeyip evlenmek lukse kaçmadan sıradan hayatlar sürebileceğimize inanmak bizim en büyük yanlışımız olmuş.