Sağlıklı Beslenerek Zayıflama Deneyimlerimiz

canim diyet diye bir$ey yok, diyeti unutuyorsun, ama yemek yemeyi ögreniyorsun, yani sadece ve sadece acikinca yemek yiceksin, yemek yemeye ba$layincada midenin sesini dinleyip doyup doymadigini dü$ününüp doyduysan birakacak, doymadiysan devam edeceksin

kilo konusuna gelince, ben bi$ey diyemem çünkü tiroïd sorunumdan olsa gerek, sürekli kilo aliyorum, yani son 3 ayda 6 kilo aldim üstelik az yiyerek, ama 1 aydir çok spor yapip (step ve ko$u) yediklerime dikkat etmeme ragmen kilo veremedim, ancak iki haftadir hayatimdaki en çok sevdigim gidayi, yani nutellayi çok azalttim ve ayni sporu+ yürüyü$ü (yürümeyi spor saymiyorum çünkü günde en az 30 dk yürüyorum, spor derken step ve ko$uyu kastettim) yaptim çok az yemek yedim, ve 500gram verdim 2 haftada, tabi benim durumum farkli, bu diyetsiz kalici zayiflamayi uygulayanlar daha çok kilo veriyorlar, ama kalici oldugu için yava$ veriyosun ama bu bir diyet degil hayat biçimi olmali, ayni çocuklugumuzdaki gibi doyduktan sonra acikana kadar tek lokma yemiyosun :)

800-1000 kalori çok sağlıksız birşey yapıyorsun.. bu sana saç dökülmesi ve aşırı kilo olarak geri döner.. 1200 diye hatırlıyorum bunun altına düşme diyor doktorlar... kaloriden çok iş beyinde bitiyor ya..

yürüyüş dakikanı artırınca ve özellikle sabah yürüyüşü yapınca kahvaltıdan önce süper oluyor.....
çörek otu iştah kesiyor.. fazla çiğnemeden yutulması tavsiyedir...

çikolta ölçüyü kaçırmadığın sürece yerim ben.. özellikte siyah çikolata yerim ama o kilo aldırmaz aksine endorfin salgısını artırdığı söyleniyor..
birde herşeyi ye sadece yarım ye...
mesela ikram edilen pastaları bıçakla bölüp hepsinden yarım yarım yerim... hem gözüm kalmıyor hemde ikram eden ev sahibine ayıp olmuyor..

anneme engel oluyorum bu sayede oda kilo almıyor bende bölüyorum sevdiğim 2-3 pastayı alabileceğim kalori 300 kalori oluyor .
en fazla 500 kalori alıyorum.
ertesi günde öğle ve akşam yemeğini kısıtlı yiyiyorum...bol yeşillik ve meyve ...

Son düzenleme:

anladım canım
madem sağlık sorunun var neden bir doktor kontürolün de kilo vermiyorsun hem boşa kürek çekmemiş olursun umarım en kısa zaman da dilediğin kiloya ulaşırsın

suskun sultan, bilgiler için çok te$ekkür ederim, kalori konusunda çok haklisin ama ben sadece çok az kalori alarak kilo verebiliyorum ancak malesef, ben günlük 1300 kalori alinca bile kilo aliyorum, ama karar verdim aldigim kaloriyi $ekerden degilde sebzeden almaya çali$acagim, tabi dayanabilirsem :)

hazal28, benim tiroidle ilgili kan tahlillerim hep sinirda oldugu için normal sayiyorlar o yüzden tedaviye gerek duymuyorlar, ben doktora gittim pazartesi ve çok kilo aldigimi dedim, bana $ekerli içeceklerden içme ve yürüyü$ yap dedi, bende zaten içmiyorum deyince o zaman $ekeri azalt dedi o kadar yani diyet falan demedi, ama A dan Z yün hormonlarima baktiracagim gelecek ay, bakalim belki degerler dahada dü$mü$tür

Selam arkadaşlar eğer yarışınız varsa ben de katılabilir miyim ?

kızlarrr yaaa nerdesinizzzz sizle konuşmuyorum diyemi ne motivasyonum acayip düştüü( tokken yemeye başladım kilo alcamm çıkın ortayaa

aa fburcu olmadi ama :) bize ögretipte yapmamazlik etme kiziyorum bak
$aka bir yana ben hala kilo almaya devam ediyorum 3 haftadirda kalorileri sayiyorum, bakalim ne olacak $imdi

aa fburcu olmadi ama :) bize ögretipte yapmamazlik etme kiziyorum bak
$aka bir yana ben hala kilo almaya devam ediyorum 3 haftadirda kalorileri sayiyorum, bakalim ne olacak $imdi

bugun kendime geldim neyseki canım midemi dinliyorum tekrardan. yaa sen sinir oluyorsundur ama yaa vallaa çok sinir bozan bir durum bu.kalori saymak iyice işkence canım Allah yardımcın olsun

selam arkadaşlar.dkz ile vediğim 7 kilodan sonra eski yeme düzenime maalesef geri dönmüş hatta 2 kilo tekrar almıştım.karar verdim bugün yeniden başlıyorum.dün kızımn ilk doğum gününü kutladık.hazırladğım şeylerden yiyemedim koşturmaktan.iyide oldu tabi.dkz ye tekrar dönmeye annem ve kızkardeşime bakarak karar verdim.ikiside hep zayıftır hiç kilo almazlar.kızkardeşim memleketten geldi kızımın doğum günü için.geçenlerde otururken kardeşime pasta var getireyim yiyelim dedim.bana verdiği cevap aklımı başıma getrdi.abla ben daha acıkmadım sen istersen ye ben acıkınca yerim dedi.annem ve kızkardeşim diyet denilen şeylerle uzaktan yakından alakası olmaya kişiler.dolayısıyla kardeşim bunu dkz yi bildiğinden fln söylemedi.zayıf bir insanın ağzından dkz nin mantığıyla ilgili bişey duymam beni kendime getirdi.çok yoğun koşturmalı bir hayatım olduğundan buraya fazla yazamayabilirim.ama sabah sirkeli su içip diyetsiz kalıcı zayıflamaya tekrar başlamış bulunmaktayım.bu hafta çok yoğun geçecek.hergün sınavım var.bebeğimde ufak ufak yürümeye başladı.bide işyeri nöbetler derken umarım pc ye bir ara bakabilirim.haftada birmi yoksa iki haftada birmi tartılsam karar veremedim.haydi herkese kolay gelsin.diyetsiz sağlıklı incelmeler.

haticezeynep, kizinin dogum günü kutlu kutlu olsun, benimde tanidigim zayif insanlar bir$ey teklif edince $u an aç degilim der hep :)
bence 2 haftada bir tartilsan iyi :)
derslerinde ba$arilarr

arkadaşlar bu başlığı tekrardan canlandırmanıza gerçekten çok sevindim çünkü yukarıda da bi arkadasın yazdıgı gibi burda yazanlar olmadıgı için midir nedir inanın benmde motivasyonum düştü galiba,4 5 hafta önce DKZ yi ilk burada okumustum ve yazılanları okudukc iyice motive olup karar vermiştim ama düzeni bozup da acıkmayı beklemeden yediğim günlerde çok oldu bide bu konuya bakınca kimseyi görmemek iyice düzeni bozmama neden oldu ama su dakikadan itibaren tekrardan ve tekrardan DKZ....:)))

Arkadaşlar ben de diyet yapmıyorum sadece dikkat ediyorum çünkü diyet yapıyorum dediğim an canım anında bişeyler yemek istiyor:) ben de beynimi kandırıyorum..eheue:) 2 aydan fazla bi zamandır ekmek,pilav,makarna,kızartma türleri yemiyorum yersem de kuş yemi kadar! ve bol bol su içiyorum yeşilçay ve biberiye çayı ile de toksin atıyorum..+ yapabilirsem haftanın bikaç günü yarım saat kadar yürüyüş falan yapıyorum ve 72 ile başladığım bu macerayı şuanda 65 ile devam ettiriyorum..hafta sonu 64 kiloyu gördüm evet ama biraz ekmek falan yedim hemen 65 e geri çıktım :) bol sebze+su+ hareket..Bu şekiilde 2 ayda 7 kilo verdim cok memnunum ama şuan selülitlerimle başım dertte artı sıkılaşmak istiyorum..kremler yağlar pek de uğraşamıyorum doğrusu

haticezeynep, kizinin dogum günü kutlu kutlu olsun, benimde tanidigim zayif insanlar bir$ey teklif edince $u an aç degilim der hep :)
bence 2 haftada bir tartilsan iyi :)
derslerinde ba$arilarr

teşekkür ederim canım.insanın evladının olması ve gözünün önünde büyümesi çok güzel.en güzel duaymış A llah analı bablı büyütsün.bencede iki haftada bir tartılayım.bu sabah sirkeli suyu içemedim.yapabilirsem egzersizde hafif hafif yapacağım.inş.59 a tekrar düşerim.sen de durum nedir nasıl gidiyor?

bende hep diyet yapıyorum 2-3 yıldır..her türlü diyeti denedim ama 9 ayda 10 kilo verebildim..ve tekrar 2 katıyla aldım.57 kiloya düşmüştüm,65 oldum.ve sonra nasıl oldu anlayamadan 75 kilo oldum..Şimdi 75 kiloyum ve zayıflamak istiyorum ama diyetlerin işe yaramadığını bu yazıyı da okuyunca anladım.şimdi bende burda yazanları uygulamayı düşünüyorum.

süpersin nurci.ciim istikrarın için tebrik ederim seni ben ekmek pilav makarna kızartma türü seyler yememzlik yapamıyorum malesef öğrenciyim öğrenci oldugum içinde malesef makarna pilav kızartma ister istemez yiyorum evde ama dediğin gibi eskiye göre gayet az yiyip doyuyorum mesela bugn markette satılan dondurulmus pizzalardan akşam yaptım eskiden olsa 1tanesini hiç düşünmeden löp diye indirirdim mideye ama inan yarısını bitiremeden doydum ve fazlasını yemek içimden gelmedi akşamda en az yarım saat yürüyüş yapıorum ve dediğin gibi su ve yeşilçay içiyorum. sıkılaşmak istiyorum demişsin sporla desteklemeye devam ettiğin takdirde sarkma olmaz kesinlikle ve gayet sıkı diri bi formun olur sporu aksatmamaya calış selülit konusuna gelince aynı dertden bende de var malesef ama yürüyüş ve spor desteğide selülitleri azaltır diye düşünüyorum

Teşekkür ediyorum canım ben evli + 2 yaşına girmek üzere olan bi çocuğa sahip olduğum için pek fazla spor yapamıorum işte aslında hergün yüryüş yapabilirim koşu bandım var ama malum çocuk bırakmıyo ki :) Senin yerinde olsam kızartmalardan ve hamurdan uzak dururdum..buna alıştırırsan kendini ilerde kendine ödül verebilirsin ara ara yersin mesela..canım bazen nasıl çekiyo böle sıcak sıcak pideler börekler geciyo gözümün önünden ama bi kaptırırsam öyle gider :) tutuyorum kendimi ve resmen her öğünde salata yiyorum ..ana yemekten cok salatayla doyuruyorum karnımı..kahvaltıda bile maydanoz,marul tüketiyorum..etrafımdaki herkes farketti bariz 7 kilo gitti ya olmayan ceket pantolon takımımı giydim gittim okula çok mutluyum..psikolojik olarak positif yapıyo bu beni..ihtiyacımız olan tek şey azim ve sabırrrr

merhaba arkadaşlar
bende diyet yapamayan biriyim çünkü her seferinde fazlasıyla geri alıyorum. 10 gündür dkz yı deniyorum, bu 10 gün içinde 7 gün spor da yaptım ama kilomda hiç bi değişiklik olmadı
kendimi dinliyorum canım bişi çektiğinde kendime soruyorum karnım aç mı yoksa sadece canım mı istiyo diye eğer açsam yiyorum..
yaptığım bi yanlış mı var acaba hiç kilo veremedim ben

Canını sıkma hemen..dkz deyince herşeyi yiyip de kilo veriyoruz anlamına gelmiyo tabi:) spor yapman çok güzel devam et sakın bırakma o zaten kilo verirken sarkmayı önleyecek..herşeyi ye amma velakin şunlardan uzak dur:
Şeker,tuz(çok az kullanabilirsin), beyaz unla yapılan herşey(ekmek,pasta,börek,simit,mantı...)Patates,havuç,pirinç pilavı,makarna,aşırı tereyağlı ya da yağlı şeyler.. Bunları hayatından 1 ay gibi bi zaman cıkarırsan artı 2bucuk lt su içersen ve de spor yaparsan emin ol zayıflarsın..
Bak ben mesela evliyim ve eşim öle her yemeği yemez..diyet yemekleri falan yapamıorum akşamları..ona her istediğini pişiriyorum ama kurnazlık yapıorum içine patates falan koymuorum..ya da ona börek tatlı falan yapınca sadece ucundan tırtıklıorum fazla yemiorum..ama o yokken öğlenleri kafama göre yapıorum bişiler..kahvaltıda o kadar cok şey yiorum ki bir dilim kepek ekmeğini bitiremiorum bile..bol bol yeşillik yiorum domates peynir zeytin yumurta...
bugün öğlen çok süper bi yemek uydurdum bak yazıım hiç kalorisi yok:
Çok az kuşbaşı tavuk,1-2 yeşil soğan(beyazı ve yeşil yerleri de doğranacak), 2 halka patates büyüklüğünde kereviz(küp küp doğranacak), 7-8 yeşil pancarın sapları(küp küp olcak o da)
......tavukları azcık zeytin yağında sotele..sonra yeşil soğanla kerevizi at..kavur biraz en son da pancarları at kimyon ve cok az tuz koyabilirsin istersen domates de koy benim evde yoktu :) vee tadı da süper kerevizin kokusu bile yok..buarada kereviz de yağ yakıcı özelliğe sahip herkes bilmez bunu..artı çok faydalı..
**Çok fazla yazdım ama yardımım olur diye napiim..işte cnm bi de bolca salata yap her öğünün yanına ve karnını salatayla doyurmaya çalış..ilk lokman salatayla olsun mesela..gün içerisinde de yeşilçay iç..ben kendimi kısıtlanmış gibi hissetmiorum mesela..eşim bazen dondurma alıyo yiorum biraz ..ya da profiterol hastasıyım arada kaçamak yapıorum..ama diğer yiceklerimle dengeyi sağlıorum..bunu kendine biraz alıştırırsan sonra ne kadar zinde ve sağlıklı olduğunu anlıosun..Ve artık canın yağlı ve bol şekerli şeyler de istemio yawaş yawaş..
Eğer sormak istediğin bişeyler olursa sorabilirsin kolay gelsin...

Dkz yapan arkidişler ne alemdesiniz? Ben 1 haftadır 64.4 kiloda sabitlendim kaldım..ne iniyorum ne çıkıyorum 63ü bi görsem mutlu olcam
Sizler ne yapıosunuz?

milleeet nerdesinizzz??? yaaa kimse konuşmuyor ben 2 kilo aldım ama motiem gitti ((( 58 dim 60 oldum e tabi baya yiyorum orası ayrıda..58 iyiydi yani vermem gerek 2 kiloyu.ne alemdesinizzz kızlarrrrrrrrr:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…