Sağlıklı Beslenerek Zayıflama Deneyimlerimiz

ama bence tatlı seven birinin ayda bir tatlı yemeside kısıtlamaya giriyor.tabiki öğle yemeği konusuna katılıyorum.ben sabah yarım simit(bazen daha az),yumurta,krem peynir yiyorum.öğlende ne varsa evde.mesela 3 kaşık patates yemeği 2 kaşık pilav yanında yoğurt.doymuş oluyorum zaten.akşama doğru canım çekerse çayın yanında bikaç gofret(hoşbeş:)))) yada kabuklu fıstık,çekirdek gibi.akşam acıkmazsam yemem,acıkırsamda öğlenki gibi bişiler.arada gofret yerine meyve yiyorum.ama seçmiyorum ne yediğimi yani.eskiden biçok yasağım vardı yemek konusunda şuanda hiç yok.makarna,pilava hasret kalmıştım.otursam bir tencere yicek kadar.ama şimdi yarım tabakla doyuyorum çünkü gözüm doydu.biliyorumki acıkırsam birdaha yiyebilirim.oyuzden çok seven birinin gunde 3 kare çikolata yemesi kilo aldırmaz diye düşünüyorum ben.yanında nescafeyleee ohhh süperr

inanmıyorum 2 ay tartılmadan nasıl durdun bravoo diyorum bence tartıl artık sonucunu yaz çok merak ediyorum,eski kıyafetlerine girmen harikaaa

selam kızlar burdayım bende :))
bi kaç sorum var. yemekten önce 2 bardak su için diyolar iştahı kesermiş ne kadar doğru?
birde akşam en geç kaçta yiyorsunuz yemeğinizi? ekmek yiyormusunuz akşamları?

selam kızlar burdayım bende :))
bi kaç sorum var. yemekten önce 2 bardak su için diyolar iştahı kesermiş ne kadar doğru?
birde akşam en geç kaçta yiyorsunuz yemeğinizi? ekmek yiyormusunuz akşamları?

selam canımm.ben gün içinde zaten çok su içiyorum yemekten önce sonra hep:)))ben saat ayrmıyorum açıkçası acıkınca yiyorum canım ekmekte yiyorum.çayın yanında fıstık çekirdek yiyorum ama miktarları önemli

size katılıyorum bence de bu kadar çikolata kilo aldırmaz ama leyya doyasıya yemek istiyor hatta sırf çikolata ile doyabileceğini yemek yemese de olacağını söylüyor.
yaptığı spor çok güzel yediğini bu şekilde eritir. ama zayıflamak istiyorsa bence bu çikolata olayını tümden kaldırması gerek. ben bir kaç alternatif saydım. ama illaki çikolataya devam diyorsa sporu biraz arttırsa tamamdır. zaten öğrenci imiş yani yaşı çok genç. elbette hızla verecektir.
bence çikolatanın psikolojik etkisinin bağımlısı olmuş. inan bir müddet evde olmasa bu etki azalacak.
neyse fazla öngörüde bulunmayayım. herkesin bünyesi ve damak tadı ayrı. benim tatlı bağımlılığım yok. bu yüzden kolaylıkla yemesin diyebiliyorum. onun için kim bilir ne kadar zordur bu.
ayrıca kaç kilo ve ne kadarını vermek istiyor merak ettim. yazarsa sevinirim.

inanmıyorum 2 ay tartılmadan nasıl durdun bravoo diyorum bence tartıl artık sonucunu yaz çok merak ediyorum,eski kıyafetlerine girmen harikaaa

bu gün eşime ilaç almak için eczaneye uğradım ve tartıldım. 72 kilo ile başladım 69 kilo olmuşum. aslında nedense daha fazla verdiğimi sanıyordum. 3 kilo vermişim.
hamilelikten önce 67 kilo idim. hedefim önce 65'e mümkünse 63'e inmek.
şu an ücretsiz izindeyim. yakında işe geri dönücem. arkadaşlarımın "aaaa kiloları ne güzel vermişsin , sanki hiç doğum yapmamışsın, daha da zayıflamışsın vs..."demelerini hayal edip duruyorum. resmen kendimi bakıma aldım. iş güç ardından da bebek bakımı derken epey kendimi ihmal etmişim. ego işte insan önemsenmek istiyor.
tartılmamak bence daha iyi. bak umduğumdan daha az vermişim. elbiseler pek de ölçüt değil. eğer sık tartılsa idim. yavaş kilo verdiğimi düşünüp; beslenme düzenimi bozabilirdim. oysaki bu sürede yavaş yavaş doyma isteğimi kontrol altına almayı, yemek yerken sessiz sessiz bunu düşünmeyi ve şayet doydu isem tabağımda yemek kaldı ise bunu geri dökmeyi öğrendim. ki bu öğrendiklerim kilo vermemden daha önemli. uzun vadede daha etkili ve kalıcı edinimler.

ooo cnm 3 kilo az değilkii bence çok iyi.65 e düşersin inş çok sevindimmm,tartı konusunda haklısın kesinlikle

çok çok te$ekkür ederim kizlar, böyle muhabbet etsek ke$ke hergün

çikolata konusuna gelince biraz azaltacagim ama çok canim isterse yicem, ama zaten dkz yi taniyali bisküvilerden falan sogudum, bugun davette yarim dilim kek ve biraz kuru yemi$le atlattim, yani bir$eyi abartmadim, gözümde kalmadi
sabah gec kalktigim için öglede kahvalti yapiyorum bu yüzen oraya ögle yemegini yazmadim ama genelde yemek degilde peynir ekmek zeytin falan yiyorum, zaten pilav makarna, pizza falan fazla aram yok sadece tatimlik yerim her zaman, genelde sebze agirlikli besleniyorum, çok aktif biriyim hiç erinmem merdivenlerden inip çikarim, uzak yerlere yürüyerek giderim yürümeyi çok svdigim için, kilo aldigimdanda eminim yakin arkada$imda dedi kiyafetlerimdende belli oluyor, ama belkide son 1 aydir eskiye nazaran hareketsizim okul tatildi diye, ama pazartesi okul açiliyor insallah o zaman zayiflarim
zayiflamayi dkz yi taniyali kafama takmiyorum eskiden aklim fikrim kilodaydi, $imdi kendi kendime 'yakin zamanda zayiflicam' diyorum bakalim ne olacak

bu arada 1.61 boyum, en son tartildigimda (2 hafta önce) 59.3 kiloydum, ya$im 22, ve 5 kilo vermek istiyorum, herkese az gelebilir ama benim için çooooook

kizlar keske böyle düzenli olarak gelsenizde konuyu devam ettirsek, içim çok rahatliyor konu$unca ve motive oluyorum, yarin dkz yi gerçekten uygulamaya çali$cam, tekrar te$ekkür ederim hepinize

cevabın için teşekkür ederim canım. Ben şöyle anlatayı26 ağustos 2008de doğum yaptım hamile kalmadan önce 64 kiloydum. aslında evlendiğimde 58dim ama nedense çok aldım :))) sonra 80le doğuma gittim 1 haftada 70e düşmüştüm ama sonra süt olmuyo diye tatlı falan abarttım 76 oldum. sonra eşimden inciler duymaya başladım azcık dikkat et gibisinden boyumda 1.63. o an yüzüne dedimki öyle zayıflayacağımki sözlerini yedireceğim sana dedim. ve kayınvalidemle birlikte (altımda oturuyor ve birde ücretsiz izindeydim vakit boldu yani) zayıflama serüvenine girdik. bizim karışımımız var konuda açmıştım hatta (kişisel yağ eritme karışımı diye) ikimiz 3 litre içiyorduk günde. sonra yediklerime dikkat ettim ve yürüyüş bandında kendimi poşetlere sararak su gibi terleyerek yarım saate yakın yürüdüm :))) 2 ay sonra 58 kilodaydım :)) eşimin ağzı açık kaldı ve itiraf etti çok şaşırdım diye işte bu mutluluk gibisi yoktu benim için.
her neyse 1 sene kadar hiç kilo almadım taki geçen sene mart ayına (44 bedene girmişim haberim yok)kadar. sonra işyerinden bi arkadaşımla aynı sitede oturuyoruz ve akşamları yemekten sonra kızımı babasına koyup 45 dk kadar yürüyüş yapmaya başladım tekrar yediklerime dikkat ettim ki çikolata canavarı bir insanım hiç tatlı yemedim ekmeği azalttım ve akşam 5ten sonra meyve dışında hiç birşey yemedim. veee tekrar 2 ayda 65ten 56ya indim. herkes şok olmuştu 38 bedene düşmüştüm çoooooook mutluydum.yeni yeni kıyafetler aldım. eşim şimdide kızıyo çok zayıfladın die :))) fakat saçlarım baya dökülmüştü yeni yeni normale döndüler. günde 2 bardak yeşilçay ve bol bol su içiyorum. bu aralar içimdeki çikolata canavarı uyandı kızıma die alıyorum marketten ama eve gelince hepsini ben yiyorum :)))ve akşamlarıda sanırım çok kaçırıyorum 2 kilo almışım :))) ama bu sayfayı okuduktan sonra tekrar dikkat etmeye karar verdim. inşallah artık verip alma olayını bitiririm diye düşünüyorum. şimdi bi sabah aç karna bide akşam yatmadan 1er bardak biberiye içiyorum acayip tok tutuyo beni :)))

inşallah hepimiz isteidğimiz kiloya ineriz ve geri almayız :)))

inş canımm.ya işte diyetleri bu yüzden zararlı buluyorum ben,başta kısıtlyarak kilo veriyoruz sonra çok kısıtladığımız için iştahımız açılıyor.çok kişi tanıdım diyet yapmadan önce başladıkları kilodan çok daha fazla oluyorlar.ben hiç iştahlı değildim mesela.sonra diyet yapmaya başladım.66 kiloyu gördum boyum 1.70.bana göre çok fazlaydı.herkes şaşıyordu hiç abur cubur fast food yemiyorsun,nasıl veremiyorsun diye.sonra diyetisyene gittim 61 e indim.1 sene kaldım bu kiloda sonra 63 e çıktım yine.sonra saklattım tartıyı.dedim burcu tokken yeme.dkz yaptım yani.durum,börek herşeyi yedim.şuan 58 kiloyum.sporda yapmadım.herkes şok oldu.ama iştahım azaldı artık çünkü her istediğimi yiyorum.kahvaltıda yarım dilimle bile doyuyorum bazen.bu arada saçım benimde dökuldu diyet donemimde ama dkz de dökulmuyor.haftada 5 gun yumurta ye cnm çok etkili saçlar için.bide boya yoksa kına yap dicem bana çok yaradı.ee bide sarımsaklı şampuan:)))) konu dışına çıktım biraz..neyse.ama bence kilo vercem diye düşünme normal vucudunun dengesini korumaya çalış.acıkmadan yeme.midemiz kucuk zaten aslında tek lokmayla bile doyar.20 dk.da yemeye çalış..ve su vazgeçilmezin olsun derim.başarılarrrrrr

canımm ben hep burdayım valla sen iste ederiz tabiii.kiloyu dşünme sakın çok saplantı oluyor insanda.börek yesem ertesi gune kilo aldım sanardım önceden.hareketliysen zaten kısa zamanda gidicektir kilolar.zayıflıyorum diye düşün hep.ve mideni dinle sakın unutmaa.:79:

o ooo bu forumdaki en şişman benmişim haberim yok.leyya, kilon çok fazla değil inan bana. yaşın ilerledikçe kilo almamaya bak yeter. zaten aktifsin spor da yapıyorsun. biraz daha yürüyüş yaparsan daha fit görünürsün.
aynayla barışık olanlardanım ben galiba. insanın vücut algısı kişiden kişiye değişiyor. bazısı ne kadar ideal kiloda olsa da zayıflamak ister. sanırım iltifat eksikliğinden
güzel iltifatları sık sık duymazsa insan durmadan kendiyle uğraşıyor.
sağlık ve güzellik bir bütün bence. fazla kilo tek başına insanı çirkin yapmıyor. bakımsızlık, kendiyle barışık olmama, iç huzursuzluk da kendini kilolu hissettiriyor insana.
ben üniversite iken sıkı bir diyet yapıp 68 kilodan 47 kiloya inmiştim de hala kilom var deyip duruyordum. bir daha asla böyle sağlıksız diyet yapmadım. kilom da zaman içinde 68 geri döndü. ama 2-3 sene her sabah hafif ağırlıklarla 10-15 dak. spor yaptım. vücudum kiloya rağmen epey şekillendi. herkes kilo mu verdin diyordu ama ben spordan diyordum. hafta sonları da bağ- bahçe işleri ile uğraşıyordum. neyse araya hamilelik girdi. şimdi yaşıma ve boyuma göre sağlıklı kilomun azami 67 olduğunu öğrendim. önce bu kiloya inip azıcık sevinmek ardından da yavaş yavaş 3-4 kilo daha vermek istiyorum.
hepinize başarılar dilerim arkadaşlar...

tekrar tesekkürler arkada$lar,
kahvaltidan sonra bir cay ka$igi nutella yedim yine yicektimki durakladim ve 'hayir aç degilim' dedim kendime ve yemedim :) :) in$allah ak$ama kadar devam ederim böyle, zaten birazdan di$ciye gidecegim için fazla yiyemem diye dü$ünüyorum, in$allah kilo veririm, ya aslinda öyle çok fazla degilde vermek istedigim kilo, ama malesef vermek istedigim 5 kilonun 0.5 kilosu göbekten ve diger 4.5 i afedersiniz popodan (kalcalarim geni$ degil ama sadece popo var) hatta geçenlerde pijamayla evde dola$irken annem 'Allah bu kiza popo vermi$ ba$kada bi$ey vermemi$' dedi ve güldük çünkü kollarim falan ince, omzumdaki ve gögüsümün üstündeki kemikler çikiyor, biraz zayiflayinca göbek tamamen gidiyor ama en son popo gidiyor malesef

yine aktifligimi göstereyim sabah 20dk uzaktaki çar$iya gittim biraz magazalari dola$tim ve eve geldim, hepsi bir saat sürdü tabi 40 dk si tempolu yürüyü$ ve birazdan di$ciye gidiyorum 15-20 dk uzaklikta, ak$am tekrar gelirim foruma, çok te$ekkür ederim, kagit_gemi kendinle bari$ik olmak çok güzel bir$ey in$allah hep böyle olursun :)

beonse gibisin desene:))

varmı akupunkturla zayıfalayanlar ben akupunktur küpesi kullanıyorum ve çok memnununm tavsiye ederim 1 ayda 4.5 kilo gitti

selam kizlar sayenizde bugünü sadece 1 ka$ik nutella ile atlattim :) fburcu dedigin gibi midemin sesini dinledim, nutellayi elime aldim ka$igin ucuyla yedim sonra ka$igi yine daldirdim tam agzima aliyodumki midem aklima geldi ve baktimki canim istemiyor, ka$igi öylece alip bula$ik makinasina koydum :)
bugün bir saat yürümü$ oldum, yarin yagmur yagmazsa ko$uya giddecegim :97:
motivasiyon için tekrar te$ekkürler

bu arada kagit gemi bende genelde popo zencilerin poposuna benzetiyorum güleyimmi agliyayimmi bilemiyorum ama bazen psikolojimi çok bozuyorrrr

ohhh maşallah canım ne güzel bak görursun nasıl zayıflıcaksın.bu arada popo güzeldir bendede var:))) moralini hiç bozma nekadar zayıflasada insan yinede popo vucuda göre buyuk kalıyor,tipin öyleyse amaa güzel bence

merhaba arkadaşlar.nasıl gidiyor inceliyormuyuz hep birlikte.ben bebek emzirdiğim için tam olarak uyamasamda bana inceliyormuşum gibi geliyor.
bende hamile kalmadan önce 57 kiloydum.59 kiloyla hamile kaldım.83 kilo ile doğuma gittim.doğumdan sonra eve 70 kilo ile dönme hayali kurarken maalesef geldiğimde 79 dum.sadece 4 kilo gitmiş doğumda.doğum izninden sonra çalışmaya başladım ve 73 e kadar düşmüştüm.yaklaşık iki aydırda bu forumu okuyorum ve uygulamaya çalışıyorum.geçen hafta 69.400 düm.bu hafta 68.700 olmuşum.gram gram gidiyor ama olsun.geç olsun güç olmasın bir dahada gelmesin kilolar.ben bu yöntemi çok sevdim.hem bebeğimi emziriyorum hem de eski kiloma dönüyorum.
inş.hepimiz istediğimiz kiloya ineriz.lütfen herkes buraya yazsın arkadaşlar.sizi okuyunca motive oluyorum:))

benim tempo gayet iyi gidiyor. bu gün öğlen balık kızartması yedim. zaten kızartma diye balığı yememezlik edemezdim. tam bir balık hastasıyım. onun hatrına bir dilim de ekmek yedim. normalde öğlenleri yemiyorum. ekmeksiz doymayı öğrendim.
eşim hasta çarşıya pazara kendim gidiyorum. bu gün 3 koca torba sebze meyve taşıdım pazardan.
zaten evin içinde de hiç durmuyorum. bulaşık makinem yok. elde yıkıyorum. bebeğin kırıntılarını süpürüyorum.çamasır dı, evi derlemeydi derken baya baya spor yapıyorum. bebeğin gece kalmaları da cabası...
benim zaafım ekmek ve tuzlu şeylerdi. her öğün 2-3 dilim ekmek yiyor, gene de doymuyor aralarda da hamur işi atıştırıyordum. şimdi aramıyorum bunları. sabah öğününde yediğim ekmek yetiyor.insan zaaflarını öğrenip; onlara odaklanırsa yeniyor bunları. "ekmeksiz de doyulur. acıkmadan hamur işi yemek kilo aldırır vs.."bunları özümsedim sanırım. midem söz dinler oldu. eline borazanı alıp çalıp durmuyor. sakin sakin doymamı bekliyor. neşeli ve sabırlı...
herkes zaafının üstüne gitsin. çikolata, goflet, cips ,hamur işi, kola, tatlı vs...
tümden kesmek mümkün değil. kilo korkusu yaratıyor. ama bunlarla ve kendimizle dostça sohbetler edip yolları yavaş yavaş ayırmak mümkün.

ne güzel ya tebrik ederim seni ben sadece hafta içi uyuyorum bu kurala ama haftasonu acayip abartıyorum. yaşpasta kurabiye makarna çikolata ne varsa indirdim mideme offff bugün azartei tekrar başlıycam :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…