- 15 Nisan 2010
- 13.079
- 15
- Konu Sahibi angel_34
benim tempo gayet iyi gidiyor. bu gün öğlen balık kızartması yedim. zaten kızartma diye balığı yememezlik edemezdim. tam bir balık hastasıyım. onun hatrına bir dilim de ekmek yedim. normalde öğlenleri yemiyorum. ekmeksiz doymayı öğrendim.
eşim hasta çarşıya pazara kendim gidiyorum. bu gün 3 koca torba sebze meyve taşıdım pazardan.
zaten evin içinde de hiç durmuyorum. bulaşık makinem yok. elde yıkıyorum. bebeğin kırıntılarını süpürüyorum.çamasır dı, evi derlemeydi derken baya baya spor yapıyorum. bebeğin gece kalmaları da cabası...
benim zaafım ekmek ve tuzlu şeylerdi. her öğün 2-3 dilim ekmek yiyor, gene de doymuyor aralarda da hamur işi atıştırıyordum. şimdi aramıyorum bunları. sabah öğününde yediğim ekmek yetiyor.insan zaaflarını öğrenip; onlara odaklanırsa yeniyor bunları. "ekmeksiz de doyulur. acıkmadan hamur işi yemek kilo aldırır vs.."bunları özümsedim sanırım. midem söz dinler oldu. eline borazanı alıp çalıp durmuyor. sakin sakin doymamı bekliyor. neşeli ve sabırlı...
herkes zaafının üstüne gitsin. çikolata, goflet, cips ,hamur işi, kola, tatlı vs...
tümden kesmek mümkün değil. kilo korkusu yaratıyor. ama bunlarla ve kendimizle dostça sohbetler edip yolları yavaş yavaş ayırmak mümkün.
CANIM yazını okurken sanki kendimi gördüm bu deikleirn son derece önemli şeyler bende hamurişi ne bulursam yerdim ama yanen senin gibi yaptıqım yanlışları öqrendim ve artık dengeli bir sisteme oturttum şimdi çok mutluyum kilolar tıkır tıkır gidiyor bu kadar kolay olacaqını düşünmemiştim ayrıca senide tebrik ederim